Προς το περιεχόμενο

Αλαγή οθόνης σε ΗΡ Pavilion

gairf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Έχω ενα pavilion dv7 ,με το οποίο σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος απο τις επιδόσεις του, αυτό όμως που με χαλάει λίγο ειναι η οθόνη του.Είναι μια πολύ μέτρια οθόνη, αν και η ανάλυση της ειναι ικανοποιητική ( 1440 Χ 900 ), σε σχέση με αλλα Laptop ακομα και της ιδιας της ΗΡ , δεν έχει την ποιότητα τους.

Ετσι θα ήθελα να μου προτείνεται εαν μπορώ να αλάξω την οθόνη αυτή με καποια άλλη καλύτερη ,πχ LED και γενικά εαν με συμφέρει να προβώ σε τέτοια κίνηση.

Το Λαπτοπ ειναι μοντέλο 2008 με δυπυρινο επεξεργαστή Ρ7350 2.00GHz, 3GB RAM DDR2, nvidia 9600GT 512, και δύο σκληρους fujitsu 320GB.

Δημοσ.

Οχι δεν μπορεις...

Δεν μπορώ να κανω την αναβαθμιση λογω ασυμβατοτητας hardwear , η λογω κόστους;

Δημοσ.

Δεν μπορώ να κανω την αναβαθμιση λογω ασυμβατοτητας hardwear , η λογω κόστους;

Λογο και τον δύο.. μονο με πατέντες και αυτό με πολύ αμφίβολλα αποτελέσματα!

Δημοσ.

Αυτό εδώ το site ίσως σε βοηθήσει.

πραγματικα πολυ καλη σελίδα. Για το δικο μου ειχε απλα τις ιδιες και καποιες ίδιων χαρακτηριστικών με μονη διαφορά στην μεγαλύτερη αναλυση. Αν ειχε κάτι σε led (backlight εστω) θα την επαιρνα για να ξηλωσω την τρισάθλια Glossy που εχει πάνω...

Δημοσ.

πραγματικα πολυ καλη σελίδα. Για το δικο μου ειχε απλα τις ιδιες και καποιες ίδιων χαρακτηριστικών με μονη διαφορά στην μεγαλύτερη αναλυση. Αν ειχε κάτι σε led (backlight εστω) θα την επαιρνα για να ξηλωσω την τρισάθλια Glossy που εχει πάνω...

Πολύ καλό site , το έχει και το δικό μου λάπτοπ εκει αλλα στις πληροφοριες που ανεφερε ήταν κατηγοριματικο, δεν μπορει να τοποθετηθει σε λαπτοπ με CCFL οθονη LED και το αντιστροφο.

το μόνο που μπορει να γίνει ειναι αλαγη με οθονη μεγαλυτερης αναλυσης, η και με δυο λαμπες αν η υπαρχουσα οθονη εχει μονο μια.

κριμα ... το παρηγορο ομως ειναι οτι οι τιμες του ειναι πααααρα πολυ καλες!!

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω όλες π.χ. 15.4 οθόνες για laptop με CCFL είναι ίδιες και κάνουν σε όλα τα λάπτοπ που παίρνουν 15.4 οθόνη με CCFL?

Επίσης, τι διαφορά έχουν οι οθόνες με CCFL απο αυτές που έχουν LED?

Δημοσ.

Όλοι οι κατασκευαστές λαπτοπ προμηθεύονται οθόνες απο τις ιδιες εταιρίες που κατεσκευάζουν οθονες, πχ

AUO, Chi Mei Optoelectronics, Samsung, Hannstar, Toshiba, LG Philips, Sharp, Hydis Hundai απλα η καθε μαρκα λάπτοπ μπορει να εχει καποιες διαφορες απο καποια άλλη στο βύσμα συνδεσης της VGA η του inverter, αλλά πιστευω πως στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι συμβατες μεταξυ τους.

Τώρα η διαφορα των CCFL με τις LED ειναι οτι οι πρωτες εχουν σαν πηγη οπισθιου φωτισμου λάμπες φθορισμου,(CCFL - Cold Cathode Fluorescent Light), ενω οι δευτερες διόδους LED (Light Emitting Diodes).

Φυσικα οι LED δεν χρειαζονται inverter υψηλης τασης για να λειτουργησουν όπως οι CCFL και εχουν μικροτερη καταναλωση ενεργειας απο αυτες.

Δημοσ.

Όλοι οι κατασκευαστές λαπτοπ προμηθεύονται οθόνες απο τις ιδιες εταιρίες που κατεσκευάζουν οθονες, πχ

AUO, Chi Mei Optoelectronics, Samsung, Hannstar, Toshiba, LG Philips, Sharp, Hydis Hundai απλα η καθε μαρκα λάπτοπ μπορει να εχει καποιες διαφορες απο καποια άλλη στο βύσμα συνδεσης της VGA η του inverter, αλλά πιστευω πως στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι συμβατες μεταξυ τους.

Δηλαδή εάν πάρω κάποια οθόνη απο ένα laptop και την τοποθετήσω σε άλλο μπορεί να χαλάσει κανένας inverter, έτσι?

Τώρα η διαφορα των CCFL με τις LED ειναι οτι οι πρωτες εχουν σαν πηγη οπισθιου φωτισμου λάμπες φθορισμου,(CCFL - Cold Cathode Fluorescent Light), ενω οι δευτερες διόδους LED (Light Emitting Diodes).

Φυσικα οι LED δεν χρειαζονται inverter υψηλης τασης για να λειτουργησουν όπως οι CCFL και εχουν μικροτερη καταναλωση ενεργειας απο αυτες.

Μάλιστα, κατάλαβα. Ευχαριστώ :rolleyes:

Να φανταστώ πως σε ποιότητα εικόνας καλύτερες είναι οι οθόνες με LED??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...