Προς το περιεχόμενο

Εύρεση ip

diamantisi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλημέρα και χρόνια πολλά στους Φώτηδες.

Αν μπορείτε να με βοηθήσετε στο πως μπορώ να βρίσκω την IP μου.

Συγκεκριμένα:

Εχω μια γραμμή adsl 24 mbbs dynamic

Όταν είμαι σε κάποιο αλλο pc μακριά απο το δικό μου (πχ σε καποια άλλη πολη) πως μπορώ να βρίσκω την IP μου δεδομενου ότι συνεχεια αλλαζει (dynamic).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Moderators
Δημοσ.

Εαν το υποστηριζει το router σου μπορεις να χρησιμοποιησεις μια υπηρεσια οπως το dyndns.com, το οποιο σου λυνει αυτο ακριβως το προβλημα, δεν χρειαζεται να ξερεις την ip σου αλλα το domain που εχεις δημιουργησει (px diamantisi.dyndns.org).

Ριξε μια ματια στις ρυθμισεις του router σου για dynamic dns.

Δημοσ.

Προσοχή όμως ότι δεν δουλεύουν σωστά όλα τα router με το ενσωματωμένο dyndns support που έχουν. Πχ. το δικό μου (τρισάθλιο Philips του Connx) υποστηρίζει μεν dyndns αλλά αν πέσει η γραμμή και ανανεωθεί η ΙΡ, το ρημάδι δεν ενημερώνει το dyndns για την αλλαγή. Δουλεύει δηλαδή σωστά μόνο την πρώτη φορά που θα ανάψει.

Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις dyndns software client στο PC και θα τρέχει σαν service. Νομίζω αυτό δουλεύει καλύτερα (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα). Ακόμα πιο εναλλακτικά μπορείς να βάλεις κάτι σε Logmein/Teamviewer.

Δημοσ.

Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις dyndns software client στο PC και θα τρέχει σαν service. Νομίζω αυτό δουλεύει καλύτερα (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα). Ακόμα πιο εναλλακτικά μπορείς να βάλεις κάτι σε Logmein/Teamviewer.

+1

Σε κάποιο υπολογιστή γνωστού, το dyndns και τα ανάλογα δεν δουλεύανε σωστά, οπότε μπήκε teamviewer (με έναρξη των windows και προκαθορισμένο τεράστιο password). Όταν θέλω να δω την ip του, συνδέομαι, και μεσω browser βλέπω τι λεει το whatismyipaddress.com

Δημοσ.

το team viewer ειναι μια πολυ καλη λυση γιατι απλα δεν χρειαζεται να ξερεις την ip του pc.το dyndns αν δουλευει σωστο στο ρουτερ τοτε το κρατας εκει.αν οχι βαζεις client στο pc σου.αναλογως για ποιο λογο θες να ξερεις την Ip σου.

Δημοσ.

Παιδιά κατ΄αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Λοιπόν αυτό με το dyndns.com το έχω κάνει δλδ

Ανοιξα ένα λογαριασμό στο dyndns.com και μαλιστα το βρίκατε τον diamantisi.dyndns.org.

Αντι την IP βαζω το domain name δηλαδη diamantisi.dyndns.org:8080 όπου 8080 η πορτα της συσκευης που θελω να ανοιγω (συγκεκριμένα η συσκευη αυτη ειναι ενα καταγραφικό cctv)(τα εχω δηλωσει όλα στο ρουτερ diamantisi.dyndns.org και την πόρτα).

Tην πρώτη φορά μου ανοιγει κανονικά

Μετά απο 3 ώρες η Ip μου κανονικά έχει αλλάξει

Οταν κανω την ιδια διαδικασια δεν μου ανοιγει και αυτο γιατι όταν ανοιγω τον λογαριασμό μου sto dyndns.com βλέπω ότι δεν εχει παρει την νεα ip αλλά είναι η παλια του. Εάν απο εκει κανω update τοτε την περνει.Αυτό όμως δεν μπορώ να το κανω απο ενα απομακρυσμένο υπολογιστή γιατί θα πάρει την ip του υπολογιστή εκεινου (του απομακρυσμένου). Δεν ξερω εάν με καταλάβατε

Μηπως κανω καποιο λαθοσ??????

Σας ευχαριστώ

Αυτο με το dyndns software client στο PC και θα τρέχει σαν service. πως το κανουμε μπορεί καποιος να με βοηθησει

Δημοσ.

Δεν κάνεις κανένα λάθος. Αυτό ακριβώς παθαίνω κι εγώ. Φαίνεται ότι το router σου κάνει ό,τι και το δικό μου. Όταν πέσει και ξανασηκωθεί η γραμμή DSL, η ΙΡ ανανεώνεται αλλά το router δεν ενημερώνει την dyndns για την αλλαγή. Οπότε νομίζουν ότι έχεις ακόμα την παλιά ΙΡ. Θεωρώ ότι το πρόβλημα ίσως λυθεί αν εγκαταστήσεις στο PC σου τον dyndns client, ώστε η ενημέρωση για την ΙΡ να γίνεται μέσω software και όχι από το router. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως ακόμα, οπότε δεν ξέρω αν λύνει το πρόβλημα.

Για τον software client δες εδώ: http://www.dyndns.com/support/clients/

Δημοσ.

nzeppos

Νομιζω ότι το dyndns.org δεν αλλαζει την ip

Koita στο επισυναπτόμενο αρχειο να δεις τι λεει

ip........... ταδε

Your current location's IP address is .........αυτη ειναι η νεα εάν πατησω το λινκ την παιρνει.

post-79937-0-28394100-1294344794_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι, έτσι την βάζεις χειροκίνητα.

Αλλά αν όντως δούλευε μόνο έτσι, δεν θα ήταν και πολύ χρήσιμο. Γιατί πώς στο καλό θα ξέρεις ποιά IΡ να βάλεις όταν είσαι σε ένα απομακρυσμένο PC?

Η λογική είναι ότι ο σχετικός client (είτε αυτός τρέχει στο PC σου, είτε στο router) θα πρέπει να τσεκάρει ανα τακτά χρονικά διαστήματα την ΙΡ σου και να στέλνει updates στο dyndns. Έτσι ακριβώς ισχυρίζεται η dyndns ότι δουλεύει ο software client (τσεκάρει κάθε 10 λεπτά νομίζω). Το router όμως φαίνεται ότι παίζει την πουλ@ρα του (για να μιλήσουμε με επιστημονικούς όρους).

Ιδού τι λένε στο site τους:

What is an update client?

An update client is a computer application or a feature in your router that keeps your hostname's IP address up-to-date. The update client periodically checks your network's IP address; if it sees that your IP address has changed, it sends (updates) the new IP address to your hostname in your DynDNS.com account.

Why do I need an update client?

If you're like most DynDNS.com customers, you have a dynamic IP address which changes periodically (monthly, weekly or even daily). This can make it difficult or impossible to connect to services at home, like remote desktop or FTP.

Using an update client with your Dynamic DNS or Custom DNS hostname allows you to make sure you can always reach your home network, because it makes sure that your hostname is always up-to-date with the latest IP address. The update client runs in the background, so once you have it properly configured you don't have to worry about it; you only need to remember your hostname to reach your files and services.

Δημοσ.

εχω δοκιμασει Noip στο Pc με client και παιζει μια χαρα.αν υπαρχει pc μπορεις και με teamviewer να βλεπεις την ip αλλα παραπανω κοπος.

Δημοσ.

για να δουλεψει σωστα πρεπει να υπαρχει ''καποιος΄΄ που να τσεκαρει την ip σου κ ενημερωνει το dyndns για την αλλαγη της ip οταν αυτη γινετε

το καποιος θα ειναι ειτε ενα ρουτερ που συνεργαζετε σωστα με το dyndns ειτε ενας client Που θα ειναι φορτωμενο στο πισι σου

το οποιο θα ειναι αναγκαστικα ανοιχτο ...

αλλη λυση δεν βλεπω!!!

Δημοσ.

no-ip client βαλτε να κανει το pc την ενημερωση. παιζει καλυτερα απο dyndns που λεει οτι κανει ανανεωση καθε 10 λεπτα. Αμα θελει, γιατι συνηθως, κανει μετα απο 2 ωρες. οσο για σενα φιλε, δε δουλευει το dyndns στο router σου.

Δημοσ.

Παιδιά έτσι είναι

αλλά ελάτε όμως ότι το pc μου δεν θέλω να το έχω ανοιχτό!!

Δηλαδή μόνο το ρουτερ ειναι ανοιχτό.

Με αυτό που λες περιπλέκονται λίγο τα πράγματα. Εφόσον το router σου δεν φαίνεται να δουλεύει απολύτως σωστά, έχεις 2 επιλογές όπως το βλέπω εγώ.

• Είτε θα πρέπει να αφήνεις το PC ανοιχτό (οπότε ο client θα τρέχει στο PC),
  • είτε θα πρέπει να "ξυπνάς" κάπως το PC (βλ. Wake on LAN ή αλλιώς WOL), το οποιο θα πρέπει να τρέχει κάποιου είδους software για remote access σαν το Teamviewer ή το Logmein (το τελευταίο σίγουρα υποστηρίζει WOL, φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για το TV).

Δημοσ.

η δινεις μερικα ευρω παραπανω και ζητας static και τελειωνεις.σε βαθος χρονου βγαινει πιο φτηνα απο το ρευμα που καιει ενα pc αλλα πιο ακριβα απο ενα αλλο ρουτερ που να υποστηριζει dyndns η noip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...