kos6101991 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα παιδια .ηθελα να σας ρωτησω επειδη πολλα ακοω για το drupal kai to joomla τι ειναι περιπου αυτα τα δυο .εχω δουλεψει dreamweaver αλλα απο οτι μ φαινεται δεν εχουν καμια σχεση (αν κανω λαθος διορθωστε με ).Αξιζει να ασχοληθει κανεις με ενα απο τα δυο.ειμαι φοιτητης πληροφορικης δευτερου ετους και απο ιντερνετικο προγραμματισμο ξερω html,css,javascript αλλα δεν ξερω ακομα τιποτα απο βασεις δεδομενων και εγκαταστασεις server σε pc.θα δυσκολευτω να δουλεψω ενα απο αυτα τ εργαλεια??και κατι ακομα ειδα οτι ειναι open source αρα υπαρχει και εκδοση για linux ευχαριστω περιμενω τις απαντησεις σας....!!!
kinq1 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Το Dreamweaver είναι πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων, τα joomla & drupal είναι cms. Τα cms είναι ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα, θα μπορούσες να τα δουλέψεις από οποιαδήποτε συσκευή έχει web browser.
Mhs2k Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 χωρις παρεξηγηση αλλα εμενα μου κανει εντυπωση αυτο "ειμαι φοιτητης πληροφορικης δευτερου ετους και απο ιντερνετικο προγραμματισμο ξερω html,css,javascript αλλα δεν ξερω ακομα τιποτα απο βασεις δεδομενων και εγκαταστασεις server σε pc" Βεβαια χαιρομαι που σκεφτηκες να μπεις στη διαδικασια να ρωτησεις και να μαθεις. Εχει ενδιαφερον το ολο θεμα που πας να ασχοληθεις, το οτι γνωριζεις css kai javascript θα σε βοηθησει πιο πολυ απο εμενα που δεν εχω ιδεα απο java αλλα μη το παρατησεις αν χαθεις στην αρχη, υπαρχουνε αρκετοι οδηγοι και users να σου απαντησουμε σε οτι μπορουμε.
kos6101991 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Φιλαρακι οταν λεω δευτερο ετος εννοω τωρα ειμαι στο 3ο εξαμηνο....απλως επειδη στη σχολη μας διδασκουνε λιγο jsp και servlets αλλα δν μας τ εκαναν στ εργαστηριο θα προσπαθησω να τα δουλεψω μονος μου...σκεφτομουνα και θελω τι γνωμη σας για αυτο γτ δεν εχω γνωσεις απο servers να ξεκινησω με APACHE και ειδα το xamp αυτο ειναι καλο προγραμμα???
kinq1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Το apache είναι το στάνταρ αλλά είναι πολύ πολύπλοκο. Καλύτερα να ξεκινήσεις με το XAMP που λές (αν έχεις windows προτείνω wamp) τα οποία είναι κάτι σαν εύκολο user interface για το apache. (δηλαδή τρέχει από πίσω από αυτά τα προγράμματα το apache, το php, το mysql και τα διαχειρήζεσαι μέσω του προγράμματος, αντί να αλλάζεις αρχεία .ini με το χέρι.
kos6101991 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Παιδια αν δεν γουσταρετε να απαντησετε μην το παιζετε εξυπνοι και σνομπαριες...ολοι απο καποιο επιπεδο αρχισαμε ενταξει???και δασκαλους και καθηγητες εχουμε στις σχολες....και ευχαριστω αυτους που απαντησαν με σοβαροτητα....!!!
parsifal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Παιδια αν δεν γουσταρετε να απαντησετε μην το παιζετε εξυπνοι και σνομπαριες...ολοι απο καποιο επιπεδο αρχισαμε ενταξει???και δασκαλους και καθηγητες εχουμε στις σχολες....και ευχαριστω αυτους που απαντησαν με σοβαροτητα....!!! Τί παραλήρημα είναι αυτό; Όλα τα μηνύματα ήταν σοβαρές απαντήσεις, κανένας δε σε ειρωνεύτηκε...
kinq1 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Αν οι απαντήσεις μου σε προσέβαλαν συγνώμη. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.
digimyth Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 χωρις παρεξηγηση αλλα εμενα μου κανει εντυπωση αυτο "ειμαι φοιτητης πληροφορικης δευτερου ετους και απο ιντερνετικο προγραμματισμο ξερω html,css,javascript αλλα δεν ξερω ακομα τιποτα απο βασεις δεδομενων και εγκαταστασεις server σε pc" Βεβαια χαιρομαι που σκεφτηκες να μπεις στη διαδικασια να ρωτησεις και να μαθεις. Εχει ενδιαφερον το ολο θεμα που πας να ασχοληθεις, το οτι γνωριζεις css kai javascript θα σε βοηθησει πιο πολυ απο εμενα που δεν εχω ιδεα απο java αλλα μη το παρατησεις αν χαθεις στην αρχη, υπαρχουνε αρκετοι οδηγοι και users να σου απαντησουμε σε οτι μπορουμε. Mhs2k είσαι απαράδεκτος γιατί και εγώ φοιτητής πληροφορικής είμαι (μεγαλύτερος από το φίλο βέβαια) και έχω να πω ότι στα πανεπιστήμια δε σε διδάσκουν όλα όσα πρέπει να ξέρεις αλλά σου δίνουν ένα "demo" ή μια γεύση μερικών από αυτά που πρέπει να ξέρεις. Από εκεί και πέρα μόνος σου ψάχνεις. Στο δικό μας πανεπιστήμιο δε μας μάθανε σχεδόν τίποτα από web applications. Εσύ kos6101991 δε χρειάζεται να κάνεις έτσι και να αντιδράς με αυτό τον τρόπο... Όσον αφορά αυτά που ρώτησες. Το Cms είναι τα αρχικά του Content Managment System και είναι μια πλατφόρμα που τρέχει με ένα φυλλομετρητή και με αυτή μπορείς να φτιάξεις δικές σου σελίδες εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να ξέρεις κώδικα. Με άλλα λόγια αυτή η πλατφόρμα είναι ένα σύνολο αρχείων php, js, css τα οποία τρέχουν σε ένα server και τα βλέπεις από ένα φυλλομετρητή. Τα php αρχεία για να τρέξουν χρειάζεσαι ένα server που τον βρίσκεις είτε σε κάποια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων ή με ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σου όπως το xamp και το wamp. Αυτά τα 2 προγράμματα σου παρέχουν ότι χρειάζεσαι για να τρέξεις php αρχεία και γενικά να στήσεις ένα σέρβερ. Το xamp δε το έχω χρησιμοποιήσει αλλά το wamp είναι ένα απλό πρόγραμμα που αν διαβάσεις τις οδηγίες πιστεύω θα το καταλάβεις (απλά το τρέχεις, βάζεις τα αρχεία της εφαρμογής σου σε ένα συγκεκριμένο φάκελό και μετά ανοίγεις τον φυλλομετρητή στο localhost και βλέπεις το αποτέλεσμα). Όσον αφορά αυτό για το linux που είπες δε στέκει για τα cms γιατί είναι ανεξάρτητα από πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων. Τρέχουν απ' όπου έχεις τη δυνατότητα να μπεις στο ίντερνετ και να δεις σελίδες. Όσον αφορά τις βάσεις και τα cms αυτό μη σε απασχολεί καθόλου. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι το πως θα δημιουργήσεις μια κενή βάση μέσα από το phpmyadmin το οποίο το βρίσκεις πολύ εύκολα στο γόογλε. Αν θες όμως να φτιάξεις σελίδα με δικό σου κώδικα οι βάσεις είναι το άλφα και το ωμέγα Όσον αφορά το dreamweaver είναι πρόγραμμα για να γράφεις κώδικα για web apps οπότε δε θα σου χρειαστεί αν δουλέψεις με cms εκτός αν θες να φτιάξεις μια custom εφαρμογή για το cms. Επίσης να σου πω ότι cms όπως το joomla το drupal κλπ έχουν πολλές έτοιμες εφαρμογές και έτοιμα templates.
Mhs2k Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Mhs2k είσαι απαράδεκτος γιατί και εγώ φοιτητής πληροφορικής είμαι (μεγαλύτερος από το φίλο βέβαια) και έχω να πω ότι στα πανεπιστήμια δε σε διδάσκουν όλα όσα πρέπει να ξέρεις αλλά σου δίνουν ένα "demo" ή μια γεύση μερικών από αυτά που πρέπει να ξέρεις. Υπαρχει μια σημαντικη διαφορα. Εχω κανει ΤΕΕ και ΙΕΚ (οπου δε πηγα καν για την πιστοποιηση λογο του θεωρητικου που δε γουσταρω ακομη και σημερα καθολου, δυστηχως μου γυρνανε τα αντερα) το ξερω καλα οτι το ολο συστημα ειναι σχετικα σαπιο και αν δεν εχεις καθηγητη που να το αγπαει πραγματικα και να το ψαχνει δε θα μαθεις ποτε τιποτα ... τωρα ερχεται το αλλα ... ΑΛΛΑ και απο την προσωπικη μου εμπειρια εβλεπα παιδια οχι μονο στο ΤΕΕ που ειναι ενα λυκειο πρακτικα αλλα ΚΑΙ στο ΙΕΚ και σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ να ειναι εκει απλα για να ειναι και να νομιζουνε οτι θα φτιαξουνε το επομενο pacman θα ειναι μπροστα στο inet καθημερινα, etc. Αν το παρω σε προσωπικο επιπεδο, επειδη μου αρεσε το ολο θεμα pc στο συνολο του φυσικα, φροντιζα να ενημερωνομαι και οταν αγγιξα apache στα "χερια μου" ημουνα ακομη 2α λυκειου (τωρα ειμαι 28). Εξου και στο τελος ειπα στο φιλο μας οτι "Βεβαια χαιρομαι που σκεφτηκες να μπεις στη διαδικασια να ρωτησεις και να μαθεις. Προς Θεου ουτε να τον μειωσω θελω ουτε τιποτα, ισα ισα παιζει να ξερει σε ενα χρονο περισσοτερα και απο εμενα. υ.γ. περισσοτερο να τον κανω να αρχιζει να διαβαζει και να ενημερωνεται για διαφορα θεματα πανω στα pc ηθελα παρα να παει τον περπατημενο αν θες του καθε καθηγητη ή σχολης που θα τον κανει να ΜΗΝ δει τιποτα αλλο γυρω του και να νιωθει χαρουμενος που ελυσε την ασκηση του καθηγητη και μεχρι εκει... καταλαβαινεις φανταζομαι τι προσπαθω να πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.