Προς το περιεχόμενο

The Adjustment Bureau

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

A ρε Φιλιπ τι τραβανε τα διηγηματα σου ωρες ωρες...

Ανευρη και χωρις ρυθμο, δε καταφερνει να σε βαλει μεσα στο κλιμα και να ενδιαφερθεις για το γινεται ουτε λεπτο οσο καλη διαθεση και να εχεις. Και την ειχα ρε γμτ. :-(

Δημοσ.

Μπορεί να είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε τί θα φάμε ή ποια οδοντόκρεμα θα αγοράσουμε αλλά είμαστε πολύ ανώριμοι για τις πραγματικά σοβαρές αποφάσεις. Γι' αυτό και κάποιος άλλος τις παίρνει για εμάς.

Μια μυστική αδερφότητα έχει ως σκοπό την πραγματοποίηση ενός ανώτερου σχεδίου. Άγγελοι-αγγελιοφόροι, νοητικός έλεγχος, παράλληλες διαστάσεις και πύλες, μοίρα και ελεύθερη βούληση, σασπένς και έρωτας... Η ζωή είναι ένα παιχνίδι μάθησης με απώτερο σκοπό να βρούμε την ελεύθερη μας βούληση, και όταν καταφέρουμε να τη βρούμε τότε γινόμαστε συν-δημιουργοί...

Μερικές ταινίες δυστυχώς ή ευτυχώς περνάνε απαρατήρητες γιατί είναι από δυσνότητες ως και ακατανόητες. Το Adjustment Bureau που ανήκει σε αυτή την κατηγορία είναι άκρως μυστηριακό και ενδιαφέρον, αγγίζει αποκρυφισμό, θρησκειολογία, συνωμοσιολογία, κοινωνιολογία, βάζει σε σκέψεις. Ανακουφίστηκα λίγο γιατί έψαχνα μια ταινία του είδους (που να μην την έχω δει). Ρωτήστε με τώρα τί σχέση μπορεί να έχει αυτή η ταινία με θρησκειολογία ^_^

Από μένα 8/10 για το ξεχωριστό σενάριο κυρίως, τη συνοχή στην πλοκή και τη χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, μια από τις καλύτερες χολυγουντιανές ταινίες που έχω δει εδώ και πολύ καιρό, ξεχωριστό δημιούργημα, κρυφό αστεράκι.

Δημοσ.

Την ειδα κι εγω εχθες. Ενα 7αρακι, κυριως για την χημεια που ειχαν μεταξυ τους. Στα του σεναριου, ξεκινησε αρκετα καλα αλλα οσο πηγαινε στο τελος τα χαλουσε, ειδικα με το κλασσικο τελος.

Δημοσ.

καποτε το Χολυγουντ πρεπει να καταλαβει οτι δεν ειναι μονο ο PKD που εχει γραψει scifi βιβλια.

πρεπει να αρχισουν καποια στιγμη να κανουν κινηματογραφικες μεταφορες και αλλων συγγραφεων παλιων και μοντερνων.

ομοιως και για τον Stephen Κing..

Δημοσ.

Πολυ γλυκουλικο με την καλη εννοια. Δεν ηταν ασχημο, ηταν αρκετα γουτσου γουτσου αν το σκεφτεις

Δημοσ.

Μπορεί να είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε τί θα φάμε ή ποια οδοντόκρεμα θα αγοράσουμε αλλά είμαστε πολύ ανώριμοι για τις πραγματικά σοβαρές αποφάσεις. Γι' αυτό και κάποιος άλλος τις παίρνει για εμάς.

Μια μυστική αδερφότητα έχει ως σκοπό την πραγματοποίηση ενός ανώτερου σχεδίου. Άγγελοι-αγγελιοφόροι, νοητικός έλεγχος, παράλληλες διαστάσεις και πύλες, μοίρα και ελεύθερη βούληση, σασπένς και έρωτας... Η ζωή είναι ένα παιχνίδι μάθησης με απώτερο σκοπό να βρούμε την ελεύθερη μας βούληση, και όταν καταφέρουμε να τη βρούμε τότε γινόμαστε συν-δημιουργοί...

Μερικές ταινίες δυστυχώς ή ευτυχώς περνάνε απαρατήρητες γιατί είναι από δυσνότητες ως και ακατανόητες. Το Adjustment Bureau που ανήκει σε αυτή την κατηγορία είναι άκρως μυστηριακό και ενδιαφέρον, αγγίζει αποκρυφισμό, θρησκειολογία, συνωμοσιολογία, κοινωνιολογία, βάζει σε σκέψεις. Ανακουφίστηκα λίγο γιατί έψαχνα μια ταινία του είδους (που να μην την έχω δει). Ρωτήστε με τώρα τί σχέση μπορεί να έχει αυτή η ταινία με θρησκειολογία ^_^

Από μένα 8/10 για το ξεχωριστό σενάριο κυρίως, τη συνοχή στην πλοκή και τη χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, μια από τις καλύτερες χολυγουντιανές ταινίες που έχω δει εδώ και πολύ καιρό, ξεχωριστό δημιούργημα, κρυφό αστεράκι.

Συμφωνω στα περι του σεναριου.Η υλοποιηση ομως ηταν πολυ Hollywood κατ'εμε.

Οπως και το φιναλε δηλαδη.

Δημοσ.

Για εμένα το καλό τέλος είναι αληθινή πραγματικότητα σε σχέση με αυτό που συνήθως λαμβάνεται ως αληθοφανές, το οποίο σύμφωνα με τα πιστεύω μου είναι (ίσως αναγκαία) ψευδαίσθηση.

Να πάρει το ποτάμι ποιες οι σχέσεις της ταινίας με θρησκειολογία

Το ΚΕΝΤΡΙΚΌ μύνημα είναι ότι μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο του δημιουργού (θέωση) και ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός του παιχνιδιού που ονομάζουμε ζωή και της δημιουργίας γενικότερα. Ενδιαφέρον βρήκα ότι ένας "αποστάτης" άγγελος διαφορετικός από τους άλλους βοηθάει τον άνθρωπο σε αυτή του την πορεία. Δε θα έλεγα ότι θυμίζει τόσο τον γνωστό αποστάτη Εωσφόρο αλλά μάλλον την εκδοχή του Προμηθέα ο οποίος από αγάπη για την ανρθωπότητα της έδωσε το θεϊκό δώρο της φωτιάς ακριβώς όπως και ο αποστάτης της ταινίας κινούμενος από παρόμοια κίνητρα παρέδωσε γνώση και σημαντική βοήθεια. Τα ενδιαφέροντα στοιχεία της ταινίας δεν τελειώνουν εδώ βέβαια, έχει και άλλα

Δημοσ.

Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα υλοποιημένη με πολύ μάπ τρόπο. 5,5-6 από εμένα, δεν έχασα εντελώς το χρόνο μου αλλά δεν θα το ξαναέβλεπα.

Δημοσ.

Πολυ καλη ...

7αρακι απο μενα.

Καλο το σεναριο.

Θυμιζε Inception σαν στυλ.

Matt Damon πολυ καλος ως συνηθως οπως και η Blunt.

Δημοσ.

Πολύ ρομάντζο η ταινία, χωρίς να είναι κακή. Πολύ καλό κάστ.

Ευτυχώς που έπαιζε η Emily Blunt και όχι κανένα US σαχλοκούδουνο. Καλός και ο Anthony Mackie.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...