Προς το περιεχόμενο

Πιο κομμάτι ενος laptop αναβαθμίζεται πιο "εύκολα"?

Orgasmic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΔΗλαδη, οταν αγοραζουμε ενα laptop και έχουμε οικονομικους περιορισμούς, σε ποιο κομμάτι πρεπει να κοιτάξουμε να χώσουμε χρήμα?

Να προσεχουμε γενικότερα να παρουμε ενα μηχανημα που θα ειναι αναβαθμισιμο?Παιζει να ειναι ο επεξεργαστης το κομματι που αντικαθισταται πιο δυσκολα, και αρα να κοιταμε να παιρνουμε ενα με καλο επεξεργαστη και στο μελλον τα υπολοιπα -μητρικες, μνημη, γραφικα κτλ- τα αναβαθμιζουμε αν θελουμε?

Δημοσ.

Γενικότερα αγοράζεις κατι σύμφωνα με τις δυνατοτητές που έχεις.

Πιο εύκολα αναβαθμίζοντε Rαm ,Hdd και μετα επεξεργαστής και καρτα γραφικων με πολλά ερωτηματικά συμβατότητας εξόδων τεχνικού.

Καλο ειναι να προσεχουμε να πάρουμε ενα σύστημα το οποιο να μας παρέχει δυνατότητες upgrade πχ ram up to 8 Gb κτλπ .

Οπότε καταλαβαίνεις πως περιπου μπορεις να κινηθεις.

Ολα τα παραπάνω ειναι γενικα γιατι μπορει οριμενα μοντέλα να διαφέρουν.

Δημοσ.

Μια κάρτα γραφικών για να στην αλλάξει η αντιπροσωπία θέλει πάνω από 300€, ενώ μπορείς να την βρεις στο ebay με πολύ λιγότερα λεφτά αλλά θα διακινδυνέψεις ασυμβατότητες και εγγύηση.

Τον επεξεργαστή δεν έχω ακούσει να τον αλλάζει κανένας.

Η μνήμη και ο δίσκος αλλάζουν στο άψε σβήσε και θέλει απλά ξεβίδωμα 2-3 βίδες.

Δημοσ.

Οποτε καλο ειναι εφοσον δεν εχουμε συγκεκριμενες απαιτησεις (πχ gaming ή video editing) για μεση χρηση να χωνουμε λεφτα σε επεξεργαστη που αλλαζει πιο δυσκολα...

Δημοσ.

επειδη οταν καηκε το παλιο μ το λαπτοπ το εκανε φιλο και φτερο....σκληρος αλλάζει γελοια μια βίδα ειναι!!!....μνημες 8ελει λιγο παραπανο 2-3 βιδες....αλλά οταν ειχα ρωτησει για καρτα γραφικω...μ λεει αν 8εσ καλη 500 και ανεβαινε...(μαζι με τα εξοδα εγκαταστασης).....για επεξεργαστη δν εχω ακουσει....αλλα ολα τα εξαρτημασε σε λαπτοπ ειναι πανακριβα ακομα και οι μνεμες......δν ειναι και το πιο καταλληλο μηχανημα για αναβα8μισείς....

Δημοσ.

Δίσκος και μνήμη τα πιο εύκολα για αναβάθμιση. Τι αξίζει περισσότερο να ανβαθμίσεις; Ο δίσκος, αν πας σε SSD.

Δημοσ.

επειδη οταν καηκε το παλιο μ το λαπτοπ το εκανε φιλο και φτερο....σκληρος αλλάζει γελοια μια βίδα ειναι!!!....μνημες 8ελει λιγο παραπανο 2-3 βιδες....αλλά οταν ειχα ρωτησει για καρτα γραφικω...μ λεει αν 8εσ καλη 500 και ανεβαινε...(μαζι με τα εξοδα εγκαταστασης).....για επεξεργαστη δν εχω ακουσει....αλλα ολα τα εξαρτημασε σε λαπτοπ ειναι πανακριβα ακομα και οι μνεμες......δν ειναι και το πιο καταλληλο μηχανημα για αναβα8μισείς....

500ευρω μπορει να λενε,αλλα αντικειμενικα δεν αξιζει ουτε 250ευρω.

Εδω στο Πλαισιο σε μια φιλη μου της ειπαν 600ευρω για καμμενη μητρικη!!

και μολις ειπε ''δεν εχω τοσα για να το επιδιορθωσω..'' της απαντα το παιδι

'' εε κοιταξτε καλυτερα για καινουριο στο ισογειο!'' Με λιγα λογια:

επειδη βαριεται ο τεχνικος και ειναι και πιο δυσκολη δε σημαινει οτι δεν ειναι και αναστρεψιμη η κατασταση.

Δημοσ.

και πλεον το amazon δινει δωρεαν μεταφορικα σε παρα πολλα προιοντα του.

Σε πολλα βλέπω gree shiping αλλα <νομιζω> αφορουν μονο Aμερικη γιατι κατι που κοιταγα εβλεπα free shipping και μετα για την ευρωπη το shipping cost.

FREE on Orders $25 and Over (some restrictions apply)

How do I take advantage of FREE Super Saver Shipping?

1. Place at least $25 of eligible Amazon.com products in your Shopping Cart. (Eligible items will say "eligible for FREE Super Saver Shipping ..." next to their price.)

2. Proceed to checkout.

3. Ship your items to a single U.S. address.

4. Select "Group my items into as few shipments as possible" as your shipping preference.

5. Select Super Saver Shipping as your shipping speed. Your order will be delivered within 5-8 business days.

6. Place your order, and enjoy the free shipping!

Δημοσ.

στο θεμα μας τωρα, ναι ο δισκος κι η μνημη αλλαζουνε (αν εισαι τυχερος, θα εχει επιπλεον θεση για μνημη για να προσθεσεις, αλλιως αντικαθιστας την υπαρχουσα με μεγαλυτερη - πολυ ευκολες δουλειες και του δισκου και της μνημης. Αν μπορεις να τα αλλαξεις σε desktop θα καταφερεις και στον φορητο αλλιως για το service ουτε 10 λεπτα υποθεση δεν ειναι.

Δημοσ.

Τα μόνα κομμάτια που μπορείς να αλλάξεις και να έχουν καλές τιμές είναι η μνήμη και ο δίσκος. Αν πας σε κάτι άλλο θα πληρώσεις αρκεά λεφτά και κατά τη γνώμη μου χωρίς να αξίζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...