trifonasb Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Διαφορετικές χώρες, διαφορετικά προβλήματα. Και στην Ουγκάντα δεν έχουν να φάνε... Καπιταλισμό δε θέλετε, κομμουνισμό δε θέλετε, τι στο καλό υποστηρίζετε; Με την Ουγκάντα δεν θα ασχοληθούμε, διότι δεν είναι αρκούντως "εκσυγχρονισμένη". Θα ασχοληθούμε με χώρες οι οποίες δεν έχουν τίποτα από αυτά που κουβάλάει η Ελλάδα. Γιατί; Μα προφανώς γιατί κάποιοι βολεμένοι λιγούρηδες θέλουν να μας "αναβαθμίσουν" σε χώρες-"πρότυπα" όπως Ιρλανδία ή ΗΠΑ και ΟΧΙ σε Ουγκάντα. Ξανατονίζω λοιπόν: οι χώρες "πρότυπα" στις οποίες οι επαγγελματίες λαμόγια θέλουν να μας αναβαθμίσουν δεν κατάφεραν και τίποτα σπουδαίο, τη στιγμή που μοιράζουν κουπόνια στους πολίτες τους μην πεθάνουν αυτοί από την πείνα. Διέλυσαν (όπου υπήρχε) τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, την κοινωνική προστασία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν σε χαρτόκουτα κλπ. Αυτά όλα χωρίς δημόσιο, χωρίς χαραμοφάηδες, χωρίς διαφθορά τύπου ελλάδας (υποτίθεται...) χωρίς...χωρίς...χωρίς. Να το βράσουμε τον "εκσυγχρονισμό" τους, τη "διαφάνεια", την "παραγωγικότητα" την "πειθαρχία" κλπ. Πάντα η νομενκλατούρα δεν βγαίνει κερδισμένη;;; Αν οι άνθρωποι δυστυχούν, είτε δυστυχούν "εκσυγχρονισμένοι" ή "τριτοκοσμικοί" καμία διαφορά δεν έχει. Είτε δυστυχούν στην Ελλάδα του τώρα είτε στην Ιρλανδία είτε στις ΗΠΑ του σήμερα, το ίδιο μου κάνει. Καμία από αυτές τις χώρες δεν μπορεί να αποτελεί πρότυπο για τις άλλες. Σε όλες αυτές τις χώρες, ένα είναι το κοινό: κάποιοι κηφήνες πάμπλουτοι, ακαμάτηδες, παράσιτα, μαζεύουν όλα τα λεφτά εις βάρος του 99,5 τοις εκατό του συνόλου. Και οι υπόλοιποι, αν όχι όλοι, σύντομα θα είναι όλοι, οδηγούνται στη φτώχεια.
bohemis09 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δείτε Λιακόπουλο γιατί δικαιώνετε πάνω σε τέτοια πράγματα, η κάρτα του πολίτη είναι ο προάγγελος του χαράγματος που λέει η Αποκάλυψη. @bohemis09, Ο Παίσιος είπε ότι η Ελλάδα θα πεινάσει και επειδή θα είμαστε χάλια δεν θα επιτρέψει ο Θεός να λάβουμε μέρος στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και εγω φιλε μου μπορω να σου πω πανω κατω τι προκειται να γινει στα επομενα 50χρονια.αυτο ομως δεν με κανει αυτοματως προφητη.ουτε ο παισιος ηταν προφητης.εγω αναφερθηκα για την αποκαλυψη του Ιωαννη, που γραφτηκε εκατονταδες χρονια πριν, κ ειρωνευτικα οσους πραγματικα δινουν "τοσο" μεγαλη σημασια σε τετοιου ειδους κειμενα.δεν εχω κανενα προβλημα οσον αφορα την πιστη του καθενος.δικαιωμα ολων μας ειναι κ μη κατακριτεο.απλως οταν βλεπω ανθρωπους να πιστευουν ακραιες αναποδεικτες καταστασεις ,οπως πχ προφητειες εκατονταδων χρονων, ε τοτε αρχιζω κ αντιλαμβανομαι πως σιγουρα δεν πιστευουν στον εαυτο τους κ κρεμονται απο τα κειμενα των προφητων τους...κ στην απιθανη περιπτωση που συμβει κατι τοσο τραγικο,σκοτεινο κ απανθρωπο,κ το οποιο θα αναγραφεται μεσα στην αποκαλυψη,οι πιστοι θα τρεχουν στους δρομους πανικοβλητοι σαν τα ζωα,μην ξερωντας τι θας τους ξημερωσει την επομενη μερα...κ ελπιζω να αστειευεσαι οσον αφορα τον λιακοπουλο κ την αποκαλυψη!!
provatokamila Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον από κοινωνιολογική άποψη, να βλέπεις πώς εξελίσσεται μία συζήτηση, που αφορά μια κάρτα που θα λύσει τα χέρια μας από γραφειοκρατικής απόψεως, στο τέλος του κόσμου!!! Είναι απίστευτο να έχουμε όλοι ήδη στοιχεία όπως το χρώμα των ματιών μας σε ένα χαρτάκι, και να ανγχωνόμαστε για ελέγχους των μαζών και τέτοια. Πραγματικά, έλεος! Όλοι θέλουμε να μάθουμε τι είδους αποτελέσματα έχει μια τέτοια κίνηση, αν έχει, και πολύ περισσότερο να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και η διαφθορά, που μακάρι να καταπολεμηθούν, αλλά ας μην το πηγαίνουμε και στο άλλο άκρο!!
bohemis09 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Με την Ουγκάντα δεν θα ασχοληθούμε, διότι δεν είναι αρκούντως "εκσυγχρονισμένη". Θα ασχοληθούμε με χώρες οι οποίες δεν έχουν τίποτα από αυτά που κουβάλάει η Ελλάδα. Γιατί; Μα προφανώς γιατί κάποιοι βολεμένοι λιγούρηδες θέλουν να μας "αναβαθμίσουν" σε χώρες-"πρότυπα" όπως Ιρλανδία ή ΗΠΑ και ΟΧΙ σε Ουγκάντα. Ξανατονίζω λοιπόν: οι χώρες "πρότυπα" στις οποίες οι επαγγελματίες λαμόγια θέλουν να μας αναβαθμίσουν δεν κατάφεραν και τίποτα σπουδαίο, τη στιγμή που μοιράζουν κουπόνια στους πολίτες τους μην πεθάνουν αυτοί από την πείνα. Διέλυσαν (όπου υπήρχε) τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, την κοινωνική προστασία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν σε χαρτόκουτα κλπ. Αυτά όλα χωρίς δημόσιο, χωρίς χαραμοφάηδες, χωρίς διαφθορά τύπου ελλάδας (υποτίθεται...) χωρίς...χωρίς...χωρίς. Να το βράσουμε τον "εκσυγχρονισμό" τους, τη "διαφάνεια", την "παραγωγικότητα" την "πειθαρχία" κλπ. Πάντα η νομενκλατούρα δεν βγαίνει κερδισμένη;;; Αν οι άνθρωποι δυστυχούν, είτε δυστυχούν "εκσυγχρονισμένοι" ή "τριτοκοσμικοί" καμία διαφορά δεν έχει. Είτε δυστυχούν στην Ελλάδα του τώρα είτε στην Ιρλανδία είτε στις ΗΠΑ του σήμερα, το ίδιο μου κάνει. Καμία από αυτές τις χώρες δεν μπορεί να αποτελεί πρότυπο για τις άλλες. Σε όλες αυτές τις χώρες, ένα είναι το κοινό: κάποιοι κηφήνες πάμπλουτοι, ακαμάτηδες, παράσιτα, μαζεύουν όλα τα λεφτά εις βάρος του 99,5 τοις εκατό του συνόλου. Και οι υπόλοιποι, αν όχι όλοι, σύντομα θα είναι όλοι, οδηγούνται στη φτώχεια. Δεν μπορω παρα να συμφωνησω σε ολα οσο γραφεις...πρεπει επιτελους να καταλαβουμε πως οι εποχες αλλαξαν.δυστυχως πολιτικα εχουμε μεινει χρονια πισω.η γενια του 50 εκανε την επανασταση της...και οσο κ αν σας φαινεται περιεργο "βοηθηκε" πολυ αποτελεσματικα απο το καθεστως της χουντας..η χουντα εφερε ως αποτελεσμα το ξυπνημα κ την αγανακτηση του λαου μεχρι που αυτοι εκαναν την επανασταση τους..το πως βρεθηκε οικονομικα η χωρα μας σε αυτο το αδιεξοδο οφειλεται,οχι απολυτα,αλλα κατα ενα μεγαλο ποσοστο,στην διακυβερνηση που επεφεραν στην χωρα τα ιδια εκεινα ατομα που επαναστατησαν εναντια σε ενα αδικο καθεστως που βιωσαν..στην θεση της γενιας του 50 ηρθε η δικια μας γεννια,κ πλεον αντιμετωπιζουμε απο αυτους που μας εφεραν σε αυτην την κατασταση μια "δημοκρατικη" χουντα.εφτασε ο καιρος να κανουμε την δικια μας επανασταση.επανασταση για την γεννια μας
nem52 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Έχεις ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάρια ενσήμων, υγείας κτλ.... Η κάρτα τί σε πείραξε; Αν ανησυχείς για "φακέλωμα", είναι αργά τώρα. Τα στοιχεία σου τα έχουν ήδη. Δεν μπορώ να καταλάβω το φόβο μερικών, τα στοιχεία όλων μας είναι αποθηκευμένα. Η κάρτα δεν θα αλλάξει κάτι στον υποτιθέμενο "κακό", που θέλει να σε ελέγξει. Απλά θα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Αυτό μου θυμίζει την επόχή που βγαίναν οι παπάδες (μαζί με παπούδια) και διαμαρτύρονταν για τις "ηλεκτρικές" ταυτότητες. Αυτά που τα διαβάζεις; Γιατί εγώ που ζω στις ΗΠΑ, κάτι τέτοιο δεν είδα (ούτε άκουσα). Αλλά μάλλον κάτι θα ξέρεις για να το λες. καθηστε ρε παιδια τι λετε τωρα??? ειναι η καρτα του πολιτη το ιδιο με διπλωμα και την ταυτοτητα???? εμενα μπορει να μου αρεσει να τον παιρνω δυο τρεις σταλες να πουμε και να θελω να παω να αγορασω ενα δονητη... πρεπει δηλαδη να ξερει το υπουργειο οτι εγω τον παιρνω ??? για ποιο λογο δεν καταλαβα??? σε ελευθερη χωρα υποτιθεται οτι ζουμε και δεν γουσταρω να ξερει κανενας τα προιοντα που αγοραζω.. ελεος δηλαδη.. (παιδια δεν τον παιρνω καμια σταλα... παραδειγμα ηταν. τον δινω δυο τρεις που και που ομως )
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 εμενα μπορει να μου αρεσει να τον παιρνω δυο τρεις σταλες να πουμε και να θελω να παω να αγορασω ενα δονητη... πρεπει δηλαδη να ξερει το υπουργειο οτι εγω τον παιρνω ??? για ποιο λογο δεν καταλαβα??? αν τον αγοράζεις για την επιχείρησή σου και τον δηλώνεις ως έξοδα επιχείρησης για να πάρεις το ΦΠΑ πίσω, γιατί να μην το ξέρει?
nem52 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 αν τον αγοράζεις για την επιχείρησή σου και τον δηλώνεις ως έξοδα επιχείρησης για να πάρεις το ΦΠΑ πίσω, γιατί να μην το ξέρει? αν δεν λανθανω φιλε tresh απο οτι εχω διαβασει και δει στην tv η καρτα του πολιτη θα λειτουργησει επισης ως αντικαταστατο αποδειξεων.. οποτε εχεις δεν εχεις επιχειρηση ΚΑΘΕ σου προσωπικη αγορα θα παρακουλουθειται... και οχι προαιρετικα.. αν θες να αγορασεις κατι πρεπει να παρεις αποδειξη μεσω της καρτα του πολιτη ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.. ενα λογο πες μου εσυ γιατι να παρακολουθειται και θα συμφωνησω να την χρησιμοποιησω..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 δεν νομίζω ότι είναι για προσωπικές αποδείξεις...
nem52 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 δεν νομίζω ότι είναι για προσωπικές αποδείξεις... ναι φιλε μου ειμαι μαλιστα κατα 99% σιγουρος.. μα για αυτο δεν την θελουν ολοι και τους βλεπεις κυκλοφορουν με τα αυτοκολλητα στο στηθος "καρτα πολιτη??? ευχαριστω δεν θα παρω" .. κατα τα αλλα μονο βοηθητικη θα ηταν
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 ναι φιλε μου ειμαι μαλιστα κατα 99% σιγουρος.. κάντο 100%, είχες δίκιο τελικά
nik324 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Καλά, όποιος νομίζει ότι θα ασχοληθεί κανείς μαζί του έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του! Ελεος δηλαδή....
nem52 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 γιατι αν καποιος τελικα θελησει να ασχοληθει, να μπορει να εχει την δυνατοτητα? δεν ειναι προσωπικα σου στοιχεια..? τροφη για σκεψη..
digekas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Τα μέτρα δεν τα σχολιάζω καν, το θέμα όμως είναι ότι υποτίθεται ότι αποσκοπούν στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Αν θέλουν πραγματικά ηλεκτρονική διακυβέρνηση ας μας δώσουν μία κάρτα και αντίστοιχες υποδομές ώστε για τα θέματα που μας αφορούν να παίρνουμε δημοκρατικά τις αποφάσεις, όπως το αν θέλουμε εκ των υστέρων μία τέτοια κάρτα. Μέχρι να γίνει λοιπόν αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις τακτικές εξυπηρέτησης με σκεπτικισμό, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται παρά την θέλησή μας από τους υποτιθέμενους (αφού άλλα θέλουμε και άλλα εφαρμόζουν) εκπρόσωπούς μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα