Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα η ασφάλεια είναι το Α και το Ω. Τι να την κάνω την καλή τιμή αν κινδυνέυει να αναφλεγει; Αν δεν είναι καλα μονωμένα τα ηλεκτρολογικά του μέρη και πάω να το πιάσω και με πετάξει πίσω;

Συζητάμε για ισχύ 2000w, κάτι λιγότερο απο 10 Amperes. Αρκετα επικινδυνα για να τα αφήνουμε να "τρέχουν" ανενόχλητα στα μεταλλικά μέρη του θερμοπομπού.

Λαμπάκια Χριστουγεννιάτικα βραχυκυκλώσανε και ευτυχώς που βρισκόμουν στο σπίτι. Οχι σώμα 2000WATT.

Και τα λαμπάκια είχαν CE...

;Οσο και αν δυσκολευόμαστε να το δεχτούμε το επώνυμο προιόν είναι πιο ασφαλές γιατι μια σοβαρή εταιρεία δε ρισκάρει (σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον...) τη φήμη της.

Τα 2KW όντως φαίνονται λιγα για 30 τ.μ. εκτός και άν συζητάμε για πολύ προστατευόμενο χώρο με ισχυρές μονώσεις.

• Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όταν αγοράζουμε μια συσκευή πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τον τρόπο που λειτουργεί. Και εξηγούμαι...

Το ζητούμενο για ένα θερμοπομπό είναι να μετατρέπει εξολοκλήρου την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική. Να πλησιάζει δηλαδή η αποδιδόμενη θερμική ενέργεια στο 100% της καταναλώμενης ηλεκτρικής. Όταν έναν πομπός λειτουργεί με ανεμιστήρα, ένα μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται γίνεται κινητική ενέργεια. Στις θερμάστρες χαλαζία ένα μέρος γίνεται φωτεινή ενέργεια. Εκτός του ότι είναι ενοχλητικό να ακούς έναν ανεμιστήρα ή να έχεις μια συσκευή που παράγει φως όταν δεν το χρειάζεσαι, μακροπρόθεσμα επιβαρύνεσαι με ένα κόστος που δεν είναι επιθυμητό. Όσο κι αν είναι μια φτηνή λύση η αγορά τέτοιων συσκευών μακροπρόθεσμα επιβαρύνουν οικονομικά ένα νοικοκυριό. (και δεν μιλώ για το οικολογικό κόστος που το θεωρώ εξίσου σημαντικό παράγοντα).

Προσωπικά θεωρώ τις συσκευές που εκμεταλεύονται τη φυσική ροή του αέρα πιο αποδοτικές. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν άλλωστε και τα σώματα στο δίκτυο της κεντρικής θέρμανσης ενός σπιτιού. Άλλωστε η ζέστη τους είναι πιο "γλυκιά" και ομοιόμορφη στο χώρο.

Κατά τη γνώμη μου ζητήστε κατά τη γνώμη μου να δειτε μια τέτοια συσκευή σε λειτουργία (ειδικά αυτές που ισχυρίζονται οι πωλητές ότι κάνουν "θαύματα"). Ρωτήστε και για το χρόνο εγγυησης που παρέχουν, για να έχετε μια ιδέα το "ποιοτικό" της κατασκευής τους.

Και θα το ξαναπώ... ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!

1) Δεν μετατρέπεται σε κινητική ενέργεια γιατί ο ανεμιστήρας απλά σπρώχνει τον άερα σε χαμηλές στροφές. Ούτε θόρυβο κάνει ούτε κατανάλωση έχει αυτό το ανεμιστηράκι (μιδαμινή). Η δουλειά αυτού του ανεμιστήρα είναι να κάνει γρηγορότερη απαγωγή θερμότητας οπότε πχ όταν θες να κοιμηθείς να είναι έτοιμο σε 3-4 λεπτά. Εσύ θα χρειαστέις 10λεπτά μια που κάνεις αργή απαγωγή θέρμανσης.

Και όταν το πρωί θα ξυπνήσεις και θα φύγεις, ΤΑ 6 ΛΕΠΤΑ τα έχασες. Γιατί η υπολειπόμενη θέρμανση θα χαθεί μέσα στο σπίτι. Αυτά τα λεφτά είναι πολύ περισσότερα απο το ανεμιστηράκι που λειτουργεί.

Αν ήταν έτσι το κλιματιστικό θα είχε τρελές απώλειες, κάτι που δεν ισχύει.

Oι θερμοπομποί με τον ανεμιστήρα υπερέχουν σε θέρμανση δωματίου και υπνοδωματίων ενώ οι κεραμικοί σε θέρμανση μερών του σπιτιού. ΠΧ παράπλευρη θέρμανση με ένα σώμα στην απέναντι πλευρά του δωματίου. Θερμαίνει πλευρικά.

Και εμένα μου αρέσουν oi Adax φαίνεται καλή εταιρεία. Όποιος έχει λεφτά να τους πάρει, θα τους έπαιρνα μόνο αν κάναν οικονομία σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον convector.

100% μετατροπή έχουν όλοι.

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους σκραπας σε τεχνολογια εχω παρει πολλη βοηθεια διαβαζωντας ατελειωτες ωρες τα θεματα για οικονομικη θερμανση απο ολους, στην πολυκατοικια που μενω πετρελαιο γιοκ, σκεφτωμε ενα θερμοπομπο philco 1500 batt για ενα χωρο 18 τ.μ. και ενα a/c μαρκα inventor 9000 btu inverter για χωρο επισης 18 τ.μ, δυο ερωτησεις θα με καλυψουν για ζεστη και β) ειναι καλα μηχανηματα ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

μια βοήθεια και εδώ!

Διαμέρισμα 45 τμ με ένα μονόχωρο σαλόνι-κουζίνα και σε παράλληλη θέση ένα υπνοδωμάτιο.

Καλοριφερ κεντρικό δεν θα παίξει φέτος, οπότε πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Προσανατολισμός βορινός με πολύ καλή μόνωση.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η υγρασία. Φτάνει το 92%! Με ένα αεροθερμάκι σε λειτουργία 6 ωρών στο φουλ, έπεσε στα 70%.

Απορία: Αφοί οι κονβεκτορες έχουν ως μειονέκτημα ότι ξεραίνουν το χώρο, μήπως στην περίπτωσή μου είναι πλεονέκτημα;

Οταν ρίχνουν την υγρασία και αφού σβήσουν, η υγρασία επανέρχεται άμεσα σε υψηλά επίπεδα ή διατηρείται χαμηλά για αρκετές ώρες;

Δεν είμαι σίγουρος τι να πάρω: Σώμα λαδιού, κονβέκτορα, θερμοπομπό;

Δημοσ.

Πολύ καλή ερώτηση αυτό για την υγρασία και τι είναι καλύτερο σε αυτή την περίπτωση. Την ίδια απορία έχω και εγώ.

Με ποιο τρόπο μέτρησες την υγρασία; Κοντά σε θάλασσα είσαι;

Πρόσεχε να το λύσεις το θέμα γιατί αργότερα θα έχεις πρόβλημα ρευματισμών (πάω μακρυά τώρα)

Δημοσ.

εγω παντως που θερμαινομαι μονο με θερμοπομπους φετος,δεν βλεπω να ριχνουν πολυ την υγρασια. εχω υγρομετρο ψηφιακο.

Δημοσ.

Πρός afelis

Και ο θερμοπομπός και το κλιματιστικό φαίνονται λίγα για τους χώρους. Αν είχα «εικονα» των χώρων θα σας έλεγα σίγουρα. Ένας χώρος μπορεί να χρειάζεται από 50 έως 150 watt/τετραγωνικό μέτρο. Σε ποια περιοχή βρίσκεστε; Τα κλιματιστικά σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν αποδίδουν την ονομαστική τους ισχύ (9000 bru/h) αλλά λιγότερο.

Για τις εταιρείες. Τους θερμοπομπούς που αναφέρετε δεν τους ξέρω. Εγώ χρησιμοποιώ μόνο επώνυμους και από εταιρείες που ειδικεύονται στον κλάδο. Τόνισα και προηγουμένως ότι είναι και θέμα ασφάλειας.

Για τα INVENTOR. Από τα οικονομικά κλιματιστικά είναι ότι καλύτερο μπορείτε να έχετε. Απλά αυτήν την περίοδο με λίγα χρήματα παραπάνω υπάρχει προσφορά μιας εκ των κορυφαίων εταιρειων στον κλιματισμό.

Δημοσ.

Προς fonzi

Η υγρασία έχει δύο έννοιες. Τη σχετική και την απόλυτη. Η απόλυτη δείχνει την ποσότητα νερού υπό μορφή ατμών που υπάρχει στον αέρα. Για να έχουμε αφυγρανση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε υγραντήρες, ειδικές συσκευές που αναιρούν υγρασία από ένα χώρο, με την ίδια αρχή λειτουργίας που το κάνουν τα κλιματιστικά το καλοκαίρι.

Η σχετική είναι η υγρασία που αισθανόμαστε. Τα επίπεδα της που αισθανόμαστε άνεση ,διαφοροποιούνται με τη θερμοκρασία.

Αυτό που συμβαίνει με τις συσκευές θέρμανσης είναι η μείωση της σχετικής υγρασίας. Αυτό το πραγματοποιούν τα αερόθερμα και τα κλιματιστικά on/off.

Κονβέκτορες τι ονομάζετε; Η λέξη σημαίνει θερμοπομπός. Οι καλοί θερμοπομποί έχουν «καλουμένη» την αντίσταση τους ώστε να μην πυρώνει και ξεραίνει υπερβολικά τον αέρα.

Από την εμπειρία μου σε νησιά και σε περιοχές με υψηλά επίπεδα σχετικής υγρασίας σας αναφέρω ότι με τους θερμοπομπούς θα έχετε πολύ καλό αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω άν είναι καλό η αναφορά σε εταιρείες σε μια δημόσια συζήτηση. Εχετε email;

Δημοσ.

Αναφέρομαι στο ποσοστό της υγρασίας που μετράει ένα απλό αναλογικό θερμόμετρο/υγρόμετρο τοίχου. Απόλυτη να υποθέσω;

Περιοχή: Κομοτηνή

Με τον όρο "κονβέκτορας" αναφέρθηκα στους φθηνούς θερμοπομπούς (< 70 ευρώ) πχ http://www.e-plaza.gr/convector-davoline-2000w-n19.html ή http://www.electronet.gr/ProductDetails.aspx?product=7608f37e-bbc2-4970-b52d-d7db7fce360c

Κωνσταντίνε αν θέλεις στείλε μου ένα μήνυμα με το τι προτείνεις και σε ποια προσφορά αναφέρεσαι παραπάνω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...