Προς το περιεχόμενο

ιός που δεν φεύγει μετά και απο φορμάτ;;;

fastmanakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πουμε πως αυτη ειναι μια καλη λυση.κανεις?Τι κανεις με ιους που δεν απαιτουν user interaction για να προσβαλουν το συστημα σου?

Τα βαζω στο laptop που εχει Arch και τραβαω οτι θελω μεσω δικτυου στα 7.

Σας καλυψα κυριε Gi0?

:P :P

Δεν γίνεται να λειτουργήσεις pc χωρίς antivirus. Μην λέμε ότι θέλουμε ...

Εννοεις ..

Δεν γίνεται να λειτουργήσεις Windows χωρίς antivirus. Μην λέμε ότι θέλουμε ...

Αν και αυτο ειναι καθαρα θεμα χρηστη και επιπεδα-βαθμιδες pebkac.

Eπισης ο συλλογισμος:

"Δεν γίνεται να λειτουργήσεις pc χωρίς antivirus" --> δεν ισχυει.

Το pc ειναι hardware.Εκτος αν αναφερεσαι σε λειτουργιες οπως Execute Disable Bit.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δωκιμασε να κανεις 2 partition πριν το format...

περνα το σε 1 απ'τα 2 κ δες..

δωκιμασε να μπεις με safe mode πριν κανεις οτιδηποτε...κανε scan το dvd/cd

Δημοσ.

Δωκιμασε να κανεις 2 partition πριν το format...

περνα το σε 1 απ'τα 2 κ δες..

δωκιμασε να μπεις με safe mode πριν κανεις οτιδηποτε...κανε scan το dvd/cd

ο ιος ειναι στον mbr.

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου αυτό δεν είναι αρκετό. To Arch δεν θα καθαρίσει τον ιό. Αν τρέξεις/ανοίξεις το μολυσμένο αρχείο από τα επτάρια, έστω και μέσω δικτύου, θα τον κολλήσεις. Δεν αλλάζει τίποτα εάν το μολυσμένο αρχείο βρίσκεται στο pc σου ή έχεις απομακρυσμένη πρόσβαση από άλλο pc. Φτάνει που τρέχει ή ανοίγει τοπικά...

Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα από τα γραφόμενά σου.

@fastmanakos: Τελικά τι έκανες;

Δημοσ.

@GCMH , ναι.Το Arch δεν θα καθαρισει τον ιο.Αλλα θα με προστατεψει απο κυριως απο autorun καταστασεις που πχ,με το που βαλεις το usb αμεσως βαραει κοκκινο το AV.Ετσι επιλεκτικα και με προσοχη,θα διαλεξω οτι θελω απο τον σκληρο/usb (ταινιες,mp3 κυριως) και αν ειναι καποιο προγραμμα/παιχνιδι/iso με ενα γρηγορο scan πρωτα και γενικα παντα βλεποντας τι αντιγραφω.

Στο θεμα τωρα.

Το fixmbr κλπ,προφανως απλα αντιγραφει νεες κοπιες των boot files,δεν διαγραφει-καθαριζει τον mbr

Aρα πρωτα,πρεπει να κανεις καθαρισμο-σκουπισμα-σφουγγαρισμα-απολυμανση στον mbr σου.

Αυτο μπορει να γινει με καποιους απο τους παρακατω τροπους:

Dos--->fdisk/mbr

Linux---> dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=440 count=1

Προσοχη στο sda αν εχεις πανω απο εναν δισκους.

Και μετα να επαναφερεις ενα καθαρο αντιγραφο των boot αρχειων στον mbr σου με fixboot/fixmbr.

Δημοσ.

Εσύ να μείνεις παραπονεμένος... :P. Σοβαρά τώρα κακώς που ο fastmanakos δεν εξέτασε και την περιπτωσή που αναφέρεις. Αν και όπως βλέπω δεν έχει το kaspersky οπότε και δεν ασχοληθηκε...

@tritonas00: Αυτό το πετυχαίνεις και εάν έχεις απενεργοποιημένο το autorun στα παραθύρια, όπως το έχω εγώ. Τωρά δεν νομίζω να έχεις λινουξ στο φορητό για λόγους προστασίας των παραθυριών σου αλλά τελος πάντων αφού υπάρχει... Παρολ' αυτά βλέπω ότι χρησιμοποιείς αντιικό στα παραθύρια σου άρα δεν αποτελεί η προτασή σου εναλλακτική (αναφέρομαι στην ερωτηση που εκανε πιο πάνω ο gi0).

Επίσης το fixmbr διορθώνει/γράφει καινούριο mbr... Πηγή .

Δημοσ.

GCMH , ναι , δεν εχω Arch γι αυτο .. ειπαμε :P

Απλα ανεφερα μια κατασταση-περιπτωση.

Οπως και αλλη μια περιπτωση ειναι η εγκατασταση λειτουργικου μεσα σε VM και browsing-ανοιγμα αγνωστων usb/δισκων απο εκει.

Για το fixmbr , λεει καπου οτι κανει wipe τον mbr πρωτα και μετα περναει τα αρχεια?

Το "writes a new master boot record" πως?

Απο πανω?

Εδω χρειαζομαστε ολικο καθαρισμα-σκουπισμα πρωτα.

• Moderators
Δημοσ.

Σας καλυψα κυριε Gi0?

