nikolaos_ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Πήρα κάποιες προσφορές για να αλλάξω το ηχοσύστημα του δικού μου οπελ άστρα του 2004. Διαπίστωσα ότι μπορώ να βάλω ένα ολόκληρο ...υπολογιστή ...media player + gps, με ένα ποσό της τάξης των 700-800 ευρώ. Με ενδιαφέρει πολύ η δυνατότητα 3g, δήθεν για internet radio, αλλά κάπως έπρεπε να καλύψω τον εθισμό και μου είπαν από 1500 ευρώ και πάνω. Το wifi δεν ρώτησα αν υφίσταται σε τέτοια συστήματα, αισθάνθηκα να μπαίνω σε terra incognita. Το bluetooth που έχουν για το κινητό τηλέφωνο μπορεί λέτε να φτάσει μέχρι το σπίτι μου και να στέλνω από το δίκτυό μου στο αυτοκίνητο μουσική; Μπορεί μια κάμερα οπισθοπορείας να στέλνει εικόνα στο κινητό μου τηλέφωνο; Να έβαζα και καμία κάμερα μπροστά; Ξέρετε πόσες φορές έχω ευχηθεί να έχω ένα "περισκόπιο" στις φουλ-παρκαρισμένες διασταυρώσεις; Μπορώ να αναβαθμίζω χάρτες από το internet για το gps? Ψηφιακό σήμα στην τηλεόραση θα πιάνω; blue-ray dvd θα παίζει; Μήπως να εγκαταστήσω κάτι απλό και με ένα βύσμα iphone να γίνει το τηλέφωνο ο υπολογιστής του αυτοκινήτου μου; Επίσης: Υπάρχουν μοντέλα... linux, ή έχουν κυριαρχήσει τα windows στα λειτουργικά τους συστήματα; Μια ερώτηση φρανκενστάιν: Είναι δυνατόν να βρω αισθητήρες και να παρέμβω στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, ώστε να λαμβάνω ενδείξεις κατανάλωσης, στροφών μηχανής, θερμοκρασιών κλπ. μέσα στην οθόνη του ηχοσυστήματος; Και φυσικά να παρεμβαίνω κιόλας, π.χ. αν η θερμοκρασία καμπίνας είναι 30 βαθμοί, να ανοίγει το air-condition, μιας που δεν έχω κλιματισμό να το κάνει μόνο του. Ή να αλλάζω την απόδοση της μηχανής...; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μια ερώτηση φρανκενστάιν: Είναι δυνατόν να βρω αισθητήρες και να παρέμβω στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, ώστε να λαμβάνω ενδείξεις κατανάλωσης, στροφών μηχανής, θερμοκρασιών κλπ. μέσα στην οθόνη του ηχοσυστήματος; Και φυσικά να παρεμβαίνω κιόλας, π.χ. αν η θερμοκρασία καμπίνας είναι 30 βαθμοί, να ανοίγει το air-condition, μιας που δεν έχω κλιματισμό να το κάνει μόνο του. Ή να αλλάζω την απόδοση της μηχανής...; Λογικά το όχημα διαθέτει μια θύρα OBDII όπου συνδέουν το διαγνωστικό στην αντιπροσωπία.Μπορείς να συνδέσεις εκεί κάποιο bluetooth dongle που δίνει ασύρματα σήμα σε κάποια συσκευή ή φαντάζομαι οτι μπορεί να γίνει και με καλώδιο.Κατα το πόσο θα παρέμβεις στην ecu είναι σχετικό,αφού θα πρέπει να έχεις και το ανάλογο πρόγραμμα και νομίζω οτι η αντιπρόσωποι δέν θα θελήσουν να σε εξυπηρετήσουν . Βέβαια,ένας παράλληλος εγκέφαλος ενδέχεται να βοηθούσε σε ότι έχει να κάνει τον τομέα των επιδόσεων,αφού τις περισσότερες φορές παρέχεται και το ανάλογο software. Τέλος,το να αυτοματοποιήσεις το A/C δέν είναι απλός προγραμματισμός της μορφής IF...THEN...ELSE.Θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο κύκλωμα που συνδέει σένσορα καμπίνας-e/c-ecu. Σχετικά με τα προηγούμενα...keep it simple.Less is more Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 όσο μπλέκεσαι τόσο χαλάς... Κάτσε όπως εισαι ή βάλε απλα μια άλλη πηγή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 αν δεν ειχα περιορισμενο budget θα ειχα μετατρεψει μονος μου το αμαξι σε KITT. αλλα θελει καμποσα λεφτα,και τα περισσοτερα ειναι για την οθονη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μπορεί μια κάμερα οπισθοπορείας να στέλνει εικόνα στο κινητό μου τηλέφωνο; Να έβαζα και καμία κάμερα μπροστά; Ξέρετε πόσες φορές έχω ευχηθεί να έχω ένα "περισκόπιο" στις φουλ-παρκαρισμένες διασταυρώσεις; Ψηφιακό σήμα στην τηλεόραση θα πιάνω; blue-ray dvd θα παίζει; Ή να αλλάζω την απόδοση της μηχανής...; Ωχ παναγία μου, τι άλλο θα διαβάσουμε σε αυτό το φόρουμ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Τα φτερα θα βγαίνουν με sms? hmm, και αν χρειαστει φορματ θα πρεπει πρώτα να αδειασεις τα λαδια; omfg! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DarkOrion Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Είναι δυνατόν να βρω αισθητήρες και να παρέμβω στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, ώστε να λαμβάνω ενδείξεις κατανάλωσης, στροφών μηχανής, θερμοκρασιών κλπ. μέσα στην οθόνη του ηχοσυστήματος;Και φυσικά να παρεμβαίνω κιόλας, π.χ. αν η θερμοκρασία καμπίνας είναι 30 βαθμοί, να ανοίγει το air-condition, μιας που δεν έχω κλιματισμό να το κάνει μόνο του. Ή να αλλάζω την απόδοση της μηχανής...; Φίλε, επειδή αυτό προσπαθώ να κάνω, απλά θα σου πω ξέχασέ το... Θέλεις ειδική ECU (όχι σαν αυτή που έχουν τα αυτοκίνητα παραγωγής αλλα development ECU), θέλεις κανονικό (σύγχρονο) υπολογιστή καθώς επίσης και ένα άτομο που θα κάτσει να διαβάσει περίπου 15.000 σελίδες manual και θα σου παραμετροποιήσει τις περίπου 10 εκατομμύρια γραμμές κώδικα σε διαγράμματα. Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι στην περίπτωσή μου, ο εγκέφαλος του κινητήρα έχει αποθηκευμένους περίπου 1000 χάρτες για διάφορα πράγματα... Μην ρωτήσεις τι, ούτε και εγώ ξέρω, σιγά σιγά θα το μάθω. Απλά να διαβάσεις, ίσως καταφέρεις να πάρεις μερικές μετρήσεις, να επέμβεις κιόλας ξέχασέ το... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolaos_ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Γιατί να μη φτιάξω έναν ΚΙΤΤ; Λαμαρινοκινητήρες μόνο θα αγοράζουμε; Open Source αμάξια δεν κυκλοφορούν ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Φιλε nikolaos_ googlισε "opel hidden menu" και τσεκαρε το και με το δικο σου... βγαζει ψηφιακο στροφομετρο και αλλες ενδειξεις στην οθονη του κοντερ που θελεις... μετα αν εχεις iPhone κανουμε παλι δουλεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.