Προς το περιεχόμενο

Νεος στην υδρόψυξη

kanesaxo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H αντλία που διάλεξες, Σταύρο, είναι όντως πολύ ικανή και πραγματικά ήσυχη! ΌΛΑ το Eheim-derivatives είναι ήσυχα (με κορυφαία την Innovatek με το volt-mod) και πολύ ικανά (παρά τη "φήμη" ότι είναι πιο αδύναμα). Αν της βάλεις και το shoggy από κάτω, πραγματικά δεν υφίσταται ακουστικά!

Τώρα, όσον αφορά τα μπλοκ, θεωρώ ότι το ΕΚ είναι συνολικά καλύτερο, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή όσον αφορά ψύξη GPU και απολύτως κορυφαίο όσον αφορά τα VRM! Check it out for yourself.

AN δε θέλεις να παντρευτείς το full-cover μπλοκ, μπορείς να πάρεις ένα GPU-only σαν το Missouri (τα οποία έχουν σαρωτικές επιδόσεις!), αλλά μετά σου μένει να λύσεις το θέμα των VRM, που ως γνωστόν στις 5870 είναι μεγάλο fail (καλά, σε ποιόν τα λέω τώρα! B)).

Τα tank πράγματι διαδραματίζουν δευτερεύοντα ρόλο, αλλά αν αποφασίσει κάποιος να βάλει κάποιο θέλει προσοχή γιατί μερικά θάβουν στην κυριολεξία τη ροή, ενώ υπάρχουν και κάποια άλλα που είναι σκέτη καύλα από κάθε άποψη (πλην της τιμής...).

Όπως είπε και ο Ραφαήλ, η 5870 έχει ψωμάκι ακόμη...

Δημοσ.

Όχι παίζουν και τα ποσά λίτρα ανά ώρα μεταφέρει

Εγώ για αντλία θα έπαιρνα αυτήν και για Gpu block αυτό

Ραφαηλ δε μπαινει αυτη στη δικη μου,ειναι για την V2, εγω εχω reference pcb.

H αντλία που διάλεξες, Σταύρο, είναι όντως πολύ ικανή και πραγματικά ήσυχη! ΌΛΑ το Eheim-derivatives είναι ήσυχα (με κορυφαία την Innovatek με το volt-mod) και πολύ ικανά (παρά τη "φήμη" ότι είναι πιο αδύναμα). Αν της βάλεις και το shoggy από κάτω, πραγματικά δεν υφίσταται ακουστικά!

Τώρα, όσον αφορά τα μπλοκ, θεωρώ ότι το ΕΚ είναι συνολικά καλύτερο, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή όσον αφορά ψύξη GPU και απολύτως κορυφαίο όσον αφορά τα VRM! Check it out for yourself.

AN δε θέλεις να παντρευτείς το full-cover μπλοκ, μπορείς να πάρεις ένα GPU-only σαν το Missouri (τα οποία έχουν σαρωτικές επιδόσεις!), αλλά μετά σου μένει να λύσεις το θέμα των VRM, που ως γνωστόν στις 5870 είναι μεγάλο fail (καλά, σε ποιόν τα λέω τώρα! B)).

Τα tank πράγματι διαδραματίζουν δευτερεύοντα ρόλο, αλλά αν αποφασίσει κάποιος να βάλει κάποιο θέλει προσοχή γιατί μερικά θάβουν στην κυριολεξία τη ροή, ενώ υπάρχουν και κάποια άλλα που είναι σκέτη καύλα από κάθε άποψη (πλην της τιμής...).

Όπως είπε και ο Ραφαήλ, η 5870 έχει ψωμάκι ακόμη...

Καλως τον ειδικό!

Ερνέστο,περί αντλίας διάβασα πως ειναι πολύ καλή η συγκεκριμμένη και μαλιστα η σειρά αυτης της εταιριας ειναι απο τις πιο ησυχες,αλλα οι πιο μεγάλες εχουν τον μειονεκτημα πως ειναι 230V.

