ikaruga24 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Πουρναρα δεν ειπα οτι ειναι αχρηστος/η αν καποιος μενει στο σπιτι του ως τα 34+, απλα οτι υπαρχει προβλημα ειτε δικαιολογημενο ειτε αδικαιολογητο. Εγω παντως αυτους που βλεπω να μενουν με τους δικους τους δεν τους βλεπω "ετοιμους" να αναλαβουν τιποτα μονοι τους και ναι μιλαω βλεπωντας απο τον κυκλο μου. Απλα οσο μεγαλωνει καποιος δυσκολευεται πολυ περισσοτερο να την κανει απο οτι οταν ειναι νεος και κατα την ταπεινη μου αποψη καλυτερα να φας το αγγουρι μικρος παρα μεγαλος και φυσικα μιλαω για φυσιολογικες καταστασεις και οχι καταστασεις που ζει γιος και μανα μονοι γιατι τους παρατησε ο πατερας κτλ.
bluesattack Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Πουρναρα δεν ειπα οτι ειναι αχρηστος/η αν καποιος μενει στο σπιτι του ως τα 34+, απλα οτι υπαρχει προβλημα ειτε δικαιολογημενο ειτε αδικαιολογητο. Προβλημα μπορει να υπαρχει και οταν καποιος κανει αμαν και κρα να φυγει (κακη σχεση με γονεις ).Η μηπως προβλημα θεωρειται οταν καποιος κραταει στο σπιτι τους γονεις (και τους βοηθαει ) και δεν τους βαζει σε γηροκομειο (οταν πολλοι απο αυτους δυσκολευονται να συντηρηθουν με την μικρη συνταξη )?
skywritergr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Που θα πάει, θα το πάρουμε χαμπάρι και στην Ελλάδα ότι μπορείς να μείνεις στο ίδιο σπίτι με άλλους 2 ανθρώπους για να κάνεις οικονομία από το ενοίκιο. Αλλά η εύκολη δικαιολογία είναι το πατρικό. 70% είναι η Μεσογειακή μας νοοτροπία και 30% η κρίση.
Septum Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Εγω πιστευω οτι η απαντηση στο θεμα δινεται απο την εξης ανισοτητα. Μεσος μισθος Ελληνα>ενοικιο,τροφη,ρουχισμος,εξοδα σπιτιου(ρευμα,νερο,,θερμανση),ρουχισμος,λοιπα καθημερινα εξοδα(ειδη υγιεινης,αναλωσιμα κουζινας,κλπ) Πιστευει καποιος οτι αυτη η εξισωση μπορει να εχει ισχυ και το ατομο να μπορει να κραταει στην ακρη εστω τα 2/10 του μισθου του για ψυχαγωγια*(μεσα και τα χομπυ).Στα παραπανω δεν υπαρχει καποιο αυτοκινητο για μεταφορικο βεβαια που σημανει εξοδα καθως και λεφτα στην ακρη.
skipperas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Που θα πάει, θα το πάρουμε χαμπάρι και στην Ελλάδα ότι μπορείς να μείνεις στο ίδιο σπίτι με άλλους 2 ανθρώπους για να κάνεις οικονομία από το ενοίκιο. Αλλά η εύκολη δικαιολογία είναι το πατρικό. 70% είναι η Μεσογειακή μας νοοτροπία και 30% η κρίση. Μεσογειακή δε νομίζω..ισπανία που ξέρω δηλαδή,καμία σχέση με εδώ!Εκεί πέρα απτά 18 και μετά το παιδί τραβάει το δρόμο του!Γελάνε με τα χάλια μας...
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 <<δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων>> 'H αλλιώς: "Kαi o πλούσιος και ο φτωχός, μπορούν να κοιμηθούν κάτω απο μία γέφυρα*, το πρόβλημα είναι οτι (ίσως) ο φτωχός δεν έχει αλλη επιλογή" *Αντικαταστήστε απλώς τη...γέφυρα, με σπίτι γονιών, ή ζήστε το σημερινό μύθο του...γεφυριού της Αρτας, προσπαθώντας να επιβιώσετε με μισθο...ανεκδοτο!
De@th L0rd Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Εγω πιστευω οτι η απαντηση στο θεμα δινεται απο την εξης ανισοτητα. Μεσος μισθος Ελληνα>ενοικιο,τροφη,ρουχισμος,εξοδα σπιτιου(ρευμα,νερο,,θερμανση),ρουχισμος,λοιπα καθημερινα εξοδα(ειδη υγιεινης,αναλωσιμα κουζινας,κλπ) Πιστευει καποιος οτι αυτη η εξισωση μπορει να εχει ισχυ και το ατομο να μπορει να κραταει στην ακρη εστω τα 2/10 του μισθου του για ψυχαγωγια*(μεσα και τα χομπυ).Στα παραπανω δεν υπαρχει καποιο αυτοκινητο για μεταφορικο βεβαια που σημανει εξοδα καθως και λεφτα στην ακρη. Νομίζω πως έχεις βάλει λάθος το σημάδι της ανισότητας καθώς και την ονομασία μέσος μισθός. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν κατώτατος μισθός. Γιατί αν στο μέσο μισθό βάλεις τους βουλευτές και τα στελέχη μπορεί να βγεί κανα 1000ρικο. Που δεν είναι. Με χιλάρικο και νοίκι ζείς.Κάτω από κει απλά επιβιώνεις με το ζόρι. Αυτά πάντα όταν είσαι μόνος σου έτσι; Γιατί οικογένεια και να θες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις με 1000 ευρώ μισθό, αν δε δουλεύουν και οι δύο, κ αν δουλεύουν και οι δύο και είστε μακριά από γονείς θα πληρώνεις να κρατάει κάποιος. Δύσκολες καταστάσεις και όποιος δε το παραδέχεται, δε θα αργήσει να το παραδεχθεί. Τον νεοελληνικό τρόπο ζωής, καλά θα κάνουμε να τον ξεχάσουμε.
ikaruga24 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Προβλημα μπορει να υπαρχει και οταν καποιος κανει αμαν και κρα να φυγει (κακη σχεση με γονεις ).Η μηπως προβλημα θεωρειται οταν καποιος κραταει στο σπιτι τους γονεις (και τους βοηθαει ) και δεν τους βαζει σε γηροκομειο (οταν πολλοι απο αυτους δυσκολευονται να συντηρηθουν με την μικρη συνταξη )? Πας αλλου εδω. Εγω λεω οτι απαξ και ζει καποιος 27+ ακομα σπιτι του με σχεδον μηδενικα ενσημα και χωρις σκοπο να την κανει το συντομοτερο απο εκει τοτε απλα υπαρχει προβλημα. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο παραξενο μου φενεται οταν καποιος τριανταρης (+) μου λεει οτι μενει ακομα με τους δικους του. Προυπηρεσια δεν εχεις? Ενσημα δεν εχεις? Δυναμη να πιασεις τον ταυρο απο τα κερατα δεν εχεις? Τι ειναι αυτο λοιπον που κραταει καποιον σπιτι του αν δεν ειναι οι οποιες παροχες και ανεσεις τις οποιες φυσικα και θα χασει αν παει να ζησει μονος του/της? Ποιο πολυ για αντρες μιλαω καθως για γυναικες ειναι περιεργες οι καταστασεις και ετσι δεν τις πιανω στο στομα μου.
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Το χειρότερο -για εμένα τουλάχιστον- δεν είναι αυτό, αλλά η αδιανόητη πραγματικότητα - “φαινόμενο”, των τελευταίων χρόνων τουλάχιστον, ότι το 95% (!) των νέων ανθρώπων, που ζουν εκτός σπιτιού, [πουλώντας μούρη ανεξαρτησίας & δε συμμαζεύεται] στην ουσία το πετυχαίνουν μόνο με χρηματοδότηση, έτερη της εργασίας τους. Δηλαδή με λεφτά άλλων. Δηλαδή, ΟΚ δεν μένουν μεν με την οικογένεια τους, μα η οικογένεια, άμεσα ή έμμεσα, τους τσοντάρει* έως και ένα εξτρά μηνιάτικο κάθε μήνα, με δεκάδες τρόπους! Για παράδειγμα, παρέχοντας τους το (άλλο) σπίτι που θα μείνουν, κι αν δεν υπάρχει τέτοιο πληρώνοντας τους το ενοίκιο, η μέρος αυτού, ή τους λογαριασμούς του σπιτιού [ΔΕΚΟ/κοινόχρηστα κ.λπ.] Για τις γυναίκες βεβαίως, εκτός από το γονεικό, υπάρχει και το χορηγικό πορτοφόλι..! * Κι έτσι "το παιδί", δεν διαμαρτύρεται, για τον ανύπαρκτο σχεδόν μισθου-λάκο...
freedubus Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Για τις γυναίκες βεβαίως, εκτός από το γονεικό, υπάρχει και το χορηγικό πορτοφόλι..! Οοοοοόλες!
klainmaingr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Για παράδειγμα, παρέχοντας τους το (άλλο) σπίτι που θα μείνουν, κι αν δεν υπάρχει τέτοιο πληρώνοντας τους το ενοίκιο, η μέρος αυτού, ή τους λογαριασμούς του σπιτιού [ΔΕΚΟ/κοινόχρηστα κ.λπ.] Το πρόβλημα σε αυτό που είναι; Απο το να κάτσει κάποιος μέχρι ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ θεωρήσει οτι μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις υποχρεώσεις ενός σπιτιού (ποτέ, εξ'ου και τα αποτελέσματα της "έρευνας"), κάνει το βήμα μια 10ετια νωρίτερα έστω και με τη βοήθεια γονιών. Σε περιορισμένο βάθος χρόνου βλέπει τις πραγματικές ανάγκες/έξοδα κτλ.. και αποκόπτεται πλήρως ΠΟΛΥ πιο εύκολα και ΠΟΛΥ πιο γρήγορα. Άλλο να φαντάζεσαι/υπολογίζεις στα χαρτιά μια κατάσταση και άλλο να την ζείς. Δηλαδή ή κάθεται κάποιος με τη μάνα του και τον ταίζει μέχρι τα 40 ή πάει εντελώς μόνος και τρώει βρούβες κάτω απο μια γέφυρα; Μέση λύση δεν; Η μεταβατική περίοδος είναι ούμπερ αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Αλλα real μεταβατική.. Όχι μέχρι να πάρεις σύνταξη.
De@th L0rd Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Το πρόβλημα σε αυτό που είναι; Απο το να κάτσει κάποιος μέχρι ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ θεωρήσει οτι μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις υποχρεώσεις ενός σπιτιού (ποτέ, εξ'ου και τα αποτελέσματα της "έρευνας"), κάνει το βήμα μια 10ετια νωρίτερα έστω και με τη βοήθεια γονιών. Σε περιορισμένο βάθος χρόνου βλέπει τις πραγματικές ανάγκες/έξοδα κτλ.. και αποκόπτεται πλήρως ΠΟΛΥ πιο εύκολα και ΠΟΛΥ πιο γρήγορα. Άλλο να φαντάζεσαι/υπολογίζεις στα χαρτιά μια κατάσταση και άλλο να την ζείς. Δηλαδή ή κάθεται κάποιος με τη μάνα του και τον ταίζει μέχρι τα 40 ή πάει εντελώς μόνος και τρώει βρούβες κάτω απο μια γέφυρα; Μέση λύση δεν; Η μεταβατική περίοδος είναι ούμπερ αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Αλλα real μεταβατική.. Όχι μέχρι να πάρεις σύνταξη. Γεγονός με τις βιασμένες απόψεις των φόρουμ γενικότερα, είναι ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν υπολογιστές. ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ. Εντελώς αντίθετες. Κι αυτό καταντάει απίστευτα εκνευριστικό ώρες ώρες.΄Η μάλλον διαρκώς εκνευριστικό. Πχ: - Α ρε νεολαία όλο κάθεσαι στις καφετέριες κ δε πας να δουλέψεις Αντίθετη - Τι περιμένεις όταν οι ελληνάρες τα κατάντησαν έτσι και δεν υπάρχει πουθενά δουλειά; Τα πάντα απόλυτα κ ισοπεδωτικά από τους απανταχού ξερόλες των φόρουμ που στη πραγματική ζωή τους αν συμπεριφερόντουσαν έτσι δε θα προλάβαιναν να μετρούσαν σφαλιάρες.Κι άλλο να το κάνεις με λίγο χιούμορ, κι άλλο να το πιστεύεις σαν ηλίθιος, και να θες να πείσεις όλους τους υπόλοιπους. Επιπλέον εκτός από τους απόλυτους κάφρους, έχουμε και τους υπέρμετρα πολιτικά ορθούς: - Φοράνε κράνος ακόμα και στο αυτοκίνητο - Είναι πάντα νόμιμοι στις συναλλαγές τους - Είναι πάντα ηθικοί - Κάνουν ασφαλές σεξ χρησιμοποιώντας διπλό προφυλακτικό+σπερμοκτόνο - Είναι πάντα φιλάνθρωποι - Είναι πάντα φιλόζωοι - Οδηγάνε πάντα σωστά Συνοψίζοντας είναι τέλειοι πάντα κ παντού. Περιμένεις να γίνει σοβαρή κουβέντα;
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Με τη Φεουδαρχία που έρχεται, θα επιστρέψει και η οικογένεια στο παλιό στυλ: όλοι μαζί σε ένα σπίτι. Γιαγιά, παππούς, γονείς, παιδιά. Με τα νέα μέτρα που έρχονται, δε θα μπορεί κανείς να έχει και σπίτια στην κατοχή του (παρά μόνο οι πολύ πλούσιοι).
evabb Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Για τις γυναίκες βεβαίως, εκτός από το γονεικό, υπάρχει και το χορηγικό πορτοφόλι..! πως το ενοεις το χορηγικο πορτοφολι; ο γκομενος που θα πληρωσει το ενοικιο η ο γκομενος που θα κερασει τον καφε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.