Ather Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Τελωνείο = Συνολική αξία δέματος (έχει μέσα και τα μεταφορικά) επί (ΦΠΑ + ΔΕΤΕκλπ + δασμοί) + αμοιβή εκτελωνιστή. όπου ΦΠΑ=23%, για παραμεθόριο 16% ΔΕΤΕ κλπ = νομίζω 2% δασμοί = 0% (για ηλεκτρονικά είδη). αμοιβή εκτελωνιστή = Αν μιλάμε για ΕΛΤΑ 8€ για ups βλέπε άλλα threads πχ από e-shop όταν ζητήσω να το φέρουν στο εδώ κατάστημα επειδή κόβουν απόδειξη εδώ πληρώνω 5% περίπου λιγότερο από ότι Αθήνα. Για τελωνείο όμοια. Βέβαια με το μνημόνια κάπου πήρε το αυτί μου ότι θέλουν να τα καταργήσουν.
Mika Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 οκ νομιζα οτι οι τελωνιακοι δασμοι μπαινουν εξτρα απο το ΦΠΑ! επομενως ο φιλος κληθηκε να πληρωσει 2 φορες ΦΠΑ , ενα το αμερικανικο και ενα το ελληνικο, σωστα;
dreamercon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δεν υπάρχει ΦΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μερικές πολιτείες υπάρχει sales tax, αλλά αυτό δεν είναι ΦΠΑ. οκ νομιζα οτι οι τελωνιακοι δασμοι μπαινουν εξτρα απο το ΦΠΑ! επομενως ο φιλος κληθηκε να πληρωσει 2 φορες ΦΠΑ , ενα το αμερικανικο και ενα το ελληνικο, σωστα;
Ather Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Σωστά, στις USA δεν υπάρχει ΦΠΑ. Η amazon που έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα κόβει ΦΠΑ Ελλάδας και όχι Αγγλίας, btw αν έχετε κανένα γνωστό στο Α.Ο. πείτε του να τα στείλουν εκεί καθώς έχει ΦΠΑ 0% αλλά και τελωνείο
kgian Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Σωστά, στις USA δεν υπάρχει ΦΠΑ. Η amazon που έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα κόβει ΦΠΑ Ελλάδας και όχι Αγγλίας, btw αν έχετε κανένα γνωστό στο Α.Ο. πείτε του να τα στείλουν εκεί καθώς έχει ΦΠΑ 0% αλλά και τελωνείο Τι είναι το Α.Ο. ; Τα ηλεκτρονικά δεν έχουν δασμούς; Μόνο ΦΠΑ; Αυτό ίσως δεν είναι κακό. Εμένα προσωπικά τα 149Ε μου φαίνονται πολύ λίγα. Δεν ξέρω βέβαια σε τι τιμές παίζει το αντίστοιχο μηχάνημα στην Ελλάδα. Πάντως τα 149 στα 702 είναι 21%.
marios_geo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Για αποφυγή παρεξηγήσεων sales tax (ή αλλιώς φπα) ΥΠΑΡΧΕΙ στην αμερική, και είναι διαφορετικό σε κάθε πολιτεία. Είναι γύρω στο 6%. ΑΛΛΑ όταν κάνες αγορά από το internet, και το μαγαζί αυτό (πχ amazon) δεν έχει φυσική παρουσία στην πολιτεία που θα πάει το δέμα, δεν πληρώνεις φπα. Πρακτικά, αυτό ενδιαφέρει μόνο όσους μένουν Αμερική. Για τους υπολοίπους, αν θέλουν να αγοράσουν κάτι από μαγαζί (όχι online store) σε επικείμενη επίσκεψη στις ΗΠΑ, θα πληρώσουν κανονικά φπα.
Ather Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Ναι για ηλεκτρονικές αγορές μιλάμε πάντα. Εκτός παραμεθορίου το ΦΠΑ είναι 23% + ΔΕΤΕ φτάνει κοντά στο 25% και σε αυτό πρέπει να βάλουμε και τα μεταφορικά (παίρνουν κανονικά ΦΠΑ κλπ) Α.Ο. = Άγιο Όρος. 0% ΦΠΑ. Κάτι που κάνει πχ 100€ στην αθήνα αν αγοραστεί στο ΑΟ θα πάει στα 77, καθόλου άσχημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.