Προς το περιεχόμενο

αναβάθμιση

aravager

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά. εχώ το παρακάτω σύστημα:

mob: asus p5e maximus formula

cpu: intel core 2 duo E6400 2.13ghz/ o.c. στα 3ghz.

ram:kingston hyper-X 2x2gb dual channel DDR2 στα 1066Μhz.

psu: bluestorm 480watt

gpu: saphhire HD 5750 Gddr5 1gb

σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=12940&cat=2&sub=94&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

αξίζει η αναβάθμιση σε από 2 σε 4 πυρήνες? θα δώ ουσιαστική διαφορά στα παιχνίδια (κύρια χρήση)?

Ευχαριστώ ;)

Δημοσ.

Απότι βλέπω η μητρική σου έχει Socket LGA775 οπότε το μέγιστο που μπορείς να κάνεις είναι ένας quad core που λες και εσύ. Μιας και τα παιχνδία ακόμα δεν χρησιμοποιούν και τους 4εις πυρήνες (νομίζω είναι πολύ λιγα αυτά που αξιοποιούν τους 4εις), είναι καλύτερο να έχεις περισσότερα MHz παρά πυρήνες. Αυτή σίγουρα θα είναι η τελευταία αναβάθμηση που θα μπορεί να γίνει στο pc σου και πιστεύω ότι θα πάει άλλα 2 χρόνια, μπορει και 3. Θα σου πρότυνα να αλλάξεις αρχικά κάρτα γραφικών και να πας σε μια καλύτερη όπως HD 6850 και μετά απο κανα χρόνο να αλλάξεις επεξεργαστή σε τετραπύρηνο που θα είναι λογικά και ποιο φθηνοί.

Δημοσ.

μμμ την κάρτα γραφικών τώρα την αγόρασα. δεν με ψήνει να την αλλάξω. το θέμα είναι άν η κάρτα αυτή ''πνίγεται'' (nομίζω bottleneck λέγεται) λόγω Ε6400 και αν θα ''ξεμπουκώσει'' με εναν quad core. (ξέρω οι λέξεις που χρησιμοποίησα δεν είναι οι καλύτερες αλλά δεν ξέρω τους τεχνικούς όρους για να πώ αυτό που θέλω) :blink:

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά. εχώ το παρακάτω σύστημα:

mob: asus p5e maximus formula

cpu: intel core 2 duo E6400 2.13ghz/ o.c. στα 3ghz.

ram:kingston hyper-X 2x2gb dual channel DDR2 στα 1066Μhz.

psu: bluestorm 480watt

gpu: saphhire HD 5750 Gddr5 1gb

σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=12940&cat=2&sub=94&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

αξίζει η αναβάθμιση σε από 2 σε 4 πυρήνες? θα δώ ουσιαστική διαφορά στα παιχνίδια (κύρια χρήση)?

Ευχαριστώ ;)

Όχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...