Προς το περιεχόμενο

ιός που δεν φεύγει μετά και απο φορμάτ;;;

fastmanakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα ιδια ειναι απλα το πρωτο ειναι αν δε σου ξεκιναει καθολου ο δισκος, οποτε το ξεκιναει με το dvd. Κανε το 2ο

Δημοσ.

Χέρεται. Το CD ή το DVD που έχεις, έχει ιό. Βρες άλλο ;)

τζάμπα τον έχεις τον πιγκουίνο μου φαίνεται - αφού λένε ότι είναι mbr virus (τι άλλο θα ταν δλδ, ή αυτό ή επαναμόλυνση από την ίδια εξωτερική πηγή)
Δημοσ.

Δεν παίζει λέμε να χει κάτι το cd αφού απ το ίδιο cd περασα τα παραθύρια μάρτη κάπου εκεί και αυτό μου εμφανίστηκε πρώτη φορά μέσα δεκέμβρη...

Δημοσ.

Αφου ειπαμε ρε παιδια το γραφει ξεκαθαρα MBR. τι καθεστε παλι και αναρωτιεστε;

Ειναι σαν να εχεις δει την ταυτοτητα του αλλου, να βλεπεις πχ οτι γρεφει Κωστας, και να συνεχιζεις να αναρωτιεσαι "ρε μπας και τον λενε βαγγελη;"

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι αφελές;

Μήπως λέω μήπως το ΕSET το έχεις κατεβασμένο από κανένα περίεργο site;Γιατί τα 99% των antivirus που κυκλοφορούν "έξω" είναι μπολιασμένα.... :lol:

Μια καλή λύση είναι να μην έχεις καθόλου antivirus στο pc σου.Αφενός θα ησυχάσεις από false alarms και αφετέρου δεν θα σου φρενάρει το σύστημα.Εγώ χρόνια τώρα δεν έχω κανένα antivirus.Αρκεί να ξέρεις που μπαίνεις και τι κάνεις και αν συμβεί κάτι να ξέρεις πως να την ψιλιάζεσαι τη δουλεία

• Moderators
Δημοσ.

Μια καλή λύση είναι να μην έχεις καθόλου antivirus στο pc σου.Αφενός θα ησυχάσεις από false alarms και αφετέρου δεν θα σου φρενάρει το σύστημα.Εγώ χρόνια τώρα δεν έχω κανένα antivirus.Αρκεί να ξέρεις που μπαίνεις και τι κάνεις και αν συμβεί κάτι να ξέρεις πως να την ψιλιάζεσαι τη δουλεία

Ας πουμε πως αυτη ειναι μια καλη λυση.Και παιρνουμε σαν δεδομενο πως ο χρηστης ξερει που μπαινει.Με τα sticks/σκληρους απο οχι και τοσο υποψιασμενους φιλους που αρκετες φορες κουβαλανε ζωηφια τι κανεις?Τι κανεις με ιους που δεν απαιτουν user interaction για να προσβαλουν το συστημα σου?

Και στην προκειμενη περιπτωση που θα βοηθησει η αφαιρεση του antivirus?Εισαι σιγουρος οτι ειναι false alarm?

Δημοσ.

Ας πουμε πως αυτη ειναι μια καλη λυση.Και παιρνουμε σαν δεδομενο πως ο χρηστης ξερει που μπαινει.Με τα sticks/σκληρους απο οχι και τοσο υποψιασμενους φιλους που αρκετες φορες κουβαλανε ζωηφια τι κανεις?Τι κανεις με ιους που δεν απαιτουν user interaction για να προσβαλουν το συστημα σου?

Και στην προκειμενη περιπτωση που θα βοηθησει η αφαιρεση του antivirus?Εισαι σιγουρος οτι ειναι false alarm?

Δεν είπα οτι είμαι σίγουρος οτι είναι false alarm γιατί δεν ξέρω τι έχει κατεβάσει και από που...

Η λύση που ανέφερα,δηλαδή το να μην βάλεις ένα antivirus φυσικά και δεν ενδύκνυται για άπειρους χρήστες.

Εγώ προσωπικά δουλεύω εδώ και χρόνια με images και έχω ξεχάσει σχεδόν πως είναι να κάνεις εγκατάσταση λειτουργικού από την αρχή.Έχω φτοιάξει 3-4 καθαρά image με τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση και ΕΑΝ και ΟΠΟΤΕ έχω ενδοιασμούς για ιο στο μηχάνημά μου, περνάω το image και έχω και πάλι καθαρό σύστημα σε 3-4 λεπτά (χρονομετρημένα).

Δεν κάθομαι να πονοκεφαλιάσω αν είναι ιός αν είναι δυσλειτουργεία κάποιου ελλατωματικού προγράμματος κλπ.

Επίσης τα antivirus τα θεωρώ αναξιόπιστα.Άλλωστε ακόμα και το πιο εξελιγμένο και πρόσφατα ενημρωμένο antivirus σε αφήνει ξεκρέμαστο στους zero day ιούς οπότε εαν είναι να πάθεις ζημιά, εύκολα την παθαίνεις και με το πιο εξελιγμένο antivirus.Τραβηγμένο σενάριο μεν, αληθινό δε.

Τώρα με τους φίλους και τις συναλλαγές εκεί υπάρχει θέμα στον καθένα μας.Απλά προσοχή.

Κατά καιρούς κάνω και ένα online τσεκαπ για ιους αν και δεν λέει τίποτα :)

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δουλεύω εδώ και χρόνια με images και έχω ξεχάσει σχεδόν πως είναι να κάνεις εγκατάσταση λειτουργικού από την αρχή.Έχω φτοιάξει 3-4 καθαρά image με τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση και ΕΑΝ και ΟΠΟΤΕ έχω ενδοιασμούς για ιο στο μηχάνημά μου, περνάω το image και έχω και πάλι καθαρό σύστημα σε 3-4 λεπτά (χρονομετρημένα).

Now we re talking που λεμε.Δεν το ανεφερες αυτο στη λυση σου πριν.Αρα κατι εχεις και συ για να αντιμετωπιζεις τους ιους απλα δεν λεγεται antivirus.

Οπως βολευεται κανεις.

Επίσης τα antivirus τα θεωρώ αναξιόπιστα.Άλλωστε ακόμα και το πιο εξελιγμένο και πρόσφατα ενημρωμένο antivirus σε αφήνει ξεκρέμαστο στους zero day ιούς οπότε εαν είναι να πάθεις ζημιά, εύκολα την παθαίνεις και με το πιο εξελιγμένο antivirus.Τραβηγμένο σενάριο μεν, αληθινό δε.

Αναξιοπιστα εσυ,καλο εργαλειο στην εργαλειοθηκη μου εγω.Και παλι, οπως βολευεται ο καθενας.

Τώρα με τους φίλους και τις συναλλαγές εκεί υπάρχει θέμα στον καθένα μας.Απλά προσοχή.

H προσοχη ομως δεν αρκει.Οποτε ενα εργαλειο ειναι καλο να υπαρχει ευκαιρο για την περιπτωσηwink.gif

Δημοσ.

Δεν γίνεται να λειτουργήσεις pc χωρίς antivirus. Μην λέμε ότι θέλουμε ...

Γίνεται και παραγίνεται αν δεν παίζεις παιχνίδια που κάνουν save στην κατάτμηση που έχει το λειτουργικό. Απλά εγκαθιστάς το deepfreeze και σε συνδυασμό με ένα ξεπάγωμα και ghost (μετά από κάθε μηνιαίο κατέβασμα των ενημερώσεων από τη Microsoft και ανασυγκρότηση-ξαναπάγωμα) έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έχω να κάνω εγκατάσταση λειτουργικού στον προσωπικό μου υπολογιστή από τότε που έβαλα τα XP και στη συνέχεια σε άλλη κατάτμηση τα Seven. Από Vista δεν πέρασα γιατί τα είχε στο laptop η γυναίκα μου και δε μου άρεσαν καθόλου. Φυσικά έχω και μια ξεπάγωτη κατάτμηση για τα αρχεία μου. Τρώει λίγο χρόνο (γύρω στη μια ώρα η όλη διαδικασία) αλλά είσαι πάντα ενημερωμένος και σίγουρα δεν κάθεσαι να ξαναστήνεις από την αρχή τον υπολογιστή σου.

Και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα επιμένω να δοκιμάσει οφίλος τον τρόπο που πρότεινα στο προηγούμενο post μου. Πιθανόν να δοθεί λύση μια και πρόκειται για trojan. Αρκεί βέβαια να μπορεί να ξεκινήσει τον υπολογιστή του από CD ή USB.

Δημοσ.

Γίνεται και παραγίνεται αν δεν παίζεις παιχνίδια που κάνουν save στην κατάτμηση που έχει το λειτουργικό. Απλά εγκαθιστάς το deepfreeze και σε συνδυασμό με ένα ξεπάγωμα και ghost (μετά από κάθε μηνιαίο κατέβασμα των ενημερώσεων από τη Microsoft και ανασυγκρότηση-ξαναπάγωμα) έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έχω να κάνω εγκατάσταση λειτουργικού στον προσωπικό μου υπολογιστή από τότε που έβαλα τα XP και στη συνέχεια σε άλλη κατάτμηση τα Seven. Από Vista δεν πέρασα γιατί τα είχε στο laptop η γυναίκα μου και δε μου άρεσαν καθόλου. Φυσικά έχω και μια ξεπάγωτη κατάτμηση για τα αρχεία μου. Τρώει λίγο χρόνο (γύρω στη μια ώρα η όλη διαδικασία) αλλά είσαι πάντα ενημερωμένος και σίγουρα δεν κάθεσαι να ξαναστήνεις από την αρχή τον υπολογιστή σου.

Και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα επιμένω να δοκιμάσει οφίλος τον τρόπο που πρότεινα στο προηγούμενο post μου. Πιθανόν να δοθεί λύση μια και πρόκειται για trojan. Αρκεί βέβαια να μπορεί να ξεκινήσει τον υπολογιστή του από CD ή USB.

Κουραστικο.

Δηλαδη να μην αποθηκευονται κωδικοι, σελιδες, προσφατα κλπ απο το firefox, και μετα απο καθε restart να χρειαζεται να τα γραφω ολα παλι.

Η να θελω να κανω εγκατασταση το ταδε προγραμματακι που θελω πχ να δοκιμασω και δωστου ξεπαγωματα, δωστου restart δωστου ξανα παγωματα, και παλι απο την αρχη.

Extreme λυση.

Χρησιμοποιω το avgfree εδω και αρκετα χρονια. Με εχει προδωσει μονο μια φορα. Και ειμαι και σιγουρος για το οτι δεν εχει μαμουνια μεσα, γιατι ειναι free version που την κατεβαζω απο το ιδιο το site (υπαρχουν κι αλλα 2-3 free, ο καθενας επιλεγει αυτο που του αρεσει).

Ολα τα αλλα τα θεωρω πολυ κουραστικα, δεν τα θεωρω λαθος, αλλα για να κανεις τετοια πραγματα πρεπει να εχεις πολυ χρονο στη διαθεση σου.

Εξαλλου, αν δεν παιξω παιγνιδια, για δε βαζω ενα λινουξακι, να εχω και το κεφαλι μου ησυχο, να κανω και την επανασταση μου :)

Δημοσ.

Κουραστικο.

Δηλαδη να μην αποθηκευονται κωδικοι, σελιδες, προσφατα κλπ απο το firefox, και μετα απο καθε restart να χρειαζεται να τα γραφω ολα παλι.

Η να θελω να κανω εγκατασταση το ταδε προγραμματακι που θελω πχ να δοκιμασω και δωστου ξεπαγωματα, δωστου restart δωστου ξανα παγωματα, και παλι απο την αρχη.

Extreme λυση.

Δεν είναι καθόλου κουραστικό, λίγη μεθοδικότητα χρειάζεται, άλλωστε δεν προσθέτεις σε καθημερινή βάση νέους κωδικούς στο Firefox και άν το κάνεις μπορείς να αποθηκεύεις τις URL των ιστοσελίδων σ' ένα txt και μια φορά το μήνα να τις αποθηκεύεις μετά το ξεπάγωμα. Εγώ δοκιμάζω τουλάχιστον δέκα προγράμματα σε καθημερινή βάση και η registry μου είναι πεντακάθαρη σαν να έχω εγκαταστήσει το λειτουργικό χθες. Έχω βέβαια αρκετό ελεύθερο χρόνο και φυσικά όσα αναφέρω έχουν υποκειμενικό χαρακτήρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...