wodan70 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν κατ'αρχήν γεια χαρα σε ολους. το πρόβλημα ειναι το εξής : έχω ένα ασυρματο rooter HOL και έχω σοβαρές υπόνοιες ότι απο τη σύνδεσή μου μπαίνουν στο δίκτυο και άλλοι από το κτίριο μου (ναι έχω αλλάξει αρκετές φορές το password). Πως μπορώ να δώ ποιός μπαίνει και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ που μπαίνει, γιατί κατά διαστήματα ακούγονται στον ακάλυπτο του κτιρίου διάφοροι παράξενοι "ήχοι" από videos (ευνόητου περιεχομένου) και γνωρίζω καλά ότι μόνο στο ισόγειο υπάρχει μία μικρή με την οικογένεια της που έχει σύνδεση και χρησιμοποιει ethernet καλώδιο. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να τσεκάρω τα παραπάνω?
letni Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ποιο ειναι ακριβως το μοντελο του ρουτερ που εχεις; Τι πρωτοκολλο ασφαλειας χρησιμοποιεις;
wodan70 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 το μοντελο θα το δω μολις παω σπίτι, το πρωτόκολλο ασφαλείας πως το βλέπω?
cosmos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Γειά και χαρά σου.Αν έχεις το Netfaster iad2 router άνοιξε έναν browser και πληκτρολόγησε 192.168.2.1 στο ID και το password βάλε admin (αν δεν τα χεις αλλάξει) και μετά πήγαινε αριστερά κάτω κάτω στο "status".Στην σελίδα που θα σου εμφανιστεί στο INFORMATION το : Numbers of DHCP Clients: Δηλώνει πόσοι είναι συνδεδεμένοι.Αν έχεις ένα pc και ακούγονται βογγητά και το γλεντάει όλη η πολυκατοικία ...μπες εκεί και δες αν γράφει πάνω από 1 να δεις πόσοι επιπλέον συνδέονται.Το που μπαίνει αυτός που υποκλέπτει...δυστυχώς δεν είναι εφικτό.
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Όταν ξανακούσεις αυτούς τους "ήχους" κλείσε το router σου ή το ασύρματο και δεν αν οι "ήχοι" αυτοί σταματήσουν και αρχίσουν να ακούγονται "καντήλια" και "ευαγγέλια" τότε θα ξέρεις ότι σίγουρα σε κλέβουν. Αν συνεχίσουν απτόητοι, τότε κατέβα και δες μήπως γυρίζει η sirina κανένα νέο dvd. Κατά τ' άλλα, είναι εύκολο να δεις αν κάποιος είναι συνδεμένος στο ασύρματο δίκτυο σου. Μπες στην σελίδα του router με τις ρυθμίσεις (θα βρεις την διεύθυνση στον οδηγό ρυθμίσεων της HOL) και εντόπισε το τμήμα για το wireless ή wifi. Δεν ποιούς clients έχει συνδεμένους. Αν είναι παραπάνω από ένας τότε σε κλέβουν. Αν δεν είναι τότε δεν σε κλέβουν. Πρέπει να υπάρχει και ένα log κάπου όπου φαίνεται ποιές ip και ποιές mac addresses έχουν συνδεθεί κατά καιρούς. Οι ip μπορεί να αλλάζουν αλλά οι mac address συνήθως είναι μια για κάθε υπολογιστή. Πρέπει όμως να διαβάσεις τις οδηγίες του router σου για να μπορέσεις να το διαχειριστείς σωστά. Αν μπαίνεις ασύρματα μπορείς να δηλώσεις στο mac filtering να επιτρέπει μόνο την δικιά σου mac address και να απορρίπτει όλες τις άλλες. Αν το ενεργοποιείσεις θα σου ανοίξει κάποια κουτάκια από κάτω όπου θα έχει κάποια-κάποιες mac address που αντιστοιχούν στους υπολογιστές που είναι συνδεμένοι εκείνη στην στιγμή για να τσεκάρεις ποιον-ποιούς θέλεις να επιτρέψεις να συνδέονται.
cosmos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Επίσης το προτιμότερο θα είναι αν στο security του router έχεις τσεκαρισμένο το WEP (αυτό είναι το πρωτόκολλο ασφαλείας) να βάλεις έναν ωραίο βαρβάτο κωδικό και να επιλέξεις το WPA2.Έτσι είναι πιό δύσκολο να σε κλέψουν.
letni Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Οταν κανεις ανιχνευση διαθεσιμων ασυρματων δικτυων,διπλα απο καθε δικτυο θα εμφανισει το πρωτοκολλο ασφαλειας που εχει το καθενα απο αυτα(π.χ WPA2 οπου στην προκειμενη ειναι και το ισχυροτερο απ'ολα) ή δεν εχει καμια ασφαλεια. Αν εχεις WEP να το αλλαξεις σε WPA2 ή WPA γιατι ειναι αδυναμο. Βασικα αν βλεπεις να αναβοσβηνει το λαμπακι στην ενδειξη του ασυρματου στο ρουτερ ενω εσυ δεν εισαι συνδεδεμενος τοτε σε κλεβουν. Μεσα απο τη σελιδα user interface του ρουτερ σου μπορεις να δεις αν εχουν συνδεθει αλλοι στο δικτυο σου.
giokspy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 το καλύτερο θα ήταν να ορίσεις mac filter από το router και να επιτρέπεις μόνο το pc σου. βέβαια αν έχεις να κανείς με προχωρημένο hacker ,που δε νομίζω, μπορεί να έχει αλλάξει τη mac address του και να έχει αντιγράψει τη δικιά σου
wodan70 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας. Θα τα δοκιμάσω μολις πάω σπιτι..... , είδομεν
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Software. Παρακαλώ να ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στον κεντρικό κατάλογο του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας. Ευχαριστώ.
isay Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 το καλύτερο θα ήταν να ορίσεις mac filter από το router και να επιτρέπεις μόνο το pc σου. βέβαια αν έχεις να κανείς με προχωρημένο hacker ,που δε νομίζω, μπορεί να έχει αλλάξει τη mac address του και να έχει αντιγράψει τη δικιά σου εχει συζητηθεί και εχει αναφερθεί και στο παρελθόν. Το mac filtering είναι αστείος τρόπος ασφάλειας. Αυτός που ξέρει να ασχοληθεί με σπασιμο wep ξερει και το mac spoofing @wodan70 για τους ήχους αποκλείεται να είναι απο dvd ή (ακόμα καλύτερα) ζωντανό; Πρωτη φορά ακουω «Νομίζω ότι μου κλέβουν ασύρματο επειδή ακούω βογγητά απο τον ακάλυπτο»
giokspy Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 βασικα αν ορίσεις ένα δύσκολο κωδικό με wpa2 που να έχει γράμματα κεφαλαία, μικρα και αριθμούς άσχετα μεταξύ τους είναι αρκετά δύσκολο να σπάσει. οπότε βαλε ένα κωδικό του τύπου jTm2K5f21W και μην κάθεσαι να ασχολείσαι με τίποτα άλλο.
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Ο κωδικός αυτού του τύπου είναι σχετικά εύκολο να σπάσει επειδή έχει μόνο γράμματα και νούμερα. Πρέπει να υπάρχουν και σπέσιαλ χαρακτήρες μέσα και ίσως κάποια Ελληνικά γράμματα. ΠΧ: #Ϋw@nt÷αg00dΛ!f3#? (Ι want a good life) Αυτός θα ήταν ένας πολύ δυνατός κωδικός αλλά επειδή γράφτηκε εδώ δεν είναι πλέον ασφαλής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.