Προς το περιεχόμενο

Απορίες σχετικά με πανελλήνιες

midnattdrom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους! Είμαι 19 ετών και δευτεροετής σε τμήμα του Παντείου. Έδωσα πανελλήνιες το 2009 και με 16.500 μόρια πέρασα στο τμήμα που ήθελα μέσα από τη Θεωρητική κατεύθυνση. Τώρα όμως έχω αλλάξει γνώμη και θέλω να αλλάξω πορεία όσο είναι νωρίς. Για αυτό έχω δύο επιλογές και θα ήθελα αν γίνεται να μου λύσετε κάποιες απορίες, γιατί τώρα πια που έφυγα από το σχολείο δεν έχω κανέναν άλλο να ρωτήσω. 1). Αν αποφασίσω, μπορώ να καταθέσω μηχανογραφικό με το 10%? Κάπου είχα ακούσει ότι άλλαξε ο θεσμός και τώρα δε μπορείς να το κάνεις όποτε θες, αλλά μόνο για μία χρονιά αφού δώσεις πανελλήνιες. Ελπίζω να κάνω λάθος. Και αν δεν κάνω, πότε δηλώνω την πρόθεσή μου να καταθέσω μηχανογραφικό? 2). Θα ήθελα να ξαναδώσω πανελλήνιες αλλά υπάρχει ένα θέμα. Δε με ενδιαφέρει κανένα τμήμα της Θεωρητικής. Όσο δύσκολο κι αν είναι, θα ήθελα να δώσω εξετάσεις στα μαθήματα της Θετικής κατεύθυνσης. Γίνεται να εξεταστώ σε μαθήματα που δεν έχω παρακολουθήσει στο σχολείο? Και αν ναι, τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας!

Δημοσ.

Κάπου είχα ακούσει ότι άλλαξε ο θεσμός και τώρα δε μπορείς να το κάνεις όποτε θες, αλλά μόνο για μία χρονιά αφού δώσεις πανελλήνιες. Ελπίζω να κάνω λάθος. Και αν δεν κάνω, πότε δηλώνω την πρόθεσή μου να καταθέσω μηχανογραφικό?

Που το ακουσες αυτο .Με ενδιαφερει για τον γιο μου αν και αποφοιτησε περυσι το 2010.

Δημοσ.

εγω στη θεση σου θα τηλ σε ενα οποιοδηποτε λυκειο και θα ρωτουσα...

ή θα τηλ σττο φροντιστηριο ( αν πηγαινες ) και θα ρωτουσα εκει τι "παιζει" ...

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω, πέρασαν τα χρόνια για μένα και είναι πολύ νωρίς ακόμη για το παιδί μου, όμως μήπως είναι στο πλαίσιο του κειμένου που τέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας σε δημόσια διαβούλευση; Το κείμενο καθώς και τα σχόλια μπορείτε να τα δείτε από εδώ.

Εδώ είναι όσα ίσχυσαν φέτος (η διαβούλευση δεν έχει προχωρήσει σε αλλαγές ακόμη) και βέβαια μπορεί κανείς να αποτανθεί στο παλιό του σχολείο, όπως προτείναι ο sam sam.

Δημοσ.

Είναι δύσκολο να επικοινωνήσω με το παλιό μου σχολείο. Και αμφιβάλλω αν θα δεχτώ πρόθυμα τη βοήθεια κάποιου αν τηλεφωνήσω σε ένα οποιοδήποτε Λύκειο... Αυτό για το 10% το είχα ακούσει σε μια συζήτηση με έναν καθηγητή το 2009 αλλά δε ξέρω κατά πόσο ενημερωμένος ήταν ή αν ίσχυσε τελικά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μια άλλη λύση είναι η επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας στην οποία ανήκεις. Εκεί απευθύνονται γονείς και μαθητές, δε νομίζω ότι θα αρνηθεί να σε ενημερώσει κάποιος εκεί.

Δημοσ.

Σχετικά με το 1ο, αυτό που ξέρω είναι ότι το 10% ισχύει για άτομα που έδωσαν εξετάσεις τις 2 προηγούμενες χρονιές. Στην προκειμένη, το '09 και το '10. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι πέρσι, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι από τότε.

Θα σου πρότεινα πάντως να μη δώσεις 10% αλλά να ξαναδώσεις πανελλήνιες. Βρίσκω ό,τι χειρότερο να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια και να προσεύχεσαι να περάσεις εκεί που θες. Καλύτερα να εξαρτάται από σένα το πού θα περάσεις και όχι από την τύχη ή άλλους παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις. Είναι λίγο ζόρι να ξαναμπείς στο κλίμα των εξετάσεων αλλά αξίζει. Εγώ προσωπικά ξαναέδωσα πανελλήνιες γιατί πέρασα σε μια καλή σχολή ναι μεν αλλά αποδείχτηκε ότι δε μου άρεσε. Δεν το μετάνιωσα δευτερόλεπτο.

Σχετικά με το 2ο, δεν πιστεύω ότι γίνεται αλλά αν ναι, θέλει μεγάλη θέληση για να τα καταφέρεις. Σκέψου: μαθηματικά, φυσική, βιολογία, χημεία... Μαθήματα που φαντάζομαι δεν έχεις ιδέα ως άτομο από θεωρητική. Παρόλα αυτά αν το θέλεις πραγματικά πολύ, ποιος μπορεί να σου πει όχι?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα.

Η καταθεση μηχανογραφικου για το 10% ποτε γινεται ?

Ευχαριστω.

Aν θες να δηλωσεις Στρατιωτικες/αστυνομικες/ΤΕΦΑΑ και μερικες αλλες σχολες πρεπει να κανεις δηλωση στο Λυκειο αλλιως απλα καταθετεις το μηχανογραφικο στην προθεσμια που θα ανακοινωθει απτο Υπουργειο Παιδειας (στην ιδια προθεσμια καταθετοντε και για 10% και για 90% βασεις μηχ/κα)

Δημοσ.

Aν θες να δηλωσεις Στρατιωτικες/αστυνομικες/ΤΕΦΑΑ και μερικες αλλες σχολες πρεπει να κανεις δηλωση στο Λυκειο αλλιως απλα καταθετεις το μηχανογραφικο στην προθεσμια που θα ανακοινωθει απτο Υπουργειο Παιδειας (στην ιδια προθεσμια καταθετοντε και για 10% και για 90% βασεις μηχ/κα)

Ευχαριστω.Μακαρι να ηταν για μενα....Για τον γιο ειναι.

Δημοσ.

Εγω προσωπικα ειχα δωσει με 10% και περασα αρκετα ευκολα στη σχολη που ηθελα! Οι βασεις εχουν πεσει υπερβολικα στο 10%, συμφωνα με τον νεο νομο. Απο οσα ξερω μπορεις να δωσεις και φετος με το 10%, και εγω το 2009 εδωσα και μου ειπαν οτι μπορω να δηλωσω περυσι, που εκανα και φετος. Για τι σχολη ενδιαφερεσαι;

Δημοσ.

Να ξαναπω οτι ειναι για τον γιο μου.Περασε ΤΕΙ Κοζανης Τεχνολογια αντιρρυπανσης που με την καταργηση του 10 η βαση επεσε τραγικα. Πηγε για 3 μηνες αλλα STOP.

Θελει να κανει μηχανογραφικο με το 10% για τους εξης λογους:

Να μην ξαναδιαβασει για να δωσει(!!!!!)

Να περασει κατι σαν μηχανολογια , ηλεκτρολογια κλπ

Το ΤΕΙ αυτο να υπαρχει και στην Αθηνα ωστε σαν τριτεκνος να μπορω να ζητησω μεταγραφη.

Στις φετινες βασεις με το 10% ειδα τραγικα πεσμενες τις βασεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...