Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε φορητό ΗΡ

panchociv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρίν από λίγη ώρα και ενώ πήγα να ανοίξω το laptop το οποίο ήταν σε αναμονή,

έμεινε κολλημένο στη φάση που γράφει "Εκκίνηση Windows" !

Έκανα όλα τα test που έχει στο StartUp menu/System Diagnostics και όλα μου ανέφεραν κάποιο πρόβλημα στο σκληρό !

Smart Check :PASSED

Short DST : FAILED

HARD DISK 1

HARD DISK Test :FAILED

Έκανα τα:

- Primary Hard Disk Self Test , μέσα από το BIOS και μου εμφάνισε το μήνυμα :

"Hard disk 1 quick (303)" στο ~20% της διαδικασίας

- Memory Test , και μου εμφάνισε το μήνυμα :

"Memory test pass"

Από την καρτέλα "Διαχείριση εκκίνησης των Windows"

μου βγάζει το μήνυμα :

<< Κατάσταση : 0xc0000225

Πληροφορίες : Η επιλογή εκκίνησης απέτυχε διότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε μια απαιτούμενη συσκευή.>>

Πρόκειται για τον HP PAVILION DV6, ο οποίος είναι απ'ότι ξέρω εντός εγγύησης (δεν έκλεισε διετία), εκτός αν η HP καλύπτει για έναν μόνο χρόνο, οπότε είναι εκτός ...

Τί μπορώ να κάνω ρε παιδιά ???

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

99,9% δισκος καπουτ!

Ποιο ακριβως μοντελο ειναι "HP PAVILION DV6 ...."

Σηκωσ το και δες απο κατω το αυτοκολλητο.

Τωρα για την εγγυηση..απο που το αγορασες;

Δημοσ.

99,9% δισκος καπουτ!

Ποιο ακριβως μοντελο ειναι "HP PAVILION DV6 ...."

Σηκωσ το και δες απο κατω το αυτοκολλητο.

Τωρα για την εγγυηση..απο που το αγορασες;

Το μοντέλο είναι το VN003EA#B1A.

1) Πώς μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο δίσκος είναι όντως κατεστραμμένος ?

2) Στην περίπτωση που έχει χαλάσει ο σκληρός, είναι δυνατή η ανάκτηση των δεδομένων και αν ναί, πόσο κοστίζει?

3) Το laptop αγοράσθηκε από το you.gr πρίν από 14 μήνες, οπότε με βάση το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος είμαι εκτός εγγύησης .... ή μήπως ισχύει η διετία όπως στα περισσότερα ηλεκτρονικά προϊόντα ?

Τα δεδομένα είναι πολύ σημαντικά και περιέχουν κυρίως αρχεία δουλειάς ! ! !

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο έπαθε ο ΗΡ της ξαδέρφης μου (dv6-1040ev), στα καλά καθούμενα άρχισε τα κολλήματα και όταν έτρεξα το διαγνωστικό έβγαλε το ίδιο σφάλμα (303). Τελικά ήταν σκληρός.

Πάρε κατευθείαν την HP και δίνοντάς τους τον κωδικό σφάλματος που έβγαλε θα σου πουν κι αυτοί ότι είναι ο σκληρός, οπότε πας για αλλαγή. Στη δική μου περίπτωση ο φορητός δεν καλυπτόταν από εγγύηση γιατί είχε μόνο 1 χρόνο :mad: . Σχετικά με την ανάκτηση αρχείων, αυτό που έκανα ήταν να τον βγάλω απ' τον φορητό, να τον συνδέσω σε έναν desktop κι έτσι κατάφερα να πάρω πίσω κάποια από τα δεδομένα με χρήση του Easy recovery.

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο έπαθε ο ΗΡ της ξαδέρφης μου (dv6-1040ev), στα καλά καθούμενα άρχισε τα κολλήματα και όταν έτρεξα το διαγνωστικό έβγαλε το ίδιο σφάλμα (303). Τελικά ήταν σκληρός.

Πάρε κατευθείαν την HP και δίνοντάς τους τον κωδικό σφάλματος που έβγαλε θα σου πουν κι αυτοί ότι είναι ο σκληρός, οπότε πας για αλλαγή. Στη δική μου περίπτωση ο φορητός δεν καλυπτόταν από εγγύηση γιατί είχε μόνο 1 χρόνο :mad: . Σχετικά με την ανάκτηση αρχείων, αυτό που έκανα ήταν να τον βγάλω απ' τον φορητό, να τον συνδέσω σε έναν desktop κι έτσι κατάφερα να πάρω πίσω κάποια από τα δεδομένα με χρήση του Easy recovery.

Τελικά δεν ισχύουν τα 2 χρόνια εγγύηση για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ???

Όχι πως είναι το σημαντικό της υπόθεσης το να μου αντικαταστήσουν το σκληρό, αλλά να αναλάβουν να μου ανακτήσουν τα δεδομένα !

Δημοσ.

Και εντός εγγύησης να ήταν τα δεδομένα δεν θα αναλάμβαναν να στα ανακτήσουν.. η ανακτηση δεδομένων από χαλασμένο σκληρό δεν περιλαμβάνεται ποτέ στην εγγύηση! Το μονο που θα ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν θα ήταν η αντικατάσαση..

Τωρα γενικά η ΗP δίνει θεωρητικά μόνο ενα χρονο στους φορητους.. αν έχεις ομως όρεξη να πιέσεις με νομους κτλ στα χερια σου υπαρχει μια πολυ μικρη πιθανοτητα να κάνεισ κατι...

Για την ανακτηση τω δεδομενων σου συνδεσε τον σκληρό σε ένα σταθερο μηχάνημα και διαβασε εδώ http://www.insomnia.gr/topic/243211-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-hard-disk-data-recovery/

Αν δεν καταφερεις τπτ με αυτό και αν τα αρχεια σου είναι τοσο σημαντικα οσο λες τοτε μπορεισ να πας τον σκληρο σου σε εξειδικευμενη εταιρεια ανακτησης δεδομενων με κοστος που πολλεσ φορες αγγιζει τα χιλιαδες ευρω.

Παντως πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω πως μερικοι διαχειριζεστε τοσο σημαντικα αρχεια και δεν κρατατε back up..?? Δες προσπαθώ να στην πω και καταλαβαινω την συγχηση σου αλλα δυστυχως ετσι ειναι ¨των φρονήμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρεύουν"

Δημοσ.

Παντως πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω πως μερικοι διαχειριζεστε τοσο σημαντικα αρχεια και δεν κρατατε back up..?? Δες προσπαθώ να στην πω και καταλαβαινω την συγχηση σου αλλα δυστυχως ετσι ειναι ¨των φρονήμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρεύουν"

Πολύ σωστά τα λές, αλλά το laptop δεν είναι δικό μου...αλλά όταν μιλάς στις γυναίκες για backup αυτές φυσικά το θεωρούν κάτι εξωπραγματικό.....Τεσπά

Και εντός εγγύησης να ήταν τα δεδομένα δεν θα αναλάμβαναν να στα ανακτήσουν.. η ανακτηση δεδομένων από χαλασμένο σκληρό δεν περιλαμβάνεται ποτέ στην εγγύηση! Το μονο που θα ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν θα ήταν η αντικατάσαση..

Τωρα γενικά η ΗP δίνει θεωρητικά μόνο ενα χρονο στους φορητους.. αν έχεις ομως όρεξη να πιέσεις με νομους κτλ στα χερια σου υπαρχει μια πολυ μικρη πιθανοτητα να κάνεισ κατι...

Για την ανακτηση τω δεδομενων σου συνδεσε τον σκληρό σε ένα σταθερο μηχάνημα και διαβασε εδώ http://www.insomnia.gr/topic/243211-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-hard-disk-data-recovery/

Αν δεν καταφερεις τπτ με αυτό και αν τα αρχεια σου είναι τοσο σημαντικα οσο λες τοτε μπορεισ να πας τον σκληρο σου σε εξειδικευμενη εταιρεια ανακτησης δεδομενων με κοστος που πολλεσ φορες αγγιζει τα χιλιαδες ευρω.

Από τα you.gr δέχθηκαν να πάρουν πίσω τον φορητό και να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τα δεδομένα,

αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τους εμπιστευθώ μήπως και προχωρήσει περισσότερο η ζημιά... (όχι πως εγώ είμαι πιο έμπειρος με αυτά ....)

Δημοσ.

Πολύ σωστά τα λές, αλλά το laptop δεν είναι δικό μου...αλλά όταν μιλάς στις γυναίκες για backup αυτές φυσικά το θεωρούν κάτι εξωπραγματικό.....Τεσπά

Από τα you.gr δέχθηκαν να πάρουν πίσω τον φορητό και να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τα δεδομένα,

αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τους εμπιστευθώ μήπως και προχωρήσει περισσότερο η ζημιά... (όχι πως εγώ είμαι πιο έμπειρος με αυτά ....)

Αν νομίζουν οτι είναι κατι εξωπραγματικό τότε ας τρέξουν αυτές να βρόυνε λυση και να αφησουν εμας ύσηχους!!! :D :P :P

Τώρα ετσι πως εγιναν τα πράγματα και αν δεν γίνει τπτ με κανενα data recovery ας κανει οικονομια στα καλυντικα για το 2011 για να σώσει τα πολύτιμα δεδομενα της σε καμιά εξειδικευμένη εταιρεια!

Κοιτα στο you δεν νομιζω παντως οτι θα προσπαθήσουν κατι παραπάνω από αυτά που αναλύονται στο λινκ που σου έδωσα!!

Στο κάτω κάτω θα ήταν εξωπραγματικό να έχουν τον εξοπλισμο που απαιτήται για το κάτι παραπάνω...

Εγώ σου προτείνω να το προσπαθήσεις μόνος δεν είναι δα και πυρηνική φυσική!!

Δημοσ.

Κοιτα στο you δεν νομιζω παντως οτι θα προσπαθήσουν κατι παραπάνω από αυτά που αναλύονται στο λινκ που σου έδωσα!!

Στο κάτω κάτω θα ήταν εξωπραγματικό να έχουν τον εξοπλισμο που απαιτήται για το κάτι παραπάνω...

Εγώ σου προτείνω να το προσπαθήσεις μόνος δεν είναι δα και πυρηνική φυσική!!

Απαιτείται να αγοράσω θήκη για να τον κάνω εξωτερικό ώστε να συνδεθεί μέσω USB, ή μπορώ κατευθείαν να τον συνδέσω με κάποιο καλώδιο πάνω στο desktop ?

Δημοσ.

Μια λύση είναι αυτή που λες με το εξωτερικό κουτι .. αλλά πιο αξιοπιστή και προτιμότερη λύση είναι να συνδέσεις το σκλήρο εσωτερικά στο desktop σε μια ελύεθερη sata θύρα με ένα καλώδιο σατα και σε ενα ελεύθερο sata βύσμα του τροφοδοτικού.

Δημοσ.

Μια λύση είναι αυτή που λες με το εξωτερικό κουτι .. αλλά πιο αξιοπιστή και προτιμότερη λύση είναι να συνδέσεις το σκλήρο εσωτερικά στο desktop σε μια ελύεθερη sata θύρα με ένα καλώδιο σατα και σε ενα ελεύθερο sata βύσμα του τροφοδοτικού.

Μόλις άνοιξα τη θυρίδα για τον σκληρό, αλλά απ'ότι βλέπω ο τρόπος σύνδεσης δεν είναι ο κλασικός Sata....

Έχει πλάτος ~4cm και είναι πλατύτερο από το sata, αλλά στενότερο από το IDE !

Μήπως κάνω καμιά μαμακία, και προκαλέσω μεγαλύτερη ζημιά ?

Μήπως είναι ασφαλέστερο να προσπαθήσω να τον συνδέσω με τον φορητό μου (acer 8930G), ο οποίος έχει υποδοχή και για δεύτερο σκληρό ?

Δημοσ.

Βαλε φοτο αν μπορεις!! μου φαινεται λιγο δύσκολο σε σχετικα νεο λαπ να μην ειναι σατα! Αν έχει πολλά πινακια η σύνδεση τότε ειναι ide αν κυραρχει το μαυρο πλασικό τοτε ειναι σατα και συνδέεται κανονικότατα σε desktop pc . Αυτο που ίσως βλέπεις εσύ είναι το ενιαιο βύσμα τρογοδοσιας και sata που έχουν συνηθος τα λαπ για εξεικονόμηση χώρου .. κατά τα άλλα όμως οι συνδέσεις είναι ακριβώς οι ίδιες!

Δημοσ.

Μόλις άνοιξα τη θυρίδα για τον σκληρό, αλλά απ'ότι βλέπω ο τρόπος σύνδεσης δεν είναι ο κλασικός Sata....

Έχει πλάτος ~4cm και είναι πλατύτερο από το sata, αλλά στενότερο από το IDE !

Μήπως κάνω καμιά μαμακία, και προκαλέσω μεγαλύτερη ζημιά ?

Μήπως είναι ασφαλέστερο να προσπαθήσω να τον συνδέσω με τον φορητό μου (acer 8930G), ο οποίος έχει υποδοχή και για δεύτερο σκληρό ?

Δεν είναι τίποτα, αυτό το βύσμα που συνδέεται στον σκληρό έχει μαζί το κούμπωμα για το ρεύμα και για το sata, αν το τραβήξεις βγαίνει και εμφανίζονται οι κανονικές υποδοχές του σκληρού.

Δημοσ.

Δεν είναι τίποτα, αυτό το βύσμα που συνδέεται στον σκληρό έχει μαζί το κούμπωμα για το ρεύμα και για το sata, αν το τραβήξεις βγαίνει και εμφανίζονται οι κανονικές υποδοχές του σκληρού.

Μάλλον είναι αυτό που περιγράφετε, ένα ενιαίο βύσμα που ενσωματώνει και την τροφοδοσία ρεύματος και την σύνδεση με τη mobo...

p11100831500x.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Αυτό που δεν γνωρίζω, είναι αν μπορεί το service της HP να με βοηθήσει περισσότερο(αφού μίλησα μαζί τους), ή αν είναι χαμένος χρόνος.

Δεν ξέρω κατά πόσο ασχολούνται με τέτοιες περιπτώσεις και αν δίνουν την δέουσα προσοχή και φυσικά με τί κόστος ?

Έχει κανείς εμπειρία με παρόμοια περίπτωση ?

Δημοσ.

Οπως σου είπα και πριν η ΗΡ δύσκολα θα αναλαβει data recovery...

Ο σκληρος όπως τον βλεπω στην φοτο είναι σατα οποτε μπορεις να τον κουμπώσεις κανονικότατα σε desktop...

Μην το φοβασε .. απλό είναι!

Οπως σου είπα και πριν η ΗΡ δύσκολα θα αναλαβει data recovery...

Ο σκληρος όπως τον βλεπω στην φοτο είναι σατα οποτε μπορεις να τον κουμπώσεις κανονικότατα σε desktop...

Μην το φοβασε .. απλό είναι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...