Le Gaulois Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Γεια χαρά και καλή χρονιά σε όλους και όλες! Θα ήθελα να μπω κατ' ευθείαν στην ιστορία του θέματός,που με απασχολεί τον τελευταίο χρόνο. Εδώ και χρόνια είχα μια αναλογική κάμερα χειρός VHS της SONY και κατέγραφα ό,τι ήθελα,στις κλασικές κασετούλες των 8mm. Τα τελευταία 3 περίπου χρόνια,έλαχε να πάρω ένα επιτραπέζιο dvd-recorder της LG κι έτσι "κατόρθωσα" επιτέλους,να μετατρέψω τις VHS κασέτες σε dvd. Αυτά τα dvd όμως γίνανε πάρα πολλά και εκτός αυτού,θέλω να τα επεξεργαστώ επιπλέον και να τα μοιράσω στα παιδιά μου. Σκέφτηκα λοιπόν, μιας και βοηθάει και η τεχνολογία,να τα μεταφέρω και να τα αποθηκεύσω στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή,που πρόσφατα αξιώθηκα να πάρω ή σε δύο άλλους εξωτερικούς,σκληρούς δίσκους (έναν για το κάθε παιδί μου). Αυτός λοιπόν είναι και ο τωρινός μου νταλγκάς. Θέλω να μεταφέρω τα dvd,που έφτιαξα με τόσο κόπο,χωρίς όμως να τα συμπιέσω καθόλου και φυσικά χωρίς να χαθεί ούτε ίχνος από την καλή (έτσι νομίζω τουλάχιστον) ποιότητα την οποία έχουν. Θα βρω ή θα μου βρείτε κάποια λύση; Σας ευχαριστώ και μόνο που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε τον προβληματισμό μου!
deesnider Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 1. Βάζεις το δισκάκι στο dvd drive του υπολογιστή. 2. Χρησιμοποιείς ένα από τα - άπειρα!... - προγράμματα που, μεταξύ άλλων, έχουν και λειτουργία δημιουργίας cd/dvd image (π.χ. Alcohol 120%,Nero,clone cd). 3. Κάνεις "κλικ" στο αντίστοιχο "πλήκτρο" του προγράμματος που χρησιμοποιείς (θα γράφει κάτι σαν "Δημιουργία αρχείου εικόνας" ή "Create image file" αν είναι στα αγγλικά. 4. ...Περιμένεις! (ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή σου) Το αρχείο image που θα δημιουργηθεί στο σκληρό σου δίσκο, μπορείς αν θέλεις να το γράψεις σε κενό δισκάκι, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόγραμμα με το οποίο το δημιούργησες. Μπορείς επίσης να το χειριστείς σαν ένα κανονικό δισκάκι (π.χ. αναπαραγωγή, άνοιγμα περιεχομένων κ.τ.λ.), αρκεί να έχεις εγκατεστημένο κάποιο "εικονικό" dvd/cd drive στον υπολογιστή σου (το Alcohol 120%, όπως και άλλα σχετικά προγράμματα υποθέτω, το δημιουργεί από μόνο του κατά την εγκατάστασή του και θα το βλέπεις μέσα στο my computer, σαν ένα επιπλέον dvd/cd drive). Ελπίζω να σε βοήθησα!
micos000 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δεν χρειάζεται να μεταφέρεις σε iso τα dvd. Κάνε έναν φάκελο που να χαρακτηρίζει το περιεχόμενο του κάθε dvd και αντέγραψε μέσα τον φάκελο VIDEO_TS από το dvd με τα περιεχόμενά του. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.