ducatirulez Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα και καλη χρονια. Εχω εναν δισκο για ''αποθηκη'' στον οποιο θελω να δημιουργησω partition και να περασω τα 7, γινεται αυτο ή θα επρεπε να το ειχα κανει εξ αρχης? Τον αλλο δισκο που τωρα τρεχει τα xp θα τον φορμαρω και θα γινει storage.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μπορεις και τωρα με το partition manager να φταιξεις διαμερισμα και να περασεις τα 7. Γιατι δεν τα βαζεις ομως εκει που εχεις τα xp τωρα ?
ducatirulez Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δεν θελω να τα βαλω στον δισκο των xp γιατι εχει αρχισει και εμφανιζει bad sectors συν οτι ειναι 7200.11 αν και με περασμενο καινουριο firmware. Δισταζω λιγο γιατι διαβαζω οτι ειναι σοφοτερο να αποφευγεται η δημιουργια partitions εκ των υστερων... π.χ http://www.insomnia.gr/topic/390510-partition-%cf%83%cf%84%ce%b1-7/page__view__findpost__p__3721318
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δεν θελω να τα βαλω στον δισκο των xp γιατι εχει αρχισει και εμφανιζει bad sectors συν οτι ειναι 7200.11 αν και με περασμενο καινουριο firmware. Δισταζω λιγο γιατι διαβαζω οτι ειναι σοφοτερο να αποφευγεται η δημιουργια partitions εκ των υστερων... π.χ http://www.insomnia.gr/topic/390510-partition-%cf%83%cf%84%ce%b1-7/page__view__findpost__p__3721318 Εχω δυο δισκους με 3-4 partitions ο καθενας και τα εφτιαξα εκ των υστερων αλλα δεν εχω κανενα προβλημα. Θα σου προτεινα να προσθεσεις ενα δισκο ssd μονο για το λειτουργικο οπως εβαλα εγω και ειδα μεγαλη διαφορα αλλα κοστιζουν πολυ ακομα.Εσυ αποφασιζεις αν μπορεις.
ducatirulez Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Τσουζουν οι ssd ακομα... Με το partition manager φτιαχνω το partition που θελω,bootαρω απο το dvd win7, επιλεγω τον δισκο και το partition που εχω φτιαξει και προχωραω?
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Τσουζουν οι ssd ακομα... Με το partition manager φτιαχνω το partition που θελω,bootαρω απο το dvd win7, επιλεγω τον δισκο και το partition που εχω φτιαξει και προχωραω? Ετσι ακριβως...Οταν δαιλεξεις partition καντου επι τοπου και ενα format απο τις επιλογες δισκων ή καπως ετσι το λενε τα windows.
TheELF Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Έχεις δίκαιο που διστάζεις,για να περάσεις τα windows θα πρέπει το διαμέρισμα να το δημιουργήσεις στην αρχή του δίσκου,εκεί όπου υπάρχουν ήδη δεδομένα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθούν αρκετά GB δεδομένον από την αρχή του δίσκου σε σημεία ποιο πίσω στον δίσκο,όσα περισσότερα GB μεταφέρεις τόσο μεγαλώνουν και οι πιθανότητες για εμφάνιση προβλήματος.
ducatirulez Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μαλλον θα μεταφερω τα τελικα οχι και τοσα πολλα gb και θα κανω ''καθαρο'' install εστω για να προσπαθησω να αποτρεψω αυτη την μια πιθανοτητα να δημιουργηθει προβλημα. Ευχαριστω και τους δυο.
popeye68 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ετσι ακριβως...Οταν δαιλεξεις partition καντου επι τοπου και ενα format απο τις επιλογες δισκων ή καπως ετσι το λενε τα windows. "Διαμόρφωση" λέγεται και το κάνεις από την "διαχείριση δίσκων". @ducatirulez κάνε ότι σου λέει ο @Γιάννης Platano. Το έχω κάνει πολλές φορές και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ετσι ακριβως...Οταν δαιλεξεις partition καντου επι τοπου και ενα format απο τις επιλογες δισκων ή καπως ετσι το λενε τα windows. "Διαμόρφωση" λέγεται και το κάνεις από την "διαχείριση δίσκων". @ducatirulez κάνε ότι σου λέει ο @Γιάννης Platano. Το έχω κάνει πολλές φορές και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Εννοουσα κατα την εγκατασταση απο το dvd που μας ρωταει που θα περασουμε τα windows .Εκει εχει καποια επιλογη νομιζω εργαλεια ή επιλογες δισκων που κανουμε format το partition που θα τα περασουμε αν δεν ειναι αδειο.
ducatirulez Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Τελικα εκανα ''καθαρη'' εγκατασταση οπως ειχα πει. Απο το disk management εχω την παρακατω εικονα Το volume E αρχικα το εκανα quick format και αργοτερα slow format ενω το volume G το διαμορφωσα εξ'αρχης με slow format. Γιατι το Ε το χαρακτηριζει ως primary partition ενω το G ως logical drive ??
popeye68 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Την ίδια απορία έχω κι εγώ με το σύστημά μου. Θα μας απαντήσει κάποιος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.