Επισης ειδα πως σε ενα συστημα κοινο (για τον μυθο των λιτρων/ωρα) μια αντλια με μια αλλη με τεραστια διαφορα σε αυτην τη τιμη ειχαν μολις 1-1.5 βαθμο διαφορα ψυξης.

Θα μου πεις για καποιους ο 1.5 βαθμος ισως ειναι 2 ματς.Για μενα που θελω ησυχια, δεν με απασχολει.

Το τεστ/ριβιου που μου παρεθεσες το βρηκα χθες και απο κει επελεξα το Gpu block,βλεπω πως και το ΕΚ ειναι καλυτερο καπου.

Αυτο που λες περι μπλοκ μονο για πυρηνα και ψυξης vrm λυνεται με αυτο! (ξερεις,πως μολις το ειδα κατευθειαν σκεφτηκα "κανε πλακα να χωραει με την μκ13!!!")

Εντελει ειναι πιο οικονομικο να παρεις μονο gpu block για να σου μεινει και στις μελλοντικες καρτες.

Y.G. κοιταξε τωρα τι βρωμικη σκεψη περασε απτο μυαλο μου.Η μκ13 εχει διαφορα σωματος ψυκτρας με pcb 20.8mm

Το plate δαυτο, εχει υψος 18.2mm

Που σημαινει μπορουμε να τα συνδυασουμε.

Βεβαια απο τη μερια που εχει τα heatpipes πρεπει προφανως να "φαμε" τα φινς τoy plate για να χωρεσουν ολα μαζι.

Εκει που κωλυομαι ειναι πως δε γνωριζω τι υψος εχουν τα φινς του plate, ωστε να δω αν γινεται.

Ε ρε καψιμο.

Δημοσ.

Δικέ μου! :rolleyes:

Το είχα μπανίσει το shiftech και είναι πραγματικά ΤΕΛΕΙΟ για αυτή τη δουλειά (με ΜΚ-13), αλλά άντε να το φέρεις...

Τα fins δεν είναι θέμα, dremel/τροχός=έτοιμος. Ειδικά τα τρία χαμηλότερα heatpipes της Prolima δε χωράνε με τίποτα και υποπτεύομαι ότι πρέπει να κουρευτούν αρκετά. Επίσης, πρέπει να ανοιχτούν και οι υποδοχές για τις βίδες περιμετρικά της GPU γιατί τα retentions βρίσκουν 100%, αλλά και πάλι είναι ζήτημα λεπτών η γλυπτική στο αλουμίνιο με το κατάλληλο εργαλείο.

Το θέμα είναι αν αξίζει η όλη φάση λόγω κόστους.

EDIT:

η υπεροχή του full-cover Watercool είναι "πρόσκαιρη", αν πας στη δοκιμή ξανά και πατήσεις το spoiler, θα δεις το channel-structure με τα fine-fins που οδηγούν σε τόσο καλά σκορ για τη GPU, ΑΛΛΑ αυτή η ίδια δομή είναι που δημιουργεί και κάποια θέματα όταν με την πάροδο του χρόνου στο κανάλι συσσωρεύονται ξένα σώματα και "βουλώνει" με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση των επιδόσεων... Θες στάνταρ ειδικό υδρό (κατά της άλγης), ενιαίο μέταλλο σε όλα τη σημεία που περνά νερό (πχ ρακόρ/GPU/CPU όλα από χαλκό ή όλα χρωμιωμένα γιατί αλλιώς προκαλείται αντίδραση που οξυδώνει - και η σκουριά πάει και κάθεται ακριβώς στο κανάλι), ειδικό particle-filter και μάλλον και σχετικά συχνή συντήρηση (κάθε 5-6 μήνες μαξ άνοιγμα/καθάρισμα του μπλοκ). Σε άλλες δοκιμές, πχ για το Heatkiller 3.0 το αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η φάση με τα fine-fins είναι "ναι μεν, αλλά"! Το EK από την άλλη ΔΕ χαμπαριάζει από τέτοια.

Ελπίζω να μη σε πρήζω, από κάτι τέτοια είπα basta με την υδρόψυξη.

Δημοσ.

Δικέ μου! :rolleyes:

Το είχα μπανίσει το shiftech και είναι πραγματικά ΤΕΛΕΙΟ για αυτή τη δουλειά (με ΜΚ-13), αλλά άντε να το φέρεις...

Τα fins δεν είναι θέμα, dremel/τροχός=έτοιμος. Ειδικά τα τρία χαμηλότερα heatpipes της Prolima δε χωράνε με τίποτα και υποπτεύομαι ότι πρέπει να κουρευτούν αρκετά. Επίσης, πρέπει να ανοιχτούν και οι υποδοχές για τις βίδες περιμετρικά της GPU γιατί τα retentions βρίσκουν 100%, αλλά και πάλι είναι ζήτημα λεπτών η γλυπτική στο αλουμίνιο με το κατάλληλο εργαλείο.

Το θέμα είναι αν αξίζει η όλη φάση λόγω κόστους.

Χμμ, εγω λεω να την κανω τη δοκιμη.30 δολαρια εχει +30 δολαρια μεταφορικα...Κοντα στο 50ρικο,ας πουμε.

Δεν καταλαβα γιατι πρεπει να ανοιχτουν οι βιδες περιμετρικα της GPU.Αν το δεις ειναι ηδη ανοικτό εκει ώστε να παταει το waterblock.Αυτο που θα θελει κοψιμο ειναι τα 4 ποδαρακια της μκ14 ωστε να χωρέσει εκει (φυσικα μετα η μκ13 αχρηστευεται).

Αν μπορούσαμε να βρουμε σπεκς της ψυκτρας ωστε να δουμε ποσο υψος εχουν τα φινς και ποσο το κυριως σωμα του μπλοκ (ωστε να γνωριζουμε αν θα πετυχει η κοπτοραπτικη) θα ταν το απολυτο.

Υ.Γ. ασε που εχω φαει το νετ,δεν υπαρχει στοκ πουθενα το έρμο!

Υ.Γ.2 με ολα αυτα που εγραψες περι υδροψυξης,το παραταω το θεμα.Δεν κανω για τέτοια.

Δημοσ.

Ότι θέλει φάγωμα ή το Swiftech ή τα retention της MK-13 είναι δεδομένο: δες εδώ πόσο χώρο δίνει ο heatspreader της 5850, αλλά και πάλι χρειάστηκε να κάνω γλυπτική στο πάνω retention.

Τώρα, αν είναι για 50 δολάρια-60 ευρώ, πάμε για δύο Swiftech και μοιραζόματε τα ταχυδρομικά! Την κοπτοραπτική μη τη φοβάσαι καθόλου. ;) Αν το βρεις κάπου βέβαια. . .

Δημοσ.

Οπου και να το βρηκα λεει out of stock.Πολυ γκαντεμια.

Εχω βρει ομως ενας σαιτ, που παρολο λεει out of stock για κάποια προιόντα,σ'αυτο αναφερει backorderd.

Κοστιζει 29.99$ + αναλογως τα μεταφορικα πχ 45$ για 2-3 εργασιμες. Δηλ 54ευρώ.

Παω αυριο να βαλω λεφτα στη χρεωστικη και κανω το backorder και ελπιπω να ειμαστε τυχεροι και να βρουνε κανα 2 κομμάτια! αν και λεει οτι αργεί κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Φίλε Kanesaxo επέτρεψέ μου να βγώ λίγο offtopic και με συγχωρείς.

Ξέρω ότι σε τρώει το σαράκι να φτιάξεις μια custom υδρόψυξη καθώς και εγώ το σκέφτηκα κάποια στιγμή σοβαρά αλλά οι λόγοι που αναφέρει πολύ αναλυτικά και ο Navu με απέτρεψαν απο αυτό το εγχείρημα. Κυρίως όχι λόγο του κόστους που απαιτείται για να φτιάξεις κάτι καλό (το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο) αλλά επειδή θέλει να λάβεις πολλά υπόψη σου πρίν το επιχειρήσεις (στα οποία πάντα προκύπτουν και νέα δεδομένα που δεν σκέφτηκες αρχικά), θέλει συνεχή παρακολούθηση και γενικότερα ανοίγει ένας φαύλος κύκλος χωρίς τελειωμό.

Στην θέση σου θα σκεφτόμουν μια άλλη εναλλακτική προκειμένου να ικανοποιήσω μέχρι ενός σημείου την ανάγκη μου για υδρόψυξη αλλά ταυτόχρονα θα κρατούσα την HD5870 (καθώς όπως είπαν και τα παιδιά πρίν έχει αρκετό ψωμί ακόμα) με την προυπόθεση να πάρω και μια δεύτερη used με ~200 ευρώ.

Συγκεκριμένα θα αγόραζα μια έτοιμη υδρόψυξη της Corsair την Η70 με δύο καλούς ανεμιστήρες αθόρυβους (NB ή Be quiet) η οποία θαρρώ ότι τα πάει καλά με το socket σου χωρίς όμως να γνωρίζω αν θα επιτρέψει στο κομμάτι του q9550 που έχεις να φτάσει τα 4Ghz που επιθυμείς και όσο αφορά την κάρτα θα της άλλαζα την ref ψύκτρα με την Zalman VF3000A η οποία πέραν της εκπληκτικής εμφάνισης τα πάει πολύ καλά και με πολύ χαμηλότερα db τόσο στην ψύξη του πυρήνα όσο και και των vrms. (τουλάχιστον απο review που έχω διαβάσει καθώς δεν την έχω δοκιμάσει).

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο που σου προτείνω το έκανα ο ίδιος βάζοντας μια H50 στην θέση της αερόψυκτρας που είχα, ενώ ταυτόχρονα είχα παραγγείλει πρίν τις γιορτές 2 ψύκτρες Zalman VF3000A για να αντικαταστήσω τις ref ψύκτρες στις 5850. Δυστυχώς όμως έπεσα στην περίπτωση έλλειψης αποθέματος και μετά απο αναμονή 2 βδομάδων χωρίς φώς ακύρωσα τελικά την παραγγελία και έμεινα όπως είμαι. Πλέον, επειδή δεν έχω θέμα έτσι και αλλιώς με θερμοκρασίες λόγω και της H50 που δεν επηρεάζει την θερμοκρασία στο εσωτερικό όπως μια αερόψυκτρα, πάγωσα την αγορά των Zalman μέχρι νεοτέρας.

Αυτά απο μένα και πάλι συγνώμη για το off. :)

Δημοσ.

Κάνενα οφ, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εντελει μιλησα λιγο με τον ερνέστο (navu) και πραγματικά αυτό που με κράτησε πίσω δεν ηταν τοσο το κόστος, αλλά ολες οι υπολοιπες λεπτομέρειες.

Ετσι χρησιμοποιώ τα λογια του πως καλυτερα με μαι τοπ αεροψυκτρα παρά με υδροψυξη ελεώ μπελαλιδικων "προβληματων" ας το πω.

Κι επειδη κυριολεκτικα δεν εχω τοση ορεξη παράτησα το θέμα,μιας και αυτοσκοπός μου δεν ηταν ποτέ ο υπερχρονισμός.

Οσο για την 5870, εχω πολλά προηγομενα στο θεμα ψυξης της και μπορώ να πω οτι εχω εντρυφήσει και εχω σωσει άλλους απο τυχον λάθη.Εχω ηδη αγοράσει οχι μια,αλλα 3 ψυξεις γιαυτην και ολες εχουν το ιδιο προβλημα.

Μη επαρκή ψύξη ενός συγκεκριμμένου τσιπ.

Γιαυτο πιο πολύ,εγωιστικα,εκνευριστηκα και ηθελα ενα φουλ waterblock.

Συνοψιζοντας,κατεληξα σε μια αλλη λύση, πατέντα/μοντιφα, αγοράζοντας ενα Plate που προοριζεται για waterblock και με κοψε ραψε θα προσαρμοσω πάνω την μκ13 που έχω.ΘΑ βγάλω μεν την αξελερο xtreme που χω επάνω και ομολογώ πως θα μου λειψει η ησυχία της.

Το Plate ειναι αυτο: http://www.swiftnets.com/assets/images/products/HD5800%20SERIES%20HEATSINKS/HD5850-HSx400.jpg

Y.G. επειδη δεν θυμαμαι αν εχουμε μιλησει μαζι και μου ανεφερες πως δε σε νοιαζει το o/c, μπορείς να βαλεις στις 5850 2 αξελερο και να μην ασχοληθείς ποτέ ξανά.Ειναι υπεραποδοτικές και ήσυχες οσο δεν πάει.

Δημοσ.

Κάνενα οφ, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εντελει μιλησα λιγο με τον ερνέστο (navu) και πραγματικά αυτό που με κράτησε πίσω δεν ηταν τοσο το κόστος, αλλά ολες οι υπολοιπες λεπτομέρειες.

Ετσι χρησιμοποιώ τα λογια του πως καλυτερα με μαι τοπ αεροψυκτρα παρά με υδροψυξη ελεώ μπελαλιδικων "προβληματων" ας το πω.

Κι επειδη κυριολεκτικα δεν εχω τοση ορεξη παράτησα το θέμα,μιας και αυτοσκοπός μου δεν ηταν ποτέ ο υπερχρονισμός.

Οσο για την 5870, εχω πολλά προηγομενα στο θεμα ψυξης της και μπορώ να πω οτι εχω εντρυφήσει και εχω σωσει άλλους απο τυχον λάθη.Εχω ηδη αγοράσει οχι μια,αλλα 3 ψυξεις γιαυτην και ολες εχουν το ιδιο προβλημα.

Μη επαρκή ψύξη ενός συγκεκριμμένου τσιπ.

Γιαυτο πιο πολύ,εγωιστικα,εκνευριστηκα και ηθελα ενα φουλ waterblock.

Συνοψιζοντας,κατεληξα σε μια αλλη λύση, πατέντα/μοντιφα, αγοράζοντας ενα Plate που προοριζεται για waterblock και με κοψε ραψε θα προσαρμοσω πάνω την μκ13 που έχω.ΘΑ βγάλω μεν την αξελερο xtreme που χω επάνω και ομολογώ πως θα μου λειψει η ησυχία της.

Το Plate ειναι αυτο: http://www.swiftnets.com/assets/images/products/HD5800%20SERIES%20HEATSINKS/HD5850-HSx400.jpg

Y.G. επειδη δεν θυμαμαι αν εχουμε μιλησει μαζι και μου ανεφερες πως δε σε νοιαζει το o/c, μπορείς να βαλεις στις 5850 2 αξελερο και να μην ασχοληθείς ποτέ ξανά.Ειναι υπεραποδοτικές και ήσυχες οσο δεν πάει.

Τις accelero twin turbo τις ξέρω καλά καθώς είχα μια τέτοια σε μια 4890. Είναι όντως ήσυχες και πολύ αποδοτικές.

Δεν νομίζω όμως ότι μπορούν να κάνουν κάτι στα vrm της 5850 με τα ψυκτράκια που έχουν. (εκτός και αν έχει βγάλει rev αποκλειστικά για hd5850/5870 με ειδική ψύκτρα για τα vrm και δεν το γνωρίζω). Την zalman (αν και είναι πανάκριβη ~50 euro) την θέλω περισσότερο γιαυτό τον λόγο, επειδή έχει ψύκτρα για τα vrm της 5850.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν έχω πρόβλημα με temps στις κάρτες. Διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες μέσα στο case μου, idle 33/27 αντίστοιχα ενώ σε load δεν νομίζω να έχω δεί πάνω απο 70 αυτή την εποχή, οπότε οποιαδήποτε αλλαγή του stock cooler θα είχε να κάνει περισσότερο με την μείωση του θορύβου τους (σε υψηλές στροφές ακούγονται) παρά με την αποδοτικότερη ψύξη η οποία σαφώς και θα ήταν καλύτερη με τις aftermarket. Βέβαια επαναλαμβάνω ότι μετά την τοποθέτηση της H50 είδα μείωση θερμοκρασιών στις κάρτες τουλάχιστον 5 βαθμούς όπως αναφέρω παραπάνω. Επίσης οι κάρτες δεν δουλεύουν stock αλλά υψηλότερα ρολογάκια χωρίς όμως παραπάνω τάση απο την stock.

Αnyway. θαρρώ ότι πήρες σωστή αποφαση να μην μπλέξεις με custom υδρόψυξη απο την στιγμή μάλιστα που δεν διατίθεσαι να της κάνεις τα "χουνέρια". :P

Δημοσ.

Bασικά δεν εχω την twin turbo αλλά αυτη: http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/20/accelero-xtreme-5870.html?c=2182

Eιναι πιο θηριο.Το θεμα ειναι πως ΟΛΕΣ οι αφτερμαρκετ λυσεις εχουν μεσα ψυκτρες για ram/vrm.

Απλως η 5870 εχει ενα εκνευριστικό τσιπακι μονο του και δε ψύχεται απο καμμια ψύκτρα σωστά.

Βλεπω πως και η ζαλμαν που μου δειχνεις,εχει τις τυπικές ψύκτρες κι αυτη...

Παρενθεση,αν δεις το install pdf απο το σαιτ της 3000Α, εχει μια ψυκτρουλα αριστερα που ενωνει ενα τσιπ με ενα αλλο μνημης.Εκεινο το αριστερά γαμεί ολη την υποθεση στο o/c.Αμφιβάλλω επίσης αν και στη περιπτωση της ζαλμαν κανει δουλεια.

Παντως,η vrm5 που χω,ειναι ΟΤΙ καλύτερο για τα vrms.

Καλή και η λυση του Η50/70 που αναφέρεις,θα το σκεφτώ, αν και ξοδεψα σχεδον 80ε για megahalems,fans.

Δημοσ.

Bασικά δεν εχω την twin turbo αλλά αυτη: http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/20/accelero-xtreme-5870.html?c=2182

Eιναι πιο θηριο.Το θεμα ειναι πως ΟΛΕΣ οι αφτερμαρκετ λυσεις εχουν μεσα ψυκτρες για ram/vrm.

Απλως η 5870 εχει ενα εκνευριστικό τσιπακι μονο του και δε ψύχεται απο καμμια ψύκτρα σωστά.

Βλεπω πως και η ζαλμαν που μου δειχνεις,εχει τις τυπικές ψύκτρες κι αυτη...

Παντως,η vrm5 που χω,ειναι ΟΤΙ καλύτερο για τα vrms.

Καλή και η λυση του Η50/70 που αναφέρεις,θα το σκεφτώ, αν και ξοδεψα σχεδον 80ε για megahalems,fans.

Nαι ρε φίλε σωστά. Η xtreme κάνει για 5870.

Εγώ πάντως αποφάσισα να μείνω μάλλον όπως είμαι αφού δεν έχω θέμα με temps.

Άλλωστε μπορεί σε λίγο καιρό να τις αλλάξω οπότε θα είναι πεταμένα χρήματα.

Η φάση ήταν να τις πάρω τις zalman πρίν τις Γιορτές που είχα προγραμματίσει και να καθόμουν με την ησυχία μου στις Γιορτές να τις βάλω.

Σκόπευα να κάνω και ένα review αυτής κάθως έχει ενδιαφέρον πιστεύω σαν ψύκτρα αλλά μάταια αφού τελικά δεν τις πήρα στα χέρια μου ποτέ.

Πάντως αν καίγεσαι για υδρόψυξη έχε υπόψη σου και την H70 λόγω Q9550 για να είσαι πιο άνετος καθώς επίσης αν συνδιάσεις 2 καλούς ανεμιστήρες με low rpm όπως αυτοί που ανέφερα θα έχεις μια αρκετά αποδοτική και ~αθόρυβη λύση. (βέβαια θα σου βγεί το πακέτο ~150άρι όλο μαζί καινούργιο.) :)

Δημοσ.

Προσωπικά, δεν έχω παρά να συμφωνήσω με ότι είπε ο Σταύρος σχετικά με τις after-market ψήκτρες και την 5870: είναι όλες σχεδόν στο σύνολό τους αποδοτικές, αλλά σκοντάφτουν στα VRM και ειδικά στο μοναχικό... Τι να τους κάνεις τους 50 Κελσίου μαξ στον πυρήνα, όταν η περιφέρεια τσουρουφλίζεται στους 70-80 φεύγα?

Η αλήθεια είναι ότι με τη μαμά ψύξη της 5850 που είχα παλιότερα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, αφού ποτέ δεν κατάφερα να ακούσω το φουρφούρι να δουλεύει πάνω από το 23%. Ήταν βέβαια και η Η50 που "αλάφραινε" πολύ το κουτάκι από ζεστό αέρα (με τη μία έξω απ'την παράγκα!), γενικά όμως ως κάρτα/υλοποίηση ήταν πιο ισορροπημένο προϊόν από την 5870.

Anyway, αυτή τη στιγμή νιώθω ότι είμαι πάρα πολύ καλά για τη χρήση που κάνω στην 5870 και το μίνιμουμ θορύβου που ζητάω, με την ιδέα του Σταύρου (aka kanesaxo), θα πάμε το όλο ζήτημα ένα επίπεδο πιο πάνω.

ΥΓ. ΟΤΑΝ κάποια στιγμή βρεθώ με πολύ ελεύθερο χρόνο και πολύ χρήμα, θα ξανασχοληθώ με υδρόψυξη για το σπορ και μόνο.

Δημοσ.

Να σου πω ερνέστο...το χω μετανιωσει που ασχοληθηκα.

Μιας χαρα ηταν με τη μαμα ψυκτρα,εβγαινει και ο ζεστος αερας εξω απτο κουτι.

Τωρα ναι μεν,μειωσαμε το πυρηνα κτλ, αλλα ολη η θερμοτητα μενει μεσα.

Επρεπε εξαρχης να τοποθετησω ενα Η50/70 και ολα θα πηγαιναν ρολοι.Και ουτε πανω κατω πλευρικα πισω μπρος φανς ουτε τπτ.

Αφου θα εμενε ενα northbridge να κρυωσει...

Δημοσ.

Να σου πω ερνέστο...το χω μετανιωσει που ασχοληθηκα.

Μιας χαρα ηταν με τη μαμα ψυκτρα,εβγαινει και ο ζεστος αερας εξω απτο κουτι.

Τωρα ναι μεν,μειωσαμε το πυρηνα κτλ, αλλα ολη η θερμοτητα μενει μεσα.

Επρεπε εξαρχης να τοποθετησω ενα Η50/70 και ολα θα πηγαιναν ρολοι.Και ουτε πανω κατω πλευρικα πισω μπρος φανς ουτε τπτ.

Αφου θα εμενε ενα northbridge να κρυωσει...

Forget cases, get a bench table... Δε βάζεις αέρα, δε βγάζεις αέρα! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...