Προς το περιεχόμενο

Κάνει reset όταν φορτώνει τα win για πρώτη φορά μετά την εγκτάσταση

iznotak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή χρονιά όλοι.

Εγκαθιστώ τα XP σε έναν υπολογιστή που τα σηκώνει χαλαρά αλλά όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και πάει να φορτώσει το λειτουργικό εκεί που δείχνει ότι το φορτώνει ξαφνικά κάνει reset. Να σημειωθεί ότι μπαίνει κανονικά αν το βάλω σε safe mode. Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Πριν κάνεις την εγκατάσταση δούλευε κανονικά; Τι σύστημα έχεις και ποιο τροφοδοτικό;

Άλλαξα πάλι τον επεξεργαστή στον παλιό (δεν ανέφερα πριν την αλλαγή γιατί την θεώρησα αμελητέα) και τώρα bootarei κανονικά. Απλά κόλλησα γιατί έμπαινε σε safe mode κανονικά.. Τέσπα σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, σόρρυ για το άκυρο θέμα που έφτιαξα :)

Δημοσ.

Δηλαδή του άλλαξες επεξεργαστή και τώρα λειτουργεί; Τα έφτυσε ο άλλος θες να μου πεις; Ή κάτι δε κατάλαβα πάνω στο πρόβλημα;

Δημοσ.

Δηλαδή του άλλαξες επεξεργαστή και τώρα λειτουργεί; Τα έφτυσε ο άλλος θες να μου πεις; Ή κάτι δε κατάλαβα πάνω στο πρόβλημα;

Είχε έναν pentium 4 1.6ghz και το pc έτρεχε win 2000 sp4. Του έβαλα pentium 4 1.8 ghz και έκανα install τα windowsXP. Και τότε εμφανίστηκε το πρόβλημα. Έβαλα πάλι τον παλιό επεξεργαστή και τώρα λειτουργεί ακνονικά.

Δημοσ.

Πριν να κάνει bios update (το οποίο καλά θα κάνουμε να το προτείνουμε σπάνια) θα ήθελα να τον άφηνε αρκετή ώρα σε safe mode και να έτρεχε και κάνα πρόγραμμα με τον επεξεργαστή που του έκανε το restart.

Γιατί πιο πιθανό το κόβω, να μην είχε τοποθετηθεί σωστά ο επεξεργαστής και στην προσπάθεια φόρτωσης όλων όσων χρειάζονται, για να φορτώσει τα win, να ανέβαζε θερμοκρασία και για λόγους ασφαλείας να έκλεινε.

Δημοσ.

Πριν να κάνει bios update (το οποίο καλά θα κάνουμε να το προτείνουμε σπάνια) θα ήθελα να τον άφηνε αρκετή ώρα σε safe mode και να έτρεχε και κάνα πρόγραμμα με τον επεξεργαστή που του έκανε το restart.

Γιατί πιο πιθανό το κόβω, να μην είχε τοποθετηθεί σωστά ο επεξεργαστής και στην προσπάθεια φόρτωσης όλων όσων χρειάζονται, για να φορτώσει τα win, να ανέβαζε θερμοκρασία και για λόγους ασφαλείας να έκλεινε.

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό και ειδικά επειδή δεν έχω βάλει θερμοαγώγιμη πάστα αλλά έχω την ψύκτρα απλά πάνω στον επεξεργαστή αλλά έκλεισα τον υπολογιστή για αρκετή ώρα και τον άνοιξα μετά. Και επίσης 1+ ώρα που έκανε το install δεν ανέβασε θερμοκρασία να κλείσει;

Πάντως αν είναι επικίνδυνο το bios update να μην το κάνω η διαφορά είναι 200Mhz (1.6 mhz vs 1.8 mhz)

Δημοσ.

To bios update αν δεν πιάσει θες άλλη μητρική. Αν το έχεις ξανακάνει κάνε το.

Εγώ το απέφευγα πριν πάρω το Pc που έχω τώρα, στο οποίο το bios update είναι σαν να εγκαθιστάς μία μικροεφαρμογή.

Αν θες τη γνώμη μου η διαφορά όπως και εσύ είπες είναι μικρή και αν η εμπειρία σου με το bios update δεν είναι και η καλύτερη ΜΗΝ το κάνεις.

Τώρα στο θέμα μας. Ελπίζω τώρα που έβαλες τον άλλο επεξεργαστή και δουλεύει να του έχεις βάλει πάστα ε;

Δημοσ.

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό και ειδικά επειδή δεν έχω βάλει θερμοαγώγιμη πάστα αλλά έχω την ψύκτρα απλά πάνω στον επεξεργαστή αλλά έκλεισα τον υπολογιστή για αρκετή ώρα και τον άνοιξα μετά. Και επίσης 1+ ώρα που έκανε το install δεν ανέβασε θερμοκρασία να κλείσει;

Πάντως αν είναι επικίνδυνο το bios update να μην το κάνω η διαφορά είναι 200Mhz (1.6 mhz vs 1.8 mhz)

Και το λες τωρα? Αυτα συνηθως τα γραφουν πρωτα πρωτα για να ληξεις το θεμα σου με την μια. Κανε αυτο που σου λεει η καρμεν.

Δημοσ.

To bios update αν δεν πιάσει θες άλλη μητρική. Αν το έχεις ξανακάνει κάνε το.

Εγώ το απέφευγα πριν πάρω το Pc που έχω τώρα, στο οποίο το bios update είναι σαν να εγκαθιστάς μία μικροεφαρμογή.

Αν θες τη γνώμη μου η διαφορά όπως και εσύ είπες είναι μικρή και αν η εμπειρία σου με το bios update δεν είναι και η καλύτερη ΜΗΝ το κάνεις.

Τώρα στο θέμα μας. Ελπίζω τώρα που έβαλες τον άλλο επεξεργαστή και δουλεύει να του έχεις βάλει πάστα ε;

Θα το κάνω σήμερα, δεν είχα χρόνο μέσα στην βδομάδα. Πάστα βάζω λίγο σαν φουντούκι στο κέντρο ή την απλώνω σε όλη την επιφάνεια;

Και το λες τωρα? Αυτα συνηθως τα γραφουν πρωτα πρωτα για να ληξεις το θεμα σου με την μια. Κανε αυτο που σου λεει η καρμεν.

Είπα το σκέφτηκα και εγώ αυτό με την πάστα αλλά πως έκανε κανονικά installation 1+ ώρα και έμπαινε σε safe mode; Αυτό με μπερδεύει..

Δημοσ.

Θα το κάνω σήμερα, δεν είχα χρόνο μέσα στην βδομάδα. Πάστα βάζω λίγο σαν φουντούκι στο κέντρο ή την απλώνω σε όλη την επιφάνεια;

Διαλέγεις και κάνεις. Βέβαια πριν προχωρήσεις θα πρέπει να καθαρίσεις προσεχτικά τα υπολείμματα της παλιάς πάστας. ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Εγώ χρησιμοποιώ βαμβάκι με λίγο καθαρό οινόπνευμα. Αφού στεγνώσει εφάρμοσε την νέα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Λοιπόν έλυσα τον υπολογιστή και τον καθάρισα καλά με το πιεστικό και με αλκοόλη τις CPU και τώρα λειτουργεί και με τους 2 επεξεργαστές!!

Έχουμε όμως νέα δεδομένα... Ο ένας επεξεργαστής γράφει πάνω Pentium4 1.6GHz 256/400/1.75V και έτσι τον αναγνωρίζει και στο boot και στα windows. O δεύτερος όμως δεν είναι 1.8GHz όπως έβλεπα και βλέπω στο boot αλλά Pentium4 2.4GHz 512/533/1.525V όπως γράφει στην επιφάνεια του την οποία καθάρισα με αλκοόλη και όπως δείχνουν και τα windows (o υπολογιστής μου-> ιδιότητες). Είναι θέμα ΒΙΟS και εν τέλει πρέπει να με απασχολεί ή να το αγνοήσω από την στιμγή που τα windows τον αναγνωρίζουν κανονικά; Γιατί έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι τα windows είναι λίγο πιο αργά με τον 2.4GHz...

Υπόψιν ότι πάστα δεν έχω βάλει ακόμα για να μπορώ να κάνω τράμπα τους επεξεργαστές, δεν ξέρω αν αυτό δημιουργεί πρόβλημα στον 2.4GHz και για αυτό αργεί...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...