footballer20 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά... Για άλλη μια φορά χρειάζομαι τη βοήθειά σας...Έχω ένα παλιό pc (6-ετίας αν θυμάμαι καλά) το οποίο σκέφτομαι να αναβαθμίσω για να κρατήσει ακόμα κάποια χρόνια(όσο το δυνατόν περισσότερο) μέχρι να "φύγει" τελείως...Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής: cpu: Intel Pemtium® 4 3.00GHZ (νομίζω διπύρηνος είναι γιατί έχει 2 συχνότητες)(Intel 865PE το chipset) μητρική: Gigabyte GA 8IPE100-G gpu: Nvidia GeForce FX 5200 128MB hdd: Western Digital WDC WD800BB 32FJA0 80GB μνήμες: 1x512MB DDR2 τροφοδοτικό: Δεν έχω ιδέα τί έβαλαν τότε(να υποθέσω γύρω στα 400W ίσως και λιγότερο αγνώστου μάρκας) κουτί: Ένα απλό κουτί αγνώστου μάρκας οθόνη: Samsung Syncmaster 740B 17 ιντσών ηχεία: Trust 2500P 2.1 Soundforce πληκτρολόγιο/ποντίκι: Microsoft κλασικά optical drives: 1xDVD-ROM 1xDVD-WRITER Λειτουργικό: Windows XP Professional Service Pack 2 Ποσό που διαθέτω : 250-350Ε Χρήση υπολογιστή : Πολύ απλή χρήση, βασικές εφαρμογές, internet, κανά παιχνιδάκι τύπου sims κλπ. Ταινίες με τίποτα (ειδικά με αυτή την οθόνη) καθώς διαθέτω και ένα δεύτερο pc για τέτοιες χρήσεις(απαιτητικά παιχνίδια και hd ταινίες) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα Σκέφτομαι να κρατήσω όλα τα περιφερειακά και να αλλάξω μόνο το εσωτερικό του κουτιού άρα το budget αφορά μόνο το εσωτερικό του pc(δηλαδή hdd,cpu,mobo,gpu,psu,ram)... Τοποθεσία στην οποία βρίσκομαι: Πάτρα Θα προτιμούσα αγορά από Πλαίσιο αλλά στην τελική δε θα με πείραζε και η παραγγελία μέσω internet Μπορώ να το συναρμολογήσω δηλαδή τα κομμάτια μπορεί να αγοραστούν και ξεχωριστά. Τέλος δεν χρειάζομαι να αγοράσω λειτουργικό σύστημα γιατί έχω τα Windows 7 (32bit ή 64bit) Βασικά, εκτός από τις προτάσεις για την αναβάθμιση του, θα ήθελα να ρωτήσω: 1) Αξίζει να τον αναβαθμίσω ή να περιμένω για κάτι καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο?? 2) Αν περιμένω, το υπάρχον pc μπορεί να πουληθεί σε κάποια τιμή μόνο του ή ξεχωριστά parts(δεν έχω ιδέα ποια μπορεί να είναι αυτή, θα με βοηθούσε πολύ αν προτείνατε κάποια γενικά να δω που βρίσκεται), να το χαρίσω ή να το πετάξω τελικά ? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και αναμένω τις απαντήσεις σας....
letni Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 το οποίο σκέφτομαι να αναβαθμίσω για να κρατήσει ακόμα κάποια χρόνια(όσο το δυνατόν περισσότερο) μέχρι να "φύγει" τελείως... Να το αφησεις να "φυγει" οπως εχει! Δεν αξιζει να δωσεις ουτε ενα ευρω,για την χρηση που το θες καλυπτεσαι μια χαρα. Αν σε "τρωει" η τσεπη σου και δεν εχεις δισκο SSD στο αλλο pc σου παρε εναν και θα εισαι μια χαρα.
caution Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Διασώζει την οθόνη και φτιάχνεις κάτι φρέσκο με athlonάκι και 5750/5770. Η διαφορά θα είναι μέρα με την νύχτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.