feisar Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Ατσίδες του φόρουμ, ειδικοί, χάκερς, έξπερτς HEEEEEELP! Είχα σώσει πέρσι σε ένα σιντάκι επανεγγράψιμο καμιά 100ριά φωτογραφίες. Πήγα χθες ο βλαμμένος και πρόσθεσα ένα φάκελο με κάποιες ακόμα. Η μεταφορά έγινε αλλά ο φάκελος φαινόταν πιο αχνά κι είχε το κλασικό βελάκι πάνω. Μετά είδα το σήμα για εγγραφή στο cd και είπα να το πατήσω Τί έγινε τελικά; Εξαφανίστηκαν όλες οι φωτογραφίες που προϋπήρχαν κι έμεινε μόνο ο νέος φάκελος (κλαψ) Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να τις επαναφέρω; ή κάποιος τρόπος τελοσπάντων να ξαναβρώ τις χαμένες αναμνήσεις μου; Αυτό που μου δίνει θάρρος είναι ότι στο πίσω μέρος του cd φαίνεται μέχρι που είναι γραμμένο (το σκούρο που πάει προς τη περιφέρεια) και θέλω να πιστεύω ότι κάπου εκεί μέσα είναι οι άτιμες και δεν θέλουν να βγουν
disqualified Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Ατσίδες του φόρουμ, ειδικοί, χάκερς, έξπερτς HEEEEEELP! Είχα σώσει πέρσι σε ένα σιντάκι επανεγγράψιμο καμιά 100ριά φωτογραφίες. Πήγα χθες ο βλαμμένος και πρόσθεσα ένα φάκελο με κάποιες ακόμα. Η μεταφορά έγινε αλλά ο φάκελος φαινόταν πιο αχνά κι είχε το κλασικό βελάκι πάνω. Μετά είδα το σήμα για εγγραφή στο cd και είπα να το πατήσω Τί έγινε τελικά; Εξαφανίστηκαν όλες οι φωτογραφίες που προϋπήρχαν κι έμεινε μόνο ο νέος φάκελος (κλαψ) Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να τις επαναφέρω; ή κάποιος τρόπος τελοσπάντων να ξαναβρώ τις χαμένες αναμνήσεις μου; Αυτό που μου δίνει θάρρος είναι ότι στο πίσω μέρος του cd φαίνεται μέχρι που είναι γραμμένο (το σκούρο που πάει προς τη περιφέρεια) και θέλω να πιστεύω ότι κάπου εκεί μέσα είναι οι άτιμες και δεν θέλουν να βγουν οταν το εγραψες πρωτη φορα ειχες ακολουθησει διαδικασια multisession; Αν ναι το δισκακι ειχε γραφτει στoν ιδιο υπολογιστη με το ιδιο player;
feisar Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 multisession? γουάτ γιου μιν αδερφέ, δεν κατέχω και πολλά (όπως θα κατάλαβες ήδη). Πάντως ναι, στο ίδιο pc γράφτηκε. Player αν εννοείς τύπου NERO όχι δεν έκανα "ψήσιμο" ούτε υπάρχει περίπτωση να "κάηκε" το cdάκι. Μεταφορά είχα κάνει (τουλάχιστον έτσι θυμάμαι, πέρασε και καιρός, αλλά ενδέχεται να είχα κάνει και εγγραφή, όχι με κάποιο ειδικό πρόγραμμα). Χθες έκανα αρχικά απλή αποστολή και μεταφέρθηκε το αρχείο μια χαρά, μέχρι τη στιγμή που είδα δεξιά στις επιλογές "εγγραφή στο cd" και το πάτησα νομίζοντας ότι έτσι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία (επειδή φαινόταν πιο αχνά ο φάκελος σε σχέση με τους άλλους που προϋπήρχαν). Κοινώς τα σκ@τωσα. Τώρα χτυπάω τη κλάβα μου στον τοίχο, ελπίζω να μην είναι αργά και να επαναφέρω με κάποιο τρόπο τις φώτος
disqualified Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 θα πρεπει να μην ειχε γινει το cd finalise, να μεινει ανοιχτο το cd. Η διαδικασια αυτη λεγεται Multisession. Λες οτι το cd ειναι cd-rw. Αν το ειχες κλεισει τοτε θα πρεπει να διαγραφουν τα προηγουμενα δεδομενα για να γραφτουν τα καινουρια.
feisar Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 θα πρεπει να μην ειχε γινει το cd finalise, να μεινει ανοιχτο το cd. Η διαδικασια αυτη λεγεται Multisession. Λες οτι το cd ειναι cd-rw. Αν το ειχες κλεισει τοτε θα πρεπει να διαγραφουν τα προηγουμενα δεδομενα για να γραφτουν τα καινουρια. Αμάν! Μάλλον δεν έχω ελπίδα. Τώρα μου φαίνεται κατάλαβα ΠΩΣ εξηγείται. Προφανώς είχα κάνει finalize γι' αυτό οι προηγούμενοι φάκελοι ήταν πιο καθαροί σε σχέση με τον νέο που ήταν σαν ξεθωριασμένος... Οπότε με τη νέα εγγραφή, χάθηκαν τα παλιά;
disqualified Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δε χάθηκε τίποτα. Αναφερεσαι στο να γινει ανακτηση των διαγραφεντων φαινομενων και οχι οτι εχει γινει Multisession disc. Ετσι δεν ειναι; Δεν εχω προσπαθησει ποτε να κανω ανακτηση απο cd παρα μονο απο σκληρο δισκο.
PCharon Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Ναι, με κανά isobuster ή directiso θα τα αρχεία από όλα τα sessions, είναι πιο εύκολο από την ανάκτηση σε σκληρό. Το σύστημα αρχείων τροποποιείται μόνο σε κάθε session, δε σβήνεται τίποτα.
washcloud Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 ...συν το ότι (@ disquali πάει αυτό), δεν μιλάμε για "απλό δισκάκι" (ούτως ώστε να παίζει finalizing etc etc), αλλά για επανεγγράψιμο σιντάκι. Το θέμα είναι απλά να μην έκανε over-writing
disqualified Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 ...συν το ότι (@ disquali πάει αυτό), δεν μιλάμε για "απλό δισκάκι" (ούτως ώστε να παίζει finalizing etc etc), αλλά για επανεγγράψιμο σιντάκι. Το θέμα είναι απλά να μην έκανε over-writing Λες οτι στα cd-rw δεν υπαρχει finalize; Δε νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο. Μπορεις να εξηγησεις τι θελεις να πεις γιατι δεν το καταλαβα;
PCharon Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 επανεγγράψιμο σιντάκι Ώπα, φακ τότε (είμαι ο γνωστός τυφλός). Αν είναι επανεγγράψιμο (που τώρα το είδα) τότε πιθανότατα έχουν χαθεί πράγματα, αν το έγραψε από την αρχή. Εγώ απάντησα "δεν έχουν χαθεί" επειδή νόμισα πως είναι απλό. Ναι, ισχύει αυτό που λέει ο γουοσκλαούντια.
washcloud Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 @ disq και πάλι : τα επανεγράψιμα δισκάκια, λειτουργούν όπως περίπου οι σκληροί δίσκοι. Δεν τίθεται θέμα finalize - από τη φύση τους είναι για να σβύνεις και να γράφεις κατά βούληση. Έτσι τουλάχιστον ήταν κάποιο που προ αμνημονεύτων χρησιμοποιούσα, και δεν βλέπω τον λόγο να έχει αλλάξει η λειτουργία τους. Μόνο που δεν θυμάμαι αν μπορούσες να έχεις διαφορετικά sessions σε αυτά - καθιστώντας στην ουσία "αόρατο" κάποιο προηγούμενο session (πράγμα που όντως ίσως έδινε ελπίδες στον ts). Tεσπα, ας δοκιμάσει με το IsoBuster που πρότεινε ο PC, ή και με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης από τα κλασσικά (Active File Recovery) μπας και φαίνεται τίποτε. Αν και, για να πω την αλήθεια, χλωμό το κόβω. (Δεν ξέρουμε και τί ακριβώς μπορεί να έκανε -κα'να erase πχ- μιας και μας τα λέει και ψιλομπερδεμένα κι ο ίδιος). ...το "γουοσκλαούντια", κλίνεται κατά το Γκαμσαχούρντια; Ή κατά το Καρντινάλε;
disqualified Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 washcloud νομιζω δεν εχεις καταλαβει τι εννοω. Οταν λεω finalize εννοω να κλεισει το δισκακι και να μην μπορει να γραψει παραπανω δεδομενα. Φυσικα και αν ειναι RW μπορει να επαναεγγραφει αλλα δε μπορεις να προσθεσεις ή να αφαιρεσεις δεδομενα. Θα κανεις απο την αρχη νεο δισκακι. Για να μπορεις να προσθεσεις αρχεια πρεπει να γινει το καταλληλο lead-out και να δημιουργηθει Multisession disc δηλαδη να μπορεις στη συνεχεια να προσθετεις και να αφαιρεις νεα δεδομενα. Αν δεν επιλεξεις Multisession τοτε ο δισκος κλεινει και πρεπει να διαγραφουν τα προηγουμενα για να περαστουν τα επομενα. Τα παραπανω τα λεω για dvd-rw τα οποια χρησιμοποιω και οχι cd-rw. Αλλα δε νομιζω να ισχυει κατι αλλο
feisar Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 1000 thanx παίδες Σας είμαι ευγνώμων Φοβερό προγραμματάκι! Απίστευτη δουλειά!! Ξαναβρήκα τις χαμένες μου φώτος με το isobluster. Και πάλι ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.