Προς το περιεχόμενο

Να αγορασω καινουριο gps;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το rye traveler λιγο παραπανω απο 2 χρονια και σκεφτομαι να αγορασω ενα καινουριο gps. Το προβλημα ειναι οτι μερικες φορες αργει να βρει σημα παρα πολυ! Δε ξερω αν φταιει το gps ή κατι αλλο.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν δουλευουν τα gps στην Ελλαδα που μπορουν και βλεπουν ποιοι δρομοι εχουν κινηση και ποιοι οχι.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα Rye δεν φημιστηκαν για την ταχυτητα τους ...

Αυτο που λες το κανουν καποια τελευταια αλλα με ετησια συνδρομη χωρις να ξερω την αξιοπιστια τους.

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/GPS/PNA-Car-Navigation/MLS-DESTINATOR-LIVE-TRAFFIC-GREEKMAP-33-ML520119.htm

Δημοσ.

Γενικα να προτιμησω mls; Κλειδωνουν πιο γρηγορα; Εχουν αρκετα pois απο μονα τους;

Αυτα με τις φωνητικες εντολες ειναι ευχρηστα;

Ειδα και κατι realview 3d που δειχνει τα κτιρια οπως και το google earth. Ωραια φαινονται.

Τελος, να προτιμησω 4,3" ή 5" οθονη;

Δημοσ.

Γενικα να προτιμησω mls; Κλειδωνουν πιο γρηγορα; Εχουν αρκετα pois απο μονα τους;

Αυτα με τις φωνητικες εντολες ειναι ευχρηστα;

Ειδα και κατι realview 3d που δειχνει τα κτιρια οπως και το google earth. Ωραια φαινονται.

Τελος, να προτιμησω 4,3" ή 5" οθονη;

Θεωρω τα mls πολυ αξιοπιστα.

Με τις φωνητικες εντολες αν και αμφεβαλα το ειδα σε φιλου και ειναι μια χαρα.

Οσο πιο μεγαλη οθονη τοσο πιο καλα αρκει να ταιριαζει στον χωρο του αυτοκινητου σου.

Τα 3d ειναι εντυπωσικα αλλα επειδη ειχα δοκιμασει το 3d ndrive δεν βολευει να σε βλεπεις απο ψηλα.

Δημοσ.

Ποιο μοντελο προτεινεις να αγορασω; Αυτο με το live traffic λειτουργει στην Ελλαδα; Ενεργοποιειται αυτοματα;

Δημοσ.

Ποιο μοντελο προτεινεις να αγορασω; Αυτο με το live traffic λειτουργει στην Ελλαδα; Ενεργοποιειται αυτοματα;

Δουλευει αλλα δεν ξερω λεπτομερειες...Για τον γιο μου (νεο οδηγο) θα παρω μαλλον ενα με φωνητικες εντολες με οσο πιο μεγαλη οθονη μπορω.

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/GPS/PNA-Car-Navigation/MLS-PNA-DESTINATOR-TALK-DRIVE-50SL-GR-33-ML-520-090.htm

Εγω εχω οθονη Kenwood 7 ιντσων με navibox αλλα ξεφευγει η τιμη παρα παρα πολυ !!!

Δημοσ.

MLS Destinator Talk & Drive 50sl (5, 0'', Χάρτης Ελλάδας & Ευρώπης)

MLS PNA Destinator Live Traffic 500 Talk & Drive 5, 0’’ (χάρτες Ελλάδας)

Ποια η διαφορα σε αυτα τα δυο; Γιατι το πρωτο χωρις να εχει το live traffic ειναι πιο ακριβο; Επειδη εχει και χαρτες Ευρωπης; Τι ειναι το 50sl;

Σκεφτομαι να παρω το 2ο, που εχει και live traffic και talk&drive. Τι λετε;

Επισης αυτο το gps που εχω, υπολογιζει σε ποσο χρονο θα φτασω στο προορισμο, αναλογα με την ταχυτητα που εχει υπολογισει το ιδιο οτι πρεπει να πηγαινω, αν δε κανω λαθος. Υπαρχει καποια επιλογη για να υπολογιζει τη διαρκεια, αναλογα με τη ταχυτητα που κινουμαι; Βεβαια αυτο δε στεκει και πολυ, καθως οταν θα ειμαι σταματημενος στο φαναρι, δε θα μπορει να υπολογισει, αφου θα εχω μηδενικη ταχυτητα. Εστω να υπολογιζει με προσεγγιση μετρωντας τη μεση ταχυτητα που εχω.

Δημοσ.

MLS Destinator Talk & Drive 50sl (5, 0'', Χάρτης Ελλάδας & Ευρώπης)

MLS PNA Destinator Live Traffic 500 Talk & Drive 5, 0’’ (χάρτες Ελλάδας)

Ποια η διαφορα σε αυτα τα δυο; Γιατι το πρωτο χωρις να εχει το live traffic ειναι πιο ακριβο; Επειδη εχει και χαρτες Ευρωπης; Τι ειναι το 50sl;

Σκεφτομαι να παρω το 2ο, που εχει και live traffic και talk&drive. Τι λετε;

Επισης αυτο το gps που εχω, υπολογιζει σε ποσο χρονο θα φτασω στο προορισμο, αναλογα με την ταχυτητα που εχει υπολογισει το ιδιο οτι πρεπει να πηγαινω, αν δε κανω λαθος. Υπαρχει καποια επιλογη για να υπολογιζει τη διαρκεια, αναλογα με τη ταχυτητα που κινουμαι; Βεβαια αυτο δε στεκει και πολυ, καθως οταν θα ειμαι σταματημενος στο φαναρι, δε θα μπορει να υπολογισει, αφου θα εχω μηδενικη ταχυτητα. Εστω να υπολογιζει με προσεγγιση μετρωντας τη μεση ταχυτητα που εχω.

Ετσι ακριβως.Επειδη εχει και χαρτες Ευρωπης ειναι πιο ακριβο.Νομιζω η επιλογη talk and drive και live trafic ειναι πολυ καλη και οταν ληξει το δωρεαν εξαμηνο εξεταζεις αν σε συμφερει να πληρωνεις συνδρομη.

Για την διαρκεια του ταξιδιου δεν ξερω...

Δημοσ.

συγνώμη αλλά μόνο εμένα μου φαίνεται υπερβολικό να πάρεις gps με 300€!

έχουμε φτάσει σε σημείο να παίρνουμε μια συσκευή και σε 2 χρόνια να θέλουμε να την αλλάξουμε γιατί θα έχει βγει κάτι καλύτερο και θα το θέλουμε.

με τα ίδια λεφτά παίρνω 5 κινέζικα. και 1 το εξάμηνο να μου χαλάει (που δε νομίζω) καλύτερα θα είναι.

αυτό σχετικά με την κίνηση υπόψην ότι είναι με συνδρομή (όπως είπε και ο Γιάννης Platano) και δεν ξέρω αν αξίζει.

μήπως αργεί να κλειδώσει επειδή είσαι μέσα σε κτήριο;

pois βάζει κι εσύ.

τα προγράμματα υπολογίζουν το χρόνο δυναμικά. μπορεί να σου βγάλει ότι μια διαδρομή θέλει 2 ώρες αλλά αν εσύ πας πατημένος θα βλέπεις ότι μειώνεται ο χρόνος. παρομοίως αν πας αργά ή είσαι κολλημένος στην κίνηση.

το μέγεθος της οθόνης είναι θέμα γούστου. εγώ προτιμώ 5'. ένας φίλος μου έχει πάρει 3,5' για να μην πιάνει πολύ χώρο.

άσχετο αλλά η συσκευή που έχεις ποιο λογισμικό έχει;

Δημοσ.

Δε θυμαμαι ποιο λογισμικο ειχε, αλλα εγω του εχω βαλει το destinator.

Το παρηγγειλα τελικα στα 268 ευρωπουλα. Ελπιζω να μη το μετανιωσω.

Θα μπορω να κατεβαζω και δωρεαν τα updates απο το site του destinator; Εχει το τελευταιο destinator; Δε εχω ακουσει και τα καλυτερα λογια.

Δημοσ.

Τα vector και τα navigon αν το ψάξεις πλαγίως εχουν live traffic με igo-navigon λογισμικό και χωρίς sim και κατ επέκτασιν συνδρομή.

Αν δε ασχολήσε πάρε ότι βρεις με live traffic μαμά νομίζω ότι vector και mls δίνουν τέτοιες συσκευές με κίνηση για ελλάδα και ότι η navigon δεν εχει ξεκινήσει ακόμα.

Για tomtom δεν ξέρω να σου πώ. Πιθανότατα θα εχουν και αυτοί αφού εχουν αρχίσει να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την ελλάδα.

Απο λογισμικά αν και στα περισσότερα pna (εκτός απο tomtom και garmin) μπορείς να περάσεις αν ασχοληθείς ότι θες.

Aν πάλι δεν ασχολήσε και πολύ, πιστεύω πως τα πιο εμφανίσιμα προγράμματα είναι με τι σειρά που τα λέω navigon-sygic aura-igo και μετά όλα τα άλλα.

Το dest το θεωρώ ξεπερασμένο μακράν.

Παρόλα αυτά εχει καλούς χάρτες που κάνουν την δουλειά τους και πολλοί το έχουν συνηθήσει οπως ο Γιάννης παραπάνω και δε το αφήνουν με τπτ. :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

Γιατι ειναι ξεπερασμενο το dest; Λες να ακυρωσω τη παραγγελια; Ειναι πολλα τα λεφτα; Αλλα πιστευω οτι θα κρατησει αρκετα χρονια. Εδω το rye το εχω 2+ χρονια και το αλλαζω απλα και μονο επειδη ειναι λιγο αργο. Μια χαρα κανει τη δουλεια του.

Μολις ακυρωσα τη παραγγελια. Λεω να το ψαξω λιγο καλυτερα. Επισης εχω κανει αρκετα εξοδα αυτες τις ημερες. Ισως αν βγαλω καποια πιστωτικη καρτα, να το αγορασω με δοσεις.

Δημοσ.

Καλημέρα....Γενικά θα συμφωνήσω ότι κάποιες συσκευές είναι ακριβές για αυτό που κάνουν...Αλλά αν ξέρεις ότι θα σου κρατήσει καιρό τότε την παίρνεις. Εμένα δεν με βολεύει να αλλάζω συσκευές συνέχεια...Όσον αφορά το live traffic ξέρω μόνο η mls το έχει μέχρι στιγμής για Ελλάδα (παίρνει πληροφορίες από cosmote). Το mls 500 που λες ,εμένα μέχρι στιγμής από δρομολογήσεις και η απεικόνιση του χάρτη που είναι και τα κυριότερα είναι πολύ καλά. Το live traffic δεν το έχω λειτουργήσει και πολλές φορές αλλά από ότι φαίνεται δουλεύει...Το talk&drive είναι βολικό αν και θέλει τις βελτιώσεις του...Από pois μπορείς να προσθέσεις και εσύ. Γενικά να προτιμήσεις κάτι με μεγάλη οθόνη...Κοίτα και τις συσκευές που σου είπαν τα παιδιά, μην σε πάρω στο λαιμό μου...

Δημοσ.

Το mls αποκλείεται να του κρατήσει καιρό επειδή σχεδόν έχει σταματήσει να ανανεώνει τους χάρτες του.

Φυσικά τα 2 links που έβαλες τα θεωρώ αστεία για 2 κινέζικες συσκευές με το χειρότερο πρόγραμμα στην ελληνική αγορά.

Θα δώσω και σε εσένα το link που πρότεινα και σε άλλο χρήστη:

http://cgi.ebay.co.uk/5-0-HD-Slim-GPS-Navi-SIRF5-128MB-RAM-4GB-2010-MAP-MP3_W0QQitemZ230553830270QQcategoryZ156955QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6136663004432058970

Πολύ καλύτερη συσκευή απο αυτές που προτείνεις και... 200 ευρώ φθήνότερη.

Btw το live traffic της MLS δουεύει πολύ χειρότερα απο το vector, το οποίο διαθέτει και καλύτερο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Το mls αποκλείεται να του κρατήσει καιρό επειδή σχεδόν έχει σταματήσει να ανανεώνει τους χάρτες του.

Φυσικά τα 2 links που έβαλες τα θεωρώ αστεία για 2 κινέζικες συσκευές με το χειρότερο πρόγραμμα στην ελληνική αγορά.

Θα δώσω και σε εσένα το link που πρότεινα και σε άλλο χρήστη:

http://cgi.ebay.co.uk/5-0-HD-Slim-GPS-Navi-SIRF5-128MB-RAM-4GB-2010-MAP-MP3_W0QQitemZ230553830270QQcategoryZ156955QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6136663004432058970

Πολύ καλύτερη συσκευή απο αυτές που προτείνεις και... 200 ευρώ φθήνότερη.

Btw το live traffic της MLS δουεύει πολύ χειρότερα απο το vector, το οποίο διαθέτει και καλύτερο πρόγραμμα.

αυτό μάλιστα!

από χαρακτηριστικά πετάει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...