Προς το περιεχόμενο

Αγορά καινούριου υπολογιστή (τι προτείνετε?)...

billys19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοπόν, έχω κάποιες απορίες...καταρχήν θα ήθελα να μου πεί κάποιος γιατί να αλλάξω οθόνη? Με άλλα λόγια δεν είμαι αντίθετος με αυτό απλά θα ήθελα και κάποιο επιχείρημα? Τι καλύτερο προσφέρουν οι σημερινές απο μια 17" ΤΦΤ σονυ παλιά...αυτό το ρωτάω μόνο μόνο απο απορία!

φιλικά,

billys19

Να απαντήσω κι εγώ που άλλαξα οθόνη πρόσφατα; :P

Πήρα τη Viewsonic VA2231w-LED btw.

(ευχαριστώ πολύ moldovan20 και όλη την παρέα που την προτείνει, είναι εξαιρετική οθόνη.)

2 επιχειρήματα:

1. βλέπεις αρκετές ταινίες.

Ξέρεις τι είναι να βλέπεις ταινία σε ανάλυση full-hd; :P

Καθαρότερη εικόνα, μεγαλύτερη, πιο ξεκούραστη στο μάτι, γενικά άλλη αίσθηση.

2. προγραμματισμός + browsing

Καθαρότερη εικόνα, μεγαλύτερη, πιο ξεκούραστη στο μάτι, γενικά άλλη αίσθηση.(επανάληψη)

περισσότερος χώρος για να έχεις ανοιχτά 2-3 παράθυρα άνετα.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να απαντήσω κι εγώ που άλλαξα οθόνη πρόσφατα; :P

Πήρα τη Viewsonic VA2231w-LED btw.

(ευχαριστώ πολύ moldovan20 και όλη την παρέα που την προτείνει, είναι εξαιρετική οθόνη.)

2 επιχειρήματα:

1. βλέπεις αρκετές ταινίες.

Ξέρεις τι είναι να βλέπεις ταινία σε ανάλυση full-hd; :P

Καθαρότερη εικόνα, μεγαλύτερη, πιο ξεκούραστη στο μάτι, γενικά άλλη αίσθηση.

2. προγραμματισμός + browsing

Καθαρότερη εικόνα, μεγαλύτερη, πιο ξεκούραστη στο μάτι, γενικά άλλη αίσθηση.(επανάληψη)

περισσότερος χώρος για να έχεις ανοιχτά 2-3 παράθυρα άνετα.

Η συγκεκριμένη που σου προτείνω έχει πολύ καλύτερο panel από αυτό που έχεις καλύτερη απεικόνιση εικόνας, καλύτερα χρώματα ,μεγαλύτερο μέγεθος που για κάποιους είναι ένας λόγος για να αλλάξουν οθόνη.

Συμφωνώ και με τους δυο σας! ! ! Θα πάω σε αλλαγή τελικά απλά δεν θέλω παραπάνω απο 20 ! Δεν θα μου αρέσει...και σχετικά με τις ταινίες έχω μια τv δίπλα και τα συνδέω!

Δημοσ.

Συμφωνώ και με τους δυο σας! ! ! Θα πάω σε αλλαγή τελικά απλά δεν θέλω παραπάνω απο 20 ! Δεν θα μου αρέσει...και σχετικά με τις ταινίες έχω μια τv δίπλα και τα συνδέω!

Την συγκεκριμένη θα την αγαπήσεις ;) .Δεν έχει μεγάλη διάφορα η 20’’ με την 23’’

Δημοσ.

με κάλυψες και νομίζω πως με 4 είμαι οκ!

ΡΑΦΑΙΛ η σύνθεση σου θεωρείται καλή? φιλικά πάντα ετσι? ;) με άλλα λόγια, θα έχω ένα μέτριο καλό η πολύ καλό pc? σκεφτόμουν να μειώσω κάποια χαρακτηριστικά...

Δεν θα σου συνιστουσα να το κανεις αυτο γιατι ενω θα αγορασεις νεο,ταχυτερο hardware,θα τρεχεις software σε παλιο hardware? Δεν εχει νοημα.Οι καινουργιοι δισκοι ειναι πολυ ταχυτεροι απο τον παλιο 80αρη που εχεις.

Αυτο που σου χρειαζεται,και απορω που δεν στο ειπε ακομη ο Rafail που ειναι μαστερ στις συνθεσεις,ειναι SSD δισκος.Βεβαια σε ενα με δυο μηνες ερχονται νεας γενιας SSD δισκοι σε καλυτερες τιμες απο οτι τωρα,οποτε ισως πρεπει να περιμενεις λιγο.

ο παλιός 80αρης λες να μην είναι solid state disk(ssd)? :/

Δημοσ.

με κάλυψες και νομίζω πως με 4 είμαι οκ!

ΡΑΦΑΙΛ η σύνθεση σου θεωρείται καλή? φιλικά πάντα ετσι? ;) με άλλα λόγια, θα έχω ένα μέτριο καλό η πολύ καλό pc? σκεφτόμουν να μειώσω κάποια χαρακτηριστικά...

Κοιτά για την χρήση που προορίζεται σε καλύπτει αυτό που θα πρόσθετα για να φτάσει το πολύ κάλο pc που θα κρατήσει αρκετά χρονιά είναι ένας εξαπυρηνος επεξεργαστής που θα σου δώσει ωθήσει για την χρήση που προορίζεται και ένας ssd .Με της αλλαγές που έκανα το pc θα σου βγει σύνολο μαζί με τα μεταφορικά στα 1237,25Ε ότι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα. ;)

P.s στο σύνολο είναι και η μνήμες στα 8gb οπότε αφαιρείς τα δυο dimm για να έχεις 4gb και μειώνετε το σύνολο κατά 55,79Ε

Δημοσ.

Πολύ σωστή παρατήρηση την μπέρδεψα με άλλο μοντέλο αυτήν ήθελα να βάλω

Και να μαζεψουμε λιγο της αλλαγες που εγιναν

mobo:MSI 870U-G55

case:CoolerMaster Elite 430 RC-430-KWN1

ram:Kingston Hyper X Blu 2GB X2

hdd:Samsung 1TB SpinPoint F3

dvd-rw:LG

psu:Corsair 430W

cpu cooler:Coolermaster Hyper 212

monitor:Dell LCD 23'' Ultrasharp U2311H

gpu:ATI Radeon HD5450

cpu:AMD Phenom II X6 1075T

ssd:OCZ 120GB Agility II

1031.88 € + 24.72€ τα μεταφορικά σύνολο 1056,6€

Δημοσ.

Είμαστε στο 2011! Το κυριότερο? Υπάρχει κρίση! Αυτό το ποσό είναι ΕΚΤΟΣ ΜΑ ΕΚΤΟΣ ορίων !!!!! Για να δώ τι θα συμαζέψω...

Πρώτη παρατήρηση: Έχει δυο υποδοχές για γραφικά η κάνω λάθος?

Δεύτερον, ας αρχίσουμε ένα ένα! Θα έλεγα οτι μου αρέσει πολύ το case αλλα δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι στην παραγγελία. Σκεφτόμουν να κρατήσω αυτό που έχω και να μπώ σε αλλαγή σε κάποιες βδομάδες εως λίγους μήνες σε αυτό.

Τρίτον, απο οτι είδα μείωσες την RAM οπότε σε αυτό συμφωνώ! Παρακάτω δεν πάει!

Έπειτα, για τον σκληρό δίσκο ναι μεν έχετε όλοι δίκιο που υποστηρίζεται πως είναι καλύτερος απο τους παλιούς όπως είναι φυσιολογικό αλλα σε περίπτωση που είναι συμβατός με την μητρική και το υπόλοιπο σύστημα θα κρατήσω έναν 80αρη. Η μάλλον 2 80αρες. Οπότε 160 συνολικά. Για τώρα πάντα. Δεν θα μείνω έτσι για πολύ όμως! Οπότε αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό...λέτε να ειναι συμβατά?

Δημοσ.

Χωρίς ssd και με απλό διπύρινο χωρίς την εξτρα ψύκτρα γλυτώνεις 320-350 ευρό.

Όχι πως δε αξίζουν αλλά ...

Αμα δεν πάρεις και την Dell πας απο τα 1050 στα 400.

Τους 80ρηδες πέτα τους ή καλύτερα πάρε θήκες και κάντους εξωτερικούς αν και σε κανα χρόνο θα εχουμε στικάκια 80 giga...

Δημοσ.

Γιατί χρειάζονται και τα δύο (σκληρός δίσκος και ssd)? Τους 80άρηδες μάλλον θα τους κρατήσω για κάποιο "πειραματικό server"...

Δημοσ.

Χρειάζονται γιατί στον ssd θα βάλεις το λειτουργικό και κάποια προγράμματα που θέλεις να τρέχουν γρήγορα π.χ photoshop και στον άλλον θα βάλεις πράγματα που δεν σε αφορούν τόσο να τρέχουν γρήγορα π.χ το nero

Δημοσ.

OK! Το κατάλαβα...να ρωτίσω κάτι άλλο,

όταν αγοράζω μια μητρική μπορώ να βάλω κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά ετσι δεν είναι?

όπως,

1.  
  2. κάρτα γραφικών on board
  3. AGP sloτ
  4. SLI type
  5. Crossfire type
  6. Serial ATA-3
  7. Gigabit LAN
  8. RAID

Μπορεί κάποιος με λίγη υπομονή να μου πει δυο λόγια για το καθένα? :/ μονο για το raid έχω ιδέα για το τι είναι και λογικά θα είναι χρήσιμο σε σοβαρούς servers...ΑΛΛΑ αυτό που ξέρω είναι το raid για δίσκους και οχι μητρικές! διαφωτίστε με λίγο σας παρακαλώ...

αν και σε κανα χρόνο θα εχουμε στικάκια 80 giga...

κακό αυτό...! ε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...