Να σε δω να αναλυεις στον αρχαριο: "Λοιπον antivirus δεν χρειαζεσαι.Θα σηκωσουμε ενα arch και θα μαστε βασιλιαδες..Εχουμε και λεμε:Εν αρχη ειναι ο pacman..."

biggrin.gifbiggrin.gif

@GCMH , ναι.Το Arch δεν θα καθαρισει τον ιο.Αλλα θα με προστατεψει απο κυριως απο autorun καταστασεις που πχ,με το που βαλεις το usb αμεσως βαραει κοκκινο το AV.Ετσι επιλεκτικα και με προσοχη,θα διαλεξω οτι θελω απο τον σκληρο/usb (ταινιες,mp3 κυριως) και αν ειναι καποιο προγραμμα/παιχνιδι/iso με ενα γρηγορο scan πρωτα και γενικα παντα βλεποντας τι αντιγραφω.

Μαζι σου 100% και καταλαβαινω τι εννοεις.Και παλι ομως απο το πειραγμενο pdf της εργασιας σου για το x εργαστηριο που μπορω να σου φτιαξω σε λιγα λεπτα, δεν γλυτωνειςtongue.gif Το παμε μακρυα πια αλλα για χαρη της συζητησης και μονοwink.gif

GCMH , ναι , δεν εχω Arch γι αυτο .. ειπαμε :P

Τι?"Δεν εχω arch"?Στην πυρα ο κυριος.

Οπως και αλλη μια περιπτωση ειναι η εγκατασταση λειτουργικου μεσα σε VM και browsing-ανοιγμα αγνωστων usb/δισκων απο εκει.

Και αυτη δεκτη σαν λυση, οπως και τα images που αναφερθηκαν πριν.Δεν ειναι η ιδανικη imho αλλα και παλι επιλογη του χρηστη απο δω και περα.

(..και οποιος τα χει και τα 3 ας σηκωσει χεριbiggrin.gif)

@fastmanakos

Χιλια συγνωμη για τα offtopic, ειναι ενδιαφερον η συζητηση με τα παιδια.

Δημοσ.

Εσύ να μείνεις παραπονεμένος... :P. Σοβαρά τώρα κακώς που ο fastmanakos δεν εξέτασε και την περιπτωσή που αναφέρεις. Αν και όπως βλέπω δεν έχει το kaspersky οπότε και δεν ασχοληθηκε...

Μα δε χρειάζεται να έχει το kaspersky, απλά κατεβάζει το αρχείο iso, το καίει και μπουτάρει απ' το CD ή κατεβάζει και το αρχείο που κάνει εγκατάσταση σε USB στικ και μπουτάρει από το USB.στικ.

Δημοσ.

Να σε δω να αναλυεις στον αρχαριο: "Λοιπον antivirus δεν χρειαζεσαι.Θα σηκωσουμε ενα arch και θα μαστε βασιλιαδες..Εχουμε και λεμε:Εν αρχη ειναι ο pacman..."

biggrin.gifbiggrin.gif

Δεν θα του εξηγησω τιποτα.Θα του το στησω εγω,και θα του το δωσω ετοιμο.Και δεν θα του δωσω και το root password.Το απολυτο αποτελεσμα.Ηδη εχει πετυχει.

Παραδειγμα ?

Η μανα μου!

Της λεω: εκει ειναι ο firefox και απο κει κλεινει το pc.

Δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.

Μαζι σου 100% και καταλαβαινω τι εννοεις.Και παλι ομως απο το πειραγμενο pdf της εργασιας σου για το x εργαστηριο που μπορω να σου φτιαξω σε λιγα λεπτα, δεν γλυτωνειςtongue.gif Το παμε μακρυα πια αλλα για χαρη της συζητησης και μονοwink.gif

Τι?"Δεν εχω arch"?Στην πυρα ο κυριος.

θα σκαναρω και τα pdf ..αντε.. :P :P

Προλαβαινουμε να βγαλουμε μια κινηση ,να κανω ενα τελευταιο pacman -Syu πριν καω? :P :P

Και αυτη δεκτη σαν λυση, οπως και τα images που αναφερθηκαν πριν.Δεν ειναι η ιδανικη imho αλλα και παλι επιλογη του χρηστη απο δω και περα.

(..και οποιος τα χει και τα 3 ας σηκωσει χεριbiggrin.gif)

Σιγα.Θα χασει 30% performance..δεν θα παθει κατι.Και φυσικα στο vm θα βαλει....Αρτς! :P

Τελικα με τον mbr τι εγινε?

Τον σφουγγαρισαμε??

• Moderators
Δημοσ.

Δεν θα του εξηγησω τιποτα.Θα του το στησω εγω,και θα του το δωσω ετοιμο.Και δεν θα του δωσω και το root password.Το απολυτο αποτελεσμα.Ηδη εχει πετυχει.

Παραδειγμα ?

Η μανα μου!

Της λεω: εκει ειναι ο firefox και απο κει κλεινει το pc.

Δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.

Πφφφ..Πολυ αγαπη για τη μαμα.Εγω δεν ξοδεψα πολυ χρονο, τους πεταξα στα γρηγορα ενα ubuntu και γεια σαςtongue.gif

Σιγα.Θα χασει 30% performance..δεν θα παθει κατι.Και φυσικα στο vm θα βαλει....Αρτς! :P

Nταξ, i salute u.Ο απολυτος οδηγος:How not to use an antivirus, the geek waybiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Το κοβω γιατι θα μαμησουμε το τοπικtongue.gif

Δημοσ.

αν ξανά εμφανιστεί μην ξαναδείς τσόντα στο ίντερνετ

αν ξανά εμφανιστεί πέτα τον δίσκο

αν ξανά εμφανιστεί πέτα όλα τα cd & dvd σου

αν ξανά εμφανιστεί πέτα το pc σου

αν ξανά εμφανιστεί φώναξε εξορκιστή

αν ξανά εμφανιστεί κανε την προσευχή σου :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...