Προς το περιεχόμενο

Νεος στην υδρόψυξη

kanesaxo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχίζοντας να πω πως ζητώ συγνώμμη αν αναμοχλεύσετε τις ιδιες γνώσεις που για καποιους ισως καταντάει βαρετο.

Τελευταια λοιπον με εχει πιάσει μια χαζομάρα στο θέμα της ψύξης χωρίς ιδιαιτερο λογο.

Εχω λοιπον καποιες απορίες.

Θελω να ψυξω επεξ (δεν εχω καλο κομματι αν ρωτησετε για υπερχρονισμο,πρεπει ναμαι ο μονος που δεν πιανω 4Ghz με αερα) και κάρτα γραφικών.

α) με ποια κριτήρια αγοράζω υδροψυξη?

β) προφανως κομμάτια και οχι ετοιμο κιτ σωστα?

γ) απο τι εξαρτάται το κοστος αυτής? (ηδη εχω βρει πως τα plates για gpu κοστιζουν 80-90ε)

δ) απο θεμα θορύβου?

ε) απο θεμα ασφαλειας?

Αν εχετε ορεξη για κουβεντα και ερωτοαπαντησεις, συνδράμετε...

Φαντάζομαι υπαρχει θεμα αναλογο,αλλα δε ξερω αν πρεπει να ποσταρω εκει.

Δημοσ.

α)Αν θέλεις να κάνεις overclock τον επεξεργαστή σου την κάρτα γραφικών μνήμες ram…….

β)Φυσικά και πηγαίνεις σε κομμάτια και όχι σε έτοιμο kit ώστε να πάρει ότι καλύτερο.

γ)Από πόλους παράγοντες από το tank μέχρι και το block

δ)Πολύ βάζουν υδροψυξη μόνο και μόνο για να κάνουν αθόρυβο το pc του. Φυσικά αυτό εξαρτάτε και απο τους ανεμιστήρες που θα βάλεις.

ε)Αυτό δεν το κατάλαβα μπορείς να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα;

Δημοσ.

α) με τον ορο κριτηρια δεν εννοω τους λογους για τους οποιους χρειαζομαι υδροψυξη! ειναι προφανες.Απλως το μεγεθος της εννοω,δηλ μικρο τανκ,μεγαλο,αντλιες μπλα μπλα μπλα.

Δηλ αν θελω να ψυξω πολλα θελω το Χ τανκ και την Ψ αντλια? με μεγαλυτερο τανκ και μεγαλυτερη αντλια κερδιζω κατι? υπαρχει καποια χρυση τομη? αυτα!

β) ωραία (βρηκα ηδη πως για CPU,GPU θελω 150ε)

γ) να σχεδιασουμε ενα πληρες συστημα για να εχω ενα οικονομικό μπουσουλα (απ'οτι βλέπω πολλα θα βγει το κοστουμι)

δ) αυτο με ενδιαφερει αρκετα.

ε) τι κλασσικη νουμπιστικη ερωτηση εκανα! "μα υγρό μεσα στο κουτι? μηπως θα παθει κατι?" :D

Γραφε ραφαηλ. :P

Δημοσ.

α) με τον ορο κριτηρια δεν εννοω τους λογους για τους οποιους χρειαζομαι υδροψυξη! ειναι προφανες.Απλως το μεγεθος της εννοω,δηλ μικρο τανκ,μεγαλο,αντλιες μπλα μπλα μπλα.

Δηλ αν θελω να ψυξω πολλα θελω το Χ τανκ και την Ψ αντλια? με μεγαλυτερο τανκ και μεγαλυτερη αντλια κερδιζω κατι? υπαρχει καποια χρυση τομη? αυτα!

β) ωραία (βρηκα ηδη πως για CPU,GPU θελω 150ε)

γ) να σχεδιασουμε ενα πληρες συστημα για να εχω ενα οικονομικό μπουσουλα (απ'οτι βλέπω πολλα θα βγει το κοστουμι)

δ) αυτο με ενδιαφερει αρκετα.

ε) τι κλασσικη νουμπιστικη ερωτηση εκανα! "μα υγρό μεσα στο κουτι? μηπως θα παθει κατι?" :D

Γραφε ραφαηλ. :P

α)Α δηλαδή τη χρειάζεσαι για να χωρέσει η υδροψυξη ;Για δώσε πλήρη στοιχεία για του σύστημα σου

β)Ναι κάπου τόσο χρειάζεσαι αν και νομίζω ότι θέλεις και λίγο παραπάνω.

γ)Βγαίνει αρκετά γύρο στα 250Ε με 350Ε αν θέλεις κάτι καλό δίνεις και ένα 450Ε.Μπορεις να πάρεις από το εξωτερικό;

ε)Αν προσέχεις και κάνεις το απαραίτητο ''servise'' κάθε 6 με 8 μήνες δεν θα αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

κοιταξε απο κοστος να υπολογιζεις απο 250 - 300ευρω.

τα μπλοκ πανε απο 20-60+ για cpu και για gpu σπο 70- 120+

η ψυχτρα/ψυγείο απο 30 - 100+

αντλια απο 30 - 80+

το ρεζερβουαρ απο 10- 150+

και τα σωληνακια,υγρο,σφικτρες και 2-3 αλλα αξεσουαρ 30- 60+.

κοιτα αυτο το site http://www.koolance.com/default.php η καποιο αναλογο να υπολογισεις τι θες εσυ στο περιπου.

απο θορυβο αν βαλεις 2 12αρια καλα ανεμιστηρακια θα εχεις πολυ λιγο.

απο ασφαλεια ο μονος φοβος ειναι διαρροή, αλλα οταν το στηνεις μολις ειναι ετοιμο το αφηνεις να τρεχει

για 2-3 μερες συνεχεια χωρις το pc στην πριζα να δεις για διαρροες.

αν δεν υπαρχει κατι τοτε κομπλε. απλα να το τσεκαρεις καθε βδομαδα για διαρροη η μηπως ξεσφικτικε κανα σωληνακι.

το κολπο που εχω καταλαβει για να κανεις καλο συστημα ειναι να επενδυσεις σε ενα καλο υργο ψυξεις με εθανολη μεσα,οσο πιο μεγαλο ρεζερβουαρ γινετε(ειναι πολυ φτηνα ετσι και αλλιως) και να δωσεις οσα πιο πολλα μπορεις σε καλη αντλια. περισοτερα λιτρα ανα λεπτο τοσο καλητερα. και μην τσιγκουνευτεις να δωσεις 15-20 ευρω για οσο πιο καλους ανεμιστήρες γινετε γιατι θα κανεις bottleneck χωρις λογο και για λιγα μολις ευρω.

Δημοσ.

Γραφω το συστημα μου απο κατω.

Πχ θελω επεξηγησεις για : με τι σκεπτικο παιρνεις την Χ αντλια,ποσο μεγαλο/μικρό ψυγείο,γιατι , κτλ κτλ κτλ.

Στο κουτι θα χωρανε μεσα?

Απ'οτι ειδα σε αλλα τοπικς,παιζει ενα γερμανικο σαιτ.Δεν εχω κανενα προβλημα να αγορασω απ'εξω.

Τελειως χοντρικα βλεπω, blocks gpu/cpu 150e,αντλια 70ε,ψυγειο 2Χ120 50ε, μαζεύονται ευκολα :angry:

Yπαρχουν ρακορ ασφαλειας ας πουμε? και διαφορες τετοιες λεπτομερειες.

Υ.Γ. τι εννοεις service?

Δημοσ.

α) το τανκ δεν παίζει κανέναν ουσιατικό ρόλο, θα μπορούσε και να μην υπάρχει καν (ένα Τ με σωλήνα και τάπα στην άκρη του θα έκανε την ίδια δουλειά). Περί αντλιών, εκείνο που έχω καταλάβει είναι ότι πολύς κόσμος βάζει υδρόψυξη για να μειώσει το θόρυβο και μετά πάει και χώνει και μία αντλία-γαϊδούρι που κάνει σαν τρακτέρ από το κροτάλισμα και η ησυχία πάει περίπατο. Απ'όσα έχω διαβάσει, μία ποιοτική αλλά ήσυχη (άρα "αδύναμη") αντλία σε σύγκριση με μία Laing πχ δεν έχει παρά 1-2 βαθμούς διαφορά overall...

β) ένα θεματάκι που υπάρχει, ειδικά με τα fine-structure high-end cpu-blocks είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, το κανάλι που βρίσκεται ακριβώς πάω από τον επεξεργαστή "βουλώνει" από σωματίδια που κυκλοφορούν μέσ αστο υγρό, με αποτέλεσμα οι κορυφαίες αρχικές επιδόσεις τους να πέφτουν κατακόρυφα! Άρα, χρειαζόμαστε ειδικά φίλτρα, ειδικά υδγά ή σε τελική ανάλυση πολύ συχνή συντήρηση/καθαρισμό τους μπλοκ.

γ) ναι, θα βγει πολλά το κοστούμι! Με πιάνει ενα άγχος όσο σκέφτομαι που μπορεί να φτάσει το κόστος μια καλής υδρόψυξης...

δ) υπάρχει ειδικό υγρό που α) είναι μη αγώγιμο (το περιχύνεις πάνω στο pc και δε βραχυκυκλώνει) και β) περιέχει ειδική σύνθεση η οποία αποτρέπει την ανάπτυξη υδρόβιας χλωροπανίδας (ναι, υπάρχει και τέτοια).

Το θέμα είναι ανεξάντλητο, γύρισα στη σοφή και αξιόπιστη απλότητα της high-end αερόψυξης και ησύχασα!... :rolleyes:

Δημοσ.

Γραφω το συστημα μου απο κατω.

Πχ θελω επεξηγησεις για : με τι σκεπτικο παιρνεις την Χ αντλια,ποσο μεγαλο/μικρό ψυγείο,γιατι , κτλ κτλ κτλ.

Στο κουτι θα χωρανε μεσα?

Απ'οτι ειδα σε αλλα τοπικς,παιζει ενα γερμανικο σαιτ.Δεν εχω κανενα προβλημα να αγορασω απ'εξω.

Τελειως χοντρικα βλεπω, blocks gpu/cpu 150e,αντλια 70ε,ψυγειο 2Χ120 50ε, μαζεύονται ευκολα :angry:

Yπαρχουν ρακορ ασφαλειας ας πουμε? και διαφορες τετοιες λεπτομερειες.

Υ.Γ. τι εννοεις service?

Η χρησιμότητα της αντλίας στο σύστημα είναι να κινεί το νερό όποτε ψάχνεις να βρεις την αντλία που κινεί ποιο γρήγορα το νερό για να ψύχεται και ποιο γρήγορα .Αφού θέλεις να ψήξεις και τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών θέλεις ένα τριπλό ψυγείο.

Υπάρχουν πολλά ειδή ρεκόρ οι περισσότερη χρησιμοποιούν αυτού (φωτογραφία 1) του είδους και αυτού (φωτογραφία 2) το δεύτερο είναι καλύτερο διότι τα λάστιχα εφάπτουν καλύτερα.

Το ''service'' εννοώ αλλαγή υγρού καθάρισμα blocks,τανκ.. αν χρειάζεται

φωτογραφία 1

examplesz8.jpg

φωτογραφία 2

Δημοσ.

Διαβασα με προσοχή τα ποστς σας, εψαξα και λιγο στο νετ...

Μια καλή υδρόψυξη που εστησα στο καλάθι πλησιαζει σχεδον τα 240ε, χωρις τανκ,σωληνακια,ρακορακια κτλ...Χμμ αρκετά λεφτά μπορώ να πω.

Δημοσ.

Διαβασα με προσοχή τα ποστς σας, εψαξα και λιγο στο νετ...

Μια καλή υδρόψυξη που εστησα στο καλάθι πλησιαζει σχεδον τα 240ε, χωρις τανκ,σωληνακια,ρακορακια κτλ...Χμμ αρκετά λεφτά μπορώ να πω.

300 με 350 υπολόγισε :).Τελικά θα προχωρήσεις σε αγορά;

Δημοσ.

Κοιτα σε ποσα πράγματα ειμαι αναμεσα...

Η αλλιως να στο πω "δουλεια δεν ειχε ο διαολος .... τα παιδια του" ή "σε δουλεια να βρισκομαστε".

Σκεφτομαι να πουλησω τη 5870 με την αξελερο.

Να παρω μια 6970 να ησυχασω.

Η να παρω μια 5870 ακομη.

Η να βαλω υδροψυξη, με την οποια ομως ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ το μπλοκ της καρτας γραφικων, και μιλαμε για 90ε...

Δε ξερω τι θα κανω.Εχω βρει πάντως μερικά κομμάτια.

Για τη κουβεντα ειναι τα εξης:

Cpu block

Gpu block

Pump

Radiator

Reservoir

Δεν εχω προσεξει αν εχουν κοινες διατομες, οι εισοδοι/εξοδοι τους,απλως αυτά μου γυαλισαν.

Βαλε και τα παραφερναλια,σωληνες,υγρα,ρακορακια και το φτασαμε το 300+.

Δημοσ.

Έτσι κι ετσι είναι η επιλογές θέλεις άλλη αντλία ,ψυγείο ,τανκ,

Η 5870 έχει ψωμί ακόμη μιας και είναι αρκετά δυνατή ειδικά αν σκάφτεσαι να βάλεις άλλη μια ξεπερνάς της επιδόσεις της 6970

Δημοσ.

Ραφαηλ με αυτα που διαβασα χτες, τα λιτρα δε παιζουν ρολο στην αντλια,αλλα η δυναμη της (δεν ειναι σωστος ο ορος,μπακαλικα το λεω) ενδειξη ειναι τα μετρα που μπορει να σηκωσει Χ ποσοτητα νερου.

Επισης αυτη που εβαλα ειναι πολυ ησυχη,συμφωνα με ριβιου που βρηκα μεσα στη νυστα μου.

Ψυγειο για ψυξη cpu,gpu δεν χρειαζεται μεγαλυτερο απο 2Χ120 μεγεθος.

Περι τανκ,για ομορφια ειναι απ'οτι καταλαβα...

Δεν ειμαι και ειδημων,αυτα βρηκα με μια απλη αναζητηση.Δεν εντρυφησα κιολα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...