athens-g.e. Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 έχω ένα πρόβλημα με την εγκατάσταση των windows σε καινούργιο σκληρό δίσκο.αρχικά είχα τον σκληρό δίσκο western digital 750 GB caviar green (wd7500aavs η πλήρης ονομασία) και είχα εγκαταστημένα εκεί τα windows xp.τώρα μετά την τοποθέτηση καινούργιου σκληρού δίσκου western digital (wd1001fals) 1.0 ΤΒ (και ενώ ο παλιός σκληρός δίσκος δεν υπάρχει πια στον συγκεκριμένο υπολογιστή) προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση τα windows xp και δεν γίνεται.η σύνδεση του 750 είναι sata 2 και του 1tb είναι sata 3. όταν διαβάζει το cd φτάνει μέχρι την εγκατάσταση κάποιων παραμέτρων και όταν είναι να βγάλει τους όρους χρήσης των windows και την ένδειξη πατήστε f8 αν θέλετε να συνεχίσετε την εγκατάσταση δείχνει κάτι κινέζικα.όταν αλλάξω τα καλώδια της σύνδεσης sata σε μια απο τις διπλανές θέσεις της μητρικής πλακέτας και αλλάξω και το καλώδιο sata 2 (κίτρινο καλώδιο) με καλώδιο sata 3 (κόκκινο καλώδιο) κάνει πάλι την ίδια διαδικασία φτάνει στο ίδιο σημείο και εμφανίζει αυτή την φορά ένδειξη στα ελληνικά που λέει οτι η εγκατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί πατήστε f3 για τερματισμό.έχω καταλάβει απο τα bios οτι δεν διαβάζει τον σκληρό δίσκο. όταν τοποθετώ ξανά τον παλιό σκληρό δίσκο γίνεται κανονικά και format και εγγραφή-διαγραφή των windows και όλα κανονικά. αν και νομίζω οτι δεν έχει σχέση τα καλώδια sata2 με sata3 κλ αφού δεν διαβάζει στα bios έτσι κι αλλιώς τον σκληρό όπως θα έπρεπε να έκανε μπορεί να μου πεί κάποιος τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει;έχει κάποιο πρόβλημα ο σκληρός ή έχω κάνει κάτι λάθος;
John911 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Hi. μαλλον κατι παιζει με το bios. καντου μια αναβαθμιση. Επισης, οταν βαζεις το δισκακι των χρ και φορτωνει τους drivers, γραφει απο κατω πατα f6(νομιζω) αν χρειαζεται καποιους αλλους drivers.βαλτους σ ενα usb η floppy και φορτωσε τους εκει... ελπιζω να βοήθησα.
athens-g.e. Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 τι αναβάθμιση να κάνω; για τους drivers νομίζω οτι στο μήνυμα αναφέρει οτι δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση επειδή κάτι λείπει προφανώς drivers αλλά όταν βάζω τα cd και εκεί πάει κάτι να κάνει αλλά σταματάει.
John911 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 βαλε το δισκο που δουλευει και γραψε MSINFO32 στη γραμμη εντολων.δες την εκδοση του bios και δεσ στον ιστο(ουαο) αν υπαρχει αναβαθμηση.αν υπαρχει καν τη. βρες επισης τους drivers του δισκου και βαλτους σ ενα στικ. τωρα. ξεκινα εγκατασταση και αν δει το δισκο οκ. αν οχι. οταν βαζεις το cd και ξεκιναει να φορτωνει σου λεει, κατω, αν εχεις drivers που χρειαζονται για το συστημα πατα f6 να τους φορτωσει.εχεις βαλει λοιπον το στικ και τους περναει.οτι μπορω αλλο να σου πω ξαναρωτα.εδω θα ειμαι για κανα διωρο.
athens-g.e. Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 δες πμ. τελικά στην αναζήτηση που κάνω για βρώ την έκδοση του bios δείχνει και την έκδοση του bios μαζί με ημερομηνία αλλά και την έκδοση του smbios.σε αναζήτηση στο google με παραπέμπει σε μια σελίδα αλλά το μόνο που κάνει είναι να μου δείχνει με ένα χ σε ορισμένες επιλογές ποιές ανανεώσεις δεν έχουν γίνει χωρίς να μπορώ να κατεβάσω κάτι καθώς πρέπει να πληρώσει κάποιος για να κάνει update το ίδιος ισχύει και για τους drivers έχει η ίδια σελίδα κάτι και για drivers αλλά και εκεί τα ίδια ισχύουν για να κατεβάσεις.
washcloud Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Το γρηγορότερο/ασφαλέστερο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις τον νέο δίσκο σε άλλο σύστημα. Και για την ακρίβεια, να τον επιστρέψεις στο σημείο αγοράς (αν δεν τον έλαβες μέσω courier κτλ) και να τους πεις "δεν αναγνωρίζεται στο BIOS-δεν τον βλέπει η εγκατάσταση των Win", ώστε να τον δοκιμάσουν. Κατά τ' άλλα : α) Όταν παίζουν "Κινέζικα", υπάρχει κάποιου είδους conflict. Είτε γιατί ο δίσκος είναι προβληματικός, είτε λόγω κάποιας ασυμβατότητας. Οι SATA-2 δίσκοι όταν ήταν (είναι) να μπουν σε SATA-1 δυνατοτήτων μητρική, έπρεπε (στην πλειονότητα των περιπτώσεων), να μπει τζαμπεράκι στον δίσκο, για ν' αναγνωριστεί. Δεν ξέρω τί τρέχει με τους SATA-3 (και τί δυνατοτήτων είναι η μητρική σου), αλλά τσέκαρε τί λέει πάνω στο αυτοκόλλητο του δίσκου. β) Μία επρίπτωση επίσης υπάρχει να "φταίει" η έκδοση του BIOS σου, κι όπως σου είπαν να χρειάζεται να το αναβαθμίσεις. Τη διαδικασία όμως την κάνεις μέσα από το site της μητρικής σου (βρίσκεις εκεί το μοντέλο της), και φυσικά δεν χρειάζεται να ψάχνεσαι αριστεροδέξια όπου λένε ότι χρειάζεται να...πληρώσεις (καλό και τούτο....μα πού έπεσες..; ). Με προσοχή όμως, μη κάνεις κάτι λάθος, και μείνεις με τη μητρική στο χέρι, αν κάτι πάει λάθος με την αναβάθμιση. γ) Το να "μην διαβάζει το BIOS τον σκληρό", είναι και λίγο σχετικό - εξαρτάται κι από το αν όλα είναι σωστά ρυθμισμένα στο ΒΙΟS setup...(αυτό βέβαια το "σιγουρεύεις", συνδέοντάς τον στη θύρα που είχες τον παλιό δίσκο - πράγμα που φαντάζομαι ήδη έκανες, αλλά λέμε τώρα...) δ) "Κίτρινο" ή "Κόκκινο" καλώδιο, δεν παίζουν ρόλο. Το ίδιο είναι. Οι δίσκοι (και οι σχετικοί disk controllers των μητρικών) είναι που διαφέρουν (SATA-1,2,3) - αλλά τα καλώδια είναι "απλώς SATA". ε) Στα ΧΡ, που προαναφέρθηκε, χρειάζεται όντως να παρέξεις ξέχωρα τον SATA disk controller driver. Όταν αυτά είναι γνήσια, βέβαια. Αν έχεις καμμιά "πειραγμένη" έκδοση τους, δεν αποκλείεται να έχουν ενσωματωμένους διάφορους σχετικούς driver για πλήθος disk controllers, οπότε δεν τίθεται θέμα να τον δώσεις στην εγκατάσταση μέσω floppy (όχι USB stick), πατώντας F6 κτλ. Άλλωστε, απλά δε θα βλέπανε τα Win disk controller και συνεπώς και δίσκο, και δεν θα πετάγανε οθόνη "Κινέζικων".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.