nkats_99 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Η θερμανση με αντιστασεις (θερμοπομποι) ειναι ο ποιο αντιοικονομικος-αντιοικολογικος και κυριολεκτικα "ηλιθιος" τροπος για να ζεσταθει κανεις. Το οτι σημερα μοιαζει να ειναι "φθηνος" τροπος εχει να κανει με την προσκαιρα χαμηλη τιμη ρευματος η οποια θα αυξηθει οριστικα. Ο λογος; αν αρχισουμε ολοι να χρησιμοποιουμε ρευμα και αντιστασεις για θερμανση τοτε θα καταρευσει το δικτυο της ΔΕΗ, η ιδια η ΔΕΗ θα αυξησει τις τιμες προκειμενου να αποτρεπει τον καταναλωτη να βαζει 2-3-4 θερμοπομπους για να ζεσταινεται. Οποιος εχει σκοπο να επενδυσει ενα σεβαστο ποσο για να παρει θερμοπομπους τελευταιας τεχνολογιας κτλ καλυτερα να το ξανασκεφτει γιατι μελλοντικα σιγουρα θα γινουν ασυμφοροι. Συγνώμη αλλά το δευτερο "επιχείρημα" είναι άτοπο! Δηλαδή τι συμβουλεύεις! Να κάψουμε κανα 1000κο παραπάνω για να μην πέσει το δίκτυο της ΔΕΗ? Κρίμα μωρε ας τους κάνουμε το χατήρι!! Τι λέτε ρε παιδια εδώ σκούζει η γομάρα γι' αχυρο, που λένε και στο χωριό μου, και για να μην πέσει το δίκτυο της ΔΕΗ ας πληρώνουμε? Εξάλου το καλοκαίρι με τόοοοοοσα κλιματιστικά δεν είδα κανένα δίκτυο της ΔΕΗ να πέφτει πλην του πεπαλαιωμένου ορισμένων περιοχών της Αθήνας!! Όσο για την αύξηση συμφωνω οτι θα γίνει όχι όμως για τον λόγο που λές αλλά ελέω τρόικας! Αλλά και πάλι δείχνει να συμφέρει! σιγα μη ζεσταθει με 4,2 Kw , εκτος αν μενει σε γκαρσονιερα) Φίλε μου δεν ανέφερα οτι θα ζεσταθώ με 4,2Κwh. Αν διάβαζες λίγο παραπάνω άλλο ποστ διευλρινίζω οτι υπάρχει και τζάκι αλλά και aircondition για να καλύψω τα 35 από τα 85 τετραγωνικά! Τα υπολοιπα 45 καλύπτονται με 3 θερμοπομπούς και τα 5(του μπανιου) κάτι θα βρούμε!!!!
liakjim Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Φίλε μου δεν ανέφερα οτι θα ζεσταθώ με 4,2Κwh. Αν διάβαζες λίγο παραπάνω άλλο ποστ διευλρινίζω οτι υπάρχει και τζάκι αλλά και aircondition για να καλύψω τα 35 από τα 85 τετραγωνικά! Τα υπολοιπα 45 καλύπτονται με 3 θερμοπομπούς και τα 5(του μπανιου) κάτι θα βρούμε!!!! Εσυ δεν τα ειπες σωστα τοτε. Τα αναφερεις ως συγκριση με το πετρελαιο. Εδω λες οτι : με πετρελαιο θα θέλω 1680 ευρώ περίπου Δηλαδη λες οι θες 1680Ε πετρελαιο για να ζεστανεις 45μ2 ?
siracos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Συγνώμη αλλά το δευτερο "επιχείρημα" είναι άτοπο! Δηλαδή τι συμβουλεύεις! Να κάψουμε κανα 1000κο παραπάνω για να μην πέσει το δίκτυο της ΔΕΗ? Κρίμα μωρε ας τους κάνουμε το χατήρι!! Τι λέτε ρε παιδια εδώ σκούζει η γομάρα γι' αχυρο, που λένε και στο χωριό μου, και για να μην πέσει το δίκτυο της ΔΕΗ ας πληρώνουμε? Εξάλου το καλοκαίρι με τόοοοοοσα κλιματιστικά δεν είδα κανένα δίκτυο της ΔΕΗ να πέφτει πλην του πεπαλαιωμένου ορισμένων περιοχών της Αθήνας!! Όσο για την αύξηση συμφωνω οτι θα γίνει όχι όμως για τον λόγο που λές αλλά ελέω τρόικας! Αλλά και πάλι δείχνει να συμφέρει! Φίλε μου δεν ανέφερα οτι θα ζεσταθώ με 4,2Κwh. Αν διάβαζες λίγο παραπάνω άλλο ποστ διευλρινίζω οτι υπάρχει και τζάκι αλλά και aircondition για να καλύψω τα 35 από τα 85 τετραγωνικά! Τα υπολοιπα 45 καλύπτονται με 3 θερμοπομπούς και τα 5(του μπανιου) κάτι θα βρούμε!!!! Δηλαδή με 4,2kw ή 3,612 θερμίδες (1kw= 860 θερμίδες) ζεσταίνεις 45τετραγωνικά σπίτι; Είσαι σίγουρος; Σε ποιά περιοχή της Ελλάδας βρίσκετε το σπίτι;
lary7 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Συγνώμη αλλά το δευτερο "επιχείρημα" είναι άτοπο! Δηλαδή τι συμβουλεύεις! Να κάψουμε κανα 1000κο παραπάνω για να μην πέσει το δίκτυο της ΔΕΗ? Κρίμα μωρε ας τους κάνουμε το χατήρι!! Τι λέτε ρε παιδια εδώ σκούζει η γομάρα γι' αχυρο, που λένε και στο χωριό μου, και για να μην πέσει το δίκτυο της ΔΕΗ ας πληρώνουμε? Εξάλου το καλοκαίρι με τόοοοοοσα κλιματιστικά δεν είδα κανένα δίκτυο της ΔΕΗ να πέφτει πλην του πεπαλαιωμένου ορισμένων περιοχών της Αθήνας!! Όσο για την αύξηση συμφωνω οτι θα γίνει όχι όμως για τον λόγο που λές αλλά ελέω τρόικας! Αλλά και πάλι δείχνει να συμφέρει! Το τι ειναι ατοπο πρεπει να το πεις αμα εχεις κανει καποιους υπολογισμους και οχι ξεκαρφωτα. Με τους δικους μου υπολογισμους θεωρητικα το πολυ να ειναι 10% ποιο οικονομικο το ρευμα και αυτο σημερα, οχι αυριο. Αρα που φευγει το χιλιαρικο; Τωρα φυσικα δεν ειναι θεμα του πολιτη να δει αν αντεχει το δικτυο και να μεριμνα για την δεη, αλλα καποια πραγματα ερχονται αναποφευκτα. Αμα μεχρι σημερα το 10% της χωρας ζεστενονταν με ρευμα και απο φετος θελει να ζεσταθει το 50% τι νομιζεις θα κανει η ΔΕΗ, θα χτισει 5 εργοστασια να σε καλυψει; Ολα ειναι προσφορα και ζητηση, προφανως θα ανεβασει το ρευμα. Μετα υπαρχει και ο παραγοντας αποδοσης που μας τον ειχε εξηγησει καθηγητης στην σχολη. Η δεη καιει λιγνιτη (50%) και φ.αεριο(25%) για να παραγει ρευμα και αυτο για να φτασει στον καταναλωτη εχει αποδοση περιπου 35% (απωλειες εργοστασιων και μεταφορας). Ερχεται τωρα ο καταναλωτης και αυτο το 35% το κανει θερμοτητα, ενω αμα ο ιδιος ο καταναλωτης εκαιγε το φ.αεριο ή τον λιγνητη θα ειχε αποδοση σπιτι του 80%. Αντιλαμβανεσαι το παραλογο και αντιοικονομικο του πραγματος; Αυτος ο παραλογισμος στην καταναλωση ρευματος για θερμανση ειναι που θα οδηγησει την ΔΕΗ να ανεβασει το ρευμα μοιραια επειδη ανεβηκε το πετρελαιο. Ουσιαστικα σαν χωρα που δεν εχουμε πυρηνικα εργοστασια αλλα χρησιμοποιουμε ορυκτα καυσιμα, ποτε η χρηση αντιστασης για θερμανση δεν θα ειναι εθνικα εφικτη. Εκτιμησεις δικες μου λεω φυσικα, ο καθενας πρατει οτι νομιζει. 1
liakjim Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Μετα υπαρχει και ο παραγοντας αποδοσης που μας τον ειχε εξηγησει καθηγητης στην σχολη. Η δεη καιει λιγνιτη (50%) και φ.αεριο(25%) για να παραγει ρευμα και αυτο για να φτασει στον καταναλωτη εχει αποδοση περιπου 35% (απωλειες εργοστασιων και μεταφορας). Ερχεται τωρα ο καταναλωτης και αυτο το 35% το κανει θερμοτητα, ενω αμα ο ιδιος ο καταναλωτης εκαιγε το φ.αεριο ή τον λιγνητη θα ειχε αποδοση σπιτι του 80%. Αντιλαμβανεσαι το παραλογο και αντιοικονομικο του πραγματος; Αυτος ο παραλογισμος στην καταναλωση ρευματος για θερμανση ειναι που θα οδηγησει την ΔΕΗ να ανεβασει το ρευμα μοιραια επειδη ανεβηκε το πετρελαιο. Ουσιαστικα σαν χωρα που δεν εχουμε πυρηνικα εργοστασια αλλα χρησιμοποιουμε ορυκτα καυσιμα, ποτε η χρηση αντιστασης για θερμανση δεν θα ειναι εθνικα εφικτη. Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Σκετος παραλογισμος. Οπως κ η ανικανοτητα των προδωτων που μας "κυβερνουν" να παταξουν το λαθρεμποριο καυσιμων κ πηγαντο πετρελαιο στο θεο με αποτελεσμα να τρελαθει ο κοσμακης...αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.
moure Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Ο κοσμακης ομως εχει τρελαθει γιατι δεν μπορει να πληρωσει πετρελαιο με 1.40 οποτε φετος θα ζεσταθει με ρευμα και θα καψει οτι καιγεται σε σομπες και τζακια. Εμενα το σπιτι μου ειναι 150 τετραγωνικα και μενουμε 2 ατομα.Με πετρελαιο δεν την βγαζω καθαρη με λιγοτερα απο 2 χιλιαρικα οποτε σομπα υγραεριου και κλιματιστικο στο σαλονι και στο δωματιο θερμοπομπος για φετος. Πολλα χρηματα για θερμαντικα σωματα οπως αυτα των υπερυθρων δεν θα εδινα με τιποτα γιατι σιγουρα θα γινει αυξηση στο ρευμα αλλα και γιατι πιστευω οτι θα ξαναριξουν την τιμη του πετρελαιου μετα την κατραπακια που θα φανε φετος αφου θα υπαρχει πολυ μικρη ζητηση στο πετρελαιο θερμανσης.
nkats_99 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν για να καταλήξουμε! Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει ΟΧΙ θεωρητικά και ΟΧΙ με οτι διάβασε στα βιβλία και ΟΧΙ με οτι του είπε ο καθηγητής αλλά να έχει γνώση ΠΡΑΚΤΙΚΆ! Να έχει βάλει το χέρι στην τζέπη και να έσκασε 1700 ευρώ για πετρέλαιο και να μην έχει να πιει όχι απλά καφέ αλλά ούτε το νερό από τον καφέ!!!! Λοιπόν με απλά λόγια επαναλαμβάνω ξανά τι είπα!! Σκέφτομαι να βάλω 3 θερμοπομπούς των 2000W( καντε το 3*1400W), το κόστος τους είναι περίπου 900ευρώ, τους 2 σταθερούς σε δωματια 15τετραγωνικών και να μετακινώ τον έναν σε δωμάτιο 25 τετραγωνικών(που δεν πολυχρησιμοποιώ) και στην σαλονοτραπεζαρία περίπου 30 τετραγωνικών η οποία υποστηριζεται από τζάκι(μαντεμιου) και απο aircondition. Το σπίτι είναι μονωμένο (με διπλά τζαμια και σχετικά καινούργιο). Με 8 ώρες λειτουργίας των 2 θερμοπομπών και περίπου 4 του τρίτου πιστεύεται οτι θα έχω ικανοποιητική θέρμανση; και αν ναι πόσο περίπου θα κάψω το 6μηνο; Η περιοχή που μένω είναι αρκετά κρύα, Γιάννενα, με σχεδόν όλες τις μέρες από Δεκέμβριο έως και μέσα Μάρτη τα πρωινά με θερμοκρασίες από -1 έως -10 και με αρκετό κρύο την υπόλοιπη μέρα! Πέρυσι έκαψα 1,2 τόνους πετρέλαιο, με θερμοκρασία 19-20 βαθμούς στο σπίτι, και αυτό οφείλεται στην μόνωση του σπιτιού (Ο γείτονας χωρίς μονωση και παλιό σπίτι έκαψε 1,7τόνους). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! ]ΥΓ. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, σκεφτομαι να βάλω τους θερμοπομπούς Νορβηγίας adax. γνωρίζει κάποιος κάτι; Είναι καλοί ΥΓ2 Συγνώμη για το ύφος αλλά λόγο οικονομικής στενότητας τα νεύρα μου, όπως όλων είναι τσατάλια! Παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι με συμφέρει;
siracos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν για να καταλήξουμε! Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει ΟΧΙ θεωρητικά και ΟΧΙ με οτι διάβασε στα βιβλία και ΟΧΙ με οτι του είπε ο καθηγητής αλλά να έχει γνώση ΠΡΑΚΤΙΚΆ! Να έχει βάλει το χέρι στην τζέπη και να έσκασε 1700 ευρώ για πετρέλαιο και να μην έχει να πιει όχι απλά καφέ αλλά ούτε το νερό από τον καφέ!!!! Λοιπόν με απλά λόγια επαναλαμβάνω ξανά τι είπα!! Σκέφτομαι να βάλω 3 θερμοπομπούς των 2000W( καντε το 3*1400W), το κόστος τους είναι περίπου 900ευρώ, τους 2 σταθερούς σε δωματια 15τετραγωνικών και να μετακινώ τον έναν σε δωμάτιο 25 τετραγωνικών(που δεν πολυχρησιμοποιώ) και στην σαλονοτραπεζαρία περίπου 30 τετραγωνικών η οποία υποστηριζεται από τζάκι(μαντεμιου) και απο aircondition. Το σπίτι είναι μονωμένο (με διπλά τζαμια και σχετικά καινούργιο). Με 8 ώρες λειτουργίας των 2 θερμοπομπών και περίπου 4 του τρίτου πιστεύεται οτι θα έχω ικανοποιητική θέρμανση; και αν ναι πόσο περίπου θα κάψω το 6μηνο; Η περιοχή που μένω είναι αρκετά κρύα, Γιάννενα, με σχεδόν όλες τις μέρες από Δεκέμβριο έως και μέσα Μάρτη τα πρωινά με θερμοκρασίες από -1 έως -10 και με αρκετό κρύο την υπόλοιπη μέρα! Πέρυσι έκαψα 1,2 τόνους πετρέλαιο, με θερμοκρασία 19-20 βαθμούς στο σπίτι, και αυτό οφείλεται στην μόνωση του σπιτιού (Ο γείτονας χωρίς μονωση και παλιό σπίτι έκαψε 1,7τόνους). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! ]ΥΓ. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, σκεφτομαι να βάλω τους θερμοπομπούς Νορβηγίας adax. γνωρίζει κάποιος κάτι; Είναι καλοί ΥΓ2 Συγνώμη για το ύφος αλλά λόγο οικονομικής στενότητας τα νεύρα μου, όπως όλων είναι τσατάλια! Παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι με συμφέρει; Θα σου πω τη θα έκανα στην θέση σου, Θα έκανα ότι λες εσύ με την διαφορά ότι δεν θα έπαιρνα θερμοπομπούς αλλά απλά ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού. Καταναλώνουν το ίδιο και τα 2000w σώμα κοστίζει περίπου 70-80 ευρώ. Μετά θα κοίταζα να μετατρέψω το τζάκι σε ενεργειακό με κάνα 1500 ευρώ περίπου, που θα τα βγάλεις την πρώτη χρονιά από την οικονομία ρεύματος που δεν θα καις τα σώματα, και από τα 700 ευρώ περίπου που θα κερδίσεις από τους θερμοπομπούς που δεν θα αγοράσεις για να πάρεις τα απλά σώματα λαδιού. Δεν υπάρχει λόγος να σκάσεις 900ευρώ για θερμοπομπούς από την στιγμή που αποδίδουν το ίδιο και καταναλώνουν το ίδιο με τα απλά καλοριφέρ λαδιού. Ότι και να κάνεις ότι και να σου πουν οι διάφοροι πωλητές τα 2000w θερμοπομπός με τα 2000w σώμα λαδιού ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό σώμα(εξαιρούνται οι αντλίες θερμότητας) είναι ακριβός το ίδιο. Τώρα αν θες να σκάσεις 900 ευρώ για να είναι ποιό όμορφα είναι δική σου απόφαση. Αν δουλέψεις ρεύμα κοίτα και το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Πάντως αν υπολογίσεις την επιδότηση πετρελαίου στην περιοχή μας 8 λίτρα για κάθε τετραγωνικό με 28 λεπτά επιστροφή δηλαδή 1,36 το πετρέλαιο (τόσο το είδα σήμερα) πλην 28 λεπτά μας κάνει 1,08 είναι σχεδόν ίδιο έως ελάχιστα ποιό ακριβό από το ρεύμα.
lary7 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 ΥΓ2 Συγνώμη για το ύφος αλλά λόγο οικονομικής στενότητας τα νεύρα μου, όπως όλων είναι τσατάλια! Παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι με συμφέρει; Για να μην σου αναβουν τα λαμπακια, καντο θα ελεγα οπως το λες αλλα γιατι να δωσεις 900Ε για ακριβους θερμοπομπους? Παρε με 50-60Ε 3 καλοριφερ λαδιου 2000W που εχουν ακριβως την ιδια αποδοση, δουλεψε τα και θα δεις πως θα παει. Γιατι αμα ανεβει το ρευμα τουλαχιστον δεν θα λες οτι εδωσες πολλα λεφτα. Στο σεναριο που λες θελεις περιπου 35ΚWh την ημερα, πολλαπλασιασε το με το 0.16 ή οσο κανει το ρευμα και θα βγαλεις το ημερισιο κοστος, κανενα 6ευρο περιπου. Ουσιαστικα, δουλευε οσο περισσοτερο μπορεις το τζακι-αιρκοντισιον και οσο λιγοτερο τους θερμοπομπους.
nkats_99 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας! Μάλλον θα κάνω αυτό που λέτε! Ειλικρινά επί 5-6 μέρες έχω μείνει αυπνος, κοιμάμε 2-3 τα ξημερώματα και ξυπναω στις 6 για την δουλειά, κάνοντας διάφορους υπολογισμούς και κοντεύω να τρελαθώ!!
liakjim Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Για μετατραπη τζακιου , ριξε μια ματια εδω http://www.energ.gr/...id=53&Itemid=53 . Υπαρχει αστειρευτη γνωση.
siracos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας! Μάλλον θα κάνω αυτό που λέτε! Ειλικρινά επί 5-6 μέρες έχω μείνει αυπνος, κοιμάμε 2-3 τα ξημερώματα και ξυπναω στις 6 για την δουλειά, κάνοντας διάφορους υπολογισμούς και κοντεύω να τρελαθώ!! Ρε μην χάνεις τον ύπνο σου. Την 10ετία του ογδόντα στα Γιάννενα την βγάζαμε με ξυλόσομπα, μία μόνο στην κουζίνα και το υπόλοιπο σπίτι πάγος. Και ζήσαμε και μεγαλώσαμε και όλα ήταν μια χαρά. Μην σκάς και θα ζήσουμε και θα τους μαμήσουμε.
nkats_99 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Την 10ετία του ογδόντα στα Γιάννενα την βγάζαμε με ξυλόσομπα, μία μόνο στην κουζίνα και το υπόλοιπο σπίτι πάγος.Και ζήσαμε και μεγαλώσαμε και όλα ήταν μια χαρά. Καλά εδω έχεις απόλυτο δίκιο! Θυμάμαι μερικές φορές δεν ήθελα να βγώ από την κουβέρτα λόγω κρύου! Παρεπιπτώντως τότε είχαμε θερμοσυσωρευτές στο σπίτι και δούλευαν ούτε τις μισές ώρες απ' οτι θα έπρεπε!!!
thanosf Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Αποσπασματικά θα προσπαθήσω να πάρω θέση σε πολλά από τα παραπάνω. Εδώ και πολλά χρόνια λέω ότι η θέρμανση θα γίνει είδος πολυτελείας. Και αυτό βιώνουμε σήμερα. Αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο το θεωρώ απαγορευτικό και δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί. Οι Ευρωπαϊκές χώρες δεν ζεσταίνονται με πετρέλαιο. Το ξύλο επιτρέψτε μου να μην το αποδεχτώ σαν θέρμανση - δηλαδή η εποχή που καίγανε ξύλα για να ζεσταθούν οι άνθρωποι νομίζω ότι έχει περάσει-. Δεν είπα σε κανέναν ότι το ρεύμα είναι φτηνό και ούτε πρότεινα σε κανένα να αλλάξει οποιοδήποτε υφιστάμενο σύστημα με οτιδήποτε άλλο, αν είναι σε θέση να υποστεί το οποιοδήποτε κόστος κατανάλωσης του συστήματος που έχει. Κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει την εξέλιξη της τιμής του ρεύματος, του πέλλετ, του πετρελαίου και όποιος το έκανε στο παρελθόν έπεσε έξω (ποιος περίμενε να πάει η τιμή του πετρελαίου εκεί που πήγε?). Το ρεύμα παράγεται και από ΑΠΕ (ειδικά εδώ στην Κρήτη σε μεγάλο ποσοστό -τα ποσοστά μπορεί οποιοσδήποτε μπορεί να βρει σε site της ΔΕΗ ή της ΡΑΕ). Καμία σχέση το σώμα λαδιού με τον θερμοπομπό και σε απόδοση και σε κατανάλωση (υπάρχει αντίστοιχη κουβέντα και τεκμηρίωση γι αυτό σε άλλο topic του forum)! Είναι πολύ δύσκολο - αν όχι αδύνατο- για οποιονδήποτε να προβλέψει την ακριβή κατανάλωση ενός συστήματος και νομίζω ότι όποιος το κάνει έχει μεγάλη πιθανότητα σφάλματος Έξοδα θέρμανσης δεν είναι μόνο τα έξοδα κατανάλωσης. Είναι και τα έξοδα αγοράς, συντήρησης και πολλά άλλα. Στην ουσία χρειάζεται οικονομικοτεχνική μελέτη για να πετύχεις τη βέλτιστη λύση. Και είναι πολλά τα κριτήρια της μελέτης αυτής. Ιδανικό για μένα είναι όχι μόνο αυτή την στιγμή αλλά εδώ και πολλά χρόνια ένα σύστημα θέρμανσης βασισμένο στους θερμοπομπούς για μικρά διαμερίσματα (το πόσο μικρά εξαρτάται και από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται) και ένα σύστημα βασισμένο στους θερμοσυσσωρευτές για μεγάλα διαμερίσματα όπου εκμεταλλευόμαστε το φτηνό νυχτερινό ρεύμα. Τα συστήματα αυτά προσφέρουν κατ αρχήν πολύ μεγαλύτερο κύκλο ζωής από τα πετρέλαια (τουλάχιστον διπλή ζωή από αυτή των καυστήρων), δεν έχουν συντηρήσεις (μείον ένα ετήσιο κόστος), και το βασικότερο: προσφέρουν αυτονομία μέσα στο σπίτι - ζεσταίνουμε τους χώρους που θέλουμε όταν το θέλουμε και όχι απαραίτητα ολόκληρο το σπίτι. Το τελευταίο δίνει δυνατότητες για περαιτέρω οικονομία. Μπορώ να αποδείξω με θεωρητικά, με τεχνικά αλλά και με πρακτικά επιχειρήματα τις απόψεις μου αλλά πιστέψτε με είναι πολύ επικίνδυνο να το κάνω εδώ, πέρα από αυτά τα γενικά επιχειρήματα τα οποία έγραψα παραπάνω -όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει ΠΜ για οτιδήποτε πιο συγκεκριμένο-. Προτιμώ να βγουν όλοι όσοι είναι χρήστες των συστημάτων αυτών αλλά και οποιουδήποτε συστήματος και να καταγράψουν τις εμπειρίες τους! Αυτή είναι άποψη μου και εννοείται ότι αν αλλάξει οτιδήποτε στο μέλλον θα προσαρμοστεί σε αυτό έχοντας πάντα ως στόχο τη βέλτιστη επιλογή συστήματος θέρμανσης, όποιο κι αν είναι αυτό! Υ.Γ.: Liakjim νομίζω ότι οι προσωπικές επιθέσεις δεν προσφέρουν τίποτα στην κουβέντα ούτε πείθουν και κανένα για κάτι. Μπορούμε να διαφωνούμε 100% αλλά καλό είναι να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας.
nvel Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Το ρεύμα παράγεται και από ΑΠΕ (ειδικά εδώ στην Κρήτη σε μεγάλο ποσοστό -τα ποσοστά μπορεί οποιοσδήποτε μπορεί να βρει σε site της ΔΕΗ ή της ΡΑΕ). τον περασμένο χειμώνα οι ΑΠΕ παρήγαγαν μόνο το 18% την ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη, το υπόλοιπο παράχθηκε από καύση πετρελαίου, οπότε προτείνεις να καίει η ΔΕΗ πετρέλαιο με απόδοση 35%, να πουλά την ενέργεια κάτω του κόστους παραγωγής για να μπορούν κάποιοι να ζεσταίνονται από ηλεκτρικές αντιστάσεις αλλά να μην καίνε απευθείας πετρέλαιο γιατί δεν είναι σωστό 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα