marduc812 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Πεστα χρυσοστομε. Για αυτο ποδηλατοδρομους εχουν μονο οι ασχημες και απανθρωπες πολεις της ευρώπης οπως Αμστερδαμ κτλ.Εμεις δεν τους θελουμε,φραπεδαρα και ποδηλατο δεν πανε μαζι. Ολοι με τα ΙΧ στο τεραστιο και αδειο κεντρο της Σαλονικης λοιπον..... Το Αμστερνταμ και γενικά οι πόλεις που έχουν ποδηλατόδρομους δεν βάλανε ΤΣΟΝΤΑ τον ποδηλατόδρομο πάνω στον κανονικό άλλα είναι ανεξάρτητοι δρόμοι! Εδώ κλείνουν δρόμους για τα ποδήλατα! Κάναν τις τρείς λωρίδες πάνω απο τα πανεπιστήμια δύο για τα "ποδήλατα". Ανάθεμα αν περνάνε 10 ποδήλατα κάθε μέρα!
Garnele Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Να παίρνεις κι εσύ ποδήλατα να περνάνε 11. Κι εσύ που το διαβάζεις τώρα αυτό, για να περνάνε 12. Δεν είναι λογική αυτή, αφού ούτε φαρδιά πεζοδρόμια έχει, ούτε άλλο τρόπο να βάλουν ποδηλατόδρομο τέλος πάντων. Τι να κάνουν δηλαδή, να γκρεμίσουν την πόλη και να την ξαναχτίσουν για να μπορείτε όλοι να παίρνετε τα αμάξια σας στο κέντρο;
mitsikas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Καλή λύση το ποδήλατο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. Στην Θεσσαλονίκη μέσα ποδήλατο ΔΕΝ μπορείς να κάνεις. Τόσο απλά. Εκτός του ότι δεν υπάρχει ο χώρος, πράγμα βασικότατο, και οι λεγόμενοι "ποδηλατόδρομοι" που υπάρχουν είναι γελοίο ακόμα και να ονομάζονται έτσι, οι Έλληνες οδηγοί και μη δεν έχουν συνηθίσει στην ιδέα να έχουν ανάμεσα τους δεκάδες ποδήλατα με τις ανάλογες επιπτώσεις. (Κοινώς βγαίνεις να κάνεις την βόλτα σου με το ποδήλατο και παίζεις την ζωή σου κορώνα γράμματα). Άρα για να κάνουμε ποδήλατο, πρώτα απ' όλα θέλουμε χώρο. Μια παραλία μήκους 2km δεν αρκεί. Το θέμα είναι που να γίνουν αυτοί οι ποδηλατόδρομοι. Εδώ δεν μπορούν να βρουν χώρο να χωρέσουν μια λωρίδα 50 cm, τι δρόμους να κάνουμε; Στην Νίκης; Που κάθε μεσημέρι για να περάσεις από το λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο θέλεις 45 λεπτά από το μποτιλιάρισμα; Στην Όλγας; Με τα τριπλοπαρκαρισμένα και τους λεωφοριόδρομους που χώνονται τα ταξί και από την άλλη που σταματάνε τα φορτηγά να ξεφορτώσουν; Αν δεν βαριέσαι, διάβασε αυτά τα παλαιότερα μηνύματά μου: Το θέμα είναι απλό. Δεν μπορείς να παρκάρεις λόγω συνθηκών. Μην πάρεις αυτοκίνητο ή πούλα το ή χάρισε το ή πήγαινέ το στο χωριό σου. Δεν έχει καμιά υποχρέωση η πολιτεία να κατασκευάζει δωρεάν πάρκινγκ με τους φόρους όλων των Ελλήνων, επειδή ξαφνικά η απόκτηση αυτοκινήτου έγινε εύκολη και όλοι πήραν δυο και τρια αυτοκίνητα. Αν τώρα μενεις στο κέντρο και χρειάζεσαι κάποια φορά αυτοκίνητο καλύτερα να νοικιάσεις ένα για μια, δυο, πέντε, δέκα, τριάντα ή όσες τέλος πάντων φορές το χρειάζεσαι. Πιό φτηνα θα στοιχίζει από το να το αγοράζεις και να το συντηρείς. Και ειλικρινά πιστεύω ότι αν μόνο ένα αυτοκίνητο είχε το κάθε νοικοκυριό αντί για 2 ή 3, τότε πολλά προβλήματα θα λυνόντουσαν χωρίς να πέσει και το βιοτικό μας επίπεδο. Μίκρος όταν ήμουν ένα μόνο είχαμε και δεν δυσκολεύτηκε η ζωή μας σε κάτι. Τί δηλαδή δεν μπορεί να κάνει μια οικογένεια με 1 αυτοκίνητο και θέλει και 2ο και 3ο όταν δεν έχει ιδιωτικό πάρκινγκ ή ελεύθερους χώρους στο δρόμο; Τέλος ας γίνει και στην Ελλάδα μόδα εν ανάγκη η κοινή αγορά αυτοκινήτου από 2 ή 3 φίλους. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο γίνεται στην Αγγλία. Έτσι θα μοιράζεις τα έξοδα, δεν θα χρειάζεται να νοικιάσεις όταν θα το χρειαστείς και θα μειωθούν και οι ανάγκες για πάρκινγκ Και ας μην ξεχνάμε και το car pooling φυσικά. Το κυκλοφοριακό θα λυθεί όταν ο Έλληνας πάψει να θεωρεί το αυτοκίνητο προέκταση του Εγώ του και του πουλιού του και καταλάβει ότι είναι ένα μέσο που σε πάει από το σημείο Α στο σημείο Β και όχι πάντα στον γρηγορότερο χρόνο και ούτε πάντα με τις καλύτερες συνθήκες. Αλλά απ' ότι φαίνεται τα κατοχικά σύνδρομα της φτώχειας του 1940 έχουν μείνει ακόμα και τώρα που πλησιάζει το 2010. και επικίνδυνοι μπορούν να αποβούν πολλές φορές μιας και τελικά περισσότερα μηχανάκια κυκλοφορούν εκεί παρά ποδήλατα Καλό θα είναι η αστυνομία να τους σκίζει τον λ0κ0 για να τους κοπεί ο βήχας. Του έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει, αλλά αν φάει κανά 300ρι ευρώ πρόστιμο, θα λέει και ευχαριστώ όταν θα το πληρώνει εντός 10 ημερών με 50% έκπτωση... κι επιπλέον έχουν αποκλειστεί με τη δημιουργία τους πολλοί χώροι όπου θα μπορούσαν να παρκάρουν τα αμάξια. Σωστά. Όμως ένας από τους σκοπούς των ποδηλατοδρόμων, εκτός αυτού της προώθησης του ποδηλάτου και της ασφάλειας του, είναι και η δημιουργία νέων εμποδίων στη χρήση αυτοκινήτου, ώστε να περιορισθεί περαιτέρω η χρήση του. ...Μένω δυτικά και χρειάζομαι 2 αστικά για να βρεθώ Καμάρα. Πρέπει να ετοιμαστώ και να ξεκινήσω σχεδόν 1 ώρα νωρίτερα για να κατέβω κέντρο με αστικά. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό κάπου καταντά εντελώς κουραστικό. Έχω πάρει αμάξι από τον Μάρτιο και προσπαθώ να αποφύγω όσο μπορώ τη χρήση του όταν πρόκειται να κατέβω στο κέντρο (μιας και δεν ''λέει'' από τη μια, να ψάχνω 1 ώρα για πάρκινγκ) αλλά από την άλλη, όταν πραγματικά το χρειάζομαι, δεν βρίσκω πού να παρκάρω - και μέρη που παλαιότερα έβρισκες κανένα πάρκινγκ, τώρα πλέον έχουν κλειστεί από τους ποδηλατόδρομους!! Η μεγαλύτερη απόσταση στη Θεσαλλονίκη από τα δυτικά, από το τέρμα του Ευόσμου ή του Κορδελιού έως την Καμάρα που είναι το τέρμα του κέντρου, είναι 7,5 χιλιόμετρα. Αν ποδηλατείς με τελείως πεθαμένο ρυθμό για να μην κουραστείς, πιάνεις πολύ άνετα τα 15 χλμ/ω που σημαίνει ότι σε 30 λεπτά διανύεις την απόσταση που εσύ με το λεωφορείο ή το αμάξι θές 60 λεπτά. Και το κλειδώνεις και έξω από την πόρτα του μέρους που πας χωρίς να ψάχνεις 10 ώρες πάρκινγκ. Χμμμ, ποιό είναι πιό αργό μέσο λοιπόν μέσα στην πόλη; Το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο; Ή μήπως το ποδήλατο; ... χιχιχι Μήπως θα πρέπει να διεκδικήσεις ποδηλατόδρομους σε ΟΛΗ τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο το κέντρο; Και υπόψην ότι δεν μπορούμε να διαθέσουμε όλοι χρήματα για να πληρώνουμε πάρκινγκ καθημερινά ή λιγότερο συχνά.... Μπόρεσες όμως να διαθέσεις 5,6,7,10,15 χιλιάδες ευρώ για αυτοκίνητο και δεν παραπονέθηκες. Τώρα παραπονιέσαι που το πάρκινγκ κοστίζει 10 ευρώ για 4 ώρες; Αυτό δεν το σκέφτηκες πρίν αγοράσεις το αυτοκίνητο; Που νόμιζες ότι θα το αφήνεις; Θα ερχόταν η νεράιδα να σου το πάρει και να το βάλει στην νεραϊδοχώρα; Συγγνώμη αλλά όπως είδες το ξύπνημα είναι απότομο και βίαιο. Επίσης το αυτοκίνητο θέλει και σέρβις κάθε χρόνο (250 € μ.ο.), και ασφάλειες (300 € μ.ο.), και λάστιχα κάθε 2-3 χρόνια (300 -350 € μ.ο.) και ΚΤΕΟ κάθε 2 (45 € μ.ο.). Ξεχνάω τίποτα άλλο; Αν ναι βενζίνη κάθε μήνα (12*50=600 € μ.ο./έτος) και τέλη κυκλοφορίας (150 - 200 € μ.ο.). Σύνολο εξόδων ~ 1450 € / έτος. Και αυτά άν το αυτοκίνητο είναι 1300ρι ή 1400ρι και σου βγαίνει έτσι οικονομικά. Αν πάμε στα 1600 κ.ε. η τιμή ανεβαίνει. Ένα ποδήλατο για την πόλη, μαζί με το καλύτερο λουκέτο και ένα καλό κράνος, και 2 φωτάκια, άντε και καμιά σαμπρέλα αν σου σκάσει το λάστιχο, δεν θα σου ζητήσει πάνω από 1000€, και λίγο αέρα κοπανιστό στα λάστιχα κάθε 15-20 μέρες. Δηλαδή ή θα πρέπει όσοι επιλέγουμε το αμάξι μας ως μέσο μετακίνησης να πληρώνουμε για να το παρκάρουμε ή να μην το χρησιμοποιούμε καθόλου??? Ακριβώς. Το αυτοκίνητο δεν είναι τζάμπα. Κοστίζει όπως σου είπα παραπάνω και το ίδιο, και η συντήρησή του, και οι υποδομές που πρέπει το κράτος να σου φτιάξει. Και σε ένα χρεοκοπημένο κράτος, είναι λίγο τραγικό όλοι να πέφτουν με τα μούτρα στο αυτοκίνητο. Είτε για να το αγοράσουν είτε για να γεμίσουν αυτοκινητοδρόμους και στην Άνω Ραχούλα της επαρχίας Κωλοπετινίτσης. Τη λύση του να δημιουργηθούν κάποιοι χώροι πάρκινγκ την έχουμε τελείως ξεγραμμένη ως άκυρη??? Ναι. Πρώτον κοστίζουν υπερβολικά, αφού η αξία της γης στο κέντρο της πόλης είναι πανάκριβη. Δεύτερον δεν λύνουν το πρόβλημα του κυκλοφοριακού αφού η ύπαρξη πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης δημιουργεί κίνητρο για ακόμα περισσότερη χρήση του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα την διατήρηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Καλό είναι να προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση του κέντρου από τα αυτοκίνητα και την κίνηση αλλά όχι κι όταν επιλέγουμε να κινηθούμε με το αμάξι να κάνουμε 2 ώρες γύρες για να βρούμε πάρκινγκ.... Καλό πετάλι και χαλαρή διάθεση και σε 30 λεπτά είσαι στο κέντρο. Αλλιώς κλείνεις τα παράθυρα, βάζεις 88μισό ή ράδιο Θεσσαλονίκη ή 1055 ή ότι μουσικούλα αρέσει στην καρδούλα σου, και απολαμβάνεις με χαλαρή διάθεση τα φανάρια της πόλης, τους πεζούς στα πεζοδρόμια και και το πανέμορφο κοντέρ του αυτοκινήτου που μέσα στην πόλη δείχνει συνήθως 0 ή 20 χαω. Sorry that's life in the big cities. Ή παίρνεις απόφαση και ζεις με το αυτοκίνητο με αυτό το ρυθμό ή παίρνεις μια άλλη απόφαση και καβαλάς το ποδήλατο και ξανανιώθεις παιδί και η ψυχολογία σου βελτιώνεται ή παίρνεις μια άλλη απόφαση και φεύγεις από τα δυτικά προάστια της Θεσσαλονίκης και πας στα ακόμα δυτικότερα προάστια της που λέγονται Βέροια (με το πεντανόστιμο ρεβανί), Έδεσσα (με τους φανταστικούς καταράκτες), Κατερίνη (με την παραλία στα 10 λεπτά) και σε 20 λεπτά κάθε φορά τελειώνεις τις δουλειές σου χωρίς να χρειάζεται ούτε αυτοκίνητο Ελπίζω να μην βαρεθήκατε.
Hambos19 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Ε πως... Πως θα πάει ο άλλος χωρίς αμάξι στα καγκουράδικα. Στην Θεσσαλονίκη για να κυκλοφορώ με το ποδήλατο το έχω κάνει να μοιάζει με ντίσκο. Όλο φώτα είναι γιατί πάει το σκ*το στην κάλτσα μου. Το κακό με εμάς είναι πως δεν δοκιμάζουμε κάτι. Άμα γίνει κάτι διαφορετικό όλοι κλαίγονται πριν καλά καλά επιτευχθεί.
lary7 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Τώρα τι συγκρίνεις ρε φίλε; Την Θεσσαλονίκη με το Αμστερνταμ? Πρέπει να γκρεμιστεί όλη η πόλη και να ξαναχτιστεί από την αρχή για να γίνουν αυτά τα πράγματα. Πρέπει να έχουμε λογικά μετρα σύγκρισης... δεν είναι η Θεσσαλονίκη Φλωρεντία ούτε Σιέννα για να κάνουμε π.χ πεζοδρόμηση του κέντρου Μήπως να βάλουμε και καμιά γόνδολα στον Θερμαϊκό? Το προβλημα με το κυκλοφοριακο οτι και να κανεις, που να χτυπιεσαι κατω δεν λυνεται. Η μονη εναλλακτικη ειναι να διωξεις τα αυτοκινητα απο το κεντρο. Οι ποδηλατοδρομοι που πρεπει να γινουν σιγουρα θα ειναι εις βαρος των αυτοκινητων αλλα ειναι ο μονος τροπος να κανεις λιγο ποιο ανθρωπινη την πολη. Μονο τα παρκαρισμενα της αγγελακη και αλλων δρόμων να αφαιρεσεις βρισκεις χωρο να κανεις εναν σωστο ποδηλατοδρομο σε διαφορετικο επιπεδο,με φαναρι κτλ. Στην αρχη δεν θα αρεσει σε πολλους αλλα σιγα σιγα γινεται συνηθεια και καμαρωνεις για την πολη σου. Αφου το εκαναν στην Καρδιτσα μπορει να γινει και εδω αρκει να υπαρχει οραμα. Μια φορα γκεμιστηκε ολη η πολη και ισως σωθηκε, δεν χρειαζεται δευτερη. PS: εξαιρετικο post mitsikas.
Adon1s Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Ειδικα στην Λεοφωρο Στρατου η κατασταση ειναι απροχωρητη με τα διπλοπαρκαρισμενα.. Το 31 την διαδρομη Ιπποκρατειο-Βελλιδειο την κανει σε 30λεπτα , αποσταση 10 λεπτων με τις στασεις παντα....
Arcanaloth Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Mitsikas και εγώ υπέρ του ποδηλάτου είμαι, μακάρι να μπορούσε να επεκταθεί η χρήση του. Εσύ όμως δυστυχώς το πας στα άκρα και ουσιαστικά βγάζεις μαλάκες, κάφρους και ελληναράδες όποιους έχουν την απαίτηση να αγοράσουν κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο και να θέλουν να το χρησιμοποιούν. Δεν είναι περίεργο κάποιος να μην θέλει να το αγοράσει μαζί με 3 φίλους του, ούτε να μην θέλει να δίνει 10 ευρώ κάθε φορά που το παρκάρει. Με 10 ευρώ παρκάρισμα κάθε φορά, θα είναι σαν να παίρνει νέο αυτοκίνητο κάθε χρόνο, είναι τεράστιο έξοδο. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι 25 χρονών maximum και σε καλή φυσική κατάσταση να μπορούν να κάνουν το Εύοσμος-Καλαμαριά με το ποδήλατο. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην επιτρέπουν το να κάνεις ποδήλατο για μια βδομάδα. Μπορεί να 'χει χιόνια, τρελό κρύο, βροχές, ο,τιδήποτε. Μπορεί να θέλω να πάρω την παρέα μου και να πάμε όλοι μαζί κάπου. Μπορεί ο άλλος να θέλει να βάλει το κοστούμι του και να πάει στο Μέγαρο Μουσικής με την γυναίκα του και τα μικρά παιδιά του, δεν γίνεται να τους πει "άιντε καβαλήστε τα ποδήλατα σας και ξεκινάμε". Καλή λύση λοιπόν το ποδήλατο, αλλά για κάποιον που ΜΠΟΡΕΙ και πάλι ακόμα και αυτός θα χρειαστεί αυτοκίνητο που και που. Οι διαδρομές που κάνουμε δεν είναι μόνο Μπότσαρη-Κέντρο ή Μαρτίου-Καμάρα για καφέ. Δεν γίνεται το κράτος να σε έχει παρατημένο και η λύση που προτίνεται να είναι "κάντε ποδήλατο".
Adon1s Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 αν καταλαβες καλα (κατι που ειμαι σιγουρος) θελει να τονισει την νεοελληνιστικη αντιληψη και ταση της επιδειξιομανιας του αυτοκινητου καθως και της αλογιστης ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ χρησης του απο την στιγμη που μπορει καπιος να χρησιμοποιησει αλλα μεσα μεταφορας,επαναλαμβανω για απλες καθημερινες μετακινησεις οι οποιες μπορουν αν γινουν και με αλλους τροπους,αλλα δεν τους προτιμουν για λογους κυρους,πρεστιζ και ιματζ....(omg....) πιστευω η πολιτεια κανει πολυ καλα και συμφωνω την κινηση που κανει,να αυξησει σημαντικα τα τελη κυκλοφοριας,καθως αυτο αποτελει κατα καποιο τροπο προσπαθεια απεξαρτησης του ελληνα απο το αυτοκινητο του.. μακαρι να παρθουν και αλλα τετοια , οχι κατα προτιμηση οικονομικα, μετρα αποτροπης της χρησης του αυτοκινητου.
mitsikas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 @Adon1s Αυτό ακριβώς. Εσύ όμως δυστυχώς το πας στα άκρα και ουσιαστικά βγάζεις μαλάκες, κάφρους και ελληναράδες όποιους έχουν την απαίτηση να αγοράσουν κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο και να θέλουν να το χρησιμοποιούν. Δεν είναι περίεργο κάποιος να μην θέλει να το αγοράσει μαζί με 3 φίλους του, ούτε να μην θέλει να δίνει 10 ευρώ κάθε φορά που το παρκάρει. Με 10 ευρώ παρκάρισμα κάθε φορά, θα είναι σαν να παίρνει νέο αυτοκίνητο κάθε χρόνο, είναι τεράστιο έξοδο. Δεν θεωρώ a priori κάποιον κάφρο. Μόνο όταν κάνει καφρίλες. Έχω και 'γω αυτοκίνητο. Αλλά πάντα για έξω από την πόλη. Για τα υπόλοιπα δεν υποχρεώνω για κάτι. Απλά προτείνω λύσεις που θα μπορούσε να εφαρμόσει κάποιος. Και φυσικά αν δεν έχει να δίνει 10 ευρώ κάθε φορά που το παρκάρει ας το σκεφτόταν πριν πάρει αυτο(α)κίνητο. Το αυτοκίνητο δεν είναι ποτέ φθηνό και ούτε θα να είναι. Ακόμα και στο Αμέρικα, τη Μέκκα του αυτοκινήτου με χαμηλή λιανική και βενζίνη, πληρώνουν τεράστιους φόρους για την κατοχή και έχουν ακριβότερα σέρβις. Και το ξέρω πολύ καλά αυτό. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι 25 χρονών maximum και σε καλή φυσική κατάσταση να μπορούν να κάνουν το Εύοσμος-Καλαμαριά με το ποδήλατο. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην επιτρέπουν το να κάνεις ποδήλατο για μια βδομάδα. Μπορεί να 'χει χιόνια, τρελό κρύο, βροχές, ο,τιδήποτε. Μπορεί να θέλω να πάρω την παρέα μου και να πάμε όλοι μαζί κάπου. Μπορεί ο άλλος να θέλει να βάλει το κοστούμι του και να πάει στο Μέγαρο Μουσικής με την γυναίκα του και τα μικρά παιδιά του, δεν γίνεται να τους πει "άιντε καβαλήστε τα ποδήλατα σας και ξεκινάμε". Καλή λύση λοιπόν το ποδήλατο, αλλά για κάποιον που ΜΠΟΡΕΙ και πάλι ακόμα και αυτός θα χρειαστεί αυτοκίνητο που και που. Οι διαδρομές που κάνουμε δεν είναι μόνο Μπότσαρη-Κέντρο ή Μαρτίου-Καμάρα για καφέ. Δεν γίνεται το κράτος να σε έχει παρατημένο και η λύση που προτίνεται να είναι "κάντε ποδήλατο". Μακάρι να ήμουν 25 χρονών. Είμαι κάπως μεγαλύτερος. Πληροφοριακά απλώς, τα ποδηλατικά αστικά μου χιλιόμετρα είναι από 15 εως 30 τη φορά και σε συνθήκες από -4°C εως +40°C και δεν κάνω καθόλου πλάκα. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. There's no bad weather, just bad clothing. Και η φυσική κατάσταση έρχεται εύκολα αν το πας σιγά σιγά. Κάθε μέρα θα είσαι και καλύτερος. Αρκεί να μην σκέφτεσαι τί θα πουν οι άλλοι ή ότι είσαι πολύ μεγάλος για τέτοια κλπ. Τέλος θα πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία να περιμένει κάποιος για όλα λύσεις από το κράτος. Το κράτος είναι αυτό που είναι. Μην περιμένεις κανένα κράτος. Δώσε εσύ τη λύση ή γίνε εσύ η λύση. Είναι και πάλι πιο απλό απ' ότι ακούγεται. EDIT: Ειδικα στην Λεοφωρο Στρατου η κατασταση ειναι απροχωρητη με τα διπλοπαρκαρισμενα.. Το 31 την διαδρομη Ιπποκρατειο-Βελλιδειο την κανει σε 30λεπτα , αποσταση 10 λεπτων με τις στασεις παντα.... Ιπποκρατειο-Βελλιδειο είναι 1,5χλμ. Δηλαδή 5 λεπτά με το ποδήλατο
Adon1s Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 εμενα μου λες?? το peugeot που εχω μπορει να θεωρειται χρεπι αλλα το περιποιηθηκα το καλοκαιρι και πλεον δεν μασαει :) Υποψιν για τους μη γνωριζοντες,οπου Peugeot οχι το βουμ βουμ αλλα κατι τετοιο Link
Lucifer Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι 25 χρονών maximum και σε καλή φυσική κατάσταση να μπορούν να κάνουν το Εύοσμος-Καλαμαριά με το ποδήλατο. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην επιτρέπουν το να κάνεις ποδήλατο για μια βδομάδα. Μπορεί να 'χει χιόνια, τρελό κρύο, βροχές, ο,τιδήποτε. Μπορεί να θέλω να πάρω την παρέα μου και να πάμε όλοι μαζί κάπου. Μπορεί ο άλλος να θέλει να βάλει το κοστούμι του και να πάει στο Μέγαρο Μουσικής με την γυναίκα του και τα μικρά παιδιά του, δεν γίνεται να τους πει "άιντε καβαλήστε τα ποδήλατα σας και ξεκινάμε".
mitsikas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δυο φώτοΖ με ενδιαφέρον από το http://www.thessalonikicyclechic.com/ Γραβατωμένος Και στα ...ήντα νέε μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.