manisteo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 καλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα και πιστευω ενα ελαφρυ λειτουργικο θα μ το λυσει εχω ενα λαπτοπ 5ετιας. απο το ανεμιστηρακι ψυχεται η καρτα γραφικων κ ο επεξεργαστης. αυτο λοιπον ζεστενεται τοσο πολυ που ο υπολογιστης κλεινει. Τωρα ελεγα να βαλω ενα ελαφρυ λειτουργικο γιατι ουτως η αλλως εγω μονο ιντερνετ μπαινω και ακουω μουσικη. εχω τοσα χρονια windows οποτε αν μου προτεινατε μια σταθερη διανομη lite windows θα την εβαζα. και Linux ισως γιατι οχι, αλλα δε νομιζω να υπαρχει λογος. τωρα οσον αφορα τη ζεστη δεν ειναι το καταλληλο section αλλα αν θελει κανεις ας πει καμια λυση. εχω σκεφτει για θερμοαγωγιμη κολλα μηπως εχει καει τοσα χρονια και ενα καινουριο ανεμιστηρακι αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι θα βρω κατι π να ταιριαζει.
alphas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Άνοιξε το και καθάρισε το. Λόγο της σκόνης δεν λειτουργούν καλά οι ανεμιστήρες. Άμα χρειαστεί πάρε και βάση με ανεμιστήρα για το laptop σου .
popeye68 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Πριν κάνεις οτιδήποτε μπες στο BIOS και βρες κάποια ρύθμιση που λέγεται "cpu alarm temperature" ή κάπως έτσι τέλος πάντων και γύρνα την στην υψηλότερη θερμοκρασία που έχει. Το πιο πιθανόν να έχει μέχρι 90°C. Aυτή η ρύθμιση είναι για να κλείνει ο υπολογιστής αυτόματα όταν η θερμοκρασία του υπερβεί κάποιο όριο. Τώρα μπορεί να είναι στους 60°C γι' αυτό και να κλείνει. Μετά του καθαρίζεις και την σκόνη που έχει πιάσει πάνω στα fins και το ανεμιστηράκι και αν πιάνουν τα χέρια σου του αλλάζεις και θερμοαγώγιμη πάστα.
lexmark Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Καλύτερα θα ήταν να μην το πειράξει αυτό και να πάει κατευθείαν για καθαρισμό.
manisteo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 καλησπερα παιδια και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. τα χερια μου ποιανουν και νομιζω οτι εχω βρει που ειναι η καρτα γραφικων και ο επεξεργαστης. ειναι καλη ιδεα να αλλαξω τη παστα αλλα θα σας στειλω και μια φωτο να μου πειτε και εσεις τι νομιζετε οτι πρεπει να ξεβιδωσω.. το εχω καθαρισει πολλες φορες το φανακι και παλι τα ιδια, φανταστειτε το εχω μονιμα ανοιχτο. ειχα ενα προγραμμα που μ ελεγε τις θερμοκρασιες και καπου στους 100 κλεινει αναρωτιεμαι πως δεν εχει καει, ωρες ωρες το μισο λαπτοπ βραζει κυριολεκτικα βαση λαπτοπ δε θελω να παρω επειδη το εχω πανω μ το λαπτοπ συνεχεια και δε θα μπορω. σκεφτηκα για λειτουργικο αφου ουτως η αλλως οπως ειπα μονο ιντερνετ μπαινω και βλεπω καμια ταινια, μουσικη αυτα. δε παιζω παιχνιδια κτλ. επισυναπτω μια φωτο να μου πειτε τι νομιζετε οτι πρεπει να βγαλω για να βαλω παστα απο κατω. Το λαπτοπ ειναι Acer 5673wlmi, οποιος το εχει θα με καταλαβαινει οταν λεω οτι καιει το μισο λαπτοπ
isay Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 καλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα και πιστευω ενα ελαφρυ λειτουργικο θα μ το λυσει ... γιατι ουτως η αλλως εγω μονο ιντερνετ μπαινω και ακουω μουσικη. ... και Linux ισως γιατι οχι, ... Monomaxos lite ή ακόμα καλύτερα slitaz. Ειδικά με το δεύτερο θα απογειωθεί το μηχάνημα σου και έχει οτι μπορεις να φανταστείς.
manisteo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Monomaxos lite ή ακόμα καλύτερα slitaz. Ειδικά με το δεύτερο θα απογειωθεί το μηχάνημα σου και έχει οτι μπορεις να φανταστείς. αν αποφασισω να βαλω linux θα τις δω και τις 2 διανομες. ποια θεωρεις πιο ελαφρια? σκεφτομουνα κατι σε lite windows. ποια λετε οτι ειναι η πιο σταθερη διανομη..? και πιο ελαφρια συναμα
isay Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 αν αποφασισω να βαλω linux θα τις δω και τις 2 διανομες. ποια θεωρεις πιο ελαφρια? σκεφτομουνα κατι σε lite windows. ποια λετε οτι ειναι η πιο σταθερη διανομη..? και πιο ελαφρια συναμα Slitaz ασυζητητί! Θα σε παιδέψει 10 λεπτά να βάλεις τα ελληνικά γράμματα(χωρίς εικονίδιο, αλλα με κλασσικό Alt-Shift) αλλά απο εκει και πέρα ο μηχάνημα θα ζωντανέψει για τα καλα. Υπάρχουν και άλλες ελαφριές διανομές (slax, debian base, puppy, puppel) αλλά το slitaz είναι ιδανικό για το απλό χρήστη που δεν ξέρει πολλά απο υπολογιστές και Linux. O monomaxos ειναι πιο βαρύς αλλά ειναι πιο «ελληνοποιημένος». Δοκιμάζεις με τα live cd και κρατάς οτι σου αρέσει. Lite windows και λοιπές πειραγμένες εκδόσεις μπορεί να ειναι ελαφριές αλλά δεν ειναι σταθερές και αξιόπιστες. Υπάρχουν τα Micro xp ή τα gamers xp αλλά εμένα δεν μου γεμίζουν το μάτι και ειδικά για pc που θα βγει στο νετ.
manisteo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 isay απο αυτα π διαβασα αν βαλω Linux θα βαλω slitaz και θα παλεψω να βαλω τα ελληνικα. απο linux η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ιδεα αλλα κατι θα γινει ;p ευχαριστω για της απαντησεις σ
sphinxgr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 βασικά πιστευω ότι, ότι και να βάλεις θα κλείνει. Άλλαξε ανεμιστηράκι ή πάρε μια βάση για τα πόδια κλπ
manisteo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 βασικά πιστευω ότι, ότι και να βάλεις θα κλείνει. Άλλαξε ανεμιστηράκι ή πάρε μια βάση για τα πόδια κλπ και εγω για κανα ανεμιστηρακι ψαχνω αυτο π εχω ειναι σα να εχει καει αλλα δε βρισκω πουθενα σε ενα μερος βρηκα και δεν ειχε. θα παρω αυριο την αλμαν να ρωτησω ποσο κανει. ειναι αυτο στη φωτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.