Vintage Jewel Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Την οικονομική κρίση προβάλλουν ως αιτία οι Ελληνες νέοι που διαβιούν στην οικογενειακή εστία ακόμη και μετά τα 30 έτη. Οπως επισημαίνει η Επίτροπος για θέματα Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Πολυγλωσσίας της ΕΕ κα Α. Βασιλείου, σε ποσοστό 61% των Ελλήνων ηλικίας 18-34 ετών οι οποίοι ζουν με τους γονείς τους επικαλούνται ως κύρια αιτία του τόπου διαβίωσής τους την οικονομική κρίση. Ειδικότερα, ποσοστό 46% των νέων ενηλίκων ηλικίας 18-34 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να ζουν τουλάχιστον με έναν από τους γονείς ενώ φαίνεται ότι οι νέοι Έλληνες (61%), Ούγγροι (64%) και Πορτογάλοι (62%) έχουν την τάση να προβάλλουν ως αιτία την έλλειψη οικονομικών πόρων ακόμη πιο συχνά από ό,τι οι νέοι σε άλλα κράτη μέλη. Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους οι νέοι δεν εγκαταλείπουν το πατρικό σπίτι τους, η πλειονότητα των νέων Ευρωπαίων προβάλλει λόγους υλικής φύσης: * το 44% πιστεύει ότι οι νέοι ενήλικοι δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να φύγουν από το σπίτι των γονέων τους ενώ * το 28% είναι της γνώμης ότι υπάρχει έλλειψη στέγης σε προσιτές τιμές. * το 16% έχει την τάση να προσάπτει στους νέους εγωισμό, συμφωνώντας με την παρατήρηση ότι οι νέοι σήμερα θέλουν όλες τις ανέσεις του σπιτιού χωρίς να χρειάζεται να φέρουν το βάρος των ευθυνών. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου, η οικονομική κρίση, ιδίως στον ευρωπαϊκό νότο, εντείνει το φαινόμενο της στέγασης των νέων σχετικά μεγάλης ηλικίας στο σπίτι των γονιών τους ενώ η αύξηση της ανεργίας στις νεανικές ηλικίες αυξάνει και το φαινόμενο της εγκατάλειψης της αυτόνομης οικίας και της επανεγκατάστασης των νέων στο σπίτι των γονιών τους. Συμμεριζόμενη την άποψη του Έλληνα ευρωβουλευτή, η κα. Βασιλείου ανέφερε πως ενώ οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των βόρειων ευρωπαϊκών κρατών μελών και ορισμένων από τα νότια κράτη της Ευρώπης μπορούν να εξηγηθούν κυρίως από τις οικονομικές συνθήκες, υπάρχουν και κάποιοι πολιτισμικοί παράγοντες, όπως η σημασία που αποδίδεται στον οικογενειακό πυρήνα ή ο διαφορετικός τρόπος ζωής που επιτρέπει στους νέους να είναι πιο ανεξάρτητοι. Οι παράγοντες αυτοί είναι, ωστόσο, δύσκολο να εκτιμηθούν. Πηγη http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=49290955
Tenshi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Οι γυναίκες δέν κάνουν σπίτι, ρα! Βρίσκουν σπίτι!
ikaruga24 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Και ακριβως αυτος ειναι ο λογος που μας πατανε τοσο πολυ. Σου λεει "ελα μωρε, οτι και να γινει οι γονεις θα πληρωνουν τις μαλακιες του γιου/ κορης τους". Ποσους γονεις εχετε συναντησει που πληρωνουν τα παιδια τους με τη συνταξη τους? Τρα-γι-κο κατ' εμε. Αν απο τα 18 του το εστελναν στο καλο μακρια απο το σπιτι να παλεψει μονο του το παιδι τοτε και η κατασταση δεν θα ειχε ως εχει τωρα. Αντε λογο Ελλαδας και λογο των γονιων που -θελουν- να βλεπουν το παιδι τους να πω ενα μεγιστο οριο ηλικιας 24. Απο εκει και περα οταν βλεπω μουσκαρους και γαιδαρες 30+ ετων να μενουν με τους δικους ακομα ενταξει μου κανει καπως και αυτοματα μου παει το μυαλο οτι υπαρχει προβλημα ειτε δικαιολογημενο ειτε αδικαιολογητο. Καταλαβαινω οτι δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τις ιδιες δυναμεις αλλα ελεος βλεπω κοσμο και κοσμακη που ουτε καν το σκεφτεται να φυγει (ουτε και το σκεφτοταν ποτε) απο το σπιτι μην χασουν τις ανεσεις. Ο μπαμπακας αναλαμβανει τα "καθαρισει" καταστασεις, η μαμακα αναλαμβανει να ξεβρωμησει και να ταισει τους γιους και τις κορες κτλ. Μην περασω καν στο θεμα "χορηγος" απο το σπιτι.
Chrisxxx Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μην είσαι τόσο απόλυτος, υπάρχουν ατομα που θέλουν να φύγουν αλλά δεν μπορουν λόγω οικονομικών συνθηκών. Ακόμα και να δουλευεις το σκέφτεσαι αλλιως, βγάζω 600 αν νοικιάσω δίνω όλα μου τα χρήματα εκει ενώ αν μείνω με τους γονείς μου, μου μένουν κάποια χρήματα στην άκρη. Προσωπικά είμαι υπερ του να φύγει κάποιος από το σπίτι αν του δοθεί η ευκαιρία με κάθε κόστος αλλά δεν είναι πάντα ευκολο να γίνει.
Tenshi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Ειναι λίγο Master in Hell or Servant in Heaven φάση. Όντας στο πατρικό,έχεις το γρήγορο internet,σου σιδερώνουν και σου πλένουν τα βρακιά,εχεις ζεστο φαί.Σε γενικές γραμμές έχεις παροχές τσάμπα,άνετη ζωή και μένει και κανα ψιλό στην άκρη όπως είπε ο Chrisxxx...ΑΛΛΑ ...δέν είσαι ανεξάρτητος. Οταν πληρώνεις και μένεις μόνο σου,είσαι το Alpha male,ο γαματος,ο king of the castle!Δέν δίνεις λόγο σε κανένα,που πάς,τι κάνεις,οργανώνεις και ένα όργιο αν γουστάρεις...ΑΛΛΑ...ζείς ασκητικά τις περισσότερες φορές,σου λένε για διακοπές στην Πάρο και γελάς (απ τα νεύρα σου),σου τα τινάζει η mobo και σφίγγεις τα δόντια γιατι δέν έχεις για να την φτιάξεις πάρεις άλλη. Περι ορέξεως...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Καλά κάνουν και μένουν με τους γονείς, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε. Εγώ ζω μόνος μου και όσα χρήματα βγάζω τα όλα ξοδεύω μόνο και μόνο για να επιβιώσω. Δηλαδή φαϊ και έξοδα σπιτιού. Τι κατάλαβα; Είμαι ανεξάρτητος; Ε και; Τι να το κάνω; Απλά είμαι ένα γραναζάκι του συστήματος και βγάζω κάποια χρήματα για να μπορεί ο Χ εργοδότης να κάνει διακοπούλες σε νησιά.
bluesattack Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μην ξεχναμε και την ενδιαμεση κατασταση.Ημι-ανεξαρτησια.Ενοικιο με παροχες απο το σπιτι , σαφως μειωμενες , αλλα ουσιαστικες
The_Judas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Καλά κάνουν και μένουν με τους γονείς, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε. Εγώ ζω μόνος μου και όσα χρήματα βγάζω τα όλα ξοδεύω μόνο και μόνο για να επιβιώσω. Δηλαδή φαϊ και έξοδα σπιτιού. Τι κατάλαβα; Είμαι ανεξάρτητος; Ε και; Τι να το κάνω; Απλά είμαι ένα γραναζάκι του συστήματος και βγάζω κάποια χρήματα για να μπορεί ο Χ εργοδότης να κάνει διακοπούλες σε νησιά. Πολύ σωστό. Όταν μένεις μόνος και απλά τα βγάζεις πέρα, οι ελευθερίες είναι μειωμένες εκ των πραγμάτων. Έχεις δικό σου χώρο, αλλά δεν μπορείς να πας διακοπές, ταξίδια ή να ξοδέψεις τα χρήματα για διασκέδαση. Τυχεροί είναι μόνο όσοι έχουν κληρονομήσει κάνα σπιτάκι. Αν δεν έχεις τον βραχνά του ενοικίου, τα βγάζεις πέρα και με λίγα χρήματα.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Πολύ σωστό. Όταν μένεις μόνος και απλά τα βγάζεις πέρα, οι ελευθερίες είναι μειωμένες εκ των πραγμάτων. Έχεις δικό σου χώρο, αλλά δεν μπορείς να πας διακοπές, ταξίδια ή να ξοδέψεις τα χρήματα για διασκέδαση. Τυχεροί είναι μόνο όσοι έχουν κληρονομήσει κάνα σπιτάκι. Αν δεν έχεις τον βραχνά του ενοικίου, τα βγάζεις πέρα και με λίγα χρήματα. Quoted for Truth. Αρκεί να μη πέσεις στα δίχτυα του καταναλωτισμού όπως οι περισσότεροι νεοέλληνες με τα γαμωγκάτζετς και τα κωλοαυτοκίνητα που τα χρωστάνε κι αυτοί δεν ξέρουν που
liopyr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Καλά κάνουν και μένουν με τους γονείς, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε. Εγώ ζω μόνος μου και όσα χρήματα βγάζω τα όλα ξοδεύω μόνο και μόνο για να επιβιώσω. Δηλαδή φαϊ και έξοδα σπιτιού. Τι κατάλαβα; [..] Ενοίκιο: 240€ Πάγια: 100€ Ξυπνάς το πρωί και δεν διαταράσσει κανένας πούστης την ψυχική σου ηρεμία: Priceless.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Quoted for Truth. Αρκεί να μη πέσεις στα δίχτυα του καταναλωτισμού όπως οι περισσότεροι νεοέλληνες με τα γαμωγκάτζετς και τα κωλοαυτοκίνητα που τα χρωστάνε κι αυτοί δεν ξέρουν που Ποιόν καταναλωτισμό...εδώ μιλάμε φέτος έκοψα την θέρμανση (δεν ανάβω δηλαδή) για οικονομία
pappous_soulis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Ξυπνάς το πρωί και δεν διαταράσσει κανένας πούστης την ψυχική σου ηρεμία: Priceless. Δείτε! Δείτε πως μιλάει για την οικογένειά του!
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Ο λόγος που δεν έχουμε χιλιάδες άστεγους στην Ελλάδα είναι οι αυτοί οι γονείς. Γι΄ αυτό μερικοί δεν αντιλαμβάνονται πόσο τραγικά είναι τα πράγματα. Για βγες στο εξωτερικό να τους πεις ότι στην Ελλάδα μένουν μέχρι τα 34 με τους γονείς να δεις πως θα σε κοιτάνε.
liopyr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δείτε! Δείτε πως μιλάει για την οικογένειά του! Και είμαι και το μοναδικό αρσενικό μέλος της. Μέχρι και τα γυναικολογικά του σκυλιού έπρεπε να υπομένω εκεί μέσα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.