ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δεν προκειται να ζεστάνει. Συζητάμε για την Κομοτηνή. Μετρήστε το σώμα του καλοριφέρ που έχετε και δώστε το μου να σας πω τί ισχύ έχετε τώρα στο δωμάτιο για να αντιληφθείτε το μέγεθος της απόκλισης. Ποιοτητα θέρμανσης: Ομοιόμορφη, χωρίς ισχυρά ρεύματα αέρα, αθόρυβα. Ακριβώς όπως τα θερμαντικά σώματα ("καλοριφερ") που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια.
fonzi Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δεν προκειται να ζεστάνει. Συζητάμε για την Κομοτηνή. Μετρήστε το σώμα του καλοριφέρ που έχετε και δώστε το μου να σας πω τί ισχύ έχετε τώρα στο δωμάτιο για να αντιληφθείτε το μέγεθος της απόκλισης. Ποιοτητα θέρμανσης: Ομοιόμορφη, χωρίς ισχυρά ρεύματα αέρα, αθόρυβα. Ακριβώς όπως τα θερμαντικά σώματα ("καλοριφερ") που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια. Οχι για την Κομοτηνή! Για νότια Ελλάδα το συζητάμε αυτό. "Πέσαμε" πάνω του ψάχνοντας για θερμοπομπό...
liakjim Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Ποιοτητα θέρμανσης: Ομοιόμορφη, χωρίς ισχυρά ρεύματα αέρα, αθόρυβα. Ακριβώς όπως τα θερμαντικά σώματα ("καλοριφερ") που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια. Αρα γιατι οχι καλοριφερ λαδιου αντι για θερμοπομπο?
siracos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μάλλον γιατί είναι της μόδας Το ίδιο ακούγεται Θερμοπομπός το ίδιο καλοριφέρ λαδιού. 1
filipN Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) - Αγόρασα ένα παρόμοιο κεραμικό θερμαντικό panel 60x60 cm και στα ίδια watt(425), με λιγότερο από 55 ευρώ σε γνωστό πολυκατάστημα στις αρχές του μήνα. (equation 425w, έφυγαν όλα σε μία μέρα, εκατοντάδες, είπαν δεν θα ξαναφέρουν φέτος) - Ανάβει κάθε μέρα 22:00 έως 06:00 της επομένης(*1) στο μικρό μου υπνοδωμάτιο (8,25τμ.). Το πρωί που ξυπνάω η θερμοκρασία του δωματίου μου, σε σύγκριση με το διπλανό δωμάτιο είναι ανεβασμένη κατά 3 βαθμούς. Οι τοίχοι έχουν 2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία και ο τοίχος που είναι τοποθετημένο 3 βαθμούς(*2). Η πόρτα του υπνοδωματίου είναι πάντα μισάνοιχτη ή ανοιχτή κατά τα 2/3. Τα υπόλοιπα δωμάτια θερμαίνονται λίγες ώρες, κυρίως το βράδυ, με ένα κλιματιστικό, ένα αερόθερμο και έναν φτηνό κονβέκτορα 800/1200/2000watt. Στις 22:00 όλα τα δωμάτια έχουν γύρω στους 20 Κελσίου. - Όταν με καλύπτει αυτές τις μέρες, με εξωτ. θερμοκρασία 8-9 έως 16-17 βαθμούς,(ελάχιστη-μέγιστη ) γιατί να μην με καλύψει με θερμοκρασίες από 2-3 έως 8-9 βαθμούς κελσίου αν δουλεύει 24/7 ? (Τώρα στο δωμάτιο αυτό έχω, μόνιμα, όλο το 24ωρο 20- 21 κελσίου ) - Η Αττική δεν είναι Κομοτηνή. - Γιατί να μπορεί να ζεστάνει ένα δωμάτιο 9-12 τμ ένας θερμοπομπός ή ηλεκτρικό καλοριφέρ 1500w, δουλεύοντας 4-6 ώρες ημερησίως(με χαμηλότερες θερμοκρασίες όχι τις τωρινές), και όχι ένα θερμαντικό σώμα 400w που δουλεύει 14 έως 21 ή και 24 ώρες; *1: Το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με ψηφιακό θερμοστάτη πρίζας ρυθμισμένο στούς 21 κελσίου. *2: Τις πρώτες 2 μέρες το άφησα να δουλεύει συνεχώς. Τις πρώτες ώρες δεν καταλάβαινες διαφορά. Η θερμοκρασία του δωματίου έφτασε τους 24 Κελσίου στις 48-50 ώρες . Τότε άρχισε να φαίνεται η διαφορά στη θερμοκρασία των τοίχων. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2012 από filipN
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Πριν το σχόλιο περι γεωγραγικής θεώρησης, δείτε παρακαλώ σε προηγούμενες σελίδες ότι το μέλος είχε προσδιορίσει ώς τόπο αναφοράς την Κομοτηνή. "Αναφέρομαι στο ποσοστό της υγρασίας που μετράει ένα απλό αναλογικό θερμόμετρο/υγρόμετρο τοίχου. Απόλυτη να υποθέσω; Περιοχή: Κομοτηνή Με τον όρο "κονβέκτορας" αναφέρθηκα στους φθηνούς θερμοπομπούς (< 70 ευρώ) πχ http://www.e-plaza.g...-2000w-n19.html ή http://www.electrone...2d-d7db7fce360c Κωνσταντίνε αν θέλεις στείλε μου ένα μήνυμα με το τι προτείνεις και σε ποια προσφορά αναφέρεσαιπαραπάνω!" Τα καλοριφέρ λαδιού έχουν μεγάλη θερμική αδράνεια.Αργουν να ζεσταθούν και αφού "πιάσουν" θερμοκρασία και κλείσει ο θερμοστάτης τους συνεχίζουν να δίνουν θερμότητα στο χώρο μέχρι να κρυώσει το λάδι, θερμότητα που δε χρειαζόμαστε. Το έχω αναλύσει και παραπάνω καντε έναν κόπο να το δείτε. Ο θερμοπομπός θερμαίνει αμέσως και όταν κλεισει ο θερμοστατης παυει να δίνει θερμότητα στο χώρο. Οσο μεγαλύτερη ακρίβεια έχω στη ρύθμιση , τόσο μεγαλύτερη οικονομία. Σιγουρα δε μιλάμε για τεράστιες διαφορές. Αθροιστικά όμως για όλη τη σαιζόν θέρμανσης είναι αξιοσημειωτο. Επιπλέον τα καλοριφές λαδιου (οσα έχω δεί τουλάχιστον) κανουν θόρυβο απο τις συστολές-διαστολές. Για τα watt. Οταν θερμαίνουμε έναν χώρο του δίνουμε watt. O χώρος χάνει watt, απο τοιχους,παραθυρα κτλ. Οταν του δίνω τα watt που χάνει ακριβώς, η θερμοκρασία του μένει σταθερή. Οταν χάνει πολλα watt γιατι έπιασε κρύο, σιγά σιγά θα αρχίσει να μην μπορεί να συμπληρώσει. Για λίγο θα βοηθήσει η θερμότητα που έχει αποθηκευτεί στους τοιχους αλλα όσο το κρύο συνεχιστεί, όσες ώρες και να δουλευει η θερμοκρασία σιγα-σιγά θα πεφτει. Πρέπει να "δίνουμε" ότι "χανουμε".
giannis_09 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 λοιπόν, εγώ αγόρασα τελικά τον παρακάτω. Με βολεύει ο χρονοδιακόπτης που έχει και μπορώ να πω οτι ήταν ενα βασικό κριτήριο για εμένα. Επίσης, μπορείς να δηλώσεις ακριβώς πόσο θέλεις να φθάσει η θερμοκρασία. Το έβαλα προχθές στους 22 βαθμούς (έξω είχε 17) λίγο πριν πάω για ύπνο και τον ρύθμισα να κλείσει σε 2 ώρες (σημαντική οικονομία ο χρονοδιακόπτης). Δεν θα έλεγα οτι ζεσταίνει πάρα πολύ γρήγορα τον χώρο, φανταζόμουν οτι θα πιάνει την θερμοκρασία πιο γρήγορα, αλλά η ζέστη που βγάζει δεν έχει καμία σχέση με αυτή των αερόθερμων. Εαν κατάλαβα καλά, γράφει 45 τμ, λόγο μια νέας τεχνολογίας αντίστασης που έχει (X-DUOS). Δεν νομίζω όμως οτι μπορεί να καλύψει τα 45τμ τόσο εύκολα. Για εκεί θα χρειαστούν σίγουρα 2 θερμοπομποί.
liakjim Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Τα καλοριφέρ λαδιού έχουν μεγάλη θερμική αδράνεια.Αργουν να ζεσταθούν και αφού "πιάσουν" θερμοκρασία και κλείσει ο θερμοστάτης τους συνεχίζουν να δίνουν θερμότητα στο χώρο μέχρι να κρυώσει το λάδι, θερμότητα που δε χρειαζόμαστε. Το έχω αναλύσει και παραπάνω καντε έναν κόπο να το δείτε. Ο θερμοπομπός θερμαίνει αμέσως και όταν κλεισει ο θερμοστατης παυει να δίνει θερμότητα στο χώρο. Οσο μεγαλύτερη ακρίβεια έχω στη ρύθμιση , τόσο μεγαλύτερη οικονομία. Σιγουρα δε μιλάμε για τεράστιες διαφορές. Αθροιστικά όμως για όλη τη σαιζόν θέρμανσης είναι αξιοσημειωτο. Επιπλέον τα καλοριφές λαδιου (οσα έχω δεί τουλάχιστον) κανουν θόρυβο απο τις συστολές-διαστολές. Το υπογραμμισμενο δεν το καταλαβαινω. Πως ειναι δυνατον να λες οτι δεν την χρειαζομαστε την θερμοτητα? Αυτη θα αποδωθει στον χωρο . Μαλισται η θερμικη αδρανεια δεν υποτιθεται οτι ειναι κ το πλεονεκτημα αυτων των θερμοπομπων?. Απλα θα καθυστερησει περισσοτερο να ξαναπαρει. Στο τελος φυσικα η σουμα θα ειναι η ιδια (μιας κ μιλαμε για αντιστασεις) διοτι το δωματιο μας παντα ζητα την ιδια ενεργεια για να διατηρηθει ζεστο. Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι η θερμοκρασια του χωρου θα ειναι λιγοτερο σταθερη . Απλα δεν συμμεριζομαι οτι ειναι πιο οικονομικα στη χρηση. ΕΙναι κ ακριβοτερα στην αγορα τους. Πιο ομορφα μαλλον ναι. 1
thanosf Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Εσείς που συγκρίνετε το καλοριφέρ λαδιού με τους θερμοπομπούς έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί τα κλασικά καλοριφέρ -αυτά του πετρελαίου- μέχρι πριν από κάποια χρόνια κατασκευάζονταν με φέτες, όπως αυτά του λαδιού, ενώ τα τελευταία χρόνια τα έχουν κλείσει μπροστά και πίσω αφήνοντας τους άνοιγμα μόνο πάνω και κάτω? Μάλλον όχι. . . Αυτό συμβαίνει γιατί με τον τρόπο αυτό έχουμε καλύτερη απόδοση καθώς δημιουργούν φυσική κυκλοφορία του αέρα ζεσταίνοντας τον και με τον τρόπο αυτό ζεσταίνουν τον χώρο. Το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνουν και οι θερμοπομποί. Τα σώματα λαδιού δεν δημιουργούν φυσική κυκλοφορία, απλά εκπέμπουν θερμότητα. ΥΓ. Σε άλλο μου ποστ έχω αναλύσει τεκμηριωμένα τους λόγους για τους οποίους οι θερμοπομποί είναι πιο αποδοτικοί αλλά και πιο οικονομικοί από τα σώματα λαδιού.
siracos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Εσείς που συγκρίνετε το καλοριφέρ λαδιού με τους θερμοπομπούς έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί τα κλασικά καλοριφέρ -αυτά του πετρελαίου- μέχρι πριν από κάποια χρόνια κατασκευάζονταν με φέτες, όπως αυτά του λαδιού, ενώ τα τελευταία χρόνια τα έχουν κλείσει μπροστά και πίσω αφήνοντας τους άνοιγμα μόνο πάνω και κάτω? Μάλλον όχι. . . Αυτό συμβαίνει γιατί με τον τρόπο αυτό έχουμε καλύτερη απόδοση καθώς δημιουργούν φυσική κυκλοφορία του αέρα ζεσταίνοντας τον και με τον τρόπο αυτό ζεσταίνουν τον χώρο. Το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνουν και οι θερμοπομποί. Τα σώματα λαδιού δεν δημιουργούν φυσική κυκλοφορία, απλά εκπέμπουν θερμότητα. ΥΓ. Σε άλλο μου ποστ έχω αναλύσει τεκμηριωμένα τους λόγους για τους οποίους οι θερμοπομποί είναι πιο αποδοτικοί αλλά και πιο οικονομικοί από τα σώματα λαδιού. Τα κλασικά σώματα έχουν χαθεί από την αγορά λόγο της εταιρίας (Ελληνικής) που τα κατασκεύαζε. Τα κλασικά σώματα είχαν καλύτερη απόδοση αλλά ήταν πλέον το παλιό μοντέλο και όλοι θέλαν το τελευταίο μοντέλο. Τα τύπου πάνελ σώματα επικράτησαν στην αγορά λόγο της ποιό απλής κατασκευής τους, είναι ποιό όμορφα και εύκολα στο καθάρισμα. Τα κλασικά με φέτες δεν έχουν πλέον καμιά ποιότητα κατασκευής και έχουν λόγο μη σωστής κατασκευής προβλήματα με τρυπήματα. Σκέψου ποιός από τους δύο τύπους έχει μεγαλύτερη επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας. Δεν είμαι επαγγελματίας και δεν έχω σχέση με τίποτα από τον χώρο της θέρμανσης
liakjim Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Εσείς που συγκρίνετε το καλοριφέρ λαδιού με τους θερμοπομπούς έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί τα κλασικά καλοριφέρ -αυτά του πετρελαίου- μέχρι πριν από κάποια χρόνια κατασκευάζονταν με φέτες, όπως αυτά του λαδιού, ενώ τα τελευταία χρόνια τα έχουν κλείσει μπροστά και πίσω αφήνοντας τους άνοιγμα μόνο πάνω και κάτω? Μάλλον όχι. . . Αυτό συμβαίνει γιατί με τον τρόπο αυτό έχουμε καλύτερη απόδοση καθώς δημιουργούν φυσική κυκλοφορία του αέρα ζεσταίνοντας τον και με τον τρόπο αυτό ζεσταίνουν τον χώρο. Το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνουν και οι θερμοπομποί. Τα σώματα λαδιού δεν δημιουργούν φυσική κυκλοφορία, απλά εκπέμπουν θερμότητα. ΥΓ. Σε άλλο μου ποστ έχω αναλύσει τεκμηριωμένα τους λόγους για τους οποίους οι θερμοπομποί είναι πιο αποδοτικοί αλλά και πιο οικονομικοί από τα σώματα λαδιού. Διαφωνω. Τα σωματα τυπου Akan (ναι αυτα με τις φετες), μεταφερουν την θερμοτητα σχεδον εξολοκληρου με φυσικη κυκλοφορια . Κοιτα εδω http://www.monachos....p?TOPIC_ID=2199 (post 24 October 2008 : 11:08:26 ) O ανθρωπος δεν παιζεται (pirate). Απιστευτος μηχανολογος. Διαβασε τον.
greekparot Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 λοιπόν' date=' εγώ αγόρασα τελικά τον παρακάτω. Με βολεύει ο χρονοδιακόπτης που έχει και μπορώ να πω οτι ήταν ενα βασικό κριτήριο για εμένα. Επίσης, μπορείς να δηλώσεις ακριβώς πόσο θέλεις να φθάσει η θερμοκρασία. Το έβαλα προχθές στους 22 βαθμούς (έξω είχε 17) λίγο πριν πάω για ύπνο και τον ρύθμισα να κλείσει σε 2 ώρες (σημαντική οικονομία ο χρονοδιακόπτης). Δεν θα έλεγα οτι ζεσταίνει πάρα πολύ γρήγορα τον χώρο, φανταζόμουν οτι θα πιάνει την θερμοκρασία πιο γρήγορα, αλλά η ζέστη που βγάζει δεν έχει καμία σχέση με αυτή των αερόθερμων. Εαν κατάλαβα καλά, γράφει 45 τμ, λόγο μια νέας τεχνολογίας αντίστασης που έχει (X-DUOS). Δεν νομίζω όμως οτι μπορεί να καλύψει τα 45τμ τόσο εύκολα. Για εκεί θα χρειαστούν σίγουρα 2 θερμοπομποί. [/quote'] Πόσο σου κόστισε αν επιτρέπεται; Μπορείς να μου τι προέλευσης ειναι; Γράφει επάνω στο μηχάνημα δηλαδή κατι; Sent from my iPhone using Insomnia
giannis_09 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 έχει 165 ευρώ.. Η προέλευση του είναι Αμερική, αλλά δεν έχω προσέξει να δω που έχει κατασκευαστεί. Ίσως στην Κίνα, όπως όλα άλλωστε. Μπορείς να μπείς εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες www.philco.gr
roulitsas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Αν μου επιτρέπεται... να πω και εγώ την άποψη μου και αν είναι δυνατόν να με κατευθύνει και κάποιος γιατί είμαι έτοιμος να επιστρέψω το προϊόν στο κατάστημα αγοράς και να τους το περάσω και κολλάρο. Αγόρασα ενα θερμαντικό Panel (όχι με υπέρυθρες) κεραμικό της Izzy (σκέφτηκα να βοηθήσω Ελληνική εταιρία αντί για Ισπανική που είχαν στο ίδιο κατάστημα) και το πλήρωσα στα €85. Το τοποθέτησα σε δωμάτιο 12 τ.μ., όχι με μόνιμη τοποθέτηση αλλά με τα ποδαράκια που είχε μέσα στην συσκευασία. Το έβαλα σε λειτουργία για 4-5 ώρες και...δυστυχώς παιδιά δεν έκανε τπτ στον χώρο. Το έβαλα για άλλες τόσες ώρες σε άλλο δωμάτιο με κλειστή την πόρτα για τις ίδιες ώρες και δυστυχώς ούτε και εκεί κατάλαβα κάποια διαφορά. Το προϊόν είναι το παρακάτω (αν και το πήρα από μεγάλο πολυκατάστημα: http://web-electric.gr/shop/product.php?productid=22399 Αφού διάβασα ξανά και ξανά και τα εδώ posts, είδα και την "ΣΩΣΤΗ" τοποθέτηση αντίστοιχου προϊόντος: http://econo-heat.com/gr/products/eheater-wall-panel-heater/ Οφείλω να ομολογήσω οτι ΟΥΤΕ για παραπάνω απο 5 ώρες το άφησα σε λειτουργία, αλλά ούτε και το έχω τοποθετήσει σωστά. Το ερώτημα είναι το εξής. Να το πάω πίσω ή οχι; Δεύτερο ερώτημα... Σε δωμάτιο που δυστυχώς δεν έχει πόρτα (!) τουλάχιστον προς το παρόν γιατί χάλασε ο σιδηρόδρομος της συρώμενης, θα δώ διαφορά ή να παραμείνω στο δωμάτιο που κλείνει η πόρτα και να κάνω το τεστ για 24h ; Τι λέτε; Απο κατανάλωση είναι περίπου: 0,09€/KWh x 24 h x 0.425kW + Φ.Π.Α. 13% = €1,037/ημέρα * 60 ημέρες = €62,24 ανά δίμηνο ΜΟΝΟ για την θέρμανση ενός δωματίου. Δεν το λες και φθηνά έτσι δεν είναι;
liakjim Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Επιλογη κολλάρο. 0,425Kw είναι απελπιστικά λίγα . Θές 3-4 τέτοια . Τόσο καιρο λέμε ότι η θέρμανση με ηλεκτρισμό (εκτός ac) δεν είναι φθηνή . To σκηνικο αυτο δυστυχως τις επομενες μερες θα ειναι συνηθες. Θα ηθελα να εβλεπα ολους αυτους τους εμπορες που ταζουν λαγους με πετραχηλια , να τρεχουν να κρυφτουν απο τους αγανακτημενους πελατες. Η πολιτεια φυσικα για αλλη μια φορα απουσα κ ο Ελληνας πιο φτωχος (κ να κρυωνει). Ειδικα τα χαρακτηριστικα του πανελ ειναι ακρως εξοργιστικα : Δωματίου και μπάνιου (ναι αλλα λεει "Για το επιτοίχιο πάνελ Econo-Heat eHeater™ δεν συνιστάται η εγκατάστασή του σε μπάνια ή σε χώρους που εκτίθενται σε νερό ή ατμό.") Μειώνουνει το λογαριασμό θέρμανσης (αληθεια πως?) Είναι ιδανιό για θέρμανση δωματίων 12τμ (εδω γελαμε/κλαιμε) Παρέχει: Μεγάλη απόδοση θέρμανσης (παλι γελαμε εκτος αν εννοει για κανα "δωματιο" των 4 τ.μ.) Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος (με 0,425KW ναι αλλα τι να το κανεις?) Ομορφαίνει το χώρο (βαλε μια γλαστρα καλυτερα) Είναι κατάλληλο και για το μπάνιο (αντε παλι) Sent from my iPod touch using Insomnia 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα