StavrosD Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Το Verichip δεν νομίζω να κυκλοφορήσει ποτέ εμπορικά, τουλάχιστον όχι στην τωρινή του έκδοση. Είναι εύκολη η αντιγραφή του. Εδώ βρήκε ο τύπος σε λίγες ώρες τρόπο αντιγραφής http://cq.cx/verichip.pl Αναφέρει ότι η "υποκλοπή" του ID του verichip μπορεί να γίνει μόνο από μικρή απόσταση, μικρότερη από 2 πόδια (0.66μ). Η απόσταση αυτή όμως είναι αρκετά μεγάλη ώστε αν κάποιος βάλει συσκευή υποκλοπής σε μια πόρτα να κλέβει τα ID όλων όσων περάσουν από εκεί. Η τεχνολογία πρωτοδοκιμάστηκε σε ανθρώπους το 2002 και ακόμα δεν έχει διαδοθεί.
provatokamila Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Από περιέργεια και μόνο: εφαρμόστηκε σε άλλα κράτη με επιτυχία? Δηλαδή, ήταν τόσο καλό που πρέπει να γίνει κι εδώ? Σοβαρά ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω. Έχω κουβαλήσει χαρτιά και χαρτιά και από αυτήν την άποψη και μόνο βολεύει, αλλά πρώτον οι φοροφυγάδες θα τιμωρούνται με τα δεδομένα που βρίσκονατι στις κάρτες τους? Και για εσάς με τα τσιπάκια ρε παιδιά, ήδη όλα σας τα στοιχεία βρίσκονται παντού. Δεν αλλάζει κάτι. Κι επιπλέον, πραγματικά φανταστείτε τον κάθε 80 χρονο θείο και τον κάθε άσχετο υπάλληλο σε συναλλαγή! Σαν ανέκδοτο θα είναι!! Ας γίνει, αλλά να έχει και αποτελέσματα.
Orifiel Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μαριος-γεο γελάσαμε σίγουρα, αλλά όχι με αυτό που αποκαλείσαι εσύ.. Το ηλεκτρονικό βιο-τσιπ είναι δεδομένο, θες μήπως να σου δώσω επίσημη ιστοσελίδα τις εταιρίας? Ψάξε για την Verisign να το δεις και ποιο επίσημα. Επίσης ψάξε και τους συνεργάτες, όπως bayer κτλ. Γιαυτο αν γελάς εσύ με αυτούς που τα διαβάζουν, βλέπουν και μαθαίνουν.. μερικοί άλλοι γελανε με την άγνοια μερικών. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε την Verisign.. Όλες οι πιστωτικές κάρτες μας από πίσω κάτω γωνία συνήθως το γράφουν. Η όταν είναι να κάνουμε μια ηλεκτρονική αγορά που γράφει «VeriSign certified» κτλ. Τα πιστεύω είναι άλλο θέμα και δεν έχεις δικαίωμα να θίγεις οποιονδήποτε. Έτσι δεν είναι? Εκτός αν το κάνεις με σκοπιμότητες. Και επαναλαμβάνω, είναι επίσημο.. ψάξε.. όχι σαν πρόβατα χωρίς να ψάξεις, να εκφέρεις τέτοια κριτική.. το ότι πήγες Αμερική δεν μου λέει τίποτα.. CNN advert Αυτή εδώ η διαφήμιση πεθαίνω στα γέλια.. ο κλέφτης τα παίρνει όλα.. και βγαίνοντας του βγαίνει η απόδειξη, γιατί πολύ απλά το τσιπ έχει μέσα όλους τους λογαριασμούς του και χρεώνεσαι απλά βγαίνοντας από το μαγαζί..
marios_geo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Τα έχεις μπερδέψει λιγάκι. Το τί κάνει η verisign είναι κάτι άλλο. Αν εσύ δεν εμιστεύεσαι αυτά τα site, αγόρασε από κάπου αλλού που δεν έχει ψηφιακό πιστοποιοιτικό. Είσαι όμως αποφασισμένος ότι κάποιος θα σου βάλει τσιπάκι και ότι κατέχεις την ορθή αλήθεια. Δεν έχει νόημα ο διάλογος.
Millennium Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Έχεις ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάρια ενσήμων, υγείας κτλ.... Η κάρτα τί σε πείραξε; Αν ανησυχείς για "φακέλωμα", είναι αργά τώρα. Τα στοιχεία σου τα έχουν ήδη. Δεν μπορώ να καταλάβω το φόβο μερικών, τα στοιχεία όλων μας είναι αποθηκευμένα. Η κάρτα δεν θα αλλάξει κάτι στον υποτιθέμενο "κακό", που θέλει να σε ελέγξει. Απλά θα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Τότε τι χρειάζεται η κάρτα? Για τη φορολογία? Ας γελάσω Ναί είμαι φακελωμένος κάπου/κάπως αλλά νομίζω άλλο αυτό,άλλο όλα μαζεμένα σε ένα τσιπ το οποίο θα σκαναρούν με το έτσι θέλω "νόμιμα" κάποιοι ή και χωρίς να το ξέρω κάποιοι άλλοι επιτήδειοι. Η χώρα έχει άλλα προβλήματα.Ας κοιτάξουν πρώτα εκείνα και ας αφήσουν τις "έξυπνες κάρτες" από βλάκες ανθρώπους.
marios_geo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει η χώρα, είναι η γραφειοκρατία. Μέχρι πρόσφατα (πριν τη δημιουργία των ΚΕΠ), για να βγάλεις ένα απλό πιστοποιητικό γεννήσεως ήταν υπόθεση μιας βδομάδας. Και ξέρω κωμικοτραγικές ιστορίες με άτομα που τους κλέψαν/χάσανε το πορτοφόλι τους με ταυτότητα και δίπλωμα μέσα. Για να βγάλεις νέο δίπλωμα θέλεις την ταυτότητα, την οποία έχεις χάσει όμως. Και για να βγάλεις ταυτότητα χρειαζόσουν ένα δημόσιο έγγραφο (πχ δίπλωμα). Φαύλος κύκλος. Τί νομίζεις τώρα, ότι αν θέλει κάποιος να σε ψάξει θα κάνει πολύ ώρα; Η κάρτα αυτή, είναι απλά για διευκόλυνση των πολιτών. Να μην κουβαλάς όλη αυτή τη χαρτούρα.
Millennium Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μόνος σου λες για τα ΚΕΠ Προσωπικά εμένα μου φαντάζει ως πρόσχημα πως γίνεται για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας ή της φοροδιαφυγής. Όπως και να χει επειδή βρισκόμαστε σε τεχνολογικο site δε θα συνεχίσω πάνω στο θέμα.Απλά να θυμίσω πως η τεχνολογία ειναι ένα εργαλείο και όπως όλα τα εργαλεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κακούς σκοπούς. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.
Socratis_g Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 η κάρτα του πολίτη είναι το κλειδί για να μπούμε στο δρόμο του απόλυτου φακέλοματος. απλά δε γίνεται να το φέρουν απότομα. οπότε ξεκινάμε απο μια απλή κάρτα που θα έχει μόνο το αφμ και τον αμκα. Και ο πιο λογικός ανθρωπος το καταλαβαίνει αυτό άσχετα με τα περι θρησκευτικής απόψεως.
marios_geo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 η κάρτα του πολίτη είναι το κλειδί για να μπούμε στο δρόμο του απόλυτου φακέλοματος. απλά δε γίνεται να το φέρουν απότομα. οπότε ξεκινάμε απο μια απλή κάρτα που θα έχει μόνο το αφμ και τον αμκα. Και ο πιο λογικός ανθρωπος το καταλαβαίνει αυτό άσχετα με τα περι θρησκευτικής απόψεως. Υποτίθετε ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα-κοινωνία. Αν πιστεύουμε ότι δεν είναι έτσι, μπορούμε πολύ εύκολα να το αλλάξουμε. Τόσοι αγώνες έχουν γίνει στο παρελθόν. Σε off topic, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η θρησκεία εκφέρει άποψη για αυτό το θέμα. Μια θρησκεία που θέλει τον άνθρωπο "δούλο" του θεού. Τί φοβάται? Μην υποδουλοθούμε κάπου αλλού;
tiniakos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Όταν πρωτοάκουσα για την κάρτα του πολίτη στεναχωρήθηκα γιατί είναι σίγουρα ένας προπομπός για τον απόλυτο έλεγχο του καθενός και την απεμπολή κάθε ελευθερίας. Τώρα τελευταία όμως στεναχωριέμαι με όλους αυτούς που πιστεύουν στο παραμύθι ότι με την κάρτα θα πάψει η γραφειοκρατία η ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή και τέλος πάντως η ζωή μας θα γίνει καλύτερη. Κρίμα που ο Έλληνας τον τελευταίο καιρό το μόνο σπουδαίο πράγμα που βρήκε για να αντιδράσει ήταν η καπνοαπαγόρευση σε δημοσίους χώρους, λες και όλα τα άλλα τα έχει λυμένα. "Τα καλύτερα έρχονται" που λέει και ο αοιδός....
JohnXarxas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 ποια αλλα κρατη δουλευουνε με καρτα πολιτη; Αμερικη, γερμανια, αυστραλια, πχ; δεν ξερω, ρωταω. και ύστερα παραπονιόμαστε ότι η ελλάδα δεν αναπτύσεται και ότι ακολουθεί ότι οι άλλες χώρες... δεν αντιλέγω ότι η κάρτα του πολίτη δεν είναι σωστό να εφαρμοστεί, αλλά δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε ότι οι άλλοι. αρκει βέβαια αυτό που κάνουμε να το κάνουμε σωστά...
hackerW32 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=qjqn1SUYXX8&feature=related IBM
dr.sakis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μονο τις μ@λ@κιες που κανουν στο εξωτερικο ξερουμε υοθετουμε τπτ καλο δν μπορουμε να παρουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα