Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε φορητό ΗΡ

panchociv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Data recovery αν δεν εχεις αρχεια που σ ειναι άκρως απαραίτητα δε μπορεις να ελπιζεις σε μικρες τημές .

πχ πλαισιο για ενα sata ήθελαν 400-700 euro. Οποτε κοίτας άλλες λύσης πιο φτηνές.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οπως σου είπα και πριν η ΗΡ δύσκολα θα αναλαβει data recovery...

Ο σκληρος όπως τον βλεπω στην φοτο είναι σατα οποτε μπορεις να τον κουμπώσεις κανονικότατα σε desktop...

Μην το φοβασε .. απλό είναι!

Δεν είναι πως φοβάμαι, αλλά αν κάνω πως βγάζω το σκληρό, θα αναγκαστώ να βγάλω και τη μαύρη προστατευτική ταινία που περιβάλλει το σκληρό,

οπότε θα ισχυριστούν ότι άνοιξα το laptop και ίσως αρνηθούν κάν να το κοιτάξουν.

Τώρα, ίσως έχω μια ελπίδα να ασχοληθούν και να τη δούν πιο ευνοϊκά την περίπτωση, μιας και παρήλθε λίγος καιρός (~1μήνας) από την εγγύηση....

Data recovery αν δεν εχεις αρχεια που σ ειναι άκρως απαραίτητα δε μπορεις να ελπιζεις σε μικρες τημές .

πχ πλαισιο για ενα sata ήθελαν 400-700 euro. Οποτε κοίτας άλλες λύσης πιο φτηνές.

Είναι τσεκαρισμένες αυτές οι τιμές ?

Κάπου διάβαζα πως μπορεί να φθάσει ή και να ξεπεράσει τις 2.000€, οπότε τα 400,500 ή 600 € φαντάζουν ξαφνικά λίγα . . . :unsure:

Από τί διαμορφώνεται η τιμή?

Από τον όγκο των δεδομένων, τη ζημιά του σκληρού, από ένα συνδυασμό αυτών και κάποιων άλλων παραμέτρων ?

Δημοσ.

Δεν είναι πως φοβάμαι, αλλά αν κάνω πως βγάζω το σκληρό, θα αναγκαστώ να βγάλω και τη μαύρη προστατευτική ταινία που περιβάλλει το σκληρό,

οπότε θα ισχυριστούν ότι άνοιξα το laptop και ίσως αρνηθούν κάν να το κοιτάξουν.

Τώρα, ίσως έχω μια ελπίδα να ασχοληθούν και να τη δούν πιο ευνοϊκά την περίπτωση, μιας και παρήλθε λίγος καιρός (~1μήνας) από την εγγύηση....

Αν βγάλεις τον σκληρό, βγαίνει κανονικά μαζί με την προστατευτική ταινία η οποία είναι κολλημένη σε δύο μεταλλικές ράγες που βιδώνονται στο σώμα του σκληρού και απλά καλύπτει το έξω μέρος του σκληρού (προς το πλαστικό κάλυμα που έχεις ήδη ξεβιδώσει), αλλά δεν χρειάζεται να την αφαιρέσεις για να τον συνδέσεις με σταθερό. Αν αποφασίσεις να τον βγάλεις, αφαίρεσε με προσοχή και τα μπλε ελαστικά που έχει στις 4 άκρες και κράτησέ τα σε κάποιο μέρος ξεχωριστά γιατί φεύγουν από την θέση τους και μπορεί να τα ψάχνεις! Αν πάλι θέλεις να αφαιρέσεις και την ζελατίνα, με 2 βιδάκια σε κάθε πλευρά του σκληρού βγαίνει πανεύκολα.

Για το service της ΗΡ, δεν θα περίμενα πάρα πολλά, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση απλά με παρέπεμψαν στο κατάστημα που αγοράστηκε ο φορητός, λέγοντάς μου ότι έπρεπε να κάνω επέκταση εγγύησης νωρίτερα για να το αναλάβουν. Αξίζει πάντως να δοκιμάσεις να κάνεις μόνος σου ανάκτηση δεδομένων, και αν δεν καταφέρεις τίποτα τότε να καταφύγεις στην αναγκαστική λύση κάποιας εταιρίας που να το αναλάβει.

Δημοσ.

Καλησπέρα φιλε μου.

Πρώτα από όλα η εγγύηση αρχίζει από την αγορά του notebook (ότι γράφει η απόδειξη η το τιμολόγιο) και μια μέρα να έχεις βγει η ΗP δεν σε καλύπτει.

Τώρα αν βάλεις το δίσκο σου σαν δεύτερο μπορεί και να τραβήξεις τα πράγματα

που θες , αν κατάλαβα ακόμα δεν το έχεις κάνει αυτό ?

Οι εταιρίες που κάνουν ανάκτηση στην Ελλάδα είναι δυο http://www.datalabs.gr/

http://www.tictac.gr/g-index.html και είναι για σημαντικά αρχεία γιατί η ανάκτηση έχει μεγάλο κόστος.

Αν και εγώ δεν θα τρελαινόμουν έναν δίσκος έχει φτηνά πχ Scorpio Black WD2500BJKT 250GB εχει 39 €.με φπα.

:)

Δημοσ.

Καλησπέρα φιλε μου.

Πρώτα από όλα η εγγύηση αρχίζει από την αγορά του notebook (ότι γράφει η απόδειξη η το τιμολόγιο) και μια μέρα να έχεις βγει η ΗP δεν σε καλύπτει.

Το γνωρίζω αυτό, απλά ήλπιζα σε μια (ενδεχομένως) πιο ευνοϊκή μεταχείριση, έτσι για το μαμώτο . . .

Τώρα αν βάλεις το δίσκο σου σαν δεύτερο μπορεί και να τραβήξεις τα πράγματα

που θες , αν κατάλαβα ακόμα δεν το έχεις κάνει αυτό ?

Όχι ακόμη δεν το έκανα και θα το αφήσω ώς την (προ)τελευταία λύση.

Εάν μέχρι αύριο δεν έχω στα χέρια μου το recovery disc της HP ώστε να δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή,

τότε θα επιχειρήσω να κάνω τη σύνδεση του σκληρού με το desktop, κάνοντας παράλληλα την προσευχή μου....

Αν και εγώ δεν θα τρελαινόμουν έναν δίσκος έχει φτηνά πχ Scorpio Black WD2500BJKT 250GB εχει 39 €.με φπα.

:)

Εξυπακούεται ότι το κόστος ενός σκληρού δεν είναι θέμα, άλλωστε δεν τρελάθηκα γι'αυτό.

Εδώ μιλάμε όμως για αρχεία δουλειάς, τα οποία είναι υπερπολύτιμα και κρύβουν πολλές εργατοώρες....

Τελευταία λύση......κάποια από τις δύο εταιρείες που προανέφερες,

ή οποιαδήποτε άλλη μπορεί να ανακτήσει τα δεδομένα σε "εύπεπτο" κόστος ....

Δημοσ.

Εάν μέχρι αύριο δεν έχω στα χέρια μου το recovery disc της HP ώστε να δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή,

Εγω από την άλλη θα σου έλεγα να μην το δοκιμάσεις καν... και τα κανεις μαντάρα!!

Το recovery disk της ΗΡ είναι για να επαναφέρει τον υπολογιστή στην εντελώς αρχική του κατάσταση.. Πράγμα το οποίο σημαινει οτι ετσι και κανει καμια πλακα και καταφερει να διαβάζει κατα τύχη το σκληρό .. θα σου σβήσει ΟΛΑ τα δεδομένα από μεσα!! Οποτε ΠΡΟΣΕΧΕΕΕΕΕ!!! :unsure:

Δημοσ.

Εγω από την άλλη θα σου έλεγα να μην το δοκιμάσεις καν... και τα κανεις μαντάρα!!

Το recovery disk της ΗΡ είναι για να επαναφέρει τον υπολογιστή στην εντελώς αρχική του κατάσταση.. Πράγμα το οποίο σημαινει οτι ετσι και κανει καμια πλακα και καταφερει να διαβάζει κατα τύχη το σκληρό .. θα σου σβήσει ΟΛΑ τα δεδομένα από μεσα!! Οποτε ΠΡΟΣΕΧΕΕΕΕΕ!!! :unsure:

Τα δεδομένα είναι αποθηκευμένα στο 2ο partition (: D) και όχι σε αυτό όπου είναι εγκατεστημένα τα windows.

Διατρέχω παρ'όλα αυτά, τον κίνδυνο που ανέφερες ???? :fear:

Δημοσ.

Τα δεδομένα είναι αποθηκευμένα στο 2ο partition (: D) και όχι σε αυτό όπου είναι εγκατεστημένα τα windows.

Διατρέχω παρ'όλα αυτά, τον κίνδυνο που ανέφερες ???? :fear:

Χωρις να είμαι 100% σιγουρος νομιζω οτι επαναφέρει όλο τον δίσκο στην αρχική του κατάσταση!! καλύτερα να μην το ρισκάρεις! :unsure:

Παντως γενικά να ξέρεις οτι η πιο ακίνδυνη και σιγουρη διαδικασία είναι να τον συνδέσεις σε ένα desktop. Αν προσέξεις και λίγο θα είναι σαν να μην βγήκε ποτέ ο σκληρός από το λαπτοπ. Ετσι και καταφέρει ο desktop και τον δει σιγουρα θα σώσεις αν όχι όλα τα περισσότερα από τα δεδομένα σου!

Δημοσ.

Οτι σου λέει ο φίλος stm00192 κάνε.

Και κάτι ακόμα δεν κατάλαβα τι θες το recovery disk , πάρε ένα νέο δίσκο κάνε επανεγκατάσταση και μετά αυτό που σου είπαμε , βαλε τον χαλασμένο σαν δεύτερο σε ένα κανονικό pc και τραβα τα αρχεία σου.

Τι προσπαθείς να ανοίξουν τα win για να πάρεις τα αρχεία σου με έναν usb δίσκο ?

Αν θες βρες το ERD COMMANDER κάνε boot από το cd έχε και ένα δίσκο usb επάνω , και έχει μενού να κανεις μεταφορά αν ο δίσκος δουλεύει και δεν έχει σημαντικό πρόβλημα.

Και προσοχή με το recovery disk γίνετε erase o δίσκος.

Και κατι ακομα αν θες, παρε μια θηκη usb βαλε τον δισκο σου μεσα και μετα τον βαζεις στο pc σου και τραβας αυτα που θες.

Δημοσ.

Μόλις πρίν λίγο σύνδεσα τον 2,5" στο desktop στη θέση του DVD-RW που είχα.

Μετά την εκκίνηση των windows, εμφανίστηκε το μήνυμα ότι εγκαταστάθηκαν οι drivers γι'αυτή τη συσκευή και ότι είναι έτοιμη για χρήση.

Όμως δυστυχώς, δεν εμφανίζεται ο 2,5" στο My Computer .....

Ακολούθως πήγα μέσω : control panel --> administrative tools --> Computer management --> Disk management , αλλά ούτε εκεί εμφανίζεται πουθενά ....

----EDIT / ADD----

Άλλαξα USB θύρα στη mobo και μετά την επανεκκίνηση μου ξαναέβγαλε το ίδιο μήνυμα,

σχετικά με την εγκατάσταση των drivers γι'αυτή τη συσκευή και ότι είναι έτοιμη για χρήση ...etc.

Έκανα κλίκ πάνω στο μήνυμα αυτό και μου εμφανίζει αυτό το πλαίσιο :

paviliondv6.jpg

Uploaded with ImageShack.us

το οποίο είναι ακόμη κολλημένο στο search....

Το παράξενο είναι πως τον 2,5", τον βλέπει στο device manager :

paviliondv62.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Now, what ???? :(

Δημοσ.

Μαλιστα , nice ελπιζα οτι τουλάχιστον θα μπορέσει να τον διαβάσει και να τον ανοιξεις μέσα από τα windows αλλα το πρόβλημα μαλλον ειναι σοβαρότερο... τουλάχιστον τον αναγνωριζει πράγμα το οποίο σε οδηγεί εδώ.. (στο έστελα και πριν).. διαβασε προσακτικά ακολούθα σωστά τα βήματα και πραγματικα σου εύχομαι το καλύτερο!

Δημοσ.

Μαλιστα , nice ελπιζα οτι τουλάχιστον θα μπορέσει να τον διαβάσει και να τον ανοιξεις μέσα από τα windows αλλα το πρόβλημα μαλλον ειναι σοβαρότερο... τουλάχιστον τον αναγνωριζει πράγμα το οποίο σε οδηγεί εδώ.. (στο έστελα και πριν).. διαβασε προσακτικά ακολούθα σωστά τα βήματα και πραγματικα σου εύχομαι το καλύτερο!

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ?

Επειδή έχει 26 σελίδες από απαντήσεις και μάλλον θα χαθώ μέσα σε όλα αυτά ....

Συγγνώμη αν ζητάω πολλά, αλλά τα έχω παίξει με αυτόν τον δίσκο ...

Δημοσ.

Λοιπον για μενα το καλύτερο πρόγραμμα ανάκτησης είναι αυτο!.

Αμα κάνεις μια βόλτα στα γνωστά λημέρια θα το βρείς και από τον θειο..

Δημοσ.

Λοιπον για μενα το καλύτερο πρόγραμμα ανάκτησης είναι αυτο!.

Αμα κάνεις μια βόλτα στα γνωστά λημέρια θα το βρείς και από τον θειο..

Δεν πρέπει όμως πρώτα να αναγνωρίσει τον σκληρό κάπως ?

Δημοσ.

Από την στιγμή που ο σκληρός αναγνωρίστηκε από bios και λειτουργικό το AFR λογικα θα μπορέσει να τον δει.. και να προσπαθήσει να ανκτήσει κάποια αρχεία.. από εδώ και πέρα είνια και λίγο θεμα τύχης!

Μετά πάμε στην ακριβή λύση της εταιριας ανακτησης δεδομένων.

Youve got PM!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...