Προς το περιεχόμενο

Συλλογη αποδειξεων σε Excel. Αυτοματη συμπληρωση Επωνυμιας και AΦΜ ταυτοχρονα (αν εχει ηδη πληκτρολογηθει)

esgol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε εχω Excel 2007 και μου χουν αναθεσει την συλλογη αποδειξεων για το σπιτι ( <_< )

Γραφω την επονυμια μιας εταιριας στο Α κελι και το ΑΦΜ της στο Β

Οταν την ξαναγραψω βγαινει αυτοματα μονο το ονομα στο Α κελι στο Β τιποτα.

Ποια ρυθμιση πρεπει να κανω για να εμφανιζονται και τα 2?

Να βαλω ονομα κ ΑΦΜ σ ενα κελι σαν noob? Θα την δεχτουν?

Υ.Γ.

Κ εκτος αυτου στο κελι ΑΦΜ παταω μορφη αριθμου ΑΦΜ κ δε δεχεται 9ψηφιο αλλα 8ψηφιο κ το 0νικο απο μπροστα το διαγραφει αυτοματα!! :cry:

Δημοσ.

Θα το κάνεις με την εντολή if. Αν πχ έχεις 2 εταιρίες τότε κάνε μία στήλη μπροστά τους και βάλε

1 για την εταιρεία Α με ΑΦΜ 987654321

2 για την εταιρία Β με ΑΦΜ 123456789

Έστω ότι οι τιμές είναι στη στήλη Α

Πας στη στήλη του ΑΦΜ και γράφεις

>=IF(A1=1;"987654321";IF(A1=2;"123456789"))

Δε ξέρω άλλο τρόπο να σου πω αυτό πάντως θα δουλέψει.

Υ.Γ.

Κ εκτος αυτου στο κελι ΑΦΜ παταω μορφη αριθμου ΑΦΜ κ δε δεχεται 9ψηφιο αλλα 8ψηφιο κ το 0νικο απο μπροστα το διαγραφει αυτοματα!! :cry:

Επέλεξε φορμάτ το κείμενο και γράψε τον αριθμό με 0 μπροστά να δεις ότι θα το αφήσει εκεί

-----------------------------------------------------------

Α μόλις είδα ότι δε χρειάζεται να βάλεις νούμερα. Γίνεται απλά και με το όνομα της εταιρείας

Απλά η εντολή θα πάει έτσι τώρα

>=IF(A1="A";"987654321";IF(A1="B";"123456789"))

Δημοσ.

e... και γαι καθε εταιρια πρεπει να κανω το ιδιο? Ενα αυτοματοποιημενο συστημα να ομαδοποει Ν γραμμες στην αυτοματη συμπληρωση ηδη-υπαρχουσας τιμης οπως κανει με τη στηλη Α δεν υπαρχει? :S

Δημοσ.

e... και γαι καθε εταιρια πρεπει να κανω το ιδιο? Ενα αυτοματοποιημενο συστημα να ομαδοποει Ν γραμμες στην αυτοματη συμπληρωση ηδη-υπαρχουσας τιμης οπως κανει με τη στηλη Α δεν υπαρχει? :S

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι στο πρώτο κελί μόνο να δώσεις την εντολή. Μετά πήγαινε το ποντίκι σου στο κελί κάτω δεξιά μέχρι ο σταυρός να γίνει μαύρος και τράβα το προς τα κάτω.

Δε θα γράφεις την ίδια εντολή σε όλα τα κελιά.

Ελπίζω να ήθελες αυτό και να κατάλαβα καλά.

-------------------------------------------------------------------

Μου ήρθε μία ιδέα.

Γράφε κανονικά το όνομα της εταιρίας και μην γράφεις ΑΦΜ.

Αφού τελειώσεις κάνε μία Ταξινόμηση βάση του ονόματος της εταιρίας και θα σου ομαδοποιήσει όλες τις αποδείξεις απο μία εταιρία. Ε μετά με απλό copy paste το αντίστοιχο ΑΦΜ για κάθε εταιρεία, το έχεις σε όλα τα κελιά. ;)

Δημοσ.

Btw απ όσο θυμάμαι, δε χρειάζεται τίποτα απ αυτά. Είχε ακουστεί στις αρχές ότι θα ζητούσαν αναλυτική «κατάσταση» με ΑΦΜ κλπ αλλά αργότερα ανακοινώθηκε πως το ποσό αρκεί.

Δημοσ.

Οχι εννω θα θελω ενα condition για καθε εταιρια.

Μεχρι στιγμης βαζω ονομα κ ΑΦΜ στο ιδιο κελι γ να γινεται η δουλεια κ δουλευει λολ

Ελπιζω να ξερει κανεις πως γινεται το αυτοματο συστημα π χει απο μονο του για τη στηλη Α να επεκταθει κ για τις υπολοιπες στηλες, αλλιώς αυτο που προτεινεις carmen ειναι το βελτιστο :S σ ευχαριστω παρα πολυ. :)

Δημοσ.
Δημοσ.

σωστα το εψαχνα αλλα δεν μου εβγαζε τπτ στα αποτελεσματα. ενω τωρα μου το βγαζει

Δημοσ.

Btw απ όσο θυμάμαι, δε χρειάζεται τίποτα απ αυτά. Είχε ακουστεί στις αρχές ότι θα ζητούσαν αναλυτική «κατάσταση» με ΑΦΜ κλπ αλλά αργότερα ανακοινώθηκε πως το ποσό αρκεί.

Τα γράμματα έχουν αρχίσει να σβήνουν , μέχρι τότε ποιός ξέρει τι θα φαίνεται . Δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη ότι δε θα ζητήσουν τελικά να τα καταγράψουμε αυτά και άντε να βγάλεις άκρη μετά στο τι γράφουν.

Προς topic starter : Αυτό που κάνω εγώ είναι να ομαδοποιώ πρώτα τις αποδείξεις ανά εταιρεία , τις κάνω πακετάκια δηλαδή με συνδετήρα, γράφω μία φορά επωνυμία , ΑΦΜ και μετά αυτόματη συμπλήρωση για τα υπόλοιπο αριθμό αποδείξεων , ποσά , ημερομηνία συναλλαγής και αριθμό συναλλαγής ( υπερβολικό να τα συμπληρώνεις αυτά αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην εφορία ).

Το λογικό πάντως είναι να χρησιμοποιήσεις Vlookup . Κάνε ένα googlarisma.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...