LouCi4er Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μα καλα αν εμενα Αθηνα δε θα ρωτουσα φυσικα. Μενω Σερρες οποτε δυστυχως αυτο δε γινεται. Στο τηλ μου ειπαν οτι επειδη εχουν πολλες παραγγελιες θα ικανοποιησουν αυτες που εχουν προπληρωθει πρωτα και μετα εχει ο Θεος. Υ.Γ. Αρχικα ειχαν ζητησει προκαταβολη 100Ε! Φιλε μου προκαταβολη,το λεει και η λεξη,ειναι ενα ποσο που δινεις για να αγορασεις κατι σιγουρα πολυ μικροτερο απο την τιμη.Αν δωσεις ολο το ποσο λεγεται προεξοφληση και φυσικα ουτε να το σκεφτεσαι.Εγω στην θεση σου παντως δεν θα δεχομουν.Αν δεν εχουν την δυνατοτητα να εκπληρωσουν ολες τις παραγγελειες να μην κανουν προσφορες.
default Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Παρελαβε κανεις το συγκεκριμενο μηχανημα?
default Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 φωνη βοωντος εν τη ερημω Αναφορικα με τι? Αν ρωτας για το πληκτρολογιο τοτε δεν ειναι γερμανικο (ετσι μου ηπαν στο τηλεφωνο τουλαχιστον).
nek4d Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Ενημέρωση: Παρελαβα χτες το φορητο. Παραγγελία απο 5/1, αργησε λίγο αλλά δεν με πείραζε εξ'αρχής γιατί το προόριζα σαν 2ο. Η συνολική επικοινωνία με το μαγαζί, μια χαρά. Αν και δεν το έχω ψαξει ακόμη, καποιες πληροφορίες: Πληκτρολογιο ειναι γερμανικό. Περιλαμβάνονται ειδικά αυτοκόλλητα για english-greek layout (μαλλον γιάυτό η κούτα είχε ανοιχτό αυτοκόλλητο. Προσοχή, μην παρεξηγούμαστε, το μηχάνημα είναι φυσικά ολοκαίνουργιο). Μέσα έχει cd με win 7 drivers (εγω θα βαλω xp) Τα κυρίως χαρακτηριστικά είναι σωστά. Μονάχα που δεν αναφέρεται ότι η οθόνη είναι LED, όπως αναμενόταν άλλωστε, αλλά ακόμη δεν ξέρω οριστικά και σε κάθε περίπτωση σε αυτά τα χρήματα, δεν εχει και τόσο σημασία. Το φινίρισμα των πλαστικών της asus είναι πολύ καλό (με glossy κάλλυμα). Μία ακόμη προσωπική παρατήρηση, επειδή πολλά ειπώθηκαν περί προκαταβολής, μικρού μαγαζιού κλπ: Δεν είναι παράλογο που δεν εχουν στοκ και δουλεύουν στο μοντέλο προκαταβολής-παραγγελίας. Ειδικά στον χώρο της πληροφορικής, όπου τα κέρδη είναι συμπιεσμένα κ δουλεύουν για τον τζίρο, είναι λογικότατο. Το φόρουμ είναι γεμάτο από παραπονα & διαμαρτυρίες για τα μεγάλα μαγαζια... Ολοι γκρινιάζουμε κ όλο απο εκεί ψωνίζουμε... Μην φοβάστε να δώσετε μια ευκαιρία και στα μικρά μαγαζιά!
paylidis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Μην φοβάστε να δώσετε μια ευκαιρία και στα μικρά μαγαζιά! μαζι σου ειμαι αλλα τι θα διασφάλιζε τα 50-100-150 ευρω προκαταβολής; η φήμη του μαγαζιού...; Δε γινονται έτσι δουλείες... Και εγω δε γουστάρω το καρτελ αλλα ηξερα κ εγω να το παραγγείλω απο τη γερμανία και να παρω και αυτοκόλληλα αγγλοελληνικού πληκτρολογίου... τεσπα, μεγεια σου!
nek4d Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 thanks φιλε. Θα αναφέρω κάτι αστείο μιας και ειχα ζησει την Στουρνάρη δεκαετία 90: Δεν υπήρχε κανένα μαγαζί, συμπεριλαμβανομένου του Πλαίσιου που θα δεχόταν παραγγελία χωρίς προκαταβολή. Εξελίχθηκε η αγορά έκτοτε, "εξ-ευρωπαιστήκαμε"... και οι απαιτήσεις ανέβηκαν δικαιολογημένα. Παρόλα αυτά, μπαίνω στην θέση του μικρού μαγαζάτορα κ συνειδητά τον στηρίζω όταν θέλω κ μπορώ. Το link της Γερμανίας το είχα δει και μπορούσα εύκολα να το ψάξω μιας κ ξερω γερμανικά αλλά δεν εχω χρόνο τώρα για χρονοβόρες διαδικασίες κ θέλω αν κάτι πάει στραβά (defoa, λάθος προιόν, κλπ) να το πάω κατ'ευθείαν πίσω. Ασε που ήθελα τιμολόγιο με μειωμένο φπα νησιού, για να το περάσω στα έξοδα (χωρίς να χρειάζονται εξηγήσεις σε τυχόν εφοριακό θέμα). Το notebook προορίζεται για εξυπηρέτηση πελατων ξενοδοχείου και οι περισσότεροι είναι Γερμανοί! γι'αυτό δεν με ένοιαζε το πληκτρολόγιο. Οπότε από μένα, χαλάλι τα ~50 γιουρια στο technshop, κάπως πρέπει να ζήσουν κ να έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν, ειδάλλως η παγκοσμιοποίηση θα τα φάει όλα. Προς τα κει πάμε βέβαια, αλλά αν βαλει κάποιος τον ευατό του στην θέση του μαγαζάτορα, ή σκεφτεί ότι είναι πχ ο ξάδερφός του που κάνει αυτήν την δουλειά, τότε είναι σε θέση να λειτουργήσει με άλλη αγοραστική συνείδηση. Sorry για το μακροσκελές του θέματος, δεν σε αμφισβητώ και κατανοώ την πλευρά του οικονομικότερου, απλά νιώθω ότι έχω ζήσει κάπως το θέμα και απ'την άλλη πλευρά...
eloundar Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Παρέλαβα κι'εγώ προχτές το laptoπακι και οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά καλές..με εξαίρεση ίσως μόνο το γεγονός ότι δεν έχει αυτοκόλλητα για όλα τα πλήκτρα και θα πρέπει να εξοικειωθεί κάποιος με 2-3 πλήκτρα διαφορετικά. Παρόλα αυτα έχω μια ερώτηση να απευθύνω σε όσους έχουν το προμηθετεί. Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνω για να bootαρω τα linux ή να bootαρω ένα cd των win7 που έχω, επειδή δεν γνωρίζω πως να λειτουργήσω τα DOS που φορτώνονται στην αρχή. thnx
paylidis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Παρέλαβα κι'εγώ προχτές το laptoπακι και οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά καλές..με εξαίρεση ίσως μόνο το γεγονός ότι δεν έχει αυτοκόλλητα για όλα τα πλήκτρα και θα πρέπει να εξοικειωθεί κάποιος με 2-3 πλήκτρα διαφορετικά. Παρόλα αυτα έχω μια ερώτηση να απευθύνω σε όσους έχουν το προμηθετεί. Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνω για να bootαρω τα linux ή να bootαρω ένα cd των win7 που έχω, επειδή δεν γνωρίζω πως να λειτουργήσω τα DOS που φορτώνονται στην αρχή. thnx cd d: (αν d ειναι το γράμμα του drive, ειδαλλως Ε κλπ) setup.exe και τρέχει
eloundar Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 thnx paylidis Αυτό το έψαξα εξ'αρχης και στα c:&d: που έχει δεν έχει setup.exe! (το Ε: όμως έχει ένα φάκελο isolinux αλλά ούτε εκεί κάτι..) μάλλον θα περάσω win7 κατευθείαν.
nek4d Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 οχι φιλε, μπαινει με del στο bios, μπηκα 2-3 φορες για να βάλω τα XP, για ξαναδοκιμασε. (για τα xp θελει κ μια αλλη αλλαγη στο bios στον sata controller, τα 7 δεν θα εχουν προβλημα). Το linux partition το ειδα κ εγω, το αφησα προσωρινα, υποτίθεται οτι με κάποιο πλήκτρο πατημένο στο boot, ξεκινα το expressgate (δεν θελει setup). Δεν εχω διαβασει ακομη το manual, αν το βρεις πρωτος, πες μας. Ισως τωρα που εβαλα τα xp και πειραχτηκε το boot sector να μην γινεται πια. Αν παιζει ακομη θα το βρω κ θα το δοκιμασω, ειδαλλως, στην περιπτωση μου, format σε ntfs και μεγαλωμα αυτου του partition για image backup του c ωστε αν το "πειραζουν" οι πελατες να το επαναφερω ευκολα. Αν καποιον δεν τον ενδιαφερει το linux, κρατα αυτο το partition για data ή backup και γινεται ευκολα encrypted. Υ.Γ. Η οθόνη του πάντως είναι πολυ ικανοποιητική!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.