PappouC_ALeXi5 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) καλησπέρα θέλω μια χάρι : επειδή κάθε φορα που πάω να διαβάσω και να καταλάβω τις διαφορες και φρακερνει το κεφάλι μου ;$ μπορεί κάποιος να μου απάντηση 2-3 πραγματάκια δεν θέλω απάντησης τύπου /δες στο τάδε link/google it k έτσι λοιπόν 1: ποιες είναι η διαφορες ? 2: από πια τράπεζα συμφέρει ? ( είδα ότι στην πειραιώς χρεώνει κάτι παραπάνω οποτε δεν λέει ) 3: η αγορά πως ακριβώς γίνετε με τη χρεωστική η προπληρωμένη κάρτα και paypal δηλαδή βάζεις τον κωδικό τις κάρτας από την τράπεζα στο paypal και λες να κράτηση 10 euro από την τάδε αγορά? plz απαντήστε και μετά αν θέλετε delete και το topic Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2011 από PappouC_ALeXi5
ALdaperan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Χρεωστική : έχεις ενα λογαριασμό στη τράπεζα που καταθέτεις τα λεφτά σου και αυτός ο λογαριασμός συνδέεται με μια κάρτα που έχει ενα κωδικο και με τον οποίο μπορεις να κάνεις αγορές μέσω ιντερνετ, paypal κλπ .Όταν θέλεις να κάνεις αγορά βάζεις χρήματα στο λογαριασμό σου μέσα και μετά πας και κάνεις την αγορά!!!! Προπληρωμένη: είναι μια κάρτα μόνο (δεν χρειάζεται να ανοιξεις λογαριασμο) που την παίρνεις απο την τράπεζα με μια απλή αίτηση και την φορτίζεις με χρήματα όποτε θέλεις να κάνεις αγορά. Πχ θες να αγοράσεις παπούτσια που κάνουν 50 ευρώ τότε πας στη τράπεζα με τη κάρτα σου και τους λες βάλτε μου μέσα 51 ευρω (51 γιατί η τράπεζα θα σου πάρει το 1 ευρω σαν μίζα) και μετά πας σπιτι σου και κάνεις την αγορα!! Διαφορές: Η χρεωστική επειδή συνδέεται με λογαριασμό μπορείς να εχεις συνέχεια χρήματα μέσα στο λογαριασμό σου και μπορείς μάλιστα να χρησιμοποιήσεις έναν ηδη υπάρχοντα λογαριασμο που εχεις σε κάποια τράπεζα και μπορεί να μη χρειάζεται να τρέχεις συνέχεια στη τράπεζα να φορτίζεις τη κάρτα σου!!! Απο την άλλη δε ξέρω πόσο ασφαλές είναι να έχεις λεφτά σε λογαριασμό και να κάνεις αγορές ( απο θέμα ασφάλειας) ενώ στην προπληρωμένη ξέρεις 100% οτι δεν μπορουν να σου τραβήξουν περισσότερα απο οσα εχει η καρτα σου μεσα. Αν και φιλοι μου μου λένε οτι ειναι απόλυτα ασφαλές και η χρεωστική. Επειτα στην προπληρωμένη όταν πας τράπεζα και βάλεις κάποια λεφτα μέσα στη καρτα σου τότε αυτα δε μπαίνουν αμέσως αλλα πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες πρώτα και μετά κάνεις την αγορά σου, αυτο δεν ισχυει στη χρεωστική Paypal: Αφου πάρεις τη κάρτα σου (χρεωστική,προπληρωμένη) απλά κάνεις εγγραφή στο paypal όπως κάνεις και σε ενα φόρουμ (τόσο απλά) , απλά έχει ένα επιπλέον πεδιο που βάζεις και τον αριθμό της κάρτας σου. Κατα την εγγραφή βάζεις τα αληθινα στοιχεια σου!!! Τι προτείνω εγω : Εγω έχω προπληρωμένη της κύπρου : http://www.prepaidcards.gr/ και είμαι απολυτα ικανοποιημενος, μου παίρνει 1 ευρω μιζα βεβαια η τραπεζα σε κάθε φόρτιση αλλά καμία τραπεζα δεν είναι τζάπα!! Και βγαίνει σε 5 λεπτά απλα σου δίνουν μια φόρμα με τα στοιχεία σου, τη συμπληρώνεις και σου δίνουν τη κάρτα αμέσως..και online μπορεις να κάνεις αίτηση στο παραπάνω λινκ που σου δωσα Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2011 από ALdaperan 1
Haldol Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Απο την άλλη δε ξέρω πόσο ασφαλές είναι να έχεις λεφτά σε λογαριασμό και να κάνεις αγορές ( απο θέμα ασφάλειας) ενώ στην προπληρωμένη ξέρεις 100% οτι δεν μπορουν να σου τραβήξουν περισσότερα απο οσα εχει η καρτα σου μεσα. Τη χρεωστική τη συνδέεις με λογαριασμό που έχεις αποκλειστικά για αγορές, στον οποίο καταθέτεις κάθε φορά το ποσό που χρειάζεσαι. Όπως και με την προπληρωμένη, το πολύ να σου τραβήξουν όσα έχεις μέσα. Είναι χαζό να τη συνδέσεις με το λογαριασμό αποταμίευσης που έχεις 60,000€ μέσα. 1
aikat90 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Επίσης σε αυτή την εποχή που φτάσαμε μπορεις να κανεις μεταφορες απο λογαριασμο σε λογαριασμό μέσω ιντερνετ.....οταν πας και βγαλεις την χρεωστική καρτα του λες και για αυτο(φισικα δινεις κατι παραπανω τπτ δν ειναι τζαμπα).....και οταν 8ες να κανεις την αγορα σου μεταφερεις χρηματα απο το κανονικο λογαριασμο σου στον λογαριασμο με την χρεωστική(κατι παράπανω γιατι και εδω κραταει η τραπεζα λεφτά)....οποτε κανεις την αγορα σου ηρεμα χωρις να κουνη8εις απο την καρεκλα....και το μονο π εμεινε ειναι να ερ8ει ο courier(να ερχοταν και αυτος γρηγορα....)και ειναι και ασφαλες γιατι δν μπορουν να σ τραβηξουν αφου δν θα χεις χρηματα μεσα στο λογαριασμο....
pournaras Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Η βασικη διαφορα τη χρεωστικης με την προπληρωμενη ειναι οτι τη χρεωστικη πολλες φορες (εκτος paypal), μπορει να μη στη δεχτουν ακομη κι αν γραφει πανω visa, ενω την προπληρωμενη τη δεχονται παντα (για αγορες cash παντα, για δοσεις μονο πιστωτικη). Οποτε κι εγω προτεινω προλπηρωμενη, κι οπως και ο ALdaperan, εχω Κυπρου και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Εχει μιζα 1 ευρω σε καθε φορτιση, ειτε βαλεις μεσα 5 ειτε βαλεις 1000 (οποτε βαζω παντα καμμια 200αρια και δε φαινεται καθολου), εχει online ελέγχο (να βλεπεις παντα τι εμεινε, τι πληρωσες, ακομη και μηνιαιο λογαριασμο σε pdf, μη χαλαμε τζαμπα χαρτια), και μου την εχουν δεχτει παντου.
Luxx Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Οnline ελεγχο; Εχω τη prepaid της κυπρου. Πως μπορω να το δω αυτο; Ειναι ασφαλες;
isay Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Είναι χαζό να τη συνδέσεις με το λογαριασμό αποταμίευσης που έχεις 60,000€ μέσα. Υπάρχουν κοινοί έλληνες που έχουν τέτοια ποσά σε καταθέσεις; :lol: Επίσης σε αυτή την εποχή που φτάσαμε μπορεις να κανεις μεταφορες απο λογαριασμο σε λογαριασμό μέσω ιντερνετ.....οταν πας και βγαλεις την χρεωστική καρτα του λες και για αυτο(φισικα δινεις κατι παραπανω τπτ δν ειναι τζαμπα).....και οταν 8ες να κανεις την αγορα σου μεταφερεις χρηματα απο το κανονικο λογαριασμο σου στον λογαριασμο με την χρεωστική(κατι παράπανω γιατι και εδω κραταει η τραπεζα λεφτά). Έχω λογαριασμούς στην Πειραιώς και δεν με χρεώνει τίποτα όταν μεταφέρω ανάμεσα στους λογαριασμούς μου. Αν με χρεώνει μια τράπεζα ανάμεσα στους λογαριασμούς μου, είμαι κορόιδο. ...οτι τη χρεωστικη πολλες φορες (εκτος paypal), μπορει να μη στη δεχτουν ακομη κι αν γραφει πανω visa, ενω την προπληρωμενη τη δεχονται παντα (για αγορες cash παντα, για δοσεις μονο πιστωτικη). ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα με χρεωστικές (και ΕΙΧΑ απο διάφορες τράπεζες). Μεταξύ χρεωστικών και προπληρωμένων οι χρεωστικές αναγνωρίζονται περισσότερο (ως πιο σοβαρές). Διευκρίνηση: ΑΛΛΟ οι χρεωστικές και άλλο οι κάρτες ανάληψης χρημάτων Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2011 από isay 1
pournaras Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Οnline ελεγχο; Εχω τη prepaid της κυπρου. Πως μπορω να το δω αυτο; Ειναι ασφαλες; Μια χαρα ασφαλεστατο ειναι, δικο τους site ειναι, δεν ειχα ποτε προβλημα. Κατ αρχην παρε τηλ. στο 210-6477444 , ή περνα απο ενα υποκαταστημα με την καρτα σου, να τους ζητησεις ενα Κωδικο Χρηστη (θα σου χρειστει κατα την εγγραφη). Οταν τον παραλαβεις, πας στο www.i-cardonline.gr και κανε μια εγγραφη και εισαι ετοιμος. Isay, αν μπορεις διευκρινησε λιγο αυτη τη διαφορα μεταξυ χρεωστικης και αναληψης. Δεν ειναι το ιδιο; (μια καρτα δηλαδη συνδεμενη με ενα λογαριασμο ταμιευτηριου; )
isay Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Isay, αν μπορεις διευκρινησε λιγο αυτη τη διαφορα μεταξυ χρεωστικης και αναληψης. Δεν ειναι το ιδιο; (μια καρτα δηλαδη συνδεμενη με ενα λογαριασμο ταμιευτηριου; ) (pournaras θα μιλήσω γενικά, το δεύτερο ενικό δεν είναι μόνο για σένα) Αν παει κάποιος και ανοίξει ένα λογαριασμό στην εθνική θα του δώσουν και μια κάρτα (νομίζω γράφει maestro) η οποία ειναι για ανάληψη χρημάτων απο το atm. To ίδιο αν ανοίξεις λογαριασμό στην Αγροτική (αλλά δεν γράφει maestro). Πολλοί νομίζουν οτι αυτή ειναι χρεωστική με την πλήρη έννοια, αλλά δεν είναι σωστό. Οι κάρτες ανάληψης πρακτικά δεν παίζουν πουθενά αλλού παρά μόνο στα atm των τραπεζών. Για να βγάλεις χρεωστική (ακόμα και στην αγροτική) πας στην τράπεζα και την ζητάς. Έχουν πάνω το σηματάκι Visa και ναι είναι συνδεμένες με ένα λογαριασμό. Έχεις λεφτα; Ψωνίζεις. Δεν έχεις λεφτά; Δεν ψωνίζεις. Οι χρεωστικές απο τις Πειραιώς, Κύπρου, Alpha και eurobank αποδεδειγμένα παίζουν ΧΩΡΙΣ προβλήματα στο internet και δεν έχουν έξοδα φόρτισης και άλλα κόλπα. Λοιποί κάτοχοι μπορείτε να καταθέσετε απόψεις και εμπειρίες.
VasKag Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 δηλαδη στην alpha, η καρτα "alpha bank enter visa" που σου δινει μαζι με το λογαριασμο, ειναι μονο αναληψεως και οχι χρεωστικη?
PappouC_ALeXi5 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Τι προτείνω εγω : Εγω έχω προπληρωμένη της κύπρου : http://www.prepaidcards.gr/ και είμαι απολυτα ικανοποιημενος, μου παίρνει 1 ευρω μιζα βεβαια η τραπεζα σε κάθε φόρτιση αλλά καμία τραπεζα δεν είναι τζάπα!! Και βγαίνει σε 5 λεπτά απλα σου δίνουν μια φόρμα με τα στοιχεία σου, τη συμπληρώνεις και σου δίνουν τη κάρτα αμέσως..και online μπορεις να κάνεις αίτηση στο παραπάνω λινκ που σου δωσα αυτό θα κάνω λογικά είναι ότι πρέπει .. μπορώ όμως αν βάλω p.x 200 euro μέσα και χρειάζομαι 50 την άλλη μέρα να τα πάρω 50 από τα 200 πίσω? η πιο καλά να πάω από κάνα ATM ότι ώρα νάνε να πάρω πίσω τα χρήματα που χρειάζομαι?
pournaras Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 (pournaras θα μιλήσω γενικά, το δεύτερο ενικό δεν είναι μόνο για σένα) Αν παει κάποιος και ανοίξει ένα λογαριασμό στην εθνική θα του δώσουν και μια κάρτα (νομίζω γράφει maestro) η οποία ειναι για ανάληψη χρημάτων απο το atm. To ίδιο αν ανοίξεις λογαριασμό στην Αγροτική (αλλά δεν γράφει maestro). Πολλοί νομίζουν οτι αυτή ειναι χρεωστική με την πλήρη έννοια, αλλά δεν είναι σωστό. Οι κάρτες ανάληψης πρακτικά δεν παίζουν πουθενά αλλού παρά μόνο στα atm των τραπεζών. Για να βγάλεις χρεωστική (ακόμα και στην αγροτική) πας στην τράπεζα και την ζητάς. Έχουν πάνω το σηματάκι Visa και ναι είναι συνδεμένες με ένα λογαριασμό. Έχεις λεφτα; Ψωνίζεις. Δεν έχεις λεφτά; Δεν ψωνίζεις. Οι χρεωστικές απο τις Πειραιώς, Κύπρου, Alpha και eurobank αποδεδειγμένα παίζουν ΧΩΡΙΣ προβλήματα στο internet και δεν έχουν έξοδα φόρτισης και άλλα κόλπα. Λοιποί κάτοχοι μπορείτε να καταθέσετε απόψεις και εμπειρίες. Χμμ, για αυτο σε ρωτησα, γιατι ακομη δεν τις εχω ξεκαθαρισει γενικως μεαξυ τους. Αυτο μονο που ξερω ειναι οτι καποτε (εδω και 20 χρονια) εχοντας ταμιευτηριο στην εθνικη, ειχα βγαλει μια καρτα για να παιρνω σαν φανταρος τοτε, χρηματα. Αυτη την καρτα την κρατησα μεχρι πριν λιγο καιρο, οπου εκανα λογαριασμο paypal, και μου την ειχε δεχτει κανονικα. Βεβαια με την συγκεκριμενη καρτα δεν ειχα παει ποτε να ψωνισε εξω σε καταστημα με POS, ωστε να δω αν θα μου τη δεχτει, αλλα μεσω ιντερνετ μια χαρα λειτουργουσε (μεχρι προπερσυ που εκλεισα το λογαριασμο με την εθνικη). Τωρα τι ηταν αυτη η καρτα δεν ξερω, to paypal παντως τη δεχτηκε, και απο τη μερια μου το μονο που ηξερα ειναι οτι ηταν μια καρτα που απλα συνδεοταν με το λογαριασμο ταμιευτηριου μου. (PS. και να σκεφτεις οτι για μια 5ετια, δουλεψα σαν εγκαταστατης μηχανηματων POS, σκεψου για το ποσο με ενοιαζε )
markelos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Διαβάστε εδώ ένα πολύ καλό άρθρο για να σας λυθούν πολλές απορίες.
ALdaperan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 αυτό θα κάνω λογικά είναι ότι πρέπει .. μπορώ όμως αν βάλω p.x 200 euro μέσα και χρειάζομαι 50 την άλλη μέρα να τα πάρω 50 από τα 200 πίσω? η πιο καλά να πάω από κάνα ATM ότι ώρα νάνε να πάρω πίσω τα χρήματα που χρειάζομαι? ναι μπορείς με την κάρτα αυτή να πας σε ενα atm της κυπρου και να τραβήξεις το ποσο που θέλεις, όπως κάνεις και με τις κάρτες των λογαριασμών... σου δίνουν ενα pin με το οποιο μπορεις να κάνεις αναλήψεις/καταθέσεις κλπ και μέσω atm
PappouC_ALeXi5 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 ναι μπορείς με την κάρτα αυτή να πας σε ενα atm της κυπρου και να τραβήξεις το ποσο που θέλεις, όπως κάνεις και με τις κάρτες των λογαριασμών... σου δίνουν ενα pin με το οποιο μπορεις να κάνεις αναλήψεις/καταθέσεις κλπ και μέσω atm οκ αδελφε με βοηθεισες αρκετα ευχαριστω πολυ cheers
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα