Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κουράζεστε μή διαβάζετε όσα γράφω. Απλά προσπερνάτε όταν βλέπετε το προφίλ μου. Υπάρχουν και άλλοι όμως που σίγουρα τους ενδιαφέρει να κταλάβουν τί κρύβετε πίσω απο τα διαφημηστικά φυλλάδια και τις ανακρίβειες τους.

concectors και θερμοπομποί είναι το ίδιο σύστημα σε άλλη γλώσσα.

Την τελευταία φορα που αγόρασα ένα φθηνό ανεμιστηράκι απο γνωστο πολυκατάστημα, παραλίγο να καεί ο υπολογιστης μου επειδή το έιχα στο γρφείο και βραχυκύκλωνε.

Τις θερμάστρες που αναφέρετε τις έχετε δέι απο κοντα. Κάντε ένα κόπο. Μαλλον θα αλλάξετε γνώμη.

Αερόθερμα χρησιμοποιόυμε μονο στο λουτρό.

Απ όσα αναφέρετε σας προτείνω θερμοπομπό.

"τίμια" και "καθαρή" λύση.

υ.γ.Αν θέλετε να τεκμηριώσω τα παραπάνω ευχαρίστως. Βλέπετε κάποιος μπορεί να παραπονεθει ότι δεν εξηγώ και δε στηρίζω αυτά που γράφω....ενώ εσείς κουράζεστε.....

Οτι θέλετε.

• Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν πιστεύεις οτι απαντάς σε αυτά που ρώτησα με αυτό που έγραψες μάλλον έχουμε πρόβλημα συννενόησης

Διαβάζοντας κάποιος το παραπάνω μήνυμα σου μπορεί να επιλέξει convector; Ρώτησα αν είναι όλα ίδια να πάρω με 40 ευρώ τον convector daewoo απο το praktiker και να μην πάω σε κάτι θερμοπομπούς τοίχου με 130 ευρώ.

Απέκλυσες τα αερόθερμα κάτι είναι και αυτό ε;

Για τις θερμάστρες χαλαζία τις έχω δει από κοντά, παρακάτω.

Το μαντείο των Δελφών μου θυμίζουν οι τελευταίες σελίδες αυτού του thread

Δημοσ.

Σίγουρα έχουμε προβλημα συννενόησης.

Λοιπόν. Σας είπα ότι απο αυτα που προτείνετε ο θερμοπομπος είναι προτιμότερο.

Φυσικα και δεν είναι όλοι ίδιοι. Σε δημόσια συζήτηση όμως δεν θέλω να προτείνω εταιρεία.

Εμμέσως πλήν σαφώς σας προέτρεψα να αποφύγετε τα πολυκαταστήματα.

Αν θέλετε να συνεχίσουμε τις ερωταπαντήσεις παρακαλώ να κρατήσετε ένα επίπεδο στη συζήτηση. Αν δε θέλετε απλα αγνοήστε με.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τον μετρητή των εχω ρυθμισμενο για πάνω απο τις 1001kwh-2000kwh (4 μηνιαία κατανάλωση) με τιμή 0,081 (€/kwh) ασχετως τωρα αν ακομη είμαι κάτω απο τις 800kwh..

Λοιπόν επειδή κάποιος φίλος ρώτησε πιο πανω να γράψω τιμη kwh απο τον μετρητή, η βραδυνη μέτρηση που έκανα με τον θερμοπομπο ανοικτό στους 23C (με κλειστη πορτα του δωματιου εννοειται) και για 1 ώρα και 20 λεπτά καταναλωσε 0,936kw ήτοι ~0,07€. Εξωτερική θερμοκρασία ~14C, δωμάτιο 15m2 με πλαστικά κουφώματα (2πλο τζαμί), μόνωση τοιχου μηδαμινή.

Στα πολλά κρύα θα ξανα επανέλθω με νέες μετρήσεις.

Ελπίζω να βοηθησα κάποια άτομα πάντως..

Δημοσ.

Τον μετρητή των εχω ρυθμισμενο για πάνω απο τις 1001kwh-2000kwh (4 μηνιαία κατανάλωση) με τιμή 0,081 (€/kwh) ασχετως τωρα αν ακομη είμαι κάτω απο τις 800kwh..

από που αγοράζεις την kWh μόνο 0,081€ να έρθω να πάρω και εγώ;

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν επειδή κάποιος φίλος ρώτησε πιο πανω να γράψω τιμη kwh απο τον μετρητή, η βραδυνη μέτρηση που έκανα με τον θερμοπομπο ανοικτό στους 23C (με κλειστη πορτα του δωματιου εννοειται) και για 1 ώρα και 20 λεπτά καταναλωσε 0,936kw ήτοι ~0,07€. Εξωτερική θερμοκρασία ~14C, δωμάτιο 15m2 με πλαστικά κουφώματα (2πλο τζαμί), μόνωση τοιχου μηδαμινή.

Στα πολλά κρύα θα ξανα επανέλθω με νέες μετρήσεις.

Ελπίζω να βοηθησα κάποια άτομα πάντως..

Πόσα watt είναι ο συγκεκριμένος θερμοπομπός και τι θερμοστάτη έχει (ηλεκτρονικό ή μηχανικό)?

Δημοσ.

ούτε 8,1 ούτε 12,5 λεπτά είναι γιατί όπως πάντα η ΔΕΗ ξεχνά τον ΦΠΑ, και εννοείται αυτές οι τιμές είναι μέχρι 1600kWh το τετράμηνο οι οποίες με θέρμανση μέσω αντιστάσεων είναι δύσκολο να κρατηθούν σε αυτά τα επίπεδα

Δημοσ.
ούτε 8' date='1 ούτε 12,5 λεπτά είναι γιατί όπως πάντα η ΔΕΗ ξεχνά τον ΦΠΑ, και εννοείται αυτές οι τιμές είναι μέχρι 1600kWh το τετράμηνο οι οποίες με θέρμανση μέσω αντιστάσεων είναι δύσκολο να κρατηθούν σε αυτά τα επίπεδα[/quote']

Αρα πάμε στα 0,16 με το ΦΠΑ;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός, προσπαθώ να ενημερωθώ σαν εσάς. Άνοιξα φιλάδια με θερμοπομπούς και είναι ακριβώς τα ίδια όλα πάνω κάτω. Το μόνο που αλλάζει είναι η αντίσταση και ο θερμοστάτης, Oπότε δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι υπάρχουν καλά και κακά θερμαντικά.

Τα atlantic ομολογώ οτι δεν μου γεμίσανε το μάτι. Αν κάποιο είναι καλύτερο για λόγο καλύτερης διάχυσης της θερμοκρασίας είναι οι micathermic.(και αν είναι και αυτά) Όλα τα άλλα μου φαίνεται οτι βράζουν στο ίδιο καζάνι.

ΠΧ είτε πάρεις απο πολυκατάστημα με 40 ευρώ είτε απο κατάστημα με 100-150 ευρώ κερδίζεις μόνο ασφάλειες υπερθέρμανσης & design. Ξαναλέω είναι απλά μια αίσθηση που έχω χωρίς να είμαι σίγουρος

Δημοσ.

Σχετικά με την οικονομία, πρόσφατα είδα ένα κλιματιστικό με απόδοση 1 προς 5. Για convectors πριν από μερικά χρόνια ένα με 2KW ισχύ θέρμαινε χώρο 30τμ αλλά έπρεπε να είναι σε συνεχή λειτουργία 24/7 σε νότια περιοχή της Ελλάδας.

Δημοσ.

Όταν αγοράζουμε μια συσκευή πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τον τρόπο που λειτουργεί. Και εξηγούμαι...

Το ζητούμενο για ένα θερμοπομπό είναι να μετατρέπει εξολοκλήρου την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική. Να πλησιάζει δηλαδή η αποδιδόμενη θερμική ενέργεια στο 100% της καταναλώμενης ηλεκτρικής. Όταν έναν πομπός λειτουργεί με ανεμιστήρα, ένα μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται γίνεται κινητική ενέργεια. Στις θερμάστρες χαλαζία ένα μέρος γίνεται φωτεινή ενέργεια. Εκτός του ότι είναι ενοχλητικό να ακούς έναν ανεμιστήρα ή να έχεις μια συσκευή που παράγει φως όταν δεν το χρειάζεσαι, μακροπρόθεσμα επιβαρύνεσαι με ένα κόστος που δεν είναι επιθυμητό. Όσο κι αν είναι μια φτηνή λύση η αγορά τέτοιων συσκευών μακροπρόθεσμα επιβαρύνουν οικονομικά ένα νοικοκυριό. (και δεν μιλώ για το οικολογικό κόστος που το θεωρώ εξίσου σημαντικό παράγοντα).

Προσωπικά θεωρώ τις συσκευές που εκμεταλεύονται τη φυσική ροή του αέρα πιο αποδοτικές. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν άλλωστε και τα σώματα στο δίκτυο της κεντρικής θέρμανσης ενός σπιτιού. Άλλωστε η ζέστη τους είναι πιο "γλυκιά" και ομοιόμορφη στο χώρο.

Κατά τη γνώμη μου ζητήστε κατά τη γνώμη μου να δειτε μια τέτοια συσκευή σε λειτουργία (ειδικά αυτές που ισχυρίζονται οι πωλητές ότι κάνουν "θαύματα"). Ρωτήστε και για το χρόνο εγγυησης που παρέχουν, για να έχετε μια ιδέα το "ποιοτικό" της κατασκευής τους.

Και θα το ξαναπώ... ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...