dimsag Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Γεια σας.. Έχω έναν scanner τον Canon LiDE 30 Scan και έχω το εξής πρόβλημα! ΔΕΝ τρέχει σε win 7!!!!! Το έψαξα από δω, το έψαξα από κει.. Δοκίμασα να το κατεβάσω από το site της Canon αλλά αντιλήφθηκα οτι η Canon δεν διαθέτει τα περισσότερα από τα παλαιά της software για win 7, δοκίμασα να το τρέξω σε compatibitily troubleshoot αλλά τίποτα, και μετά βρήκα σε κάποια blogs οτι υπάρχουν προγραμματάκια τα οποία διαβάζουν σχεδόν όλους του scanner και τρέχουν σε 7 . Βρήκα αυτόν, αλλά είναι μόνο trial και μετά τον αγοράζεις! Οπότε, ξέρει κανείς σας κανένα καλό προγραμματάκι το οποίο να σκανάρει σε 7 και να διαβάζει αρκετούς scanner (μαζί με τον δικό μου) ;;;; Ευχαριστώ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!!!
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Φίλε dimsag, καλή χρονιά και σ' εσένα. Μήπως έχεις 64μπιτα Windows 7; Γιατί βλέπω ότι ο τελευταίος driver της Canon ανσφέρει υποστήριξη σε 32μπιτα Vista και οι περισσότεροι Vista drivers παίζουν και σε 7 αν τους εγκαταστήσεις σε Compatibility Mode, αρκεί να υπάρχει συμφωνία στο...χμμμ...bitness. Τώρα, για δωρεάν εναλλακτικό του VueScan, δε νομίζω να βρεις. Για Windows πάντα, έτσι; Σε Linux υπάρχει το SANE project που αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζει τον scanner σου. Μία λύση θα μπορούσε ίσως να δοθεί μέσω virtualization και μίας εικονικής μηχανής στην οποία θα περάσεις παλαιότερη έκδοση Windows + τον αντίστοιχο driver της Canon. Άβολο θα είναι βέβαια στην εργασία σε σχέση με το να είχες native υποστήριξη στα 7άρια σου, αλλά από το τίποτα...
accipio Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.vistax64.com/drivers/178581-canoscan-lide-35-vista-64-driver.html Είναι οδηγίες για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο Lide 35 με τους drivers του Lide 60 σε x64 Windows. Θυμάμαι ότι κατάφερα να λειτουργήσω τον δικό μου Lide 35 σε Windows 7 x64 ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες. Τώρα για τον Lide 30 που έχεις δεν ξέρω, ίσως σταθείς τυχερός, δε χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις.
dimsag Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Αγαπητέ parsifal, έχω 64μπιτα windows 7, και δοκίμασα να το κάνω αυτό πριν μου το πεις.... Όσο για το SANE δεν προτίθεμαι να εγκαταστήσω Linux, όχι γιατί έχω κάτι με αυτό το λειτουργικό, απλά ΔΕΝ το ξέρω.. Επίσης βρήκα αντίστοιχα δωρεάν προγραμματάκια τα: Scanitto Pro και XSane (μπορεί να είναι το ίδιο με το SANE αλλά τρέχει και σε windows), αλλά δεν υποστηρίζουν τον δικό μου scanner!! Όσο για τις οδηγίες του accipio, θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω μιας και τώρα βαριέμαι να συνδέσω τον scanner!!! Ευχαριστώ!
parsifal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Αγαπητέ parsifal, έχω 64μπιτα windows 7, και δοκίμασα να το κάνω αυτό πριν μου το πεις.... Δε σου είπα να το κάνεις. Είδα που ανέφερες ότι το δοκίμασες, απλά προσέφερα μία πιθανή εξήγηση γιατί δε σου δούλεψε. Την οποία μόλις επιβεβαίωσες (έχεις 64μπιτα Windows 7 και προσπαθούσες με τον 32μπιτο Vista driver). Όσο για το SANE δεν προτίθεμαι να εγκαταστήσω Linux, όχι γιατί έχω κάτι με αυτό το λειτουργικό, απλά ΔΕΝ το ξέρω.. Από το να εγκαταστήσεις Linux, πιο εύκολη θα σου φανεί η λύση που ανέφερα μέσω εικονικών Windows XP ή Vista. Επίσης βρήκα αντίστοιχα δωρεάν προγραμματάκια τα: Scanitto Pro και XSane (μπορεί να είναι το ίδιο με το SANE αλλά τρέχει και σε windows), αλλά δεν υποστηρίζουν τον δικό μου scanner!! Το Scanitto Pro oύτε δωρεάν είναι (25€ κοστίζει) ούτε βλέπω κάπου να αναφέρει ότι μπορεί να επικοινωνήσει driverless με κάποια scanners (όπως κάνει το VueScan και είναι η μεγάλη του μαγκιά). Μία απλή scan σουίτα φαίνεται να είναι. Τέτοιες μπορεί να υπάρχουν πολλές και δωρεάν, αλλά αν χρειάζονται drivers για να δουλέψουν, τί να το κάνεις; Το XSane δεν είναι το ίδιο με το SANE. Για διάβασε προσεκτικά τί λέει εδώ: XSane is a scanner frontend for SANE. XSane-WIN32 is a version of XSane that runs on WIN32 (Windows 9x/ME/NT/2000/XP) and generally comes with a network version of sane-backends. With the network version you can connect via network to scanners that run with SANE on a unix, os/2 or Mac-OS-X machine. It is not possible to use scanners that are connected to the local windows machine with the network version! There is also a xsane package with a complete version of sane-backends. With the complete sane-backends version it should be possible to use at least some scsi scanners connected to the local windows machine. I got the feedback that the SCSI Scanner vuego brisa 310S does work with the snapscan backend and xsane-0.94-win32-complete. Please send more positive and negative feedback! I will not release each xsane-win32 version as complete version!
dimsag Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 χαχα.. Πάλι καλά που δεν είπα περισσότερα!!! Με κάλυψες!!! Ίσως τότε να δοκιμάσω τα εικονικά XP ! Υπάρχει εύκολος τρόπος να το κάνω αυτό; (ΑΝ και μάλλον θα μου πεις να ψάξω σε παλαιότερα θέματα.. Οπότε αυτό θα κάνω!) Όσο για τις οδηγίες του accipio, τα δοκίμασα αλλά τζίφος!
parsifal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Εικονικά XP, έχουμε και λέμε: Οι εκδόσεις Professional, Ultimate και Enterprise των Windows 7 έχουν το λεγόμενο XP Mode. Τρομερό feature, μόνο και μόνο γιατί σου δίνει δωρεάν μία έξτρα άδεια νόμιμης χρήσης Windows XP! Νομίζω υποστηρίζει και USB pass-through στην εικονική μηχανή (δηλαδή, η εικονική μηχανή να «βλέπει» τις φυσικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στις USB θύρες του host συστήματος). Αν όχι, τότε μπορείς να δοκιμάσεις με το δωρεάν VirtualBox, για το οποίο υπάρχουν howtos και threads συζήτησης και εδώ στο Insomnia.
dimsag Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ!!! Τα κατάφερα με το XP Mode... Μια τελευταία ερώτηση μιας και ξέρεις απ' ότι φαίνεται.. Όταν εκκινώ τον υπολογιστή μου, δεν θα φορτώνει από μόνο του και τα XP.. Ε;; Δεν θα καθυστερήσει δηλαδή καθόλου τον υπολογιστή μου στην εκκίνηση αλλά και γενικά...;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.