scullyist Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Είπε ότι θα βάλει και ελεύθερο internet, ή με παραπληροφόρησαν?
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Παντως εγω θυμαμαι οτι ακουγα για το μετρο της Θεσσαλονικης οταν ζουσα ακομα στην Ελλαδα (δλδ προ αμνημονευτων)...κατι σε γεφυρι της Αρτας μου κανει παντως αυτο το περιβοητο μετρο της Θεσσαλονικης Αντικειμενικα παντως πιστευω οτι τα εγκαινια του μετρου της Θεσσαλονικης θα γινουν την ημερα που θα περασει ξανα ο Κομητης Χαλευ απο την γη
The_Judas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Ανοίγω το παρόν θέμα για να ακούσω της γνώμες σας για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, με την δημαρχεία Μπουτάρη. Δεν το κάνω για ανάψω πολιτικούς διαλόγους, από αντίπαλα στρατόπεδα κτλ. Το κάνω για να ακούσω τις ιδέες σας για μια πιο ωραία Θεσσαλονίκη. Προσωπικά γούσταρα απίστευτα μία από τις υποσχέσεις του, που ήταν ποδηλατόδρομοι. Το ποδήλατο το λειτουργώ πολύ Θεσσαλονίκη, αλλά όταν βγαίνω Καραμανλή που πάει το σκατό στην κάλτσα. Αν πετύχει αυτό, τέρμα τα αστικά (των οποίων το εισιτήριο ΠΑΛΙ θα αυξηθεί, σε λιγότερο από έναν χρόνο ) Φέτος έγινε η διαφορά, πιστεύω, στο στυλ των κλασσικών-κυριλέ πολιτικών που βγαίνουν συνήθως (γραβατούλα, κοστουμάκι, μαύρο αμαξάκι) και ελπίζω να επωφεληθεί και η νεολαία από αυτήν την αλλαγή. Όλα για το θεαθήναι γίνονται. Πουλάμε λίγο παραμύθι και μια κόντρα με την εκκλησία για να πάρουμε ψήφους.Τώρα και αυτός, μετά από τις εκλογές κουστούμι φοράει. Οι ποδηλατόδρομοι δεν ήταν δικό του έργο για να το οικοιοποιηθεί. Έχει μεγαλύτερα προβλήματα η πόλη από αυτό για να ασχοληθεί. Οι ποδηλατόδρομοι πιο πολλά προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν. 1)Να απαγορεύσει να κυκλοφορούν στην πόλη αυτοακίνητα με Αθηναϊκές πινακίδες. ΥΧΧ-ΧΧΧX, ΖΧΧ-ΧΧΧΧ 2)Να βάζει ο δήμος δωρεάν λεωφορεία για να κατεβαίνουν τα ΠΑΟΚια στην Αθήνα στα εκτός του ΠΑΟΚ. 3)Να μοιράζει δωρεάν ρετσίνα Μπουτάρη έξω από την Τούμπα όποτε έχει ματς. Δεν ξέρω όμως η Μαλαματίνα πως θα αντιδράσει. 4)Το λεωφορείο που κάνει τη γραμμή 14 να βαφτεί ασπρόμαυρο ώστε να ξέρουν όλοι ποιο έρχεται όταν το βλέπουν από μακριά. Για αρχή αυτά. Να μην αρχίσω να μιλάω και για πρωτάθλημα γιατί μάλλον πιο γρήγορα θα τελειώσει το μετρό. Ουγκ Αρειανός είναι ο Μπουτάρης... οπότε keep dreaming
slipknot Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Παντως εγω θυμαμαι οτι ακουγα για το μετρο της Θεσσαλονικης οταν ζουσα ακομα στην Ελλαδα (δλδ προ αμνημονευτων)...κατι σε γεφυρι της Αρτας μου κανει παντως αυτο το περιβοητο μετρο της Θεσσαλονικης Αντικειμενικα παντως πιστευω οτι τα εγκαινια του μετρου της Θεσσαλονικης θα γινουν την ημερα που θα περασει ξανα ο Κομητης Χαλευ απο την γη Πάντως κι εγώ μια τέτοια εντύπωση έχω σχηματίσει για το μετρό της Θεσσαλονίκης, ότι δηλαδή το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας. Το καλοκαίρι που βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη για 2 μέρες έβλεπα εργάτες, εργοτάξια και ιστορίες, όλα για το μετρό της Θεσσαλονίκης και αναρωτιόμουν "Δηλαδή τόσο καιρό -όσο καιρό- που γίνονται έργα, όλα αυτά τα τμήματα είναι ανοιχτά και ακάλυπτα;". Μου φάνταζε πολύ περίεργο. Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσα να παρομοιάσω τα έργα για το μετρό της Θεσσαλονίκης με μια εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο που διακόπτεται ξαφνικά λόγω λήξης της βάρδιας των χειρούργων, οι οποίοι αφήνουν τον ασθενή πάνω στο τραπέζι, με τα σωθικά να φαίνονται και πάνε στον Τενκερλή. Πάντως στη Βουλγαρία που έτυχε να βρεθώ μαζί με γκρουπ Θεσσαλονικιών εκείνες τις μέρες, εντύπωση μου προκάλεσε το σχόλιο ενός. Αυτός ο ένας λοιπόν, αναρωτήθηκε φωναχτά "Πώς γίνεται μια τόσο φτωχή πόλη να έχει μετρό". Εγώ σκέφτηκα αμέσως πως "Πρώτον, δεν ξέρεις τι είναι ο κομμουνισμός, να ευχαριστείς την τύχη που δεν είσαι Σλάβος" και "Δεύτερον, ίσως μια επικείμενη φτώχεια σας φέρει ένα μετρό, αφού δεν το χτίζουν μπορείτε να δοκιμάσετε", δεν είπα κάτι φωναχτά όμως για να μη χαρακτηριστώ τοπικιστής.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Εμ φυσικα,τι σχεση μπορει να εχει η Σοφια με την Θεσσαλονικη στα δημοσια εργα...Ειδικα επι κομουνας βαραγαν προσοχη για τα δημοσια εργα,αλλα κ σημερα η Σοφια σε πολλα σημεια δυστυχως την τρωει την Σαλονικα.Παρε απο Σοφια κεντρικες περιοχες περι του Λοζενετς,Τσουμ,Εντεκα μεχρι ολοκληρη την Μπουλεβαρντ Βιτοσα, μεσα στην χλιδα.... ΥΓ.Για την ιστορια να πω πως εκτος απο Βαζελος ειμαι κ Αρειαναρα
Whiteyez Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Πολλοί ξεχνάτε που είναι χτισμένη πάνω η Θεσσαλονίκη, δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση το φτιάξιμο του μετρό εδώ πέρα, είναι και αυτό ένας παράγοντας για την καθυστέρηση του.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Όλα για το θεαθήναι γίνονται. Πουλάμε λίγο παραμύθι και μια κόντρα με την εκκλησία για να πάρουμε ψήφους. Ποσο ευχαριστηθηκα ομως που ο Ανθιμος πηρε λε πουλ.Ακου εκει ''οσο ειμαι εγω εδω,δημαρχεια δεν βλεπεις'' .Ειμαι πολυ περηφανος για τους ψηφοφορους της Σαλονικα που ηταν παντα προπυργιο της δεξιας.
slipknot Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Ειδικα επι κομουνας βαραγαν προσοχη για τα δημοσια εργα Βασικά το σχόλιο περί κομούνας αφορούσε τη φτώχεια.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Βασικά το σχόλιο περί κομούνας αφορούσε τη φτώχεια. Να σου πω, νομιζω την αληθινη φτωχεια η Βουλγαρια την βιωσε επι καπιταλας φαση παντως.Επι Ζιβκοβ η Βουλγαρια ηταν αστερι σε πολλους τομεις κ γνωστη διεθνως.
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Να φροντίσει να εφαρμοστούν κατ αρχήν τα μέτρα για το κάπνισμα. Υποτίθεται η δημοτική αστυνομία τα κυνηγάει αυτά. Αλλά από τον συγκεκριμένο δεν περιμένω τίποτα τέτοιο... + Να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες στα γραφεία του δήμου που είναι για κλάματα. Σιγά μην σου βάλουμε και pro για να παίζεις με τον καφέ σου! Καλά, προσπάθησε να βγάλεις μια άδεια στο δήμο και τα λέμε.
lary7 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Οι ποδηλατόδρομοι δεν ήταν δικό του έργο για να το οικοιοποιηθεί. Έχει μεγαλύτερα προβλήματα η πόλη από αυτό για να ασχοληθεί. Οι ποδηλατόδρομοι πιο πολλά προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν. Πεστα χρυσοστομε. Για αυτο ποδηλατοδρομους εχουν μονο οι ασχημες και απανθρωπες πολεις της ευρώπης οπως Αμστερδαμ κτλ.Εμεις δεν τους θελουμε,φραπεδαρα και ποδηλατο δεν πανε μαζι. Ολοι με τα ΙΧ στο τεραστιο και αδειο κεντρο της Σαλονικης λοιπον.....
Whiteyez Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Η μόνη λύση για τις μέρες που διανύουμε είναι η αναβάθμιση του ποδηλατοδρόμου, με τις βενζίνες στα ύψη και τα ΜΜΜ να ανεβάζουν τα εισιτήρια ο κόσμος πρέπει να καταφύγει στο ποδήλατο, να ανασάνει λίγο και η πόλη επιτέλους.
Arcanaloth Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Καλή λύση το ποδήλατο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. Στην Θεσσαλονίκη μέσα ποδήλατο ΔΕΝ μπορείς να κάνεις. Τόσο απλά. Εκτός του ότι δεν υπάρχει ο χώρος, πράγμα βασικότατο, και οι λεγόμενοι "ποδηλατόδρομοι" που υπάρχουν είναι γελοίο ακόμα και να ονομάζονται έτσι, οι Έλληνες οδηγοί και μη δεν έχουν συνηθίσει στην ιδέα να έχουν ανάμεσα τους δεκάδες ποδήλατα με τις ανάλογες επιπτώσεις. (Κοινώς βγαίνεις να κάνεις την βόλτα σου με το ποδήλατο και παίζεις την ζωή σου κορώνα γράμματα). Άρα για να κάνουμε ποδήλατο, πρώτα απ' όλα θέλουμε χώρο. Μια παραλία μήκους 2km δεν αρκεί. Το θέμα είναι που να γίνουν αυτοί οι ποδηλατόδρομοι. Εδώ δεν μπορούν να βρουν χώρο να χωρέσουν μια λωρίδα 50 cm, τι δρόμους να κάνουμε; Στην Νίκης; Που κάθε μεσημέρι για να περάσεις από το λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο θέλεις 45 λεπτά από το μποτιλιάρισμα; Στην Όλγας; Με τα τριπλοπαρκαρισμένα και τους λεωφοριόδρομους που χώνονται τα ταξί και από την άλλη που σταματάνε τα φορτηγά να ξεφορτώσουν; Είναι ένα πολεοδομικό χάος η πόλη, δεν είχε γίνει καμία απολύτως μελέτη αρχικά και τώρα πολύ απλά δεν χωράμε. Η συγκοινωνία στην πόλη είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της. Είναι απαράδεκτο σε τόσο μεγάλη πόλη μετά τις 12 το βράδυ να πρέπει ή να περπατήσεις ή να πάρεις ταξί. Δεν περιμένω τίποτα να αλλάξει, όπως δεν άλλαξε και τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Το μόνο έργο που κάνανε είναι που τσιμεντώσανε ένα μικρό κομμάτι της παραλίας, το γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ και το Μέγαρο Μουσικής. Ας αγοράσει ο δήμος το πάρκινγκ πίσω από το Assos Odeon και ας το κάνει ελεύθερο δημόσιο και ο Μπουτάρης θα βγαίνει δήμαρχος μέχρι το 2075. Αλλά δεν γίνονται αυτά...
ikaruga24 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Και όμως υπάρχει, έχω βρεί 1-2 και τα τιμάω. Ναι, ναι και το δικο μας το ιδιο!!
The_Judas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Πεστα χρυσοστομε. Για αυτο ποδηλατοδρομους εχουν μονο οι ασχημες και απανθρωπες πολεις της ευρώπης οπως Αμστερδαμ κτλ.Εμεις δεν τους θελουμε,φραπεδαρα και ποδηλατο δεν πανε μαζι. Ολοι με τα ΙΧ στο τεραστιο και αδειο κεντρο της Σαλονικης λοιπον..... Τώρα τι συγκρίνεις ρε φίλε; Την Θεσσαλονίκη με το Αμστερνταμ? Πρέπει να γκρεμιστεί όλη η πόλη και να ξαναχτιστεί από την αρχή για να γίνουν αυτά τα πράγματα. Πρέπει να έχουμε λογικά μετρα σύγκρισης... δεν είναι η Θεσσαλονίκη Φλωρεντία ούτε Σιέννα για να κάνουμε π.χ πεζοδρόμηση του κέντρου Μήπως να βάλουμε και καμιά γόνδολα στον Θερμαϊκό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.