achisael Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 ποιος rohnson ειναι φιλε? με ανεμιστηρα ή χωρις?
mimika89 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα σας αγαπητοί! Πήγε χθές το απόγευμα και παρέλαβα τον θερμοπομπό της Rohnson! Κατ αρχήν να πω ότι έχει πολύ ποιοτική κατασκευή και κάνει καλή εντύπωση και με την εμφάνισή του. Τον αποσυσκεύασα, και τον έβαλα μπρός. Παιδιά; Άλλο πράγμα...!!! Απο χθές το απόγευμα έως και σήμερα, στο δωμάτιο των κοριτσιών μου, έχει φτάσει την θερμοκρασία στους 25C και μάλιστα στα 1000W!. Πολύ ικανοποιημένος, απλά να πώ για όποιον πιθανό αγοραστή θερμοπομπού, ότι στην αρχή και για καμιά - δυο ώρες αν όχι λίγο παραπάνω μυρίζει και πρέπει να βγεί εκτός σπιτιού (κατά την δική μου γνώμη) σε λειτουργία. Εγώ το έβγαλα στον διάδρομο της μονοκατοικίας και ξεμύρισε εύκολα. Τελικά νομίζω ότι άξιζε την ταλαιπωρία και το πέρα δώθε καθώς πλέον είμαι με ένα ικανοποιητικό προϊόν στα χέρια μου. Ο φίλος KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 έχει τα δίκια του. Αν είχα πάρει γνώμη απο ειδικό, θα είχα απο την αρχή επιλέξει ένα προϊόν που θα με κάλυπτε. Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι να έχουμε έναν καλό χειμώνα και καλές γιορτές! μηπως θα μπορουσες να μου πεις ποιο ειναι το μοντελο και ποσο κοστιζει;ευχαριστω πολυ Καλημέρα σας αγαπητοί! Πήγε χθές το απόγευμα και παρέλαβα τον θερμοπομπό της Rohnson! Κατ αρχήν να πω ότι έχει πολύ ποιοτική κατασκευή και κάνει καλή εντύπωση και με την εμφάνισή του. Τον αποσυσκεύασα, και τον έβαλα μπρός. Παιδιά; Άλλο πράγμα...!!! Απο χθές το απόγευμα έως και σήμερα, στο δωμάτιο των κοριτσιών μου, έχει φτάσει την θερμοκρασία στους 25C και μάλιστα στα 1000W!. Πολύ ικανοποιημένος, απλά να πώ για όποιον πιθανό αγοραστή θερμοπομπού, ότι στην αρχή και για καμιά - δυο ώρες αν όχι λίγο παραπάνω μυρίζει και πρέπει να βγεί εκτός σπιτιού (κατά την δική μου γνώμη) σε λειτουργία. Εγώ το έβγαλα στον διάδρομο της μονοκατοικίας και ξεμύρισε εύκολα. Τελικά νομίζω ότι άξιζε την ταλαιπωρία και το πέρα δώθε καθώς πλέον είμαι με ένα ικανοποιητικό προϊόν στα χέρια μου. Ο φίλος KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 έχει τα δίκια του. Αν είχα πάρει γνώμη απο ειδικό, θα είχα απο την αρχή επιλέξει ένα προϊόν που θα με κάλυπτε. Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι να έχουμε έναν καλό χειμώνα και καλές γιορτές! μηπως θα μπορουσες να μου πεις ποιο ειναι το μοντελο και ποσο κοστιζει;ευχαριστω πολυ
achisael Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 αυτο εδω λες? http://www.skroutz.gr/s/405180/Rohnson-R012-Turbo.html
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Ειλικρινά ευχαριστώ. Είναι ένα δείγμα ότι σιγα-σιγά ίσως μπεί μια σωστή σειρα στο θέμα θέρμανση. Η ψυχολογία του καταναλωτή είναι λίγο πολύ προβλέψιμη. Στην αρχή αντιδρά με φράσεις οπως "δεν αναβω τίποτα φετος, θα τη βγάλω με κουβέρτα". Μόλις όμως πιάσει το κρύο τότε ο πανικός και η βιασύνη που επικρατεί είναι ο χειρότερος σύμβουλός. Καθημερινα δίνω συμβουλές χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα. Αυτό που για τον υπόλοιπο κόσμο μοιάζει ακατανόητο για τους μηχανολόγους είναι απόλυτα κατανοητό.Φυσικά όπως και σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Τουλάχιστον επειδή δεν είμαι εμπορος, δεν έχω πρόβλημα να αποδεχτώ μία λύση και να την προτείνω αρχκει να είναι αποτελεσματική. Οσο για τις εταιρείες το ξαναέγραψα ότι δε θέλω να αναφέρομαι τουλάχιστο σε δημόσια συζήτηση, εκτός απο περιπτώσεις όπου είναι ανάγκη, όπως για παράδειγμα άν συζητήσουμε για κάποιο επικύνδινο προιόν. Ο καταναλωτής προσπαθεί να κάνει την απλή πληροφορία, γνώση. Απο εκεί ξεκινάει το λάθος. Είναι σα να διαβάζω στο διαδίκτυο γιαι ιατρική και στη συνέχεια να κάνω ιατρικες γνωματεύσεις και να δοκιμάζω θεραπείες. Η θέρμανση έίναι μετα την τροφή απο τις σημαντικότερες ανάγκες του ανθρώπου. Γι αυτό και έγινε πεδίο εκμετάλλευσης του κάθε χονδρέμπουρου που εκτός απο "Ποσα τετραγωνικά; Τοσα ευρώ." δε γνωρίζει τίποτε άλλο. Φιλικά.
achisael Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 κωνσταντινε αφου δινεις συμβουλες μπορεις να λυσεις και την δικια μου απορια? και να με βοηθησεις στο ποιο να διαλεξω?
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Σε ποια περιοχή είστε; Τι υπάρχει πανω, κατω και γύρω απο το δωμάτιο; Ειναι απλό τουβλο; εχει μονωση π.χ. φελιζόλ; Υπάρχει παράθυρο; Ξύλινο ή αλουμίνιο; τι διαστάσεις έχει; Πάντως και τα τέσσετα προιόντα θεωρώ ότι δεν είναι αξιόπιστα απο την τιμή τους και μόνο. Δεν τα έχω δεί αλλα σε άλλα αντίστοιχα εχω δεί ότι μετα απο λίγο ο ανεμιστήρας βοιίζει. Επιπλέον επειδή στην οισία λειτουργούν σαςν αερόθερμα, ξηραίνουν τον αέρα.
achisael Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 νομιζω μπορεις να μην βαζεις τον ανεμιστηρα και να εχει φυσικη ροη. το σπιτι ειναι στην λαρισα στον 4ο εχει αλλους 4 οροφους απο πανω + "την σοφιτα" + την ταρατσα η πολυκατοικια ειναι αναμεσα σε αλλες δυο εχει αλουμινενιες πορτες συρωμενες το υψος τους 2,50 πλατος 2. εχει υψος ταβανιου 3,5 μετρα και οπως ειπα γυρω στα 13τμ.
roulitsas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα σας! Είναι αυτός . Τον αγόρασα στα €120 απο τον "Αλέκο"... Είναι χωρίς ανεμιστήρα ή αλλα μηχανικά μέρη και οι σκάλες που έχει είναι 750/1000/1500 και έχει και θερμοστάτη (όχι ηλεκτρονικό). Περιέχει ποδαράκια με ροδάκια και βάση για επιτοίχια τοποθέτηση. Τον αέρα του χώρου δεν τον ξηραίνει καθόλου καθώς είναι φυσική η ροή του. Απο κατανάλωση αν τα υπολογίζω σωστά είναι τα εξής: (€0,08729 X 24 ώρες X 1KW) x 13% ΦΠΑ €2,367 ανα ημέρα X 60 ημερες ~ €130 ανα διμηνία Sent from my iPhone using Insomnia
stratospera Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα σας! Είναι αυτός. Τον αγόρασα στα €120 απο τον "Αλέκο"... Είναι χωρίς ανεμιστήρα ή αλλα μηχανικά μέρη και οι σκάλες που έχει είναι 750/1000/1500 και έχει και θερμοστάτη (όχι ηλεκτρονικό). Περιέχει ποδαράκια με ροδάκια και βάση για επιτοίχια τοποθέτηση. Τον αέρα του χώρου δεν τον ξηραίνει καθόλου καθώς είναι φυσική η ροή του. Απο κατανάλωση αν τα υπολογίζω σωστά είναι τα εξής: (€0,08729 X 24 ώρες X 1KW) x 13% ΦΠΑ €2,367 ανα ημέρα X 60 ημερες ~ €130 ανα διμηνία Sent from my iPhone using Insomnia Ο υπολογισμός του κόστους της kwh είναι συνάρτηση της συνολικής κατανάλωσης του τετραμήνου. Αν για παράδειγμα καταναλώσεις πάνω από 3000 kwh σε ένα τετράμηνο, το κόστος ανα kwh σχεδόν διπλασιάζεται σε σχέση με μια κατανάλωση που δεν ξεπερνα τα 800 kwh το τετράμηνο. Κι αυτό λόγω των "ρυθμιζόμενων χρεώσεων" της δεη και που συνήθως δεν δίνουμε σημασία... Ρίξε μια ματιά στο τιμολόγιο της Site: δεη'>http://www.dei.gr/De...lang=1']δεη υπάρχει τρόπος να ανεβάσω ένα excel αρχειο; δεν το κατέχω με τα forums...
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Εχετε δύο σφάλματα στον υπολογισμό 1.Η τιμή της kwh που σνσφέρεται είναι του νυχτερινού ή της χαμηλότερης κλιμακας. 2.Δε θα δουλεύει 24 ώρες επι δύο μήνες. Για τη Λάρισα με -3 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία αναφοράς, μέτριες μονώσεις και άν ολοι οι χώροι εκτός απο τον εξωτερικό τοιχο (πανω και γύρω γύρω) κατοικοίσιμοι, χρειάζεσται 1600w.
katsikoula Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου. θέλω μια λύση θέρμανσης για το μπάνιο. μικρός χώρος οπότε θα προτιμούσα κάτι μικρό σε όγκο. ακόμα καλύτερα αν θα μπορούσα να το "κρεμάσω" στον τοίχο... καμία πρόταση?
margaritagr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Βοηθατε κι απο δω ρε παιδια...θελω να παρω κατι για τη γιαγια μου, καθως στη πολυκατοικια της αναβουν ελαχιστα καλοριφερ. Ψαχνω κατι πιο οικονομικο απο το air condition , που να μπορει να το μεταφερει απο δωματιο σε δωματιο. Εμεις εχουμε μια σομπα απ αυτες τις ηλεκτρικες, την ειδε και της αρεσε , αλλα εγω θυμηθηκα την εδω συζητηση κι ειπα να ρωτησω. Τι ειναι πιο αποδοτικο; Να πω οτι το σπιτι της γιαγιας μου ειναι ενα 2ρι, και θα θελε να το εχει στο σαλονι κυριως.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Για το λουτρό, αερόθερμα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ να λειτουργούν σε περιβάλλον με υγρασία και υδρατμούς. Υπάρχουν και με κρεμάστρα για πετσέτα. Θερμαίνουν αμέσως και μόνο όταν τα χρειαζόμαστε. Για τη γιαγιά, μετά τα κλιματιστικα η προτιμότερη λύση είναι οι ΠΟΙΟΤΙΚΟΙ θερμοπομποί. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Κωνσταντίνε, θα μου λύσεις κι εμένα την απορία που έχω και δε βρίσκω απάντηση, τι διαφορές έχουν οι θερμοπομποί με τους κονβέκτορες και αν ένας θερμοπομπός που είναι και κονβέκτορας είναι καλύτερη επιλογή από έναν απλό θερμοπομπό; Επίσης, όταν λες ποιοτικός θερμοπομπός, τι κριτήρια θα πρέπει να τηρεί ένας θερμοπομπός ώστε να είναι ποιοτικός; Σ'ευχαριστώ πολύ.
pascalia Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Έχεις απευθύνει την ερώτηση σε άλλο χρήστη, αν καταλαβαίνω τι λες, εννοείς τα φτηνά convectors με τα 30-50 ευρώ με ανεμιστήρα εναντίον των θερμαντικών panel φυσικής ροής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα