vagelis81 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Εδω και καποιο καιρο παιζω στον υπολογιστη το star wars the force unleashed 2.Παρατηρησα λοιπον οτι μου κανει το εξης κολλημα (δε γνωριζω πως ειναι ακριβως οι σωστες ορολογιες για να περιγραψω κατι τετοιο ,οποτε θα προσπαθησω να το πω με δικο μου τροπο).Βασικα οαν αλλαζω τη καμερα,οταν δηλαδη γυρναω δεξια η αριστερα η εικονα δεν ειναι σταθερη και κανει εκεινη τη γραμμη στηγ μεση περιπου ,μεχρι να σταθεροποιηθει η καμερα.Αλλα και γενικα οταν αλλαζει γρηγορα η εικονα παρουσιαζει το ιδιο ακριβως προβλημα.Νομιζω οτι αυτο υπαρχει καπου στα options (σε παρα πολλα παιχνιδια) ως vsync.Το θεμα ειναι οτι εγω το εχω ενεργοποιησει και παρ ολα αυτα εξακολουθει να συμβαινει .Με προβληματιζει ομως γιατι θεωρω οτι εχω μια καλη καρτα (gtx295) και κατι τετοιο δεν θα επρεπε να συμβαινει.Ποια ειναι η γνωμη σας;Πως μπορω να το λυσω; Ευχαριστω
Tenshi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Το λεγόμενο stuttering... Η κάρτα είναι μέν καλή,οι δύο πυρήνες που είναι εφοδιασμένη δημιουργεί αυτό το πρόβλημα.Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις multi-gpu λύσεις,όπως και σε sli/cf setup. woops...τωρα έπεσε το μάτι μου στην "γραμμή στην μέση" Άλλο πράγμα το microstuttering
stm00192 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Αυτό είναι το γνωστό tearing.. συμβαίνει με οποιαδήποτε κάρτα δεν έχει σημασεία αν είναι δυνατή ή όχι.. Γίνεται αισθητό όταν τα καρέ του παιχνιδιού είναι περισσότερα από τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης (ΗΖ). Η ενταση του προβλήματος διαφέρει από παιχνιδι σε παιχνίδι .. η ενεργοποίηση του vsync είναι συνήθως η λύση στο πρόβλημα αλλά δεν λειτουργεί το ίδιο καλά σε όλα τα παιχνίδια! ίσως είναι καλύτερα να το ενεργοποιήσεις μέσα από τους drivers της κάρτας και όχι από το παιχνίδι! Σε κάρτες που κάνουν χρήση crossfire ή sli (όπως η 295) το πρόβλημα είναι εντονότερο! Ελπίζω να σε βοήθησα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.