TasosPk Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι το καταληλο thread για να ανοιξω το τοπικ αυτο αλλα δεν γνωριζω που ακριβως ειναι το προβλημα για αυτο συγχωρηστε με... το προβλημα μου εχει ως εξης, το pc μου καθε φορα που ανοιγει ακουγετε ενας ηχος απο την motherboard(ξερετε απο αυτο το ηχειακι π εχει τις τελευταιες φορεσ αντι ο ηχος να ακουγετε μια φορα χτυπαει 4-5 φορες και μου βγαινει μαυρη οθονη με μηνυμα "CPU FAN ERROR PRESS F1 TO CONTINUE" και αν δεν πατησω f1 δν κανει τιποτα... Ειναι προβλημα αυτο????
Tenshi Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Έχεις αλλάξει την ψύκτρα του επεξεργαστή σου;Αν ναί,ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται απο την μητρική ή απο 4pin molex του τροφοδοτικού; Αν δέν ισχύει το παραπάνω,πιθανόν να έχει πιάσει σκόνη ο ανεμιστήρας και να μήν γυρίζει καθόλου ή να κινείται με πολύ λίγες στροφές.Ενδεχομένως να ανεβαίνει και η θερμοκρασία,οπότε καλό είναι να ανοίξεις το κουτί και να τον καθαρίσεις. Οπως και να έχει,μπορείς να απενεργοποιήσεις το συγκεκριμένο μήνυμα απο το Bios (Cpu Fan speed=Ignore)
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Ακριβως το ιδιο μου κανει και εμενα αλλα χωρις ηχο...Τι μητρικη εχεις ? Εχω ASUS P5KC Κατι ειχε πειραξει ενας φιλος απο το bios και ειχε σταματησει να το κανει αλλα μετα απο format (ασχετο ?)αφου εβαλα νεο δικσο για το λειτουργικο το ξανακανει.Οχι μετα απο επανεκκινηση αλλα οταν ειναι κλειστο και το ανοιγω. Δεν εχω αλλαξει τιποτα εκτος απο ενα δισκο ssd που μου προσθεσαν στο Πλαισιο.Απο τοτε το κανει. Ισως πειραξαν κατι στο bios...
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Οπως και να έχει,μπορείς να απενεργοποιήσεις το συγκεκριμένο μήνυμα απο το Bios (Cpu Fan speed=Ignore) Δεν μπορω να βρω τετοια επιλογη στο bios.Καποια βοηθεια ? Ευχαριστω.
TasosPk Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Έχεις αλλάξει την ψύκτρα του επεξεργαστή σου;Αν ναί,ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται απο την μητρική ή απο 4pin molex του τροφοδοτικού; Αν δέν ισχύει το παραπάνω,πιθανόν να έχει πιάσει σκόνη ο ανεμιστήρας και να μήν γυρίζει καθόλου ή να κινείται με πολύ λίγες στροφές.Ενδεχομένως να ανεβαίνει και η θερμοκρασία,οπότε καλό είναι να ανοίξεις το κουτί και να τον καθαρίσεις. Οπως και να έχει,μπορείς να απενεργοποιήσεις το συγκεκριμένο μήνυμα απο το Bios (Cpu Fan speed=Ignore) οχι δεν εχω αλλαξει κατι και μαλιστα το εχω καθαριστει και προσφατα λες να το ξαναδοκιμασω και με σπρευ πεπιεσμενου αερα?? Ακριβως το ιδιο μου κανει και εμενα αλλα χωρις ηχο...Τι μητρικη εχεις ? Εχω ASUS P5KC Κατι ειχε πειραξει ενας φιλος απο το bios και ειχε σταματησει να το κανει αλλα μετα απο format (ασχετο ?)αφου εβαλα νεο δικσο για το λειτουργικο το ξανακανει.Οχι μετα απο επανεκκινηση αλλα οταν ειναι κλειστο και το ανοιγω. Δεν εχω αλλαξει τιποτα εκτος απο ενα δισκο ssd που μου προσθεσαν στο Πλαισιο.Απο τοτε το κανει. Ισως πειραξαν κατι στο bios... P5K εχω ,αλλα εμενα ξεκινησε ετσι στο ακυρο χωρις να αλλαχτει τπτ!!
karmen1983 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Να κάνω μία χαζή ερώτηση; Ο ανεμιστήρας σου λειτουργεί; Αν λειτουργεί μήπως δεν έχει τις απαραίτητες στροφές για να προσφέρει την απαραίτητη ψύξη;
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Να κάνω μία χαζή ερώτηση; Ο ανεμιστήρας σου λειτουργεί; Αν λειτουργεί μήπως δεν έχει τις απαραίτητες στροφές για να προσφέρει την απαραίτητη ψύξη; Εμενα λειτουργει και το pc ειναι καθοαρο απο σκονη.Πριν 20 μερες στο Πλαισιο που εβαλαν τον ssd διακο το καθαρησαν.Το κανει μονο οταν ειναι κλειστο αρα κρυο και το ανοιγουμε και οχι σε επανεκκινηση.
karmen1983 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Τότε κύριε Γιάννη δεν είναι θέμα κακής ψύξη. Κάνε ανάκατο το bios και βρες το CPU Fan και κάνε ignore, κάπου θα είναι κρυμμένο.
popeye68 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 το προβλημα μου εχει ως εξης, το pc μου καθε φορα που ανοιγει ακουγετε ενας ηχος απο την motherboard(ξερετε απο αυτο το ηχειακι π εχει τις τελευταιες φορεσ αντι ο ηχος να ακουγετε μια φορα χτυπαει 4-5 φορες και μου βγαινει μαυρη οθονη με μηνυμα "CPU FAN ERROR PRESS F1 TO CONTINUE" και αν δεν πατησω f1 δν κανει τιποτα...Ειναι προβλημα αυτο???? Έλεγξε αν το βύσμα (πριζάκι) της ψύκτρας του επεξεργαστή (από αυτό που παίρνει ρεύμα), είναι στην σωστή υποδοχή πάνω στην μητρική. Πρέπει να γράφει "cpu fan". Mήπως το έβγαλες και δεν το έβαλες σωστά; Έλεγξε μήπως έχει στραβώσει καμμία ακίδα και δεν κάνει καλή επαφή. Δεν πιστεύω να το έχεις συνδέσει σε molex; Aν οι ακίδες της μητρικής είναι 4 και το βύσμα έχει 3 τρυπούλες μετακινησέ το μια θέση. Με λίγα λόγια μετακίνησέ το στην άλλη άκρη. Να καλύψει και την ακίδα που δεν ήταν σε τρύπα και άσε την ακίδα της άλλης άκρης κενή. Μην φοβάσαι δεν επηρεάζει την λειτουργία. Τέλος έλεγξε αν το fan γυρίζει ελεύθερα.
Tenshi Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Ο popeye68 εχει ένα point.Δέν αποκλείεται να έχει συνδεθεί σε κάποιο άλλο 3pin της μητρικής (chassis) ,οπότε ναί μέν παρέχεται ψύξη άλλα η μητρική εξακολουθεί να μήν βλέπει ανεμιστήρα επεξεργαστή. Οσο για το cpu fan speed,αν θυμάμαι καλά στις μητρικές Asus είναι στην καρτέλα Power>Hardware monitor>cpu fan speed Pdf manual,page 98
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Τότε κύριε Γιάννη δεν είναι θέμα κακής ψύξη. Κάνε ανάκατο το bios και βρες το CPU Fan και κάνε ignore, κάπου θα είναι κρυμμένο. Ο popeye68 εχει ένα point.Δέν αποκλείεται να έχει συνδεθεί σε κάποιο άλλο 3pin της μητρικής,οπότε ναί μέν παρέχεται ψύξη άλλα η μητρική δέν τον "βλέπει" Οσο για το cpu fan speed,αν θυμάμαι καλά στις μητρικές Asus είναι στην καρτέλα Power>Hardware monitor>cpu fan speed Στο advance εχει μια επιλογη CPU tm Function Μηπως ειναι αυτη ? Στο Power>Hardware monitor>cpu fan speed γραφει 937RPM Απο κατω CPU Q-Fan Control disable
Tenshi Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Καρτέλα Power κύριε Γιάννη.Είναι δεξιά της καρτέλας Advanced Main Advanced Power Boot Tools Exit Edit:Οχι δέν είναι το Q-fan.Θα πάς στην επιλογή fan speed που έχει και τον αριθμό στροφών,πατάς enter και έχει κάποιες επιλογές.Επιλέγεις ignored
karmen1983 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Κύριε Γιάννη χωρίς να είμαι σίγουρη σε αυτό που θα πω, οι 937 στροφές μου φαίνονται λίγες. Από θερμοκρασίες CPU είσαι οκ;
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Κύριε Γιάννη χωρίς να είμαι σίγουρη σε αυτό που θα πω, οι 937 στροφές μου φαίνονται λίγες. Από θερμοκρασίες CPU είσαι οκ; Δεν ξερω....Ειμαι ασχετος με hardware...Απο software κατι κανω. ΥΓ Το "Κυριε" δενε χει θεση στο internet.Ασε κατι... μεγαλυτερα παιδια να νοιωσουν πιο νεοι.
karmen1983 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Κατέβασε αυτό και ανέβασε photo. Τρέξε και μερικά προγράμματα απο πίσω να τον ζορίσεις λίγο. ΥΓ Το "Κυριε" δενε χει θεση στο internet.Ασε κατι... μεγαλυτερα παιδια να νοιωσουν πιο νεοι. οκ Γιάννη. Από σεβασμό το γράφω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.