outlaw star Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 να υποθέσω ότι αυτές οι ρυθμίσεις είναι μόνο για benches nopstrim??γιατί το να κερδίσεις 100 με 200 mhz με τέτοιες θερμοκρασίες για 24/7 απλά δε λέει imho... όσο για το ΗΤ μόνο στα linpack φαίνεται αυτή η διαφορά...αν πχ τρέξεις ένα 3dmark με HT on και off θα δεις ότι υπάρχει κάποια διαφορά, υπέρ του HT on φυσικά.. εν τω μεταξύ μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς κάνει το Current Feedback Override?? βλέπω ότι όσοι κλοκάρουν το έχουν enabled, ενώ εγώ το έχω disabled..τι ακριβώς παίζει??έχει να κάνει με το πολλαπλασιαστή και με το turbo on?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Το edit έγινε checkαρε πάνω... Από την στιγμή που δεν έχεις fermi θα σου πρότεινα G25 ( το καλύτερο bios για overclock για πολλούς + ότι έχει και ξεκλείδωτο bclk ) Αν δεν ξέρεις που να το βρεις, πες μου να στο στείλω! Το έχω Νopstrim.. Σε ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 να υποθέσω ότι αυτές οι ρυθμίσεις είναι μόνο για benches nopstrim??γιατί το να κερδίσεις 100 με 200 mhz με τέτοιες θερμοκρασίες για 24/7 απλά δε λέει imho... όσο για το ΗΤ μόνο στα linpack φαίνεται αυτή η διαφορά...αν πχ τρέξεις ένα 3dmark με HT on και off θα δεις ότι υπάρχει κάποια διαφορά, υπέρ του HT on φυσικά.. εν τω μεταξύ μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς κάνει το Current Feedback Override?? βλέπω ότι όσοι κλοκάρουν το έχουν enabled, ενώ εγώ το έχω disabled..τι ακριβώς παίζει??έχει να κάνει με το πολλαπλασιαστή και με το turbo on?? Όχι, το overclock είναι για 24/7 αλλά έχε στο νου σου ότι μόνο prime & linx δίνουν τέτοιες θερμοκρασίες, ότι και να έκανα, defrag, games, convertion, copy/paste ακόμα και 3d mark πάνω από 65 δεν είδα... Να σου πω τι ξέρω για το Current Feedback Override Προχθές που έβλεπα κάτι overclocking reviews της Bloodrage,(όταν είχε πρώτο βγει, με τα πρώτα bios) έλεγε ένα παιδί ελεύθερη μετάφραση "Να έχετε υπόψιν σας ότι θα σας βγει η πανάγια να clockάρετε με την συγκεκριμένη μητρική, διότι έχει ακόμα πολλά προβλήματα και για να πάτε πάνω από 4 θέλει πολύ ζόρι..." και κάνει edit το review μετά από καιρό "ευτυχώς που οι άνθρωποι της foxconn είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν... κάντε update σε p07 και ενεργοποιήστε το Current Feedback Override απλά θα clockάρετε πολύ πιο εύκολα" οπότε υποθέτω πως είναι ας το πούμε κάτι σαν overclocking bug fix, που πρέπει να το κάνεις enable χειροκίνητα... EDIT: Μετά από λίγο ψάξιμο, χρησιμεύει και σε άλλα 2 πράγματα 1) Δεν ανεβοκατεβάζει ανεξέλεγκτα την τάση σε full load 2) κρατάει τον πολλαπλασιαστή χ21 ακόμα και αν χρειάζεται χ20 (lockάρει το turbo mode) Το έχω Νopstrim.. Σε ευχαριστω! τίποτα φίλε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 ναι και εγώ το είδα το review που λες και είχα καταλάβει ότι έχει να κάνει με το πολλαπλασιαστή(μάλλον σου δίνει ένα extra στο multi?)..εγώ δεν έχω τη bloodrage έχω τη flaming blade gti που έχει όμως αρκετά παρεμφερές bios...θα το ενεργοποιήσω τώρα να δω τι παίζει απο περιέργεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unstable_hero Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 το current feedback override πρεπει να ειναι σαν το Set VR Current Limit Max που εχω στην dfi καθε εταιρια δινει αλλα ονοματα...οταν τραβαει πολυ φοτριο ο cpu απο τα pwm λογo o/c και παραπανω ρευματων τοτε ριχνει το multi απο 21 στο 20 η σε αλλους τρεμοπαιζει απο idle σε load οποτε καλο ειναι να ειναι ανοικτο σε συνδιασμο με το ppm μαζι οταν κλεισω το ppm χανω το turbo mode...πολλα volt δινεις παντως για 24/7 δεν πιστευω να ειναι τοσο μπανανα το cpu σου καλυτερα παιξε με 21χ θα ριξεις και τα volt για το uncore και το cpu ετσι..τα παραπανισια volτ στο ioh και στο pll μερικες φορες κοβουν αντι να δινουν..8 στους 10 με c2d cpus την εποχη του 775 socket εβλεπαν καλο με παραπανω pll στους i7 βλεπω το αντιθετο σπανια θελουν παραπανω και αρκετα πανε και καλυτερα με 1.65-1.75 απο οτι με 1.80(σε μητρικες που υποστιριζουν undervoltage)ειδικα οσοι παιζουν με νερο η ln2 πανε ακομα πιο κατω 1.35 1.40 κλπ!στο loadline καλυτερα παιξε με ανοικτο πρωτα,στα ιδια load volts ισως πας καλυτερα ετσι! Χα καλώς τον... όπως βλέπεις έχουμε σχεδόν πανομοιότυπο συστηματακι... Λοιπον για bclk πανω από 215 - 220 ξεχνα το και η δική μου bloodrage εκει ταβανιαζει... κατεβασε τις ram x6 και uncore x12κανε μια δοκιμη με τσιμπημενα ioh (1.20-1.30) και vtt(1.30-1.40) και βαλε το QPI Link Fast Mode : disabled kai to pcie (103-110) ενα spi me 230 θα πρεπει να το πιανεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 εγώ πάντως που το ενεργοποίησα το current feedback overide, δεν είδα καμία απολύτως διαφορά σε τίποτα τρέχοντας ένa intel burn test (ρεύματα)...εν τω μεταξύ ποια η διαφορά στο turbo μεταξύ του on και enabled???απο τη στιγμή που έχω το turbo enabled δε θα έπρεπε να έχω ένα πολλαπλασιαστή παραπάνω?(24Χ)..εμένα μένει πάντα στο 23Χ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 κατεβασε τις ram x6 και uncore x12 κανε μια δοκιμη με τσιμπημενα ioh (1.20-1.30) και vtt(1.30-1.40) και βαλε το QPI Link Fast Mode : disabled kai to pcie (103-110) ενα spi me 230 θα πρεπει να το πιανεις Οι μνήμες και το uncore ειναι ήδη στο Χ6 και Χ12 τα υπολοιπα θα τα δοκιμάσω και θα ενημερωσω οταν ξαναβρεθώ κοντά στο υπολογιστή μου... Thaaanx για τις προτάσεις!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unstable_hero Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 εμενα επεφτε το multi οποτε το εχω παντα on δεν μου εδωσε κατι καλυτερο απο ρευματα απλα κραταει το multi σταθερο μεχρι τα 4120 με 1.264 δεν ειχα προβληματα στα 4300 με 1.312 τρεμοπαιζε το multi !το 24 ειναι για τον 1 πυρινα μονο οπως σε μενα ειναι το 22x παλι για τον πρωτο πυρινα μονο!τα μαχ multi σου ειναι core1=24 , core2=23 , core3=23 ,core4=23 σε μενα με το ppm to eist και το αντιστοιχο Current Feedback Override τις dfi τοτε μονο ανοιγει το 22χ αλλα τι να το κανεις χαλαει το ο/c o ενας θα τρεχει στα 4530 και οι αλλοι 3 στα 4300 οποτε θα ειναι ασταθες απο το core 1 που εχει παει ψηλα...οποτε 21χ σε ολα ειναι μια χαρα σε μενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 εμενα επεφτε το multi οποτε το εχω παντα on δεν μου εδωσε κατι καλυτερο απο ρευματα απλα κραταει το multi σταθερο μεχρι τα 4120 με 1.264 δεν ειχα προβληματα στα 4300 με 1.312 τρεμοπαιζε το multi !το 24 ειναι για τον 1 πυρινα μονο οπως σε μενα ειναι το 22x παλι για τον πρωτο πυρινα μονο!τα μαχ multi σου ειναι core1=24 , core2=23 , core3=23 ,core4=23 σε μενα με το ppm to eist και το αντιστοιχο Current Feedback Override τις dfi τοτε μονο ανοιγει το 22χ αλλα τι να το κανεις χαλαει το ο/c o ενας θα τρεχει στα 4530 και οι αλλοι 3 στα 4300 οποτε θα ειναι ασταθες απο το core 1 που εχει παει ψηλα...οποτε 21χ σε ολα ειναι μια χαρα σε μενα α μάλιστα οπότε το αφήνω απλά στο enabled, όπως είναι τώρα και με current cpu feedback on.. thx for the info @unstable once again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Τελικά μετά από διάφορα reviews και benches κατέληξα στο HT off / Turbo mode on... Οπότε τρέχω stable με τα settings που ξέρετε αλλά με κατεβασμένο ρεύμα 215χ20 = 4.3 + χ21 (turbo mode) = 4.5 με vcore 1.37 bios / 1.39 cpu-z μνήμες ocz ddr3 1333mhz @ 1722 9-9-9-24 1.63 idle temps 30-35 max 70 όμως, μόνο και το τονίζω μόνο στο linx το ρεύμα λόγο turbo, φρικιάζει και φτάνει 1.440 ( δεν ξέρω γιατί ανεβαίνει τόσο πολύ από μόνο του...) οπότε εκεί πιάνω και κάτι 85άρια αλλά μόνο στο linx, real life πάνω από 75 δεν βλέπω... Τώρα προσπαθώ να φτάσω τις μνήμες χ10 = 2155 hz αλλά δεν postάρει με τίποτα η μητρική! καμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Oι μνημες σου ειναι 1333 και θες να τις πας 2100? Πιστευω οτι κι εκει που τις εφτασες πολυ ειναι Οσο για το HT, αν δεν εχεις αυτο ποιο τοτε το νοημα του i7? Αν ειναι για τα flops την εβγαζες και με i5 ή ακομα καλυτερα με x6 Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Όταν έχεις μνήμες που παίζουν με τάση 1.63 @ 1722, ε θες παραπάνω! Επίσης ο i7 είναι ένας πολύ δυνατός 4πύρηνος από μόνος του... και νομίζω ότι όταν τον φτάνεις για 24/7 στα 4.5, το τελευταίο που σε ενδιαφέρει είναι το HT ειδικά όταν το μόνο που προσφέρει τελικά, είναι μεγαλύτερα temps και watt! Είναι ένα review αλλά δεν θυμάμαι που το βρήκα, ο τύπος έχει ξεσκιστεί στα benches με συνδυασμούς i7 HT/ TM off - i7 HT on / TM off - i7 HT off / TB on - i7 HT /TM on και τα μόνα που είχαν καλύτερες επιδόσεις ήταν, i7 με τα 2 κλειστά η μόνο με Turbo Mode ανοικτό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Όταν έχεις μνήμες που παίζουν με τάση 1.63 @ 1722, ε θες παραπάνω! Επίσης ο i7 είναι ένας πολύ δυνατός 4πύρηνος από μόνος του... και νομίζω ότι όταν τον φτάνεις για 24/7 στα 4.5, το τελευταίο που σε ενδιαφέρει είναι το HT ειδικά όταν το μόνο που προσφέρει τελικά, είναι μεγαλύτερα temps και watt! Είναι ένα review αλλά δεν θυμάμαι που το βρήκα, ο τύπος έχει ξεσκιστεί στα benches με συνδυασμούς i7 HT/ TM off - i7 HT on / TM off - i7 HT off / TB on - i7 HT /TM on και τα μόνα που είχαν καλύτερες επιδόσεις ήταν, i7 με τα 2 κλειστά η μόνο με Turbo Mode ανοικτό... Τι benches εκανε ακριβώς ο τύπος?? Διοτι εγω σε προγράματα που εκμεταλεύονται το ΗΤ (comsol, 3dmark ktl ktl), σε ιδιες συχνότητες εχω ενα 20 με 30% πάνω με HT on. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Τι benches εκανε ακριβώς ο τύπος?? Διοτι εγω σε προγράματα που εκμεταλεύονται το ΗΤ (comsol, 3dmark ktl ktl), σε ιδιες συχνότητες εχω ενα 20 με 30% πάνω με HT on. Intel Core i7 in Detail Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Χμμ πολύενδιαφέρον το review αλλά αποτι βλέπω δεν αλλάζει κάτι σε ότι χρησιμοποιεί ΗΤ έχει μια αύξηση 19 - 25 % στα υπόλοιπα όπως είναι λογικό δεν έχει καμία διαφορά... Τώρα το πόσα είναι αυτά που χρησιμοποιούν ΗΤ και αν αξίζει να το έχεις ανοιχτό για αυτά τα ολίγα έως ελάχιστα θα έλεγα είναι αλλου παπα ευαγγελιο! Είναι αναλόγως τι χρησιμοποιεί ο καθένας! αυτο που με προβληματίζει είναι οτι πέφτει πολύ η απόδοση στην matlab πράγμα που αποδεικνύει πόσο χάλια optimiζation έχει αυτό το πρόγραμμα και δεν λένε με τπτ να το ανανεώσουν κιόλλας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.