leonidas112 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Εγκατέστησα πρόγραμμα για να κάνω εγγραφές από audio stream, αλλά στο σχετικό tab του windows mixer, δε μου εμφανίζει την κάρτα ήχου ή κάτι τέτοιο αντί του μικροφώνου. Σε εκτενή αναζήτηση στο νετ, είδα ότι αρκούσε να κάνεις show disabled devices και το εμφάνιζε. Σε μένα γιατί δεν το κάνει;;;!!! Any ideas?
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Πρέπει να το υποστηρίζει και ο driver της αντίστοιχης συσκευής ήχου. Ορισμένοι συναρμολογητές επώνυμων Η/Υ απενεργοποιούν επίτηδες το Stereo Out ως πηγή ηοχγράφησης στους OEM drivers που παρέχουν στο site τους και στα CD/DVD με τους drivers. Αν όμως εγκαταστήσεις τον reference driver (δηλαδή αυτόν που δίνει ο κατασκευαστής της συγκεκριμένης συσκευής ήχου), ενδέχεται να επανέλθει η δυνατότητα. Π.χ. αν έχεις ένα Sony laptop με Realtek HD Audio chip/codec (ALC883/888/1200 κλπ κλπ), αντί για τον driver που δίνει η Sony στις σελίδες υποστήριξης του laptop, κατεβάζεις και εγκαθιστάς τον driver που δίνει η ίδια η Realtek στο site της.
leonidas112 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Παράξενο, parsifal, γιατί να το κάνουν αυτό;! Πως γίνεται αυτό που προτείνεις; Αν πάω πάντως στο device manager και κάνω update driver, μου βγάζει ότι είναι up-to-date (laptop toshiba satellite).
parsifal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Παράξενο, parsifal, γιατί να το κάνουν αυτό;! Παραθέτω από παλαιότερο μήνυμά μου: Φαίνεται πως ο λόγος που ορισμένοι κατασκευαστές όπως HP και Sony απενεργοποιούν αυτήν τη δυνατότητα είναι γιατί μπορεί δυνητικά να χρησιμοποιηθεί για παράνομους σκοπούς όπως εγγραφή streaming audio. Πως γίνεται αυτό που προτείνεις; Πηγαίνεις στο site της (στην περίπτωσή σου, αν καταλαβαίνω σωστά από το screenshot που ανέβασες) Connexant και τσεκάρεις αν παρέχει στους τελικούς χρήστες driver για το audio codec της. Αν ναι, κατεβάζεις και τον περνάς στη θέση αυτού που παρέχει ο κατασκευαστής του laptop σου και βλέπεις αν αίρεται ο περιορισμός - hint: στο παλαιότερο μήνυμά μου που παρέθεσα πιο πάνω, μερικά posts παρακάτω υπονοείται από άλλον συμφορουμίτη ότι για τις Connexant ειδικά δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος να σου πω με σιγουριά. Αν πάω πάντως στο device manager και κάνω update driver, μου βγάζει ότι είναι up-to-date (laptop toshiba satellite). Δεν παίζει ρόλο αυτό. Η ημερομηνία του OEM driver μπορεί να είναι πιο πρόσφατη, αλλά εσένα δε σε νοιάζει το πρόσφατον του πράγματος. Θέλεις να αντικαταστήσεις τον crippled driver με έναν πλήρως λειτουργικό driver, ακόμη κι αν ο τελευταίος είναι παλιότερος.
leonidas112 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δυστυχώς η conexant δε μας... κάνει τη χάρη να έχει υποστήριξη για το codec. Έψαχνα όλη μέρα μόνο για να βρω τελικά ότι το ίδιο πρόβλημα έχουν σχεδόν όλοι όσοι έχουν laptop και sound card. http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB8A02HA0000R01.htm# Και φαίνεται άλυτο!! Είναι δυνατόν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.