Mika Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δεν είναι απόλυτο αυτό, ίσως στις περισσότερες περιπτώσεις ναι. απολυτο δεν ειναι τιποτα Και εδω που τα λεμε αν δεν αλλαζε ο χαρακτηρας του ανθρωπου μετα τα 18 τοτε οι στρατιωτικες/αστυνομικες σχολες θα παιρναν κοσμο στα 15 τους. Λογικό είναι να σου αλλαζει τον χαρακτηρα η εμπλοκή σε ενα ενοπλο σώμα. g_alkis εχω ζησει στο νησι και εχω δει πως φερεται η αστυνομία. Και ναι ειναι πολυ πιο ανθρωπινη απο της Ελλαδας (ΔΕΝ μιλαω για riot police, μιλαω για τον απλο αστυνομικο που θα σε εξπηρετησει στο δρομο/τμημα)
Hambos19 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 1.Εσεις δεν φωνάζετε να μην έχουν όπλο? 2)θελω να μπω αστυνομία έχω φίλους απο Αλβανία α ξεχασα οταν πω αστυνομία θα γίνω ρατσιστής 3)και εσυ βάζεις ολους τουσ αστυνομικους στο ίδιο κλουβί...κι ομως αυτα τα 15 χρονα που τώρα πετάνε πέτρες στα 25 τι θα κάνουν? 4)έχεις πάει αστυφυλάκων ε? 5)1 σου εκανε αρα ολοι κάνουν πιστεύω απάντησα ορθά και τεκμηριωμένα και στα 5 καλη σου μέρα 1. Το οποίο το επιδικνυουν και εκτός υπηρεσίας για ψάρωμα 2. Ποτέ μην λες ποτέ. Οι αντιλήψεις πάντα αλλάζουν 3. Τους βάζω στο ίδιο κλουβί για τον γνωστό λόγο: άνθρωπος + αίσθηση εξουσίας = παίρνουν τα μυαλά του αέρα. Τα 15χρονα που πετάνε πέτρες απλώς θα συνεχίσουν να υποκρίνονται 4. Άλλο το να μαθαίνει κάποιος να πυροβολάει και άλλο το να ξέρει πότε να πυροβολάει. Άλλο το να μαθαίνει κάποιος να δέρνει ΑΛΛΑ να ξέρει πότε πρέπει να δείρει. 5. Είπα μία φορά; Πιστεύω σου έλυσα τις απορίες Καλή μέρα και σε σένα
g_alkis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Mika κι εχώ έχω ζήσει. Αν αναφέρεσαι στους μπόμπιδες, αυτοί είναι γλάστρες κυριολεκτικά και λειτουργούν σαν διεκπεραιωτές απλών συμβάντων και εντολών στα κεντρικά του τοπικού τμήματος. Παλιά κατέβαζαν γάτες από τα δέντρα Οι περισσότεροι εδώ λένε για το αντίστοιχα ΜΑΤ. Ε τα αντίστοιχα ΜΑΤ είναι η riot polιce. Νομίζω γνωρίζεις την σκληρότητα της riot police.
arsenal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 1. Το οποίο το επιδικνυουν και εκτός υπηρεσίας για ψάρωμα 2. Ποτέ μην λες ποτέ. Οι αντιλήψεις πάντα αλλάζουν 3. Τους βάζω στο ίδιο κλουβί για τον γνωστό λόγο: άνθρωπος + αίσθηση εξουσίας = παίρνουν τα μυαλά του αέρα. Τα 15χρονα που πετάνε πέτρες απλώς θα συνεχίσουν να υποκρίνονται 4. Άλλο το να μαθαίνει κάποιος να πυροβολάει και άλλο το να ξέρει πότε να πυροβολάει. Άλλο το να μαθαίνει κάποιος να δέρνει ΑΛΛΑ να ξέρει πότε πρέπει να δείρει. 5. Είπα μία φορά; Πιστεύω σου έλυσα τις απορίες Καλή μέρα και σε σένα 1.το έχεις ακούσει η το έχεις δει σε πολλούς? 2.Χμμμ οχι..ίσως στους ψυχολογικά αδύναμους 3.Και παλι ομως πετάνε πέτρες συμπεριφέρονται σαν αναρχικοί δεν φτάνει? 4.Παντα μιλάς για τα ΜΑΤ... 5.ειπα για εναν οχι για μια φορά
Mika Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Mika κι εχώ έχω ζήσει. Αν αναφέρεσαι στους μπόμπιδες, αυτοί είναι γλάστρες κυριολεκτικά και λειτουργούν σαν διεκπεραιωτές απλών συμβάντων και εντολών στα κεντρικά του τοπικού τμήματος. Παλιά κατέβαζαν γάτες από τα δέντρα Ναι ρε συ, αλλα οι αντιστοιχοι Ελλληνες μπόμπιδες είναι τρισχειροτεροι. αυτο εννοώ. Πχ μου χουν κλεψει πορτοφολι και στις δυο χωρες. η διαφορά συμπεριφοράς αυτου που μου εξηπηρετησε στο τμημα της Αγγλιας με της Ελλαδας ήταν χαώδης. δεν εχω βρεθει σε συμβαν με riot police στην Αγγλία.
arsenal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Mika κι εχώ έχω ζήσει. Αν αναφέρεσαι στους μπόμπιδες, αυτοί είναι γλάστρες κυριολεκτικά και λειτουργούν σαν διεκπεραιωτές απλών συμβάντων και εντολών στα κεντρικά του τοπικού τμήματος. Παλιά κατέβαζαν γάτες από τα δέντρα Οι περισσότεροι εδώ λένε για το αντίστοιχα ΜΑΤ. Ε τα αντίστοιχα ΜΑΤ είναι η riot polιce. Νομίζω γνωρίζεις την σκληρότητα της riot police. Πχ μου χουν κλεψει πορτοφολι και στις δυο χωρες. η διαφορά συμπεριφοράς αυτου που μου εξηπηρετησε στο τμημα της Αγγλιας με της Ελλαδας ήταν χαώδης. Γιατι στο έχουν κλέψει Ελλάδα και αγγλια και συγκρίνεις την εξυπηρέτηση!μα μιλάτε μονο με υποθέσεις ρε παιδιά πραγματικά μονο με υποθέσεις
Hambos19 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 1.το έχεις ακούσει η το έχεις δει σε πολλούς? 2.Χμμμ οχι..ίσως στους ψυχολογικά αδύναμους 3.Και παλι ομως πετάνε πέτρες συμπεριφέρονται σαν αναρχικοί δεν φτάνει? 4.Παντα μιλάς για τα ΜΑΤ... 5.ειπα για εναν οχι για μια φορά 1. Και έχω ακούσει και έχω δει 2.Ψυχολογικά αδύναμοι είμαστε όλοι μας.. Αυτός που δεν είναι έχει κάνει λοβοτομή. 3.Αναρχικός για να είναι κάποιος δεν χρειάζεται να πετάει πέτρες. Η σημασία της λέξεις έχει διαστρεβλωθεί. 4.Φασίστας και κάγκουρας είναι και ο απλός αστυνόμος 5.Για έναν σε μένα.. Για πόσους σε άλλους
arsenal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 δειτε και αυτό οχι πέτρα ουτε ντομάτα δεν πετάνε γιατί μετά να ψάξουν πέτρα να κρυφτούν!ενω στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ετσι παραταγμένα τα ΜΑΤ δεν νομίζω να τρώγανε κατω απο 20 πέτρες τα 10 δευτερόλεπτα
Mika Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Γιατι στο έχουν κλέψει Ελλάδα και αγγλια και συγκρίνεις την εξυπηρέτηση!μα μιλάτε μονο με υποθέσεις ρε παιδιά πραγματικά μονο με υποθέσεις ποιες υποθεσεις; σου λεω μου το χουν κλεψει και στις δυο χωρες. ΜΑΤατζης θες να γίνεις ή τσαμπα επικεντρωθηκαμε στα ΜΑΤ;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Είναι δύσκολες οι συγκρίσεις με τις αστυνομίες άλλων χωρών. Στο Final Four στο Βερολίνο, είχαν λυκόσκυλα για να επιτηρούν τα καμάρια μας, εδώ θα είχαν κατέβει στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την "αστυνομοκρατία". Βέβαια, δεν άνοιξε ρουθούνι εκεί, αλλά αν δεν πετάξεις το τούβλο σου μέσα στο γήπεδο, πώς θα νοιώσεις αγώνα; Φλούφληδες Τεντέσκοι. Τα ίδια και στην Αγγλία. Το 1996, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπέρμινχαμ, ώρα 6 το πρωί, κατέβηκε στην πλατφόρμα που ήμουν ένας τσαντάκιας που είχε επιτεθεί σε γυναίκα στο υπερυψωμένο κεντρικό κτίριο. Μέσα σε 5 λεπτά τον είχαν κυκλώσει 2 απλοί και 4 με ασπίδες, στην πλατφόρμα. Του ζήτησαν μια φορά να παραδοθεί, τους έγραψε κανονικά, τον πλάκωσαν. Δεν ξέρω αν είχατε δει το ρεπορτάζ της Παπαϊωάννου στους φακέλους, όπου επίτηδες πέταξε σκουπίδια κάτω. Την εντόπισε η κάμερα, ενεργοποιήθηκε το μεγάφωνο, της ζήτησαν να το μαζέψει "αλλιώς θα ληφθούν μέτρα". Μετά, βέβαια, την ξενάγησαν στους υπόγειους σταθμούς όπου βρίσκονται μονάδες riot. Τέλος πάντων, ο καθένας έχει τις εμπειρίες του και ανάλογα κρίνει. Ρεαλιστικά, θεωρώ ότι δε γίνεται χωρίς αστυνομία, εκτός κι αν πιάσουμε τις ουτοπίες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Εννοείται πως τίποτε από τα παραπάνω δε σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε τα σημερινά χάλια. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης, από συμπεριφορά στο τμήμα μέχρι αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, εξοπλισμός κτλ. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι τη συλλήβδην και καθ'έξιν εξύβριση μιας ολόκληρης επαγγελματικής ομάδας, διανθισμένης κατά καιρούς με ευχές να ψοφήσουν, και τα λοιπά γνωστά, υπάρχει για μένα τεράστια διαφορά. Η αντίδραση στην αστυνομία δεν έχει να κάνει μόνο με το κακό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει και της συμπεριφοράς που επιδεικνύει. Είναι ευρύτερο ιδεολογικό θέμα.
arsenal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 ποιες υποθεσεις; σου λεω μου το χουν κλεψει και στις δυο χωρες. ΜΑΤατζης θες να γίνεις ή τσαμπα επικεντρωθηκαμε στα ΜΑΤ; Οχι δεν θέλω αν γίνω Ματατζής για κανένα λόγο!
insomniaK Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Snoob, τι εννοείς με το [...] Είναι ευρύτερο ιδεολογικό θέμα; Μία υπηρεσία έχει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας για να εξυπηρετεί τους σκοπούς της. 1. Ακολουθείς τους κανόνες χωρίς προσωπικές παρεμβάσεις (εδώ μπαίνουν οι ιδεολογίες) ή απολύεσαι (γενικά μιλάω). 2. Οι ασαφείς ή ομιχλώδεις σκοποί, δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία (για την αστυνομία αυτό είναι ακόμα πιο ευαίσθητο θέμα από τις υπόλοιπες υπηρεσίες, λόγω του έργου και των έργων της). Ουσιαστικά είναι δύο και πολύ απλοί κανόνες. Οι μπάτσοι τους παραβαίνουν και τους δύο. Η μόνη θέση που δικαιούνται είναι σε φυλακή με καταναγκαστικά έργα για να εξασφαλίζουν τροφή.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Τι εννοώ; Ότι διακρίνω μια φόρτιση η οποία δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να οδηγεί σε υπερβολές. Αν είναι ποτέ δυνατόν η αντιμετώπιση μιας ανεπαρκούς υπηρεσίας να είναι η αποστολή (όλων; πόσων; βάσει ποιων κριτηρίων και διαδικασίας; ) των μελών της σε "καταναγκαστικά έργα" για να "εξασφαλίζουν τροφή". Είπα κάτι για την κρεμάλα, τώρα πιάσαμε τα καταναγκαστικά έργα. Αν πω για τα καταναγκαστικά έργα, μάλλον θα πάμε στη φάλαγγα, τον εικονικό πνιγμό ή κάτι άλλο. Θα δεχόσουν ποτέ, για οποιονδήποτε εγκληματία (αν δεχτούμε ότι "οι μπάτσοι που παραβαίνουν και τους δύο κανόνες", χωρίς καμία διάκριση, είναι εγκληματίες) να σταλεί σε καταναγκαστικά έργα; Αν όχι, μου εξηγείς γιατί πρέπει η κοινωνία μας να γίνει σαν αυτούς που υποτίθεται ότι προτείνεις να ξεκαθαρίσει από το σώμα της; Να γυρίσουμε, μήπως, στη θανατική ποινή;
arsenal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 7 Ιανουαρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 7 Ιανουαρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Snoob, τι εννοείς με το [...] Είναι ευρύτερο ιδεολογικό θέμα; Μία υπηρεσία έχει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας για να εξυπηρετεί τους σκοπούς της. 1. Ακολουθείς τους κανόνες χωρίς προσωπικές παρεμβάσεις (εδώ μπαίνουν οι ιδεολογίες) ή απολύεσαι (γενικά μιλάω). 2. Οι ασαφείς ή ομιχλώδεις σκοποί, δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία (για την αστυνομία αυτό είναι ακόμα πιο ευαίσθητο θέμα από τις υπόλοιπες υπηρεσίες, λόγω του έργου και των έργων της). Ουσιαστικά είναι δύο και πολύ απλοί κανόνες. Οι μπάτσοι τους παραβαίνουν και τους δύο. Η μόνη θέση που δικαιούνται είναι σε φυλακή με καταναγκαστικά έργα για να εξασφαλίζουν τροφή. Ειναι πολύ ακραίες οι θέσεις σου!Λες σε μήνυμα που διαγράφτηκε Μπάτσοι καλοι μονο νεκροι!ειναι λογικό?το πιστεύεις αυτό?η απλα το λες?έχεις προσωπικές εμπειρίες η με οτι σου πλασάρουν τα ΜΜΕ?
insomniaK Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Τα έχω απαντήσει αυτά που ρωτάς και συμφωνώ με το μήνυμα 107 εκτός από την ακροτελευταία πρόταση. Δεν είναι ιδεολογικό θέμα η κατάχρηση εξουσιών από οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο. Η αγένεια, η βία, η εκμετάλλευση της θέσης που εμπιστεύτηκε σε κάποιον η κοινωνία δεν έχει οποιοδήποτε ιδεολογικό υπόβαθρο. Ο κακός ιδιωτικός υπάλληλος τιμωρείται (απολύεται), σε αυτήν τη συζήτηση ο κακός δημόσιος υπάλληλος ανάγεται σε εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι οι πολλοί είναι καλοί, που δεν ισχύει. Η αστυνομία λόγω του ρόλου της θα έπρεπε να είναι διπλά και τριπλά πιο προσεκτική από τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Κι επαναλαμβάνομαι αν ήταν οι λίγοι οι "κακοί" αστυνομικοί πως είναι δυνατόν να έχει καταγραφεί μία τόσο μεγάλη γκάμα εγκληματικών ενεργειών; Από χρηματισμό, σωματεμπορία, διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, βιαιοπραγίες, μείωση προσωπικότητας, προστασία κλπ κλπ. Στο κάτω κάτω της γραφής, η γυναίκα του Καίσαρα δε φτάνει να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται. ΥΓ Στο τέλος, θα το δεις κι εσύ πως η αυτοκτονία τους είναι μόνη λύση*. * Εdit: Αυτό το έβαλα ως σχόλιο στην τελευταία ερώτηση στου Snoob για τη θανατική ποινή. Συμπλήρωσα το: σε αυτήν τη συζήτηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.