Moderators Praetorian Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 There's no way that moving in with your parents is a sign that your life is on track. (= Το να εγκατασταθείς στο πατρικό σου, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί σημάδι ότι η ζωή σου είναι στο σωστό δρόμο) - Jerry Seinfeld ^^^ Πολύ σοφά λόγια.
pournaras Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 There's no way that moving in with your parents is a sign that your life is on track. (= Το να εγκατασταθείς στο πατρικό σου, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί σημάδι ότι η ζωή σου είναι στο σωστό δρόμο) - Jerry Seinfeld ^^^ Πολύ σοφά λόγια. Πολυ σοφα λογια απο ενα γονο εβραιων γονιων (με την καλη εννοια το "εβραιων"), που γεννηθηκε και μεγαλωσε στη νεα υορκη, χωρις να γνωριζει τι σημαινει μεσογειακος τροπος ζωης και δεσμος του παιδιου με τη μητερα του. Θα μπορουσε ας πουμε αυτο να το πει τοσο ευκολα ενας ιταλος, ακομη κι αν δεν ειχε δει ποτε του την ιταλια;
SlackulatoR Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Καλά κάνουν και μένουν με τους γονείς, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε. Εγώ ζω μόνος μου και όσα χρήματα βγάζω τα όλα ξοδεύω μόνο και μόνο για να επιβιώσω. Δηλαδή φαϊ και έξοδα σπιτιού. Τι κατάλαβα; Είμαι ανεξάρτητος; Ε και; Τι να το κάνω; Απλά είμαι ένα γραναζάκι του συστήματος και βγάζω κάποια χρήματα για να μπορεί ο Χ εργοδότης να κάνει διακοπούλες σε νησιά. Ναι αλλά μπορείς να τζαμάρεις ότι ώρα θέλεις! Κάτι είναι και αυτό
De@th L0rd Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δείτε! Δείτε πως μιλάει για την οικογένειά του! Πέρα από την πλάκα τον καταλαβαίνω απόλυτα. Μερικά άτομα ΔΕΝ μπορούν να συζήσουν με τους γονείς τους για κανένα λόγο. Συμπεριλαμβανομένου εμού. Είναι οι χειρότεροι συγκάτοικοι. Κάποιο άλλοι μπορούν και ανέχονται τη μουρμούρα και την ανάκριση για το κάθε τι, προκειμένου να έχουν καθαρά σώβρακα έτοιμα, σεντόνια και φαΐ. Εγώ προτιμάω το αντίθετο. Να μη έχω τη γκρίνια κ να τα κάνω όλα μόνος μου.Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό.
Moderators Praetorian Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Πολυ σοφα λογια απο ενα γονο εβραιων γονιων (με την καλη εννοια το "εβραιων"), που γεννηθηκε και μεγαλωσε στη νεα υορκη, χωρις να γνωριζει τι σημαινει μεσογειακος τροπος ζωης και δεσμος του παιδιου με τη μητερα του. Θα μπορουσε ας πουμε αυτο να το πει τοσο ευκολα ενας ιταλος, ακομη κι αν δεν ειχε δει ποτε του την ιταλια; Εγώ πάντως ως γόνος Ελλήνων (με την όποια έννοια), συμφωνώ απόλυτα. To quote είναι από τη σειρά ως κομμάτι από stand-up skit. (i.e δεν ειπώθηκε σε συνέντευξη).
alexnir Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 αν και ειμαι στην ιδια φαση με τον φιλο παραπανω που λεει πως αν μενεις μονος σου, με ενοικιο, δεν σου μενουν λεφτα ουτε για extra κwλοχαρτο σε περιπτωση κοψιματος αλλα παρολα αυτα εγω το διασκεδαζω! μου αρεσει βρε παιδι μου και την βρισκω με αυτην την ανεξαρτησια! τι να πω, ισως ειμαι αισιοδοξος χαρακτηρας που διακεδαζει την μιζερια του....δεν ξερω. αλλα επισης δυστηχως, ανηκω και στην κατηγορια που δεν μπορω να μιλησω/συνεννοηθω με τους δικους μου. μακρυα και αγαπημενοι...
Lucifer Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Τυχεροί είναι μόνο όσοι έχουν κληρονομήσει κάνα σπιτάκι. Αν δεν έχεις τον βραχνά του ενοικίου, τα βγάζεις πέρα και με λίγα χρήματα. Ισχύει. Αλλά συνήθως κληρονομούνται/μεταβιβάζονται πατρικά τα τετραγωνικά των οποίων είναι για οικογένειες. Για να το συντομεύω, ποιος ψήνεται να μου σφουγγαρίζει με αντάλλαγμα μπύρες και ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ;
alexnir Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ισχύει. Αλλά συνήθως κληρονομούνται/μεταβιβάζονται πατρικά τα τετραγωνικά των οποίων είναι για οικογένειες. Για να το συντομεύω, ποιος ψήνεται να μου σφουγγαρίζει με αντάλλαγμα μπύρες και ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ; κρατα τις μπυρες σου....να σιδερωνεις ξερεις?
Lucifer Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Πουκάμισα. Όλα τα άλλα είναι το είδος των ρούχων που απλώς πρέπει να κρεμάσεις σωστά όσο στεγνώνουν. Γιατί μπορεί να 'μαστε σπιτόγατοι, μα είμαστε και ΑΝΤΡΕ.
freedubus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ποσους γονεις εχετε συναντησει που πληρωνουν τα παιδια τους με τη συνταξη τους? Τρα-γι-κο κατ' εμε. Αν απο τα 18 του το εστελναν στο καλο μακρια απο το σπιτι να παλεψει μονο του το παιδι τοτε και η κατασταση δεν θα ειχε ως εχει τωρα. [...] Καταλαβαινω οτι δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τις ιδιες δυναμεις αλλα ελεος βλεπω κοσμο και κοσμακη που ουτε καν το σκεφτεται να φυγει (ουτε και το σκεφτοταν ποτε) απο το σπιτι μην χασουν τις ανεσεις. Ο μπαμπακας αναλαμβανει τα "καθαρισει" καταστασεις, η μαμακα αναλαμβανει να ξεβρωμησει και να ταισει τους γιους και τις κορες κτλ. Μην περασω καν στο θεμα "χορηγος" απο το σπιτι. Κοίτα, ο βασικός ρόλος των γονιών είναι να λειτουργούν ως δεκανίκι μέχρι να σταθεί το παιδί ολοκληρωτικά μόνο του στα πόδια του (ή και αν πέσει). Δεν υπάρχει ακριβής χρονικός προσδιορισμός στο πότε θα γίνει αυτό. Το "έκλεισες τα 18, δρόμο, δε σε ξέρω δε με ξέρεις" μου θυμίζει καπιτάλες Αμερικάνους και κάτι Ολλανδές φίλες που μου έλεγαν οτι όταν έγιναν 18 οι γονείς τους τις πέταξαν απ΄ το σπίτι επειδή αρκετά τις τάιζαν τόσα χρόνια και ήθελαν επιτέλους να πάρουν μερσεντές και σπίτι στις Αντίλλες. Ένα παιδί περνάει κάποιες συγκεκριμένες και απαραίτητες φάσεις στη ζωή του, μεγάλωμα, σχολείο κλπ. κατά τις οποίες οι γονείς του πληρώνουν όλα τα έξοδα. Στα 18-24 δε θεωρώ οτι ένα πριν λίγο παιδί-πλέον νεαρός ενήλικας μπορεί να ζήσει μόνο του και να επωμιστεί ολοκληρωτικά τα έξοδά του. Δε γίνεται, και αν γίνεται θα χάσει από άλλους τομείς, δεν είναι ολοκληρωμένος ακόμα, δεν είναι καταρτισμένος, δεν έχει εργασιακή προυπηρεσία, δεν έχει τίποτα. Όμως πιστεύω οτι σε αυτή την ηλικία οφείλει κάποιος να αρχίσει να εργάζεται (έστω πάρτ τάιμ, να πληρώνει μερικές ανάγκες του μόνος του) και επίσης οφείλει να μείνει χωριστά από τους δικούς του. Ακόμα κι αν του πληρώνουν οι γονείς του όλο ή ένα μέρος του νοικιού, ακόμα κι αν μένει στη διπλανή πόρτα, πρέπει να φύγει. Είναι απαραίτητο μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης αυτό. Η σκόπιμη παρατεταμένη συγκατοίκηση με τους γονείς, ακόμα κι αν φαίνεται να έχει οφέλη όπως η εξοικονόμηση χρημάτων (που παπάρια εξοικονόμηση χρημάτων γίνεται, για πολλούς λόγους) είναι κάτι μη φυσιολογικό, όπως μη φυσιολογικό είναι να μην έχει εργαστεί κάποιος ούτε μια μέρα στη ζωή του αφότου έκλεισε τα 18.
insomniaK Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 μία που μίλησε ο λούσιφερ για πουκάμισα. Αυτά τα Ζάρα, όνομα και πράγμα είναι. ΔΕΝ σιδερώνονται ούτε από μάνα.
leftermann Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 πλάκα κάνεις ρε Φρη; Πρώτα φεύγουμε από το σπίτι και μετά ωριμάζουμε; Θα μπορούσες να πεις καλύτερα "φεύγουμε στα 24 μας γιατί δεν τους αντέχουμε άλλο τους γέρους, θέλουμε να γαμάμε ελεύθερα και να φωνάζουμε φίλους όποτε γουστάρουμε, αλλά την δεη την στέλνουμε τον γέρο, και τη σακούλα με τα ασιδέρωτα στη γριά, μαζί με τα άδεια τάπερ να τα γεμίσει με ζεστό φαγάκι". Πρώτα ωριμάζουμε, ανεξαρτητοποιούμαστε, και μετά την κάνουμε σαν κύριοι από το σπίτι. Και άπαξ και την κάνουμε, δεν απλώνουμε το χεράκι ξανά με την παλάμη προς τα πάνω.
freedubus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Πρώτα ωριμάζουμε, ανεξαρτητοποιούμαστε, και μετά την κάνουμε σαν κύριοι από το σπίτι. Και άπαξ και την κάνουμε, δεν απλώνουμε το χεράκι ξανά με την παλάμη προς τα πάνω. Έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι όμως, γι' αυτό είναι πραγματικότητα όσα αναφέρονται στο πρώτο πόστ. Γιατι αυτό το "άπαξ" μπορεί να πάρει πολύυυυυυυυ καιρό, μπορεί να φτάσει και στο άπειρο. Και κυρίως, μπορεί να μην κάνεις τίποτα, περιμένοντας αυτό το "άπαξ". Ενώ η κατάσταση που περιγράφεις πόσο να κρατήσει; 2-3-4 χρόνια; Ε, κάποια στιγμή ξυπνάς, εξελίσσεσαι, προχωράς, αρχίζεις να κάνεις κανένα μεροκάματο, μαθαίνεις να μαγειρεύεις, αγοράζεις σίδερο και σιδερώστρα, πληρώνεις καμιά ευδάπ, κανένα νοίκι κτλ. και μια ωραία πρωία ξυπνάς και ανακαλύπτεις οτι ο μικρός Χ μπορεί να κάνει ποδήλατο μόνος του χωρίς τις βοηθητικές.
status Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 πλάκα κάνεις ρε Φρη; Πρώτα φεύγουμε από το σπίτι και μετά ωριμάζουμε; Θα μπορούσες να πεις καλύτερα "φεύγουμε στα 24 μας γιατί δεν τους αντέχουμε άλλο τους γέρους, θέλουμε να γαμάμε ελεύθερα και να φωνάζουμε φίλους όποτε γουστάρουμε, αλλά την δεη την στέλνουμε τον γέρο, και τη σακούλα με τα ασιδέρωτα στη γριά, μαζί με τα άδεια τάπερ να τα γεμίσει με ζεστό φαγάκι". Πρώτα ωριμάζουμε, ανεξαρτητοποιούμαστε, και μετά την κάνουμε σαν κύριοι από το σπίτι. Και άπαξ και την κάνουμε, δεν απλώνουμε το χεράκι ξανά με την παλάμη προς τα πάνω. Σόρρυ ρε φίλε έχω πάρει πλυντήριο και ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη με το manual..δ μπορείς να με κατηγορήσεις, όχι:Ρ Μένω μόνος απο το 2003~, εντάξει μένω σχετικά κοντά στους γονείς μου (δικό μας σπίτι, γκόμενος με προίκα:Ρ), όσο δούλευα και ήμουν 9-5 δουλειά και 19:00-22:40 σχολείο ΝΑΙ η μάνα μου με τάιζε και μου έπλενε ρούχα, πλέον όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.