fearwhatnow Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Πιστευω ειναι αδικο η καλυτερη ταινια της χρονιας να μην εχει δικο της τοπικ.Απο τις πιο συγκλονιστικες ταινιες του συγχρονου κινηματογραφου, βασισμενη στο βιβλιο του Kazuo Ishiguro (του οποιου βιβλιου προσωπικα αγνοουσα την υπαρξη), καταπληκτικες ερμηνειες (η Carey Mulligan δινει ρεσιταλ ερμηνειας)και η σκηνοθεσια του Romanek ειναι καταπληκτικη (ουσιαστικα η πρωτη του ταινια αφου ειναι σκηνοθετης βιντεο κλιπ - REM,Bowie,Morissey κ.α.).Δεν αναφερω υποθεση να μην χαλασω τη θεαση και εμπειρια.Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=sXiRZhDEo8A
yanc Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Βγηκαν και υποτιτλοι, ελπιζω να εκαναν καλη δουλεια γιατι η ταινια το αξιζει. Το 7.5 του IMDB λιγο, πολυ λιγο.
Kasrith Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Πφφ μου το φερε χθες ο θείος αλλα δεν έπαιζε... Ξαναπροσπαθώ τώρα
mrpink Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 και η σκηνοθεσια του Romanek ειναι καταπληκτικη (ουσιαστικα η πρωτη του ταινια αφου ειναι σκηνοθετης βιντεο κλιπ - REM,Bowie,Morissey κ.α.) Έχει κάνει το One Hour Photo με τον Robin Williams που είχε κάνει τότε δύο κολλητούς σκοτεινούς ρόλους μαζί με το Insomnia. Για την ταινία αύριο...ελπίζω να μην είναι σαν την άλλη
marantonis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μολις την ειδα. Πολυ καλο δραμα με στοιχεια επιστημονικης φαντασιας. Δεν εμεινα εκπληκτος οπως ο fearwhatnow αλλα πιστευω πως ειναι σιγουρα απο τα καλυτερα του ειδους για φετος, μαζι με rabbit hole, winter's bone, animal kingdom, Aftershock και Die Fremde. Καταφερνει να περασει τα συναισθηματα των πρωταγωνιστων στο θεατη, να τον κανει να σκεφτει και να αναρωτηθει, και δεν κουραζει ουτε δευτερολεπτο. Παντως, μου φανηκε για καποιο λογο οτι κρατουσε πολυ λιγοτερο απο 100 λεπτα, και κοιταξα τη διαρκεια στο τελος να βεβαιωθω οτι την ειδα ολη. Ισως γιατι δεν εγιναν και πολλα πραγματα. 8/10 Ενα πραγμα δεν μπορουσα να καταλαβω/χωνεψω κατα τη διαρκεια και μετα το τελος της ταινιας: Πως στο καλο γινεται σε κανεναν απολυτως να μην περασε καν απο το μυαλο η σκεψη να το σκασει;;; ή εστω να δειξει μια αντιδραση, μια αρνηση, κατι. Οσο κι αν τους ειχαν κατευθυνει τη σκεψη στο οικοτροφειο, μεγαλωνοντας μου φαινεται σχεδον αδυνατη η ανυπαρξια καποιας αντιδρασης.
fearwhatnow Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 ^^ H απαντηση ειναι μια: Κανεις δεν ξεφευγει απο το brainwashing.
marantonis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 ^^ H απαντηση ειναι μια: Κανεις δεν ξεφευγει απο το brainwashing. Φυσικα η προφανης και λογικη εξηγηση ειναι το brainwashing, αλλα και παλι, το δε ξεφευγει κανενας δε μου φαινεται απολυτα σωστο και πειστικο. Καποιος θα ειχε αντιδρασει, εστω και λιγο. Υπαρχουν και τα ενστικτα στη μεση, εστω αυτο της επιβιωσης κατι θα 'χε κανει. Εκτος κι αν εκαναν την πιο αποτελεσματικη πλυση εγκεφαλου ολων των εποχων.
fearwhatnow Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 ^^ Ναι αλλα παιζει και η περιπτωση του DNA και αν πραγματι ειχαν originals και πως ακριβως γινοταν η δουλεια.Παντως νομιζω δεν ειναι εκει το θεμα και επιτηδες δεν δινονται απαντησεις(εμαθα οτι και στο βιβλιο δεν δινονται απαντησεις αλλα ειναι καπως πιο σαφη τα πραγματα-λογικο βεβαια).
Sellers Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω ότι κολλάτε σε ανούσια πράγματα. Όντως κάποιος θα έχει αντιδράσει αλλά δεν είναι αυτό το ποιντ του βιβλίου - ταινίας. Επίσης δεν ξέρουμε και τι γίνεται όταν κάποιος πάει να φύγει. Και τέλος, καλά τα λέει ο φοβάμαιτιτώρα. Μπρείνγουος...
paris.gr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Ξεκίνησα να την βλέπω με μεγάλες προσδοκίες αλλά τελικά μιλάμε για τεράστια πατάτα! Η όλη ιδέα πίσω από την ταινία απλά δεν στέκει με καμία λογική και απορώ για τις τόσο υψηλές βαθμολογίες. Κρίμα για την ώρα που έχασα.
marantonis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 A, να σημειωσω οτι οσοι περιμενουν να δουν τα κακοποιημενα brainwashed υποχειρια να τα παρουν και ν' αρχισουν να σφαζουν τους εκμεταλλευτες τους θα ξενερωσουν τη ζωη τους. Ειναι 100% δραμα. Δεν εχει σε καμια περιπτωση την προσεγγιση του Repo men, του The Island, και αλλων πιο εμπορικων ταινιων.
paris.gr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά ίσως να κάνω και λάθος αλλά εμένα μου φάνηκε πάρα πολύ flat χωρίς καμία ανατροπή, καμία κορύφωση και φυσικά χωρίς καμία λογική πίσω από την κεντρική ιδέα. Επίσης απορώ αφού αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια συγκεκριμένη αποστολή πως τους άφηναν να γυρίζουν ελεύθερα χωρίς έλεγχο (εκτός των βραχιολιών) με κίνδυνο πχ να σκοτωθούν και να πάνε τόσα χρόνια χαμένα. Τεσπα. Γούστα είναι αυτά. Βαθμολογία από εμένα κάτω από την βάση ή το πολύ 5/10. Και φυσικά δεν περίμενα να δω το Island. Ηξερα ότι ήταν δράμα αλλά όχι τόσο "δράμα".
Sellers Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Τι λάθος να κάνεις ρε Πάρη? Αν δεν σου άρεσε, δεν σου άρεσε. Και απο την στιγμή που μας λες και την άποψη σου στο τι σε χάλασε, τέλος. Εγώ πάλι αυτήν την ιδέα την σκεφτόμουν καιρό. Πόσο τρελό θα ήταν σε μια κοινωνία να φτιάχνουν ανθρώπους για τα όργανα τους και μόνο. Φυσικά είνα τρελό και παράλογο γι'αυτό και ανήκει στο χώρο του κινηματογράφου. Εμένα μου άρεσε η ταινία. Σε καμία περίπτωση δεν με συγκλόνισε αλλά ένα 7/10 το βάζω (αν έχει σημασία η βαθμολογία).
DeadOrganPlayer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Το είδα κι εγώ χτες το βράδυ. Σαφώς επηρεασμένος απο τις δηλώσεις περι ταινίας της χρονιάς κάθησα στον αναπαυτικό καναπέ μου χωρίς ποπ κορν αυτή τη φορά (χρυσός κανόνας: όταν καθόμαστε να δούμε δράμα δε τρώμε ποπ κορν). Πολύ ωραία ιδέα, ωραία σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική και ερμηνείες (αν εξαιρέσουμε του Τομ που εμένα δε μου άρεσε). Σαν σύνολο όμως ποτέ δεν κορυφώθηκε για μένα. Ήταν μονίμως σε μια ευθεία γραμμή που κυμαινόταν στο 6,8/10. Κάτι σαν τον Τάσο Πάντο δηλαδή για όσους γνωρίσουν από μπάλα. Φιλότιμος που πάντα δίνει το καλύτερο του εαυτό χωρίς όμως ποτέ να δώσει το κάτι παραπάνω. Και μένα με ενόχλησαν κάποιες παραδοχές που έπρεπε να κάνουμε σχετικά με το σενάριο. Και δεν μιλάμε για λεπτομέρειες όπως γιατί η πυξίδα του Σαγίντ το 2004 ήταν σκουριασμένη και το 2007 όχι αλλά για πράγματα κοινής λογικής που ακόμα και σε ένα φανταστικό σύμπαν δε μπορείς να μην αναρωτηθείς πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν. Συμπερασματικά, σαφώς και η ταινία απέχει πολύ από το να χαρακτηρηστεί ταινία της χρονιάς αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και αξίζει κάποιος να χαραμίσει 2 ώρες για να τη δεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.