katsikoula Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Για το λουτρό, αερόθερμα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ να λειτουργούν σε περιβάλλον με υγρασία και υδρατμούς. Υπάρχουν και με κρεμάστρα για πετσέτα. Θερμαίνουν αμέσως και μόνο όταν τα χρειαζόμαστε. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! εγώ πως θα καταλάβω αν είναι πιστοποιημένο? μπορεί ο πωλητής να μου πουλήσει ένα κινέζικο για πιστοποιημένο και εγώ να μην καταλάβω τίποτα και να του πω και ευχαριστώ και από πάνω... έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις?
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Εχω. Για να μην κάνω διαφήμιση καλύτερα σε pm Ζητώ συγγνώμη απο την κοινότητα. Απλά επείδη είμαι επαγγελματίας στο χώρο η θέση μου είναι δύσκολη. Προτιμώ να στέλνω ένα e mail με τις συσκευές που προτείνω και χρησιμοποιώ στους πελάτες μου παρά να τα γράφω δημόσια. Ο λόγος που γράφω σε αυτό το νήμα είναι γιατι πραγματικά το κεφάλαιο "θέρμανση" ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. 2
thanosf Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! εγώ πως θα καταλάβω αν είναι πιστοποιημένο? μπορεί ο πωλητής να μου πουλήσει ένα κινέζικο για πιστοποιημένο και εγώ να μην καταλάβω τίποτα και να του πω και ευχαριστώ και από πάνω... έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις? Τα σώματα που μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από συνθήκες υγρασίας και υδρατμών φέρουν τον δείκτη προστασίας IP24.
liakjim Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Ψεμα. Αν ζεστανεις με 800W με υπερυθρα 15-20τμ , ελα να μου το πεις (εκτος κ αν το σπιτι ειναι στην Αιγυπτο...) Επισης με αεροθερμο 2Kw μονο 2τμ? χαχαχαχα Απο που ειναι το πινακακι να το αναφερω? Ειναι τερας παραπλανησης. 2
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Ειλικρινα θα ήθελα να μιλήσω με το συντάκτη του πίνακα. Δεν υπάρχει καμία λογική. Είναι μια ακραια παραπλανητική διαφήμιση. Και αναφέρομαι στη λογικη γιατί άν μιλήσουμε με τεχνικά δεδομένα, δεν ξέρω απο που να αρχίσω και που να τελειωσω. Το κακό είναι ότι κυκλοφορούν δεδκάδες τέτοια πινακάκια. Θυμάμαι ένα με έναν θρασύτατο τίτλο 'Τ Ζ Α Μ Π Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η". Ο επιτήδειος ανακάλυψε τα δοχεία αδρανείας (buffers) που χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε μεγάλα θερμικά φορτία αιχμής. (Φανταστείτε μία μεγάλη δεξαμενη με ζεστό νερό που τροφοδοτεί τα σώματα). Ελέγε λοιπόν:"έχετε θέρμανση ακόμα και όταν κλείσει ο καυστήρας.Αρα δεν καταναλώνετε πετρέλαιο.Αρα ΤΖΑΜΠΑ. Ερώτηση. Και το νερό μέσα σε αυτό το "μαγικό κουτί" πώς ζεστάθηκε; Απάντηση. Μα καίγοντας πετρέλαιο φυσικα... Τετοια πινακάκια παραπλανουν και οδηγούν σε λάθος επιλογές
liakjim Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δεν υπάρχει καμία λογική. Υπαρχει λογικη -> πως αλλιως θα σε κλεψω? 1
Fan Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Στο υπνοδωμάτιό μου έχω ένα θορυβώδες κλιματιστικό οπότε δεν γίνεται να κοιμηθώ με αυτό όσο το έχω ανοιχτό. Τί πιστεύετε θα ήταν καλύτερο για ένα υπνοδωμάτιο 10 τμ που πηγαίνω μόνο 00:00 - 06:30 το βράδυ για ύπνο (άντε και λίγο το μεσημέρι). Θα ήθελα δηλαδή να κρατάει τη θερμοκρασία 20 με 21 βαθμούς ώστε να είναι υποφερτή αλλά και να μην χρειάζεται να δώσω ένα κάρο χρήματα για να το πάρω. Το διαμέρισμα είναι 10ετίας και έχει πόρτες αλουμινίου. Η βασικότερη προϋπόθεση είναι να μην κάνει κανέναν απολύτως θόρυβο.
filipN Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 - Πηγαίνοντας από παλαιότερο κλιματιστικό σε αθόρυβο θερμοπομπό, θα δώσεις λίγο κάτω από 200 ευρώ, για τους μεσαίας κατηγορίας, και θα καταναλώνεις περίπου δυόμιση φορές περισσότερο ρεύμα. Προσοχή δεν είναι όλοι εντελώς αθόρυβοι. - Πηγαίνοντας σε νέο αθόρυβο inverter κλιματιστικό, με φίλτρα καθαρισμού αέρα και τιμή γύρω στα 700 ευρώ, θα καταναλώνεις περίπου το 1/4 του θερμοπομπού. Κατανάλωση περίπου 0.60 / 080 kw, (ψύξη / θέρμανση) και απόδοση 2.5 kw / 3.20-3.40 kw αντίστοιχα.
mentoras99 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Οι θερμοπομποι εχουν θερμοστατη? Πηρε γνωστος μου εναν rohnson 082, το βαζει στο '700', και δεν σβηνει ποτε. Δεν σβηνει επειδη 'και καλα' δεν πιανει θερμοκρασια, ή δεν εχει καθολου θερμοστατη και καιει συνεχεια?
ariannaki85 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Σε σόμπα Kerosun έβαλα καύσιμο αξίας 15 ευρώ, την έκαιγα στους 20-21 βαθμούς γύρω στις 4-5 ώρες την ημέρα για κανένα 20ήμερο...Οπότε από κόστος συμφέρει, δεν ξέρω βέβαια αν θα έχει την ίδια απόδοση σε μεγαλύτερα κρύα...
Fan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 - Πηγαίνοντας από παλαιότερο κλιματιστικό σε αθόρυβο θερμοπομπό, θα δώσεις λίγο κάτω από 200 ευρώ, για τους μεσαίας κατηγορίας, και θα καταναλώνεις περίπου δυόμιση φορές περισσότερο ρεύμα. Προσοχή δεν είναι όλοι εντελώς αθόρυβοι. - Πηγαίνοντας σε νέο αθόρυβο inverter κλιματιστικό, με φίλτρα καθαρισμού αέρα και τιμή γύρω στα 700 ευρώ, θα καταναλώνεις περίπου το 1/4 του θερμοπομπού. Κατανάλωση περίπου 0.60 / 080 kw, (ψύξη / θέρμανση) και απόδοση 2.5 kw / 3.20-3.40 kw αντίστοιχα. Ξέρω ότι τα inverter είναι η καλύτερη επιλογή αλλά το σπίτι είναι νοικιασμένο και ούτε έχω τόσα χρήματα. Με 60-70 ευρώ που κοστίζει και κατανάλωση μόνο το βράδυ πιστεύω θα ήταν καλύτερα ένας θερμοπομπός
mic2mic Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Αν διαβάσει κανείς κάποια ποστ στο συγκεκριμένο thread θα αναρωτηθεί αν ισχύει ακόμα ο πρώτος νόμος της θερμοδυναμικής ή τον κατργήσανε ως αντισυνταγματικό... 1
filipN Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Ξέρω ότι τα inverter είναι η καλύτερη επιλογή αλλά το σπίτι είναι νοικιασμένο και ούτε έχω τόσα χρήματα. Με 60-70 ευρώ που κοστίζει και κατανάλωση μόνο το βράδυ πιστεύω θα ήταν καλύτερα ένας θερμοπομπός Σε τόσα χρήματα βεβαίως και βρίσκεις κάποιο θερμαντικό σώμα έως 2000watt. Μακάρι να σταθείς τυχερός και να βρεις ένα που «να μην κάνει κανέναν απολύτως θόρυβο.», όπως ζητάς παραπάνω. Στα περισσότερα, πάνω από τα 1200watt, περίπου, θα απολαμβάνεις τη θαλπωρή παρακολουθώντας δωρεάν συναυλία τριγμών… Υπάρχουν κάποια λίγο ακριβότερα, που υποστηρίζουν ότι είναι αθόρυβα, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ούτε έχω ακούσει κάτι σχετικό με αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα