stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Παω για ύπνο.. περιμένω νέα να μου πεις αν σώθηκε τπτ... η διαδικασία να ξέρεις πέρνει αρκετό χρόνο .. Με το AFR κανεις superscan στον προβληματικο σκληρο... και όταν με το καλό τελειώσει και εφόσον εχει βρεί καποια αρχεία τα κανεις recover σε κάποιο άλλο σκληρό.
panchociv Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Παω για ύπνο.. περιμένω νέα να μου πεις αν σώθηκε τπτ... η διαδικασία να ξέρεις πέρνει αρκετό χρόνο .. Με το AFR κανεις superscan στον προβληματικο σκληρο... και όταν με το καλό τελειώσει και εφόσον εχει βρεί καποια αρχεία τα κανεις recover σε κάποιο άλλο σκληρό. Ευχαριστώ φίλε συνFerrarista ! Ελπίζω να έχω αισιόδοξα νέα μετά από μερικές ώρες ....
panchociv Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα σε όλους. Δυστυχώς το σκανάρισμα με το AFR, δεν έφερε ευχάριστα νέα..... Ενώ το scan ξεκίνησε ελπιδοφόρα, αναγνωρίζοντας αρχικά όλα τα sectors (έως τα ~200.000.000 από τα 976.773.168 συνολικά), ωστόσο τα προβλήματα άρχισαν στο ~20%... Από το 20% και μετά μόνο bad sectors ! Από ένα σημείο και μετά σταμάτησε το scanning, αφού έβρισκε μόνο bad sectors. Δοκίμασα να το κάνω τμηματικά ελπίζοντας για το καλύτερο... - Εξέτασα την περιοχή από 800.000.000-900.000.000 ---> μετά από ~5λεπτά, εξετάζοντας ~1% της συγκεκριμένης περιοχής, bad sectors.... - Εξέτασα την περιοχή από 700.000.000-800.000.000 ---> μετά από ~5λεπτά, εξετάζοντας ~1% της συγκεκριμένης περιοχής, bad sectors.... - Εξέτασα την περιοχή από 600.000.000-700.000.000 ---> μετά από ~5λεπτά, εξετάζοντας ~1% της συγκεκριμένης περιοχής, bad sectors.... απογοητεύτηκα και είπα να το πάρω πάλι από την αρχή : - Εξέτασα την περιοχή από 300.000.000-400.000.000 ---> μετά από ~15λεπτά, εξετάζοντας ~3% της συγκεκριμένης περιοχής, ...σωστά το μαντέψατε....bad sectors.... :X Στην ουσία κατάφερε να διαβάσει ένα τμήμα του partition C: και τίποτα από το partition D: (που φυσικά είναι αποθηκευμένα τα δεδομένα....) Υπάρχει κάποια άλλη λύση η οποία μπορεί να βοηθήσει , πρίν απευθυνθώ σε κάποια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων ????
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δεν θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα φέρει τα κακά μαντάτα αλλά δυστυχώς αν δεν τα κατάφερε το AFR τότε εσύ δεν μπορείς να κάνεις τπτ παραπάνω. Η μονη λύση πλέον είναι η εταιρία ανκτησης.. αλλά απότι καταλαβαίνω ο σκληρος έχει εκτεταμένο προβλημα surface errors οπότε και η εταιρία δεν είναι σίγουρη λύση... δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν και αυτοι με χτυπημένα, κατεστραμένα platter και καταπόσο τα αρχεία που θα ανακτηθουν θα είναι corrupted η οχι.. Αν μιλούσαμε για καμένη πλακετα ή χαλασμενες κεφαλες τότε σιγουρα κατι θα γινόταν... Το μονο που μπορεις να κανεις τώρα είναι να παρεις ενα τηλεφωνακι σε καποια εταιρεια.. καποιος ποσταρε τις ελληνικες εταιριες πριν.. και να ρωτήσεις τι πιθανοτητες έχεις να ανακτησεις κατι από σκληρό με platter σε ασχημη κατάσταση! Εγώ όμως δεν θα έλπιζα σε πολλά! Και να πεις στην κυρία ιδιοκτήτρια του σκληρού οτι είναι καιρος να μαθει τι σημαίνει το back up !! Ευχομαι να μην έχει προβλημα με την δουλειά της λόγο των χαμένων δεδομένων!
panchociv Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Αφού ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν (ο καθένας με τον τρόπο του), για να βρεθεί μία λύση με τον 2,5", παρά τα δυσάρεστα αποτελέσματα τώρα έρχεται η σειρά της αντικατάστασης ... Ο παλαιός σκληρός είναι ο TOSHIBA MK5055GSX (η εταιρεία αυτή μόλις έχασε έναν πελάτη...) και μάλλον θα πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι τουλάχιστον ισοδύναμο. Έχετε κάτι να προτείνετε ?
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21478&cat=6
paylidis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Αφού ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν (ο καθένας με τον τρόπο του), για να βρεθεί μία λύση με τον 2,5", παρά τα δυσάρεστα αποτελέσματα τώρα έρχεται η σειρά της αντικατάστασης ... Ο παλαιός σκληρός είναι ο TOSHIBA MK5055GSX (η εταιρεία αυτή μόλις έχασε έναν πελάτη...) και μάλλον θα πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι τουλάχιστον ισοδύναμο. Έχετε κάτι να προτείνετε ? κλασσικοί ΜΑΠΑ δισκοι της τοσιμπα... Εχω 1-2 για να τους βλέπω και να θυμάμαι να μην ξαναγοράσω τίποτα toshiba... Μου είχε καεί στο τοσίμπα λάπτοπ μου στους 11 μήνες, έχασα αρκετα πολύτιμα δεδομένα αλλα καλυφθηκε απο εγγύηση και ξαναχάλασε μετα απο 1,5 χρόνο (το ειχα πουλήσει αλλα βοηθησα το παλικάρι που το είχε στο να τον αλλάξει). Και εχω και εναν καμένο απο εξωτερικό. Είναι απλά fail επιλογή. εγω θα προτείνω αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301675 τον πήρα απο την προσφορά του πλαισίου (19,90 + 10 μεταφορικα) και ειναι μια χαρα όσες μέρες τον δουλέω. Σε hp λαπτοπ το εχω και εγώ. υ.γ. εκεινες ο μπουρδ*λιασμένος ο ανταπτορας της hp που υπάρχει πάνω στο δισκο με εκανε κ μενα προς στιγμή να σιχτιρίσω αλλα ειδα οτι βγαίνει κανονικα οπότε alles gut.
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 κλασσικοί ΜΑΠΑ δισκοι της τοσιμπα... Εχω 1-2 για να τους βλέπω και να θυμάμαι να μην ξαναγοράσω τίποτα toshiba... Μου είχε καεί στο τοσίμπα λάπτοπ μου στους 11 μήνες, έχασα αρκετα πολύτιμα δεδομένα αλλα καλυφθηκε απο εγγύηση και ξαναχάλασε μετα απο 1,5 χρόνο (το ειχα πουλήσει αλλα βοηθησα το παλικάρι που το είχε στο να τον αλλάξει). Και εχω και εναν καμένο απο εξωτερικό. Είναι απλά fail επιλογή. εγω θα προτείνω αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301675 τον πήρα απο την προσφορά του πλαισίου (19,90 + 10 μεταφορικα) και ειναι μια χαρα όσες μέρες τον δουλέω. Σε hp λαπτοπ το εχω και εγώ. υ.γ. εκεινες ο μπουρδ*λιασμένος ο ανταπτορας της hp που υπάρχει πάνω στο δισκο με εκανε κ μενα προς στιγμή να σιχτιρίσω αλλα ειδα οτι βγαίνει κανονικα οπότε alles gut. Γτ να πάρει σκληρο στις 5400 οταν με ελάχιστα λεφτά παραπανω μπορει να παρει τον 7200 της wd και να δώσει άλλο αέρα στο μηχανάκι?? Εγώ έβαλα έναν scorpio black πανω στο δεύτερο φορητό μου και πραγματικα είναι σαν να είναι αλλος φορητός. Αλήθεια με τα πολύτιμα δεδομένα τι εκανες τελικα??
paylidis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Γτ να πάρει σκληρο στις 5400 οταν με ελάχιστα λεφτά παραπανω μπορει να παρει τον 7200 της wd και να δώσει άλλο αέρα στο μηχανάκι?? Εγώ έβαλα έναν scorpio black πανω στο δεύτερο φορητό μου και πραγματικα είναι σαν να είναι αλλος φορητός. Αλήθεια με τα πολύτιμα δεδομένα τι εκανες τελικα?? γιατι: α) οι 7200 καταναλώνουν περισσότερο ρευμα β) το μηχανημα το θελει κοπέλα αρα δε χρειάζεται τρελές ταχύτητες δισκου γ) ειναι πιο ακριβοι δ) το μηχανημα ειναι ηδη παλιό και η μπαταρία του προφανώς όχι και στην καλύτερη κατασταση αρα θα την αδειάζει πιο γρήγορα. Ασε που θεωρω οτι η διαφορά δεν ειναι μεγάλη. Εχω 2 δισκους στο σταθερό μου στη δουλειά ενα στις 5400 και ενα στις 7200 και στην ανακτηση μικρών όγκων δεδομένων οι διαφορές ταχύτητας ειναι απειροελάχιστες έως μηδαμινές... Σχετικά με τα δεδομένα... Είχα ζητήσει απο την Ideal (service της τοσιμπα στην Ελλάδα) να μου πάρει back up από τα δεδομένα ή να μου στείλει τον παλιο δισκο για να πάω σε καποια εταιρεία και να το κάνει. Τίποτα απο τα 2 δε συνέβη και μετα από μια εβδομάδα φασαρίας και καυγάδων δεν καταφερα τίποτα τους τραβηξα ενα αι σιχτιρ και πούλησα το λαπτοπ...
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 γιατι: α) οι 7200 καταναλώνουν περισσότερο ρευμα β) το μηχανημα το θελει κοπέλα αρα δε χρειάζεται τρελές ταχύτητες δισκου γ) ειναι πιο ακριβοι δ) το μηχανημα ειναι ηδη παλιό και η μπαταρία του προφανώς όχι και στην καλύτερη κατασταση αρα θα την αδειάζει πιο γρήγορα. Ασε που θεωρω οτι η διαφορά δεν ειναι μεγάλη. Εχω 2 δισκους στο σταθερό μου στη δουλειά ενα στις 5400 και ενα στις 7200 και στην ανακτηση μικρών όγκων δεδομένων οι διαφορές ταχύτητας ειναι απειροελάχιστες έως μηδαμινές... Σχετικά με τα δεδομένα... Είχα ζητήσει απο την Ideal (service της τοσιμπα στην Ελλάδα) να μου πάρει back up από τα δεδομένα ή να μου στείλει τον παλιο δισκο για να πάω σε καποια εταιρεία και να το κάνει. Τίποτα απο τα 2 δε συνέβη και μετα από μια εβδομάδα φασαρίας και καυγάδων δεν καταφερα τίποτα τους τραβηξα ενα αι σιχτιρ και πούλησα το λαπτοπ... Ελα ρε συ ... η διαφορά στην κατανάλωση είναι ελάχιστη .. αντε να χάσει 5 - 7 λεπτά στην χειρότερη και η αποκρισημότητα του μηχανήματος βελτιώνεται σε αρκετά μεγαλο βαθμο.. δεν μιλαω για ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων αλλά για χρόνους προσπέλασης.. Και το μηχάνημα δεν είναι δα και τοοοσο παλιό ενός έτους μηχάνημα ειναι!!
paylidis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Ελα ρε συ ... η διαφορά στην κατανάλωση είναι ελάχιστη .. αντε να χάσει 5 - 7 λεπτά στην χειρότερη και η αποκρισημότητα του μηχανήματος βελτιώνεται σε αρκετά μεγαλο βαθμο.. δεν μιλαω για ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων αλλά για χρόνους προσπέλασης.. Και το μηχάνημα δεν είναι δα και τοοοσο παλιό ενός έτους μηχάνημα ειναι!! maybe... πάντως η καταπόνηση των λαπτοπ απο γυναίκες είναι απιστευτη... (οχι δεν ειμαι προκατελειμένος, απλως κάνω τις παρατηρησεις μου) Βαζουν βγαζουν απο την μπριζα το μηχανημα ισαμε 10 φορές κατα το διάστημα μιας πληρους φόρτισης... Βλέπω και απο τη μικρή μου αδερφη και ελπίζω στην αντοχή και την ποιότητα κατασκευής των dell γιατι ειδάλλως συντομα θα το κλαίμε... Ασε που οι μπαταρίες δε θέλουν και πολύ για να ψοφήσουν... Την καλύτερη δυνατή (κατα τη γνώμη μου) συμπεριφορά του κάνω και πλέον απο 2.30-3 ώρες full load τώρα κρατάει βια 1.30. υ.γ.: εχω και 2η μπαταρία αχρησιμοποίητη απο το πρόγραμμα ανάκλησης της hp. Το σαιτ μου την εβγαζε οκ αλλα η τηλεφωνήτρια την εβγαλε ελαττωματική οποτε μου έστειλε και την έχω ακόμα στο κουτί της...
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 maybe... πάντως η καταπόνηση των λαπτοπ απο γυναίκες είναι απιστευτη... (οχι δεν ειμαι προκατελειμένος, απλως κάνω τις παρατηρησεις μου) Βαζουν βγαζουν απο την μπριζα το μηχανημα ισαμε 10 φορές κατα το διάστημα μιας πληρους φόρτισης... Βλέπω και απο τη μικρή μου αδερφη και ελπίζω στην αντοχή και την ποιότητα κατασκευής των dell γιατι ειδάλλως συντομα θα το κλαίμε... Ασε που οι μπαταρίες δε θέλουν και πολύ για να ψοφήσουν... Την καλύτερη δυνατή (κατα τη γνώμη μου) συμπεριφορά του κάνω και πλέον απο 2.30-3 ώρες full load τώρα κρατάει βια 1.30. υ.γ.: εχω και 2η μπαταρία αχρησιμοποίητη απο το πρόγραμμα ανάκλησης της hp. Το σαιτ μου την εβγαζε οκ αλλα η τηλεφωνήτρια την εβγαλε ελαττωματική οποτε μου έστειλε και την έχω ακόμα στο κουτί της... Μην την αφήσεις όμως για πολύ στο κουτί της χωρίς κύκλους φόρτισης γιατι μετά θα την κλαίς όπως την κλαιω εγώ που την αφησα να καθεται την δεύτερη!
paylidis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μην την αφήσεις όμως για πολύ στο κουτί της χωρίς κύκλους φόρτισης γιατι μετά θα την κλαίς όπως την κλαιω εγώ που την αφησα να καθεται την δεύτερη! ωχ... ειναι εκει απο το καλοκαιρι... wtf, αν ηταν σε ραφι μαγαζιού ή αποθηκης θα χαλαγε; δεν εχει καμια φορτιση...
stm00192 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 ωχ... ειναι εκει απο το καλοκαιρι... wtf, αν ηταν σε ραφι μαγαζιού ή αποθηκης θα χαλαγε; δεν εχει καμια φορτιση... Στα μαγαζία δεν ξέρω πόσο καιρό της κρατάνε και τι τις κανουν?? αλλά η δική μου έκατσε αχρησιμοποίητη του κουτιού για ένα εξάμηνο και μετά παπαλα δεν κρατούσε ούτε για 10 λεπτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.