Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηχοσυστήματος

limez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ηχοσύστημα για να καλύψω περίπου 200 τετραγωνικά μέτρα για Backround μουσική τι θα χρειαστώ ακριβώς? Υπολογίζω κάτι με 10 μεγάφωνα. Δεν βρίσκω κάτι έτοιμο θα πρέπει από ότι κατάλαβα να πάρω ενισχυτή,μεγάφωνα κ.λ.π.?

Αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι θα χρειαστώ περίπου.. Ευχαριστώ

Δημοσ.

"Background μουσική"; Δηλαδή; Τέτοιο μεγάλοι χώροι κανονικά θέλουν και μελέτη χώρου για να έχεις σωστή απόδοση του ήχου... (και να μη σηκώνεις και τη μισή γειτονιά στο πόδι!)

Δημοσ.

Το Background ίσως να το έθεσα και λάθος .Εννοώ θα είναι πολύ χαμηλά η μουσική και θα ακούγετε σχεδόν ελάχιστα. Το ξέρω ότι καλύτερα θα ήταν να γίνει και μελέτη κλπ. Αλλά είναι καιροί δύσκολοι και με λίγα € δεν γίνετε μελέτη …

Εγώ απλά θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορώ να βάλω ένα ηχοσύστημα με 10 περίπου μεγάφωνα περίπου 1000W ‘‘νομίζω’’.

Από ότι είδα με λίγο ψάξιμο κάτι έτοιμο δεν βρίσκω οπότε θα πρέπει να πάρω ένα amplifier με μεγάφωνα και να τα ενώσω με ένα player. Αυτό που με δυσκολεύει λίγο είναι πως θα ενωθούν όλα αυτά. Από ότι βλέπω υπάρχουν διάφοροι τρόποι π.χ. parallel …κλπ (διορθώστε με αν λέω μ…)

Και πρέπει το amplifier να μπορεί να αντέξει τα μεγάφωνα αυτά και αντίστροφα..

Γνωρίζει κάποιος τι μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

5 ζευγάρια ηχεία δηλαδή.

Aν μπουν 3 8ωμα ζευγάρια σε κάθε κανάλι, η αντίσταση θα πέσει περίπου στα 3,6ωμ.

Ίσως χρειαστεί να πας σε επαγγελματικό ενισχυτή ή σε κάποιον καλό hi-fi, για να μπορεί να <<σηκώσει>> τέτοια αντίσταση και τόσα μέτρα καλώδιο.

Μπορεί να κάνω λάθος όμως..

Δημοσ.

Το Background ίσως να το έθεσα και λάθος .Εννοώ θα είναι πολύ χαμηλά η μουσική και θα ακούγετε σχεδόν ελάχιστα. Το ξέρω ότι καλύτερα θα ήταν να γίνει και μελέτη κλπ. Αλλά είναι καιροί δύσκολοι και με λίγα € δεν γίνετε μελέτη …

Εγώ απλά θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορώ να βάλω ένα ηχοσύστημα με 10 περίπου μεγάφωνα περίπου 1000W ‘‘νομίζω’’.

Από ότι είδα με λίγο ψάξιμο κάτι έτοιμο δεν βρίσκω οπότε θα πρέπει να πάρω ένα amplifier με μεγάφωνα και να τα ενώσω με ένα player. Αυτό που με δυσκολεύει λίγο είναι πως θα ενωθούν όλα αυτά. Από ότι βλέπω υπάρχουν διάφοροι τρόποι π.χ. parallel …κλπ (διορθώστε με αν λέω μ…)

Και πρέπει το amplifier να μπορεί να αντέξει τα μεγάφωνα αυτά και αντίστροφα..

Γνωρίζει κάποιος τι μπορώ να κάνω?

Κοίτα.

Μπορείς να μην πας σε κάποιον ειδικό και να πας σε εμπειρικούς, θα πάρεις και θα κάνεις ό,τι σου πούνε και μετά θα ανακαλύψεις ότι αυτό που σου είχαν πει "έχει κάποια προβλήματα". Θα ξαναπάς πάλι πίσω και θα ξανακάνεις και θα πάρεις ό,τι σου πούνε.

Μπορείς επίσης να πας σε κάποιον ειδικό, να πας μία φορά και να κάνεις δουλειά σου.

Αυτή η Ελληνική νοοτροπία ότι δεν χρειάζονται οι υπηρεσίες ειδικών είναι αυτή που ταΐζει, ακόμα, όσους λένε ότι ξέρουν κάτι και δεν ξέρουν τίποτα. Και να έλεγες ότι συμφέρει... να πεις πάει στην ευχή... αλλά τελικά πιο πολλά δίνει κανείς και δουλειά δεν κάνει.

Π.χ., και χωρίς να θέλω να προσβάλω, πετάχτηκε ο αποπάνω και είπε για "ωμικά" ηχεία (μάλλον για να κάνει την πράξη με τις αντιστάσεις)... ενώ εσύ λες για 200m2 χώρο και μουσική "βάθους"....

Να δω πότε θα μάθει ο Έλληνας να προστατεύει τα λεφτά του...

Δημοσ.

Εσύ κάνεις σαν να ζήτησε ιατρική γνωμάτευση από φόρουμ.

Χαίρομαι που αντιδράς έτσι, γιατί αυτό σημαίνει πως, τουλάχιστον, αναγνωρίζεις την αμάθειά σου στο συγκεκριμένο ζήτημα και ως εκ τούτου το αβάσιμο της γνώμης που έδωσες.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γι'αυτό έγραψα στο τέλος <<μπορεί να κάνω και λάθος>>.

Χαίρομαι επίσης που μετά από την αντίδρασή σου, καταλήγεις να συμφωνείς μαζί μου ως προς την ποιότητα της γνώμης σου στο εν λόγω θέμα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μια ερώτηση έκανα ρε παιδία και εσείς τσακώνεστε.

Φίλε Timonkaipumpa ήσουν σαφείς ότι για να κάνω μια τέτοια δουλεία πρέπει να πάω σε ειδικό…

Αν ήξερα δεν θα ρωτούσα.

Φίλε _BASSstarlet_ ευχαριστώ για την προσπάθεια …

